Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilmece

hasansemre

Öne çıkan mesajlar

Bir mağazada 4 renk kıravat var. Bunlardan 8 tanesi, sarı değil, 7 tanesi yeşil değil, 6 taneside lacivert değil. Mağazadaki sarı, yaşil, lacivert ve kırmızı kıravatların adedi ne kadardır?

Bu bana maille geldi cevabını bende bilmiyorum.
Hadi size kolay gelsin :)[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında zor bişey deil.Üç tane kesişim kümesi,bi tanede evrensel küme yazarız.herbir kümeyi ve içini harflendiririz.yani sonuçta ''a,b,c,d,e,f,g birde evrensel kümeye h harfi veririz.
Sonra;
SArı olmayanlar; g+f+c+h=8
Yeşil olmayanlar;a+e+g+h=7
Lacivert olmayanlar; a+b+c+h=6 kişi olur.
Bunuda alt alta toplayıp denklem yoluyla buluruz.Şimdi uğraştırmayın,ben size uğraşıp akşam solerim :)

Çözüme İtirazı olan???[hline] Face your fears,
Live your dreams...
UltraPsycho
Sosyal ağlarda paylaş

Çok Basit bir soru...
Bir mağazada 4 renk kıravat var. Bunlardan 8 tanesi, sarı değil, 7 tanesi yeşil değil, 6 taneside lacivert değil. Mağazadaki sarı, yaşil, lacivert ve kırmızı kıravatların adedi ne kadardır?

4 renk gravat var şimdi ben bunlara izninizle
Sarı adedine: a
yeşil adaedine: b
Laciverte: c
kırmızılara da: d demek istiyorum
8 tanesi sarı değil ise b+c+d= 8 olur
7 tanesi yeşil değil ise a+c+d=7 olur
6 tanesi lacivert değil ise a+b+d=6 olur
burdan c-b=1 ve b-a=1 denklemlerine ulaştığım gibi c-a=2 denklemine de ulaşırım.... yani c=b+1 b=a+1 c=a+2...
2a+2c+2b+3d=21 değil mi? e o zaman 2a+2a+2a+6+3d=21 yani 6a+3d=15 yani 2a+d=5 tamam a ya 1 dir ya 2 bu 2 durumda d 3 olur ya da 1 olur... a 1 olur ve d 3 olursa c de 3 olur b de 2 olur ve ya a 2 dir d 1 dir c 4 dür ve b 3 olur... bunun tek çözümü yok yani...[hline]İmza dediğin nedir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Denklem çözerekten buldum.Kontrol edin isterseniz.
Sarı: 1
Yeşil: 2
Lacivert: 3
Kırmızı: 3
Toplam 9 adet kıravat var.Sarı olmayan 8 tane, yeşil olmayan 7 tane ve lacivert olmayan 6 tane kıravat var benim bulduğum değerlere göre.Doğru olduğunu sanıyorum..[hline] Nam-ı diger [AnT]WurkacTuRk. Karikatürsüz kalmayin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben denklemleri çıkarırken hata yapmışım.Sonuç bir bilinmeyene bağlı çıkıyo.O yüzden bence sonsuz tane çözüm var.Ama sen iki çözüm var demişin??

[Bu mesaj WurkacTuRk tarafından 19 December 2003 19:07 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj WurkacTuRk tarafından 19 December 2003 19:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BoDrUmLu, 19 December 2003 16:28 tarihinde demiş ki:
olm siz piskopat mısınız bole sorunlar yaratıonuz.
SOra cocuklar orta okula giderken kravat takmaya korkuyo..[hline]
-Nobody is perfect.. I'm Nobody ..!

hehehe çokk ii ya..
bu arada imzan hoşuuma gitti....[hline]Ph'nglui mgwl'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn...

.................................thE CaLL oF Cthulhu...

:rock:obEy yOUr mastEr!¡:rock:
Sosyal ağlarda paylaş

kırmızı olanın 1 olduğu ihtimali üzerinde durmuşsun ama 2 olduğu 3 olduğu 4 olduğu vs vs vs ihtimalleri üzerinde de durman lazım.... yani sonuç olarak 2 sonuç çıkıyo ve benim dediğim sonuçlar... seninki yanlış değil ama eksik (tam hoca lafı :P)[hline]İmza dediğin nedir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...