Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir aralar çizgi film fırtınası vardı televizyonlarda...

Bone

Öne çıkan mesajlar

şimdi düşünürken aklıma geldi, o uzay şerifini hatırladım birileri replikleri yazınca :)

Scooby Doo vardı, fena değildi. Genki nin müziği hala aklımda ..

Vücudumuz diye bir tane vardı, insan vücudunu anlatırdı. Böyle virusler saldırırdı, antikorlar filan bunlarla savaşırdı süperdi ya. Her bir hücre ayrı br karakter gibiydi. Antikorlar la akyuvarlarda öyle. Akyuvarların yuvarlak gemi şeklinde dizaynı vardı, düpmeye basarlardı ufak 3gen e yakın şekilde antikorlar hücum ederdi. Bu her birim antikorun bir komutanı vardı filan. Süperdi bayılırdım o diziy, bu kadar öğretici ve keyifli az dizi vardır herhalde.
Inspector Gadget yenilerden gene o da güzeldi. Dımdıdıttıtıttıdımdıdıtıtı dım dımm.

Darkwing Duckta harikaydı ya iyi hatırlattın. O zamanlar biraz yoğundum ondan kaçırırdım bazen.

Bir tane de uzaylı istilacılarla savaşılan anime tarzı vardı. Böyle herbiri ayrı bir savaş aracını kullanan tipler vardı. Birisi 2 toplu tank birisi havadan savaşabilen savaşçı bir araç bir başkası başka çeşit. Yoğun savaşlar olurdu. Adını tam hatırlayamıyorum ama kaliteliydi. en sonlarında artık denizden bir piramit çıkıyordu, bu insanlara yardım eden o uzaylı ırktan bir kızda hava olup piramite uçuyordu filan bayağı ilginç bir seriydi[hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

hımm o dediğin çizgiyi hatırlıyamadım hani şu denizden piramit çıkanı.
ama eskidne hepsi mükemmeldi.izlerken içimde bir duygu oluşurdu.bir coşku.artık günümüsün çocuklarında böyle birşey hissettiklerinden şüpheliyim.
kampanya başlatsakya.msj atalım toplu heriflere şunu alın.bunu yayınlayın falan diye.
Sosyal ağlarda paylaş

mexinth denverı söylediğimi sanıyorum yukarda..

gregowich, mesa cowboys sanırım.. hatta coin-up makineler için oyunu vardı..
jackie chan şu an starda yayınlanan bir çizgi film..

5 yüzüklü dediğiniz captain planet

inspector gadget yeni?
çok eski bir çizgi filmdir o.. ben ilkokul 2-3'teyken yayınlanırdı o çizgi film (şimdi 19'um siz hesaplatyın :) )

cnbce ve trt'ye e-mail atsak diyorum..[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard
Sosyal ağlarda paylaş

Bir antika olarak hatırladığım anime'lerin çoğunu Türk kanallarında izlediğimi farkettim, ne ilginç...İşte aklımda kalanlar ve araştıura araştıra bulduğum isimleri...

Space Warrior Baldios(OAV): İnsanlığın bilmekaçbin küsür yıl sonraki neslinin yaşadığı dünya kirlilikten yok olmaktadır. Asıl kahramanımızın babası bu kirliliğe çözüm bulduğu halde politikacıların zamanda yolculuk yapıp 'eski' dünyaya dönüp kendilerine yeni bir yaşam kurma planları yüzünden öldürülür. En başlarda 'eski' dünya gelecekten gelen dünyalılar tarafından bozguna uğratılır (gelecekten gelenlerin manta balığı şeklinde saydam gemileri vardı, cloak olup aniden saldırı yapabiliyorlardı falan) fakat sonra Space Warrior Baldios adında Voltran misali bir robotla savaşı kazanıyorlardı. OAV boyunca dünya nüfusunun yüzde doksanı falan ölüyordu. Güzel bir anime'di.

Legend of Windaria: Bu da ruh hastası bir anime'di. Hatırlayan kesin çıkar, bir uzay gemisi vardı sessizce Windaria üzerinde uçardı ve ölen insanların akkor kuşlara dönüşen ruhlarını toplardı. Teknolojisi yüksek bir imparatorluğun daha barışçı ama gezegendeki temiz su kaynaklarını kontrol eden bir halka saldırması sonucu çıkan savaşı anlatırdı(kötü suyu içenler delirirdi). Bol bol ölüm, intihar, delilik vardı ki en az Clementine kadar yıpratıcıdır.

Spaceship Yamato: Bunu kimse yazmamış, halbu ki baya uzun süre oynadı TV'de. Yaşı 20'nin üstünde olanlar hatırlarlar Yamato gemisi ve maceraları. Çok severdim çok.

Venus Wars: Bu da oldukça başarılı ve güzel bir OAV'dı. Gelecekte Venus üzerinde yaşanan bir savaşın ortasında kalan bir motorsiklet yarışçısının hikayesiydi. Savaşın anlamsızlığı ve getirdiği yıkım üzerne güzel laflar vardı. Tek tekerli motorsikletlere karşı onlarca tareti, topu hatta alev makinesi olan tanklar savaşırdı.

Robotan: Bu gerzek bir anime'di ama baya komik olduğunu hatırlıyorum. Vücudundan 'Robotan bilmemnesi' diyerek çıkardığı aletlerle saçma sapan işler yapan bir robot çocuğun maceralarıydı.

Benjamin: Boksör Benjamin de bir zamanlar çok sevdiğim bir anime'di. babası ölünce büyük babası ile yaşayan boksör çocuğun hikayesiydi.

Judocu Çocuk: Adını hatırlayamadım ama Benjamin gibi dövüş sporları ile alakalı bir anime'di.

Rahan: Fransız yapımıydı, taş devrinde yaşayan Rahan adlı sarışın bir savaşçının seyahatlerini anlatıyordu. Diğerlerine oranla yeni sayılır(sekiz yıl falan oldu sanırım)

Dinazorcu Gençlik: Bunun da adını unuttum ama HBB'de yayınlandığını hatırlıyorum. Dünyaya sığınan bir grup uzaylının dinazorların üstüne silahlar falan takarak savaştıkları bir çizgi filmdi.

Slam Dunk:Hayatımda izlediğim en komik anime'lerden birisiydi. Adını unuttuğum kızıl saçlı kazma süper karakterdi.

Saber Rider and star Sherrifs: Bu da güzel bir anime'di. Hatırlayan baya çıkacaktır, güzel bir Voltran klonuydu.

Legend of Galactic Heroes: İşte hayatımda izlediğim en iyi anime serisi. İki sezon HBB'de bir sezon da Kanal D'de yayınlandı. Galaksi İmparatorluğu ve Federasyon adındaki iki güç odağının hakimiyet savaşını konu alan harika bir anime'di. İmparatorluk daha çok Alman/Prusya modeli Federasyon ise Birleşmiş Milletler tadındaydı. İmparatorluk siyah/lacivert renkli gemiler federasyon ise yeşil/mavi renkli gemiler kullanırdı. Çok çok güzeldi(şimdi tüm bölümlerin odluğu DVD setleri çıkmış ki acil 150 dolar bulmam lazım).

Bir kaç tane unuttuğum var ama işte aklımda kalanlar bunlar. Ne güzel günlerdi...
Sosyal ağlarda paylaş

legend of windaria gibi birşeyi trt'de izlediğimi hatırlıyorum..

tek hatırladığım bir adamın sevgilisinin kırmızı bir kuşa dönüştüğü ve adamın o kadının peşinden koştuğu..
bu filmin sonuydu.
adam koşuyor koşuyor sonra bir bakıyor karısı bir çok kuşla birlikte bir yere doğru gidiyor..

ben bu filmi arıyordum heryerde..

çocukken annemler çizgi film diye vhsye almıştı ama sanırım ben de salak gibi üstüne başka birşey çekmiştim sanırım[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard
Sosyal ağlarda paylaş

o dungeons and dragons da hbb de yayınlanıyordu baya eskiden yaşlı büyücü vardı bikaç seçilmiş gence artifekler dağıtıyordu sonrada gaza getiriyodu bişey daha yayınlanıyordu ama gelmedi biturlü aklıma gelmedi hatta bununla ararda yayınlanıyordu legend of galactic olabilir emindegilim . rahanı severdim, THUNDERCATS lere bayılırdım hastasıydım hala oyuncaklarını saklıyorum hele mumara vardır mumya ama bişey vardıkı ÇOOOK ESKİ silikmilik hatırlıyorum ultramen diye boyle bi grup vardı havaya sıçrayarak değişiyolardı acayip gazdı 20+ arkadaşlar hatırlayabilir baya eski yanliş hatırlamiyosam
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Narsil, 08 December 2003 15:51 tarihinde demiş ki:
Slam Dunk:Hayatımda izlediğim en komik anime'lerden birisiydi. Adını unuttuğum kızıl saçlı kazma süper karakterdi.

Hanamichiiiiiiiiiiiiiiiiii ben o çizgifilmi izlerken ölmediğime şükrediyorum :)
Ayrıca uçuk kopuk çizgifilmlerden bi kaç tanede ben sayayım fazla eski olmasada:mad jack the pirate,rocko's modern life,eek the cat ve tabiki terrible thunder lizards :)
Sosyal ağlarda paylaş

bir kızılderili vardı.
o da totemin gücünü kullanıp robota felan dönmüştü..
di mi?[hline]Sam, 09 Nisan 2002 02:40 tarihinde demiş ki:
"SATILIK MINIGUN ARANIYOR. AZ KULLANILMIŞI OLMALIDIR. YANINDA BİR OTOPARKI HURDA EDECEK KADAR MERMİSİ BULUNMASI TERCİH SEBEBİDİR."
Sosyal ağlarda paylaş

Spaceship Yamato: Bunu kimse yazmamış, halbu ki baya uzun süre oynadı TV'de. Yaşı 20'nin üstünde olanlar hatırlarlar Yamato gemisi ve maceraları. Çok severdim çok.

Yamatoyu nasıl unutabiliriz hatta Starcraft ta bile anılmıştır o çizgifilm. Battleship lerin Yamato Gun ları direk Yamato çizgifilminden gelmektedir, hasta şekilde izlerdim küçükken. Birkaç sene evvel trt3 te yakaladım ama çok basit geldi savaşlar filan, aynı sahne tekrarlanıp duruyordu, bende o zamanki hatıralarım bozulmasın diye kapadım. Süperdi ama istilacılara karşı yamatoyu modifiye edip uzaya yollamaları sonra istilacı ırkın gezegeninin tahrip olması, sonra istilacılarla müttefik olmaları filan bayağı uzundu ve güzeldi.

Benm o bahsettiğim çizgi filmde denizden çıkan piramitimsi şey en son bölümlerde artık, bunlar u.n. gibi bir orduda olan karakterler, hepsi ayrı araç kulalnıyor biri çift toplu tank biri fighter, çizerim aklımda kaldığı kadarı ile, 3 erkek 1 kızdılar. Her bölüm acayip savaş filan olurdu, insanlarla uzaylılar kafa kafaya savaşıyorlardı, bariz bir üstünlük yoktu. Uzaylılar mor derili elflere benziyorlardı uzun boy sivri kulak güzel kızlar filan. Zaten uzaylı prensesle bizim erkek karatkerlerden fighter ı kullanan birbirine aşık filan oluyordu.
hbb veriyordu galiba

chipmunksı unuturmuyuz ya, alvin theodore :) bide kızlar vardı.
yam yim yumu yuyuumm[hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğin çizgi filmi hatırladım, HBB'de yayınlanıyordu ama adını çıkaramadım. Aklıma gelen bir iki tane daha var:

Lensman: Bu ünlü bir bilimkurgu yazarının aynı isimli serisinden uyarlanmış bir OAV'dı. Sağ elinde gizemli bir lens olan bir oğlan ve onun evreni kurtarma maceralarıydı. Karanlık ve rahatsız bir anime'di(aslında anime değil fransız çizgi filmi de olabilir, hayal meyal hatırlıyorum).

Mystic Triangle: Oldukça güzel konusu olan bir anime'di. Özellikleri bilinmeyen bir prizmanın etrafında gelişiyordu. Sonlara doğru prizmanın Tanrının yaşadığı yeri gösteren bir harita olduğu anlaşılmıştı. Amerikalılar ve Ruslar Tanrı'nın evini ele geçirmek için bir ovada savaşıyorlardı ve yanlış hatırlamıyorsam kazma baş karakter Tanrı'yı(eciş bücüş yeşil bir şeydi) kazaen öldürüyordu.

İsimsiz bir anime daha: Çok az hatırlıyorum ama su altında geçiyordu. Deniz kızı, onun yaşlı dedesi falan vardı ama ölsem hatırlayamam gerisini.

İsimsiz bir animasyon: Bunu daha net hatırlıyorum. Ogre'a benzeyen acaip bir ırk ile kanatlı periler savaşıyordu. Baya mesajlı, dramatik bir animasyondu. Kötü adamlar tam savaşın ortasında savaşma hırslarını kaybedip perilere yeniliyordu fakat bir gün liderleri Hitler'in konuşma bantlarını ve SS birliklerinden kalan topları buluyordu. Hitler'in konuşmalarını anlamadıkları halde filmlerdeki savaş ve katliam hırsını hisseden Ogre'lar perileri çok fena yeniyordu. Ana kahraman, koca göğüslü bir peri kızı ve hafif sapık bir yaşlı dede vardı.

Orion(tahmini adı): Starwars'daki Luke Skywalker gibi bir genç vardı, dünyasını yok edicek bir saldırıyı engellemek için tripten tribe giriyordu.

Macross alt serisi olduğu iddia edilen şey: İki farklı senaryosu vardı. Birisinde Macross'daki omni-mechlere benzeyen araçların test pilotu olan bir genç evleniyordu, öbür yanda ise iki ayaklı böceklerin kullandığı mech'imsi şeylere karşı savaşan başka bir gezegen vardı. Neydi, kimin devamıydı hiç öğrenemedim.

Son olarak hatırladığım benim bile şaşırdığım bir anime: Ana karakteri bir kadındı. Elinde magnum vardı hatta bir yerde shotgun kullanan bir herif 'bir kız için fazla ağır bir silah' diye dalga geçiyordu. Sokakları eski Arabistan'a benzeyen bir şehirde saatlerle dolu bir odada yaşayan bir adamı öldürmeye çalışıyorlardı. Sonlara doğru dev gibi bir panter geliyordu, kızımız da magnum'a boynuna uğur olsun diye bağladığ son mermisini sürüp, baldırında çevirerek(eli ateş etmekten kırılmıştı) vuruyordu. Nasıl hatırladım bunu hayret, ama net hatırladım o daha da hayret.

Şimdi baktım da bizim televizyonlar ilk açıldıklarında yayın akışını doldurmak için neler yayınlamışlar. Vay canına, şimdi birisi o Hitler'in olduğu çizgi filmi yayınlayacak(bir miktar çıplaklık ve bolca anti militarist söylem vardı) da ben göreceğim.

[Bu mesaj Narsil tarafından 12 December 2003 17:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 10 December 2003 15:35 tarihinde demiş ki:
bir kızılderili vardı.
o da totemin gücünü kullanıp robota felan dönmüştü..
di mi?[hline]Sam, 09 Nisan 2002 02:40 tarihinde demiş ki:
"SATILIK MINIGUN ARANIYOR. AZ KULLANILMIŞI OLMALIDIR. YANINDA BİR OTOPARKI HURDA EDECEK KADAR MERMİSİ BULUNMASI TERCİH SEBEBİDİR."

ewt vardı hatırladım
Sosyal ağlarda paylaş

valla biz kısa süreli çare olarak arkadaşlarla toplanıp anime günü yapacağız artık, gerç o zevk olmaz. Şimdi bir simpsons ve south park var ama onlrda ayrı dallarda çizgifilmler bir sürü çeşit olacak ki eski keyifle (hadi tam eskisi gibi olmasada) izleyelim. Ben fox kids i açmıyorm bile. Bir ara sarı saçlı bir kız mı ne vardı isabella mı ne, prense aşık. İlginç olabilir izleyeim dedim kronoloji kaydı bir yerden sonra.
Yok kanal yokkk. Nickoledeon dada yokk.

off[hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...