Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Thomas Hardy'nin Tess adli kitabinin ozeti


Aurora

Öne çıkan mesajlar

Hatırladığım kadarıyla;
1-saf köylü kız
2-kötü niyetli adam (Türk filmi gibi oldu :p )

Şimdi, adamın soyadı eski ve soylu bir ailenin soyadı ama adam aslında asil falan değil. Kız da köylü(serf) olduğu için soyluluk onun için çok önemli ve bazı rivayetlere göre kendi ailesinin bu soylu aile ile kanbağı olduğunu düşünüyor. Aynı soyadını kullanan bi adam görünce de ona mantıksız bir yakınlık ve güven duyuyor. Sonra adamın kızı kullandığını hatırlıyorum.

Ama bence sen en azından git bi kitapçıda bak bu kitaba, ailenin soyadını, isimleri falan bi kağıda yaz. Zaten kitabın özeti gibi bişeyi arkasında falan bulursun. Ben yanlış hatırlıyor bile olabilirim, uyardım bak.[hline]hala öğrenemedim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ne diyim yazık hakkaten.
o kadar mı zor kitap okumak arkadaş?
...
neyse[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki:
dagilin lan ! avrupa birligi, humanistler, greenpeace, spiritualistler, hayvan haklari koruma dernekleri ve hititler adina bu foruma el koyuyorum. hepinizi kogusturacagim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok biraz mantıklı olur musun?

1- Neden sana köstek olmaya çalışayım?
2- Bugune kadar sana sahsi bir kıllıgım oldu mu ki sana zıt gideyim ya da senin bana yapmış oldugun yanlış bir hareket oldu mu ki sana uyuzluk edeyim?
3- Hadi diyelim sana kıl gittim. Bugune kadar bu bolumde sırf yetkiliyim diye kimseye kıl oldugum için ya da baska bir nedenden ayrımcılık yapıp köstek oldugumu mu gordun?
4- Hadi diyelim hepsi bende var. Sence köstek olmak istesem sana yapmış oldugun bir yanlışı anlatarak mı köstek olunur? Daha kolay yolları var. Mesela daha önceki threadleri arastırırsan burada ödev tarzı seyler aramaya çok da sıcak bakmadığımı göreceksin. Kitlerdim konuyu biterdi (ki bu tarz mesajlar çok fazla olmadıgı ve kitaplarla oldugu surece bir yerlere kadar izin veriyorum. Yani abartıya kacarsa burası edebiyat sitesinden cok odev sitesine doneceği için kitlemem de mumkun.) Al sana köstek olmak.

Yani uzun lafın kısası sana söylediğim sözün amacı sana köstek olmak değildir. Tam tersine bir ağabey olarak sana yapmış olduğun ve içinden çıkılması şansa bağlı olan zor bir duruma düşme hatanı belirtmektir. Bunu söyledim diye bu şekilde ters davranılacağımı hiç sanmıyordum. Ben sana ağabey gibi davranmak istedim kusura bakma yanlış düşünmüşüm, düşmanca bir cevap aldım.

Canın sağolsun be Yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...