Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[NWN] İlk Nwn


Capulcu

Öne çıkan mesajlar

Nasıl yok? Basbaya var drowlar.
Eğer oyuncu olarak drow olmaktan bahsediyorsan, o her modülde desteklenmiyor. Subrace scriptleri olan modüllerde oynaman mümkün. Mesela sparkcaster'ın açmış olduğu Land of Nordock destekliyor olmalı.
Karakter yaratma ekranındaki Subrace seçeneği süs olsun diye konmadı :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda yazmaya çalıştım. Subraceleri destekleyen modlar var, desteklemeyen modlar var. Persistent world (yani kısaca 7/24 serverlar) haricindekilerin çoğu desteklemiyor çünkü hem çok fazla script gerektiriyor hem de her senaryoya uygun olmuyor subraceler.

Subrace desteği olmayan modlarda oynarsan hiçbir özellik vermiyor. Mesela oyunun ana senaryosunda hiçbir işe yaramıyor, çünkü desteklemiyor.

Bu özellik oyuncular kendi subracelerini hazırlayabilsin diye özellikle açık bırakıldı. 20'den fazla subrace destekleyen serverlar var mesela. Subrace destekleyen modlar oynarsan o ırka ait bütün artı ve eksileri alırsın. Mesela yukarıda yazdığım gibi Land of Nordock'ta destekliyor olmalı. Bu serverda karakter ırkını drow olarak seçersen +2 dex, -2 con, +2 int, + 2 cha, günde 1 kere darkness, darkvision, spell resistance gibi drowlara ait özellikleri oyuna başladıktan hemen sonra otomatik olarak alıyor olmalısın. Tabi ayrıca aldığın xp'de normal ırkalara göre daha düşük oluyor.

Neyse konu dışına çıktık sanırım. Bizim konumuz subraceler değil, ilk nwn :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

land of nordock'ta denedim drow yapmayı, darkness'ı günde bir kere cast edebilen item alıyorlar, stat bonuslar da büyü etkisiymiş gibi ekleniyor sonradan. aynı şey değil yani, iwd 2 nwn'yle aynı vakitte çıktı neredeyse ama tonlarca ırkı en baştan seçebiliyordun. hadi duergar, drow senaryoya uymadı, aasimar da mı uymadı ki? senaryoyla ilgisi olduğunu sanmıyorum, eksiklik..

ilk nwn'ye gelince, aynı vakitlerde amiga oynayan birisi olarak grafikleri bana gameboy color gibi geldi doğal olarak.. :)[hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Item sayesinde darkness verme olayı biraz kötü olmuş, çünkü bir itema gerek kalmadan da bu yapılabiliyor diye biliyorum. Evet, stat bonusların büyü gibi gözükmesi biraz yapaylık hissettirebiliyor ama en azından hiç bitmeyen ve dispel olmayan büyüler :).
Hak pack dosyası ya da 3. şahıs karakter yaratma ve editleme programları (Örnek:Leto, CODI Character Generator) ile daha etkili subraceler ve hatta monster raceler yapmak mümkün. Ama onlarında ufak 1-2 dezavantajı var.

Sonuçta biraz uğraştırsa da ve mükemmel olmasa da subraceler yapabilmek mümkün. Peki official olarak subrace seçenekleri eklenseydi daha iyi olmaz mıydı? Mutlaka öyle olurdu, ama muhtemelen karşılığında başka birşeyi feda etmek gerekirdi. Bu sefer belki de prestij sınıfları ya da epic levelları görmeyebilirdik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...