horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 bırakın dağınık kalsın[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Ingilizler'in tarihte nasil bir strateji izledigini herkes biliyordur. Ancak bir ulkeyi sadece silahla, savasla ele geciremezsiniz. Kulturunu de bir sekilde yok etmelisiniz ki size tam olarak baglansin Bu olay ne zaman yasanmisti hatirlamiyorum ancak tamen gercek. Kaynak: Prof. Oktay Sinanoglu, kendisi Nobel'e aday gosterilmis dunyaca unlu bir kimya profosurudur, nedendir bilinmez, Turkiye'de taraftari pek yoktur. Adam isini gucunu birakmis, Turkce'yi duzeltmeye calismakla ugrasmaktadir.. Kitaplarini herkese tavsiye ederim, ozellikle Bye Bye Turkce'yi Ingiltere, Irlandalilar'in yasadigi topraklari isgal ettiginde sadece kaba kuvvet kullanmamis, bir kulturun temel tasi olan dili yok etmek icin Irlandalilar'in kendi dillerini konusmasini yasaklamis. Okullarda yillarca sadece Ingilizce egitim yapilmis. Yeni kusak Ingilizce konusarak buyumus, anne ve babalarinin hala kullanmaya calistiklari oz dillerini garipser olmuslar. Sonunda gencler yaslilari, yaslilar da gencleri kullandiklari dil yuzunden yadirgar olmus. Birkac kusak sadece Ingilizceyle buyuyunce kendi oz dillerini konusan kimse kalmamis... Ne dersiniz, biraz bizim memleketi andirmiyor mu? Ingilizce egitim yapan liseler, universiteler... Oktay Hoca'ya bu olayi gezilerinden birinde Irlandali bir profesor anlatmis. Dedigine gore insanlar simdi oz dillerini yeniden ogrenmeye calisiyormus. (Simdi bunu yazmissin, sen neden Turkce harf kullanmiyorsun diye sormayin, Turkiye'de degilim, klavyemde(tustakimi) hicbiri yok.) [Bu mesaj Kayra tarafından 08 November 2003 06:00 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 andirmiyor. kimsenin turkiyenin kulturunu ortadan silmek icin ingilizce egitim yaptirttigi yok. ingilizce kolay bir dil oldugu ticaret, bilim ve muhendislik cevrelerinde ortak bir dil olarak kullanilabildigi icin herkes onu ogreniyor.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 türkçenin değişimi ve evrimi doğal bir gelişim ve değişimdir. herhangi bir türden müdahale gerekmez. bireysel müdahalelerin her türlüsü makbuldür tabii..[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Olay kimsenin zorlamasi degil, okullarda yabanci dilde egitim yapilmasi. Soyle soyleyeyim, Avrupa'da veya Amerika'da yabanci dilde egitim yapan devlet okulu yok. Bu tur ozel okullar da cok ama cok az. Madem Ingilizce daha kolay, daha gecerli, Avrupa'dakiler enayi mi, neden Ingilizce egitim yapmiyorlar?
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 o onlarin dezavantaji. ingilizce mesleki egitim goren herhangi bir universite mezunu gormeyene kiyasla uluslararasi alanda calismakta daha avantajli.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Khirsah Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Size birşey söyleyeyim mi fransız lisesinde okuyup da Türkçeyi unutan birini girmedim her ne kadar şu anda kullandığımız Türkçenin %90 fransıcadan olşuyor olsa da[hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin!
dark-dr Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 said: Kayra, 08 November 2003 17:53 tarihinde demiş ki: Madem Ingilizce daha kolay, daha gecerli, Avrupa'dakiler enayi mi, neden Ingilizce egitim yapmiyorlar? yer yer enayi. ama mesela almanya ingilizce egitim yapsa nolur yapmasa nolur. muhendisligin gobegi zaten. daha once de turlu yerde turlu sekilde belirttigim gibi, turkiye'de sadece turkce bilim ogrenerek yetistikten sonra sabah'in bilim ekini okuyarak mi kendini gelistiriceksin alaninda? amerikalilar yildizlararasi seyahati kesfeder sen sabahin bilim ekini alir okursun nasil yapiyorlar diye. efendi gibi ingilizce almanca ogrenir, adamlar neler yapiyo ogrenir sonra turkce olarak bunlari ulkende aktarirsin eger illa vatanina faydali olmak gibi bir idealin varsa. ne kaybin oluyo ingilizce fizik ogrenince onu bi anlasam.
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 ahmet necdet sezer'in konuştuğu gibi konuşmaktansa mustafa kemal atatürk'ün konuştuğu gibi konuşmayı tercih ederim silthanas..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 said: dark-dr, 08 November 2003 18:16 tarihinde demiş ki: yer yer enayi. ama mesela almanya ingilizce egitim yapsa nolur yapmasa nolur. muhendisligin gobegi zaten. daha once de turlu yerde turlu sekilde belirttigim gibi, turkiye'de sadece turkce bilim ogrenerek yetistikten sonra sabah'in bilim ekini okuyarak mi kendini gelistiriceksin alaninda? amerikalilar yildizlararasi seyahati kesfeder sen sabahin bilim ekini alir okursun nasil yapiyorlar diye. efendi gibi ingilizce almanca ogrenir, adamlar neler yapiyo ogrenir sonra turkce olarak bunlari ulkende aktarirsin eger illa vatanina faydali olmak gibi bir idealin varsa. ne kaybin oluyo ingilizce fizik ogrenince onu bi anlasam. 1- Eh Almanlar Ingilizce egitim yapmakdiklarina gore muhendisliklerinin gelismesine katkisi olmustur herhalde.. Bu arada yabancilara matematik fen derslerimi Ingilizce okudum falan dediginde sizin ulkede hangi dil konusuluyor diye soruyorlar.. 2- Ben Ingilizce, Almanca ogrenmeyelim dedim mi?? Yabanci dil ogrenmek baska. Lisedeyken butun fen-matematik derslerimiz Ingilizce'ydi. Daha fizik nedir ne degildir yeni yeni ogreniyorsun. Ote yandan kendini Ingilizce ifade edebilen, Ingilizce yazi okuyup anlayan kisi sayisi, 3-5, digerlerinden bu dersleri Ingilizce anlamasini bekleyemezsin ki. Hocalar da dogru duzgun Ingilizce bilmiyor. Yari Turkce, yari Ingilizce sacma sapan bir dille sinifta birseyler anlatmaya calisiyor. Zaten lisede yeni bir teori gelistirecek falan degilsin. Mesela lisede, universite'de derslerini Turkce aldin, yaninda kullanilan terimlerin Ingilizcelerini ogrendin. Ayrica 1 zorunlu, 1 de secmeli yabanci dil ogrendin. Eger universitede kalip arastirma yapmak gibi bir dusuncen varsa bundan sonra kendi arastirmalarini istedigin gibi yaparsin. Ama isin temelini anlamazsan Amerika'yi biraz zor yakalarsin..
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 oyle universitede teknik derslerin yanina cesni olarak alip olmaz bu is. adam yurtdisinda mastere ise basvuraca o terimlerle dusunmeye aninda anlamaya yorumlamaya alismis olmasi lazim. bazi unilerimiz, odtu gibi, o yuzden ingilizcenin dibine vuruyorlar adam hot denilince bulbul gibi ingilizce sakisin diye, sonuc ortada.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 said: Silthanas, 08 November 2003 18:13 tarihinde demiş ki: eger yabanci dille egitim yapmazsan, ileride insanlari birbirinden ayiramayacaksin i$e alirken..milyon tane i$siz,hepsi turkce konu4uyo sadece..sec bakalim secebilirsen.. [Bu mesaj Silthanas tarafından 08 November 2003 18:18 tarihinde değiştirilmiştir] Ya yeniden soyluyorum, yabanci dilde egitimle yabanci dil egitimi farkli seyler.. Yabanci dilde egitim: Derslerin tamaminin veya bir kisminin ulkenin kendi diliyle degil de baska bir dilde ogretilmesidir. Somurge ulkelerde gayet yaygin olan bir durum(du). Bkz: Cezayir, Tunus, Porto Riko ve belki de Turkiye... Yabanci dil egitimi: Yabanci bir dili ogrenme. Ornek: Ingilizce sinifi olur; ogretmen, Ingilizce ogretmenliginden ya da Ingiliz/Amerikan Dili Edebiyati mezunudur(gerci bir ara yasaklamislardi onlarin ogretmen olmalarini, simdi degistirdiler sanirim). Ogrenciler de yabanci dil ogrenir. Baska bir dersi yabanci dilde ogrenmez.. Ayrica Turkce bolum mezunlarini ayirmak icin de TOEFL sinavi gibi seylere bakarsin, yok onu istemiyorsan su an bircok sirketin yaptigi gibi cesitli testler hazirlar, istedigin kisileri, sirketinin istedigin bolumune alirsin..
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 said: unity100, 08 November 2003 19:31 tarihinde demiş ki: oyle universitede teknik derslerin yanina cesni olarak alip olmaz bu is. adam yurtdisinda mastere ise basvuraca o terimlerle dusunmeye aninda anlamaya yorumlamaya alismis olmasi lazim. bazi unilerimiz, odtu gibi, o yuzden ingilizcenin dibine vuruyorlar adam hot denilince bulbul gibi ingilizce sakisin diye, sonuc ortada.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Peki bu adam Turkce dusununce teori gelistiremeyecek mi? Almanlar, Almanca dusunce pekala gelistiriyorlarmis.. Adam yurdisinda ise basvurursa ulkesine yararli olmasini beklemek gayet anlamsiz olur, adamin amaci kendisini kurtarmaktir zaten.. Bir de Avrupa'daki universitelerde bilimle ugrasan profosorlere, egitim gorevlilerine yardimci olmak icin ozel cevirmenler vardir. Bu kisiler hem yabanci dili cok iyi bilirler, hem de teknik konular hakkinda bilgi sahibidirler. Onlar yabanci dildeki arastirmalari egitim gorevlilerinin dillerine cevirirler. Boylece bilim adami kendi alaninda gercekten yetenekliyse ama yabanci dili o kadar iyi degilse ise yarar birseyler yapabilir. Yok bilim adaminin yabanci dile yetenegi varsa o zaman sorun yoktur zaten..
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 almanlarin sanayi devriminin basindan beri gelen bir teknoloji gecmisleri var, yapilari saglam. turkiye, yunanistan, cekoslovakya ispanya, fas moritanya tunusta bu yok. biz yakalamak zorundayiz. bunun icin butun sahislarin bu alanda yabanci dilde bulbul gibi sakiycak durumda olmalari lazim. cevirmen demek araya bir adam koymak demek. iletisimin hizini azaltacagi gibi verimi de azaltir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 ayrica bu profesor meselesi degil. mezunlarin yuzde 10 u bile profesor olmaz. cogunlugu is bulur calisir. ne yapican is basvurusuna gittiginde uluslararasi basvuruda cevirmen mi goturucen yaninda.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 said: Silthanas, 08 November 2003 19:42 tarihinde demiş ki: nasil yani? Sezer nasil konu$uyor?(hukuk diliyle, konu$ma dili ve nisbeten edebiyat dili farklidir haliyle de tam olarak anlamadim ne kasdettigini)[hline]Külliyen Yalan... tdk türkçesi konuşuyor; sen de "eski türkçe'yi savunanlar aşırı dincidir" imasında bulunmuşsun, atatürk de o dili konuşuyordu ve yaşlılarımız da o dili konuşuyor. karşılığı olan kelimelere yeni yeni uydurma sözcükler getirmek anlamsız bence eğer doğru bulduğun buysa..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2003 anlati...dinleti...sevi... ucarim ben boyle kelimelere abi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 9, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2003 Ya okulda dogru duzgun Ingilizce ogrenen kisi her yerde istedigi gibi konusur, Iskandinavlar yabanci dilde gayet iyidirler, eger bulup konusursaniz Ingilizce ana dili mi degil mi anlayamazsiniz bile, orda da Ingilizce egitim diye bir olay yok.. Derslerinin hepsini ingilizce almasiyla ilgisi falan yok. Ayrica bizde teknoloji olmadigi olayina da katilmiyorum. Su anda nukleer arastirmalar yapabilecek bilim adami bile var, hatta gelistirdikleri makineler yurt disindakilerden cok daha ucuza mal oluyor, daha verimli calisiyor (Tubitak'in eski sayilarindan birinde gayet uzun bir makale vardi bu konuyla ilgili) Sorun tamamen politik, Kucukcekmece'deki nukleer arastirma merkezi 1960'larda kurulmustu, o zamandan beri orda dogru duzgun birseyler gelistirmeye calisan insanlar islerinden oluyor, ya da istedikleri gibi calismalarina izin verilmiyor. Ayni sey telekominikasyonda da gecerli. Hangi kurum oldugunu unuttum, sanirim Netas'ti. AR-GE bolumunde gelistirdikleri cihazlar Avrupa'dakilerle yarisacak duzeydeydi. Sonra ne oldu, ozellestirme yapiyoruz diye Alcatel'e sattilar. Adamlar da AR-GE bolumunu kapatip, Fransa'dan teknoloji ithal etmeye basladilar..
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2003 hic de oyle olmaz. uluslarasi is basvurusu yapmak kopekbaliklarinin arasina dalmaktir. sen karsindaki mulakatci ingilizce olarak teknik bir soru getirdiginde o 1-2 saniyelik turkce teknik bilgiden secmeli olarak alinmis ingilizceye gecirme surecini yasadigin anda puan kaybedesin.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sergen Mesaj tarihi: Kasım 9, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2003 ingilizce daha cok kullanılmaz daha cok arapca kullanılır.dilimizin konusulanların yuzde 30 40 ı falan arapcadır.ama bunlar yerlesmistir birsey yapılamaz zaten.konuyu acan ingilizce demis en cok ondan dedim. [Bu mesaj Sergen tarafından 09 November 2003 20:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sergen Mesaj tarihi: Kasım 9, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2003 .. [Bu mesaj Sergen tarafından 09 November 2003 20:36 tarihinde değiştirilmiştir]
dark-dr Mesaj tarihi: Kasım 10, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2003 said: Kayra, 08 November 2003 19:20 tarihinde demiş ki: 1- Eh Almanlar Ingilizce egitim yapmakdiklarina gore muhendisliklerinin gelismesine katkisi olmustur herhalde.. hayir, nerden yaptin boyle komplike bir cikarimi? hatta daha da ileri git, bugun almanyanin turkiyeye ustun olmasinin nedeni kendi dillerinde egitim yapmalari de. ne biliyim bunu diyen onu da der. yahu almanyanin zaten elinde teknoloji var, dunya bilgi havuzunda belli bir payi var almancanin. niye ingilizce egitim yapsin. almanya nerde turkiye nerde? said: Bu arada yabancilara matematik fen derslerimi Ingilizce okudum falan dediginde sizin ulkede hangi dil konusuluyor diye soruyorlar.. kendi cahillikleri, utanmasi gereken biz degil onlar. said: 2- Ben Ingilizce, Almanca ogrenmeyelim dedim mi?? Yabanci dil ogrenmek baska. HAH aynen dedigin gibi. "yabanci dil ogrenmek baska". yabanci dilde teknik dusunmeyi ogrenmek, yabanci dilde bilim ogrenmek ve buna alismak baska. said: Lisedeyken butun fen-matematik derslerimiz Ingilizce'ydi. Daha fizik nedir ne degildir yeni yeni ogreniyorsun. Ote yandan kendini Ingilizce ifade edebilen, Ingilizce yazi okuyup anlayan kisi sayisi, 3-5, digerlerinden bu dersleri Ingilizce anlamasini bekleyemezsin ki. Hocalar da dogru duzgun Ingilizce bilmiyor. Yari Turkce, yari Ingilizce sacma sapan bir dille sinifta birseyler anlatmaya calisiyor. Zaten lisede yeni bir teori gelistirecek falan degilsin. senin ogretmenlerinin ve sinif arkadaslarinin basarisizligina gore mi is yapalim. ben gayet guzel ingilizce fen ogrendim, ogretmenlerim de ingilizce dehasi degildi, hatta alakasi olmayanlar vardi ama kendi alanlarini gayet basarili olarak ingilizce ogretecek kelime haznesine sahiplerdi. bu cok zor birsey degil. said: Mesela lisede, universite'de derslerini Turkce aldin, yaninda kullanilan terimlerin Ingilizcelerini ogrendin. Ayrica 1 zorunlu, 1 de secmeli yabanci dil ogrendin. Eger universitede kalip arastirma yapmak gibi bir dusuncen varsa bundan sonra kendi arastirmalarini istedigin gibi yaparsin. Ama isin temelini anlamazsan Amerika'yi biraz zor yakalarsin.. iyi de konusmakla oluyor mu bu isler? "kullanilan terimlerin ingilizcelerini ogrendin, bi de yabanci dil ogrendin zorunlu". e tamam abi cozduk olayi o zaman. yabanci dil derslerinin ogrenci istekli olmadiktan sonra gayet basarisiz oldugu zaten bilinen bisey. kolej mezunlari bile ne kadar ingilizce biliyor bilmem haberiniz var mi? cumle kuramayanlar var. ogrenci zar zor gecer not aliyor, belki onu bile alamiyor ama bitiriyor iste okulunu bi sekilde. fizik kimyayi ingilizce ogrenip ingilizce calismaya alismadiktan sonra yabanci dil dersiyle olmaz bu is. turkiye'de nasil calisacak diye bi soru da sorma artik, adam ingilizce kimya ogrendikten sonra buyudugu ulkenin, turkiyenin diliyle de kimya alaninda calisamayacaksa o zaman zaten o adamdan hayir gelmez. soyle anlatiyim da sen sonra bu konuyu hala bagnazca savunmaya devam etmek istersen et. su anda dunyada belli bir bilimsel, teknik bilgi var, bunlar bi havuz olusturuyo diyelim. misal bu havuz 1 GB'lik bi havuz olsun. ingilizce, almancanin bu havuzdaki payi ne kadardir, turkcenin bu havuzdaki payi kac MB'dir? hatta turkce'nin payi kac KB, belki de byte dir? doktor olup gelismeleri ogrenmek isteyen bir genc, veya fizik alaninda kendini gelistirmek isteyen bir genc ingilizce dokuman okumak zorundadir; cunku dunyada her gun bu bilgi havuzuna bilmem ne universitesinde yapilan arastirmadan, bilmem ne bilim adaminin makalesinden yeni bilgi giriyor, ve sadece sabah gazetesinin bilim ekinin veya tubitak'in new scientist, american scientist gibi dergilerden cevirdikleriyle turkce okuyarak kendini gelistiremezsin. bilmem ne firmasinin ARGEsinin gelistirdigi iki gunluk teknoloji ile de "turkce bilim" oluyorsa onu bilemem; ama bu anlattiklarim gayet acik, nesnel, yoruma acik olmayan somut bilgiler. bunun ustune bilim ingilizce ogrenilmeli, yok turkce ogrenilmeli diye tartisma yapmam ben. [Bu mesaj dark-dr tarafından 10 November 2003 15:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 Sizin ulkede hangi dil konusuluyor diyenler Turkce konusuldugunu biliyor. Onlara garip gelen neden Ingilizce egitim yapildigi. Benim ogretmenlerim, arkadaslarim basarisizsa neden benim sinifimim yarisi ITU, YTU'ye girdi, neden cogu hala derslerinde basarili? OSS farkli sistem falan diyeceksin.. Normalde lise sonda Ingilizce egitim yapilmasi gerekiyordu. Biz Turkce yapalim dedik. Herkes her konuyu dogru duzgun anladi. Dershaneler de normalde yapmasi gereken isi yapti, okulda ogrendigini testte nasil kullanirsini ogretmek. Sen gayet guzel ogrenmissin, aferin. Yalniz devlet herkese egitim vermek zorunda, yalniz sana degil. Kars'in, Hakkari'nin bilmene kasabasina koyune git, hatta sehir merkezine git. Ogrenciler dogru duzgun Turkce konusamiyor, onlara da mi Ingilize fen-matematik ogreteceksin? Bak, havuz ornegini de vermissin. Simdi ordaki Almanya'nin payini al. Bu adamlarin gelistirdigi x makinesi olsun. Bu x makinesinin planlari, taslaklari, muhendislikte ise yarayacak her seyi Almanca, cunku adamlar kendi dillerinde gelistiriyor bunu. Sen de bu planlari satin alip makineyi uretmek ya da gelistirmek istiyorsun. Bu kadar sene Ingilizce fen-matematik okumussun, planlar Almanca, sen Turk oldugun halde Ingilizce ogrenmissin... Ne olacak simdi? Ayrica saniyor musun ki bu gelistirilen son teknoloji sana verilsin. Surekli teknolojiyi takip etmekten bahsediyorsun, eger kendin birseyler gelistiremezsen teknoloji ithal etmeye mahkum olursun.. O bilmemne firmasinin gelistirdigi iki gunluk oldugunu nerden cikardigini anlamadigim teknolojiyi(ve de firmayi) Alcatel aldi, dikkatini cekerim.. Insanin kendi dilini savunmasi bagnazliksa yaptigim bagnazlik. Ancak dunyada eski ve yeni somurge ulkeler disinda hicbir yerinde olmayan, basladigi zamandan (20-30 yil) beri Turkiye'ye hicbir yarari olmamis bir egitim sistemini savunmak asagilik kompleksi tarafinda duruyor. [Bu mesaj Kayra tarafından 11 November 2003 18:49 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Kayra tarafından 11 November 2003 19:15 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 yabanci dilde beceri ile oss sinavi farkli seylerdir. karstaki agridaki senin bahsettigin cogu ogrenci dogru durust turkce konusamiyor, secmeli ingilizce dersini de sallayarak geciyor, neticede is bulmaya gittiginde 'yabanci dil ?' sorusuna 'hodo ?' diye cevap vererek amelelige ya da irgatliga dogru yelken aciyor. almanyadaki muhendisler de gayet iyi bir sekilde teknik ingilizce bilir, zaten birak sanayi makinelerini beyaz esya dahi turkce degilse bile ingilizce kullanim kilavuzuyla gelir. hickimse de senin bir makineyi satin alip bunun planlarini hedesini hodo edip de burada fason uretmene izin vermez, ancak lisansini alirsin, onlar da gelir senin bunu uretecegin fabrikayi kurmana yardimci olur. kendin gelistirme sacmaligini turkiyeden kazimamiz lazim. YIRMIBIRINCI yuzyildayiz artik, kendin gelistir kendin yap olayi 19. yuzyilda kaldi. zaman uluslararasi projelerin, cokuluslu isbirliklerinin zamani. tek basina tirmalayan bundan sonra her zaman icin digerlerinin gerisinde kalmaya mahkum, isterse psikopata baglayip toplu halde kassin. japonya bunu 50 yil boyunca yapti, 1.5 kusak surekli calisarak kasarak dunyanin onune gecti, ve yeni kusaklari sosyal bir kimlik bunalimi icerisine giriyor. cocuklari artik ilkokul 1 den itibaren saat 5 te okuldan dondukten sonra aksam 10 a kadar dershanelere gondermeye basladiklarindan yeni nesiller asiye donmeye basladi. ama ote yanda avrupa var. her biri kendi basina uzay arastirmalarinda amerikanin degil, kanadanin tirnagi olamazken birlikte kurduklari ajans sayesinde bu gun uluslararasi uzay istasyonunun 2. buyuk ortagi konumundalar. nasa ise butce sikintisi cekiyor. netice itibariyle 'bakalim gorelim kasalim gecelim' zamanlari geride kaldi. artik 'beraber calisalim ucalim gidelim zamani'.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Öne çıkan mesajlar