Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Overclock...

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Evet herkez sanırım bu yöntemi yapıyor...
Bir kaç ayarla sanırım, biostanmı ne oluyormuş neyse asıl merak ettiğim şey şimdi bende p3 650mhz falan var 256ram var şimdi buna nasıl overclock ayarı yapıcam ayrıca yanarmı boyle bir ayar yapsam birşeyler?[hline]===> orc_lord <===
*Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür*
Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;)
Mesaj tarihi:
Overclock ekran kartı veya cpu'yu hızlandırmak, performansını arttırmak içindir.

Eee, overclock yapılabiliyorsa, neden cpular overclocklu gelmez? Çok basit bir cevap:
Overclock yaparsan cpu ideal hızından fazla hızlı çalışır, bu da kartın ısınmasına neden olur.

AMD sanırım bu yüzden problemli. Hani yanma problemi oluyor deniliyor ya.

Bu ısınmanın tek çözümü var: Daha güçlü bir fan. Mesela heatsink ile fanına ekstradan bir de pasif soğutma yaparsın. %10 (atıyorum) overclock için iyi çözüm.

Ama Daha fazlası için daha güçlü soğutma sistemi gerekiyor. Mesela Bir sistem görmüştüm. AMD 500 mü 750 mi ne için. Altta süper bir soğutma sistemi eklemişler kasaya. Üstüne bir de CPU'nun derecesini gösteriyordu. Sıvı nitrojenle soğutuyorlardı. 1000 MHZ'e çıkmıştı (o zamanlar için imkansız birşey gibi).

Yani ne kadar çok overclock etmek istersen, o kadar iyi overclock bilgi + o kadar iyi soğutucu sistemi gerekir. Ve sistemi o kadar zorlarsın.[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Mesaj tarihi:
fan sayısı fazla birşey ifade etmez.

önemli olan, overclock edeceğin kartın (mesela işlemci) üstündeki soğutucunun gücüdür.

Fanlar fazla ısıyı kaldırmaz. O yüzden fazla overclock yapmamandan yanayım.

Performansın artar. Ancak fazla overclock yaparsan, fan yeterince soğutamaz, ve yanma ihtimali var.[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
  • Yeni Oluştur...