Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orkkeriyorum zoporuyorum ...

unity100

Öne çıkan mesajlar

nedir o mek danilds reklami oyle ya ? ne diyor o sarkida hala detayina inemedim. yukseliyorum savulun geliyorum bir ki uc dort hobuyorum diyor orada tamam.

ne amacla hangi kitleye yapilmis bi reklam, ne zihniyet yapmis o reklami bi anlasak ?

bitti artik mekdanilds turkiyede. yemegi kotu. period. amerikada bile geriliyor. daha NE tirmaliyosunuz yok tarz yok stil yok hedef kitle tribi. KALITE yi artirin. bundan 8 yil once basit bir kofte 2 adet normal sandvic ekmegi arasina biraz marul koyup essek gibi paraya satiyodunuz ben vejetaryen degilken.

ha bi de boyle dunyanin dort bir yanindan alinmis tiki genclik tribinde tipler reklamda, aman hemen kosayim tiki olayim kofte ekmege ARABA parasi vereyim dedirttiriyor sanki adama.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

eet dana kestikten sonra yesil kutu sursunler onume o kutuyu yerim ben. maliz ya biz kutu yesile boyaninca kofte ekmege 10 milyon verip cikcaz. kola patates bedava.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

basliktaydi da uzun diye kisalttilar herhalde. sarki kulagima soyle geliyor ;

orkkeriyorum zoporuyorum vividamexle haykirip hoberiyorum yirtiniyorum curkunuyorum bir ki uc dort savulun hebele ediyorum laba baappabappaaa babap[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Azıyorum azdırıyorum bölümünü atlamışsın Unity :-)[hline]
karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
You hödö you hödö my self controoool
Night! I live along the creatures of the night?
hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII

Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki:
hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Mc Donald's sevmem ben ama KFC'nin hastayısıyım Aşırıııııı PAhalı hatta Mc'den daha pahalı ama Çok kaliltei ve gerçekten İyi yapıyorlar.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
Kırıldığı için daha da güçlü
- Marit
-------------------------
Son= Başlangıçtır!

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asteroth, 15 December 2003 16:24 tarihinde demiş ki:
Azıyorum azdırıyorum bölümünü atlamışsın Unity :-)[hline]
karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
You hödö you hödö my self controoool
Night! I live along the creatures of the night?
hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII

Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki:
hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...

yahus onradan aklima geldi de, her dinleyisimde yeni bi boyut cikiyor sarkida.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

mc donalds vs markalı b*ktur.
yememeniz tavsiye edilir.
neyse..

hele zaten o reklam müziğine bide 'rap' diyen bir kac lavuk daha cıkarsa... ya katil olacagım yada kundakcı

yok baba rezil ettiler bizi rezil, "azdırıyorum" ne demek ya literatüre bak det0ne zındIKLar...

hhihi..[hline]Im tasteless,there's beauty in strange places
I find beauty in razors
I find beauty in blood drippin from ya faces..
Sosyal ağlarda paylaş

unity rofl! şarkı sözlerine koptum resmen :)))

bu arada, biraz insider info vereyim yeri gelmişken:

mc donalds dünya çapında bi strateji değişikliğiyle hedef kitlesini yeniden tanımladı. eskiden ronald mcdonald ile filan çocuklara oynardı, baktı ki orda yeteri kadar ekmek yok, ya da kalmadı, gençlere yönelmeye karar verdi.

bu izlediklerimiz uluslararası bir kampanyanın türkiye uygulamaları. i love it diye özetledikleri, gençlere daha yakınlaşmaya çalıştıkları bir dönem bu. o bakımdan ööle tiki görselleri, vıştırıyorummm, bidibidi ediyorummm filan gibi bol bol tisko tisko gençlik durumları var.

ben şahsen beğeniyor muyum? bilmem valla. stratejiyi doğru buluyorum (doğru derken, tamamen mesleki konuşuyorum. mc donalds'ın nasıl bir şirket olduğu, danaları kesip kesmediği, yeşil ya da pembe hedehödöleri her zaman tartışılabilir, ben meslek gereği pazarlama açısından bakmak zorundayım): çocuklara gitmek yetmez, kadıköy mc donalds'ta bir kola önünde saatler geçiren ve bunu imaj kaygısıyla yapan insanlar gençler çünkü.

bu işin kıçına yeteri kadar promosyon takarlarsa olr bu iş gibime geliyor. fiyatları şu anda çok çok pahalı değil, biraz daha da normalize edilirse turkish fast-food olayıyla savaşabilirler hala bence.

(bu oldukça önemli bi durum son zamanlarda: turkish fastood die yeni bir tür gelişti, ortalık kaşarlı kokoreçten, bilmem neli simitten, gözleme ve dönerciden geçilmiyor. bu syede mc donalds ve türevlerinin saltanatı çok ciddi anlamda sallantıda. bir sürü mc donalds'ın kapanması, wendy's'in gitmesi, arby's'in yok olmaya yüz tutması (hatta belki olmultur bile, bilemem) hep bu yüzden...)

neyse, dediğim gibi, bence yerinde bir karar vermişler, uygulamalar da eh işte, fena diil. bir kampanyayı hemen başlar başlamaz değerlendirmek doğru değil, sonrasında zenginleşebilir, rayına oturabilir filan falan...

tekrar edeyim de yanlış anlaşılmasın: mc donalds'ın dünya çapında yürüttüğü bir takım corporate politikalar filan beni buraya yazdıklarım çerçevesinde bağlamıyor. ben markadan bahsediyorum. mc donaldsın ajansında filan da çalışıyor değilim.

ha, mc donalds dan yemeyi şahsen severim, ayrı bir konudur...
Sosyal ağlarda paylaş

hedef kitle secmeleri mantikli da, bunu boylesine aptalca hedeflemeleri cok sacma. ben kronolojik olarak idrak edemiyorum reklami ki hele, en sonundaki o iki tane tikilorampenin onunde metro cikisi zuppek zuppek sikidik sikidik oynayan herifi gorunce iyice kavram kargasasina dusuyorum. hayir bisey degil, empati kurabilirim bunlarin hedef kitlesiyle, ne de olsa 80 lerde bi ara herkes, hatta turkiyede hersey o kitlenin icine girmek mecburiyetindeydi.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....

Sosyal ağlarda paylaş

Özü yeni genç kitleyi avlamaya çalışma yollarında yatıyor bence. Kitle birşeyi sever yada nefret eder aralarını hiç yaşamayan bir görüşe sahip olunca bu tip bir hedef normal. Havada duran kitleyi ancak havada duran tavırlarla avlamak mümkün. Bazen reklamı mantık çerçevesinden çıkıp görmek gerekiyor.
Peh lan ne cıvık saçma sapan dediimiz reklam aslen gayet başarılı olabiliyor. (bkz Dankek)[hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Story of SadButcher"

There are 10 types of people in the world, those who can read binary, and those who can't.
Sosyal ağlarda paylaş

ben dankek reklamını çok beenmiştim şahsen :)
o bi yana da mc donalds nedir hakkaten. beef'n cheddar yerim ille de fastfood yiyceksem.[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki:
dagilin lan ! avrupa birligi, humanistler, greenpeace, spiritualistler, hayvan haklari koruma dernekleri ve hititler adina bu foruma el koyuyorum. hepinizi kogusturacagim
Sosyal ağlarda paylaş

Televizyon izlemeyen bir insan olarak o reklamı uzun süre sadece radyoda dinledim. Tam 1 ayımı aldı adamın ne dediğini çözmem. Dikkatlice dinleyin, sonda söylediği mekdanılds, breakdance'a ne kadar benziyor! "Breakdance ne ya" şeklindeydim 1 ay, sonra çıktı kokusu..[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH
Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth
Sosyal ağlarda paylaş

cümlelerin bi tanesinde de adam gibi bi eylem yok. bişiler bişiler yapıolar ama anlamlı hiç bişi yapmıyolar haywanatlar. gidin bi sinemaya, ne bilim müzik dinleyin kitap okuyun, olmadı denize karşı çay için.. dj oluomuş yem atıyomuş töbe töbe.. 2 hamburger kakalıcam diye tiksinç ötesi yaratıkları örnek diye gençlerin önüne koyuyolar rezil herifler..
Sosyal ağlarda paylaş

Mc Donalds gençleri istediği kadar hedeflesin. Türkiye de bu tür şeyler tutmaz.
Bunun tek sebebi ekonomiktir. Yani ben kadıköy de burger veya Mc ten bişey yieceğime gider patsos uma paşalar gibi tıkınırım. sonra Mc de ödeyeeceğim fiyatın 4 te 1 ini öderim.
Şimdi diyeceksiniz hijyen mijyenü, Orasını da şöle açıklayayım.
Tamam temizlik politikalrı vardır bu doğrudur. Ama bu poltikaya ne kadar uydukları ve sizin o kadar temiz bir yiyeceğe gerkesiniminizin olup olmadığı bir soru işaretidir.
Hijyen konusu biraz karışık oldu ama şöle örnek vereyim. (biraz alakasız ama) Türkiye de kullandığımız içme suyunu fransız sertliğine göre hesaplarsak (içindeki kireç oranı) avrupalılar bizim içtiğimiz suyu yıkanmak için bile kullanmıyorlar.
Bizim insanımız böle şeylere alışkın. Yani deli gibi kokoreç yiyen toplumun nasıl olmasını beklersiniz :)
Mc donalds da fiyatların pahalı olmasının önemli bir sebebi var o da kırmızı et fiyatlarının türkiye de çook pahalı olmasıdır. Ama ürünlerinde şöle bir tezatlık söz konusudur ;
Tavuk eti kullandıkları ürünlerde maliyetleri çook düşük olmasına karşın diğer ürünlerle aynı fiyata satıyorlar. (bazen kısa süreli indirimle kampanyalar yapıolar) Hele ki çok övündükleri patates in bile (maliyetini düşünün) inanılmaz fiyatlarda satmaları (fiyatların inanılmaz olması türkiye şartlarıdır).
Bir de alternatif fastfoodlar, türkiye gibi tilki zekalı inasnların olduğu bir ülkede hızla türeyince. Mc donalds ve diğer fastfood firmaları küçülmeye başladılar. Artık sadece satış yapabilecekleri bölgelerde şubeleri kaldı.
Sözün özü türkiye de bu fiyat politikasıyla işleri çook zor.

ben Mc donalds türkiye de en iyi zamanını yaşarken Cadde bostan Mc donlads da çalışmıştım. VE size ufak bir tavsiye yapayım. Eğer girdiğiniz fast food restoranı deli gibi kalabalık ise siz de sıraya girip yieceğinizi ordan almayın. (hız için kaliteden ödün verilebiliyor) gidin daha sakin bir yer bulun oradan alın.[hline]NO PAIN NO GAIN
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

e işte türk gençliği senin gibi diil hep. onların hedefledii kitle aslında "piyasa gençliği" ama onlar da artık daha enteresan mekanlara takılmayı tercih ediyo.[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki:
dagilin lan ! avrupa birligi, humanistler, greenpeace, spiritualistler, hayvan haklari koruma dernekleri ve hititler adina bu foruma el koyuyorum. hepinizi kogusturacagim
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupada kullanılan sular bölgenin mineral yapısı nedeniyle Türkiyedekinden daha sertler. Anlamadım ben şimdi senin karşılaştırmanı?![hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH
Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth
Sosyal ağlarda paylaş

Illede hamburger yiyecekseniz.
Arbys yiyin...
McDonald's dan 10 kat daha güzel.
Ama her yerde yok tabii.
Hepsini yiyorum yiyecek birşey kalmadığında.
Yiyecek birşey kalmaması epey olağan üstü bir durum çünkü herşeyden yiyecek hazırlıyabiliyorum aşağı yukarı.
Evde yemek yokken ekmek arası mayonezli marul yediğimi hatırlarım haha.[hline]I am the light that shall lead you to darkness.
Sosyal ağlarda paylaş

qui su konusu şöle ;
Sudaki kireç oranına göre sertlik verilir. Bu nun oranında da fransız sertliği denir. (Fr li bir işareti var yanılmıyorsam)
Avrupa standartlarında içme suyunu sertliği max 10 olmalıdır. (kısaca kirecinin az olması lazım) genelde orada kulladnıkları içme sularının sertliği 5 dir. Ve diğer işler için kullandıkları sular da max 20 sertlikte oluyor( sayı hakkında kesin emin değilim)
Sudaki kireci azaltma bir iki özel iflitreleme yöntemiyle kolayca yapılabilir.

Gelelim türkiye ye türkiye de dışarda satılan (hani mavi bidonlarla aldığımız) sulardaki kireç oranı 30 - 40 larda gezmektedir. Hatta çay suyu için çeşmeden su doldururlar.
Eğer avrupalı bizim içtiğimiz suyu içse kesin bir yeri bozulur. Ama bizim insanımız böle şeylere alışkın olduğu için pek koymamaktadır. (bağışıklık gibi) mesela bizden biri hindistana gitse biz de orada kolay hastalanırız gibi. ... (böle bişey)[hline]NO PAIN NO GAIN
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

Ya mcdonaldın reklamının sonundaki o tıkınma sahnesi pis olmuş bence mcdonalds kadar gereksiz bir yemek yok kfc rules derim dağıtır gravy sosu ile:) adamlar cidden lezzet üzerine çalışırken fiyatları arttırıyorlar mcdonaldsın bi b*k yaptığı yok hatta bozuyor ama tikki marka yapıp fiyat sokuolar yıllardır mcdonald a gitmedim eskiden köri sosu ile o parça tavuk güzeldi şimdi iğrreaaAannanNççç! :) gine kfc rulas diyorum mcdonald işallah işalaaaaaah dünyadan silinir eskiden karizma yapıolardı o salak tepsilerinde 2 saatte bir mcdonald bayisi açılıyor diye hah 1dk da 10 bayi kapanır işallah heriflerin etinden herbi halt çıkıyo tırnak saç fare tırnağı ohoo..
İflas etsin emi oldum olası gıcığımdır mcdonalda kfc rulas diyorum yakında mcdonaldları bombalarım :) gine kfc rulas diyorum ohh canım çekti lan mcdonald sux gine kfc rulas[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu.

"ZzZzZzZZzZ"
"Site kapandı site!"
"ZzZzZzZzZz"
"*Undenfied Flying Terlik Strikes Karakedi In The Middle Of Iki Kaşının Ortası*" !
Sosyal ağlarda paylaş

arbys rules bi kere
beefn cheddar with ranch sauce and onion bread...
yumyum..[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...