Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilmece

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir mağazada 4 renk kıravat var. Bunlardan 8 tanesi, sarı değil, 7 tanesi yeşil değil, 6 taneside lacivert değil. Mağazadaki sarı, yaşil, lacivert ve kırmızı kıravatların adedi ne kadardır?

Bu bana maille geldi cevabını bende bilmiyorum.
Hadi size kolay gelsin :)[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Mesaj tarihi:
kıravat sevmem:)[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu.

"ZzZzZzZZzZ"
"Site kapandı site!"
"ZzZzZzZzZz"
"*Undenfied Flying Terlik Strikes Karakedi In The Middle Of Iki Kaşının Ortası*" !
Mesaj tarihi:
Bende sevmem ama bu kravatlar takmak için değil saymak için saymayı da sevmiyorsan yaşama bea :Pp[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Mesaj tarihi:
onuda sevmem[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu.

"ZzZzZzZZzZ"
"Site kapandı site!"
"ZzZzZzZzZz"
"*Undenfied Flying Terlik Strikes Karakedi In The Middle Of Iki Kaşının Ortası*" !
Mesaj tarihi:
10 zaten, panik yaptin cozucem diye :D

Kacar tane oldugunu da verebiliyoruz, bakiniz yukarlarda biyerde.
[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 19 December 2003 16:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
dojorel mükemmelsin bana yeni geldi cevabı aynı dediğin gibiymiş :) nassı yaptın bi annat bakalım[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Mesaj tarihi:
Aslında zor bişey deil.Üç tane kesişim kümesi,bi tanede evrensel küme yazarız.herbir kümeyi ve içini harflendiririz.yani sonuçta ''a,b,c,d,e,f,g birde evrensel kümeye h harfi veririz.
Sonra;
SArı olmayanlar; g+f+c+h=8
Yeşil olmayanlar;a+e+g+h=7
Lacivert olmayanlar; a+b+c+h=6 kişi olur.
Bunuda alt alta toplayıp denklem yoluyla buluruz.Şimdi uğraştırmayın,ben size uğraşıp akşam solerim :)

Çözüme İtirazı olan???[hline] Face your fears,
Live your dreams...
UltraPsycho
Mesaj tarihi:
Çok Basit bir soru...
Bir mağazada 4 renk kıravat var. Bunlardan 8 tanesi, sarı değil, 7 tanesi yeşil değil, 6 taneside lacivert değil. Mağazadaki sarı, yaşil, lacivert ve kırmızı kıravatların adedi ne kadardır?

4 renk gravat var şimdi ben bunlara izninizle
Sarı adedine: a
yeşil adaedine: b
Laciverte: c
kırmızılara da: d demek istiyorum
8 tanesi sarı değil ise b+c+d= 8 olur
7 tanesi yeşil değil ise a+c+d=7 olur
6 tanesi lacivert değil ise a+b+d=6 olur
burdan c-b=1 ve b-a=1 denklemlerine ulaştığım gibi c-a=2 denklemine de ulaşırım.... yani c=b+1 b=a+1 c=a+2...
2a+2c+2b+3d=21 değil mi? e o zaman 2a+2a+2a+6+3d=21 yani 6a+3d=15 yani 2a+d=5 tamam a ya 1 dir ya 2 bu 2 durumda d 3 olur ya da 1 olur... a 1 olur ve d 3 olursa c de 3 olur b de 2 olur ve ya a 2 dir d 1 dir c 4 dür ve b 3 olur... bunun tek çözümü yok yani...[hline]İmza dediğin nedir ki?
Mesaj tarihi:
bu arada tabii a nın 0 olduğu ihtimali katmadım çünkü bir dükkanda 4 renk gravat vardır denmiş... yoksa 3. bir çözüm de olurdu...[hline]İmza dediğin nedir ki?
Mesaj tarihi:
yani sonuçta gravat sayısı - olamaz... e kesirli de olamaz... o yüzden sonsuz ihtimal var diyip de çözülmez deyemeyiz... sadece birden fazla çözümü var deriz...

[Bu mesaj karpuz tarafından 19 December 2003 18:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Denklem çözerekten buldum.Kontrol edin isterseniz.
Sarı: 1
Yeşil: 2
Lacivert: 3
Kırmızı: 3
Toplam 9 adet kıravat var.Sarı olmayan 8 tane, yeşil olmayan 7 tane ve lacivert olmayan 6 tane kıravat var benim bulduğum değerlere göre.Doğru olduğunu sanıyorum..[hline] Nam-ı diger [AnT]WurkacTuRk. Karikatürsüz kalmayin.
Mesaj tarihi:
Sarı Yeşil Lacivert Kırmızı
1-2-3-3
çözümü var bir de
gene Sarı Yeşil Lacivert Kırmızı
2-3-1-4 var başka da çözümü yoooook![hline]İmza dediğin nedir ki?
Mesaj tarihi:
Ben denklemleri çıkarırken hata yapmışım.Sonuç bir bilinmeyene bağlı çıkıyo.O yüzden bence sonsuz tane çözüm var.Ama sen iki çözüm var demişin??

[Bu mesaj WurkacTuRk tarafından 19 December 2003 19:07 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj WurkacTuRk tarafından 19 December 2003 19:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
BoDrUmLu, 19 December 2003 16:28 tarihinde demiş ki:
olm siz piskopat mısınız bole sorunlar yaratıonuz.
SOra cocuklar orta okula giderken kravat takmaya korkuyo..[hline]
-Nobody is perfect.. I'm Nobody ..!

hehehe çokk ii ya..
bu arada imzan hoşuuma gitti....[hline]Ph'nglui mgwl'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn...

.................................thE CaLL oF Cthulhu...

:rock:obEy yOUr mastEr!¡:rock:
Mesaj tarihi:
Haklısın pardon.İki sonuç var doğru. :))
Seni yorduk biraz kusura bakma :))[hline] Nam-ı diger [AnT]WurkacTuRk. Karikatürsüz kalmayin.

[Bu mesaj WurkacTuRk tarafından 19 December 2003 19:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
kırmızı olanın 1 olduğu ihtimali üzerinde durmuşsun ama 2 olduğu 3 olduğu 4 olduğu vs vs vs ihtimalleri üzerinde de durman lazım.... yani sonuç olarak 2 sonuç çıkıyo ve benim dediğim sonuçlar... seninki yanlış değil ama eksik (tam hoca lafı :P)[hline]İmza dediğin nedir ki?
  • Yeni Oluştur...