Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

upkeep ve ondan neden nefret ediyorum..

Sam

Öne çıkan mesajlar

b.net'ten, okumuş olanlar vardır gerçi:

"Upkeep has been included to improve tactical management for players while fostering a more aggressive style of gameplay. Players are more aggressive and turtle far less in their bases, and it gives players real strategic decisions to make about how many units they wish to control with pros and cons to each. Upkeep is also instituted to focus the game on smaller numbers of units. The more units that are allowed in the game, the less powerful Heroes will be relative to your army."

nefret nedeni 1: saldır ille, savunma yapma, yumurta tokuştur sağlam yumurtası olan kazansın..

nefret nedeni 2: birkaç işçi yapayım aheste gelmesin res'ler, dur 3-5 sağlam adam yapayım, anaa low upkeep, dur şunları da destekleyeyim değişik adamlarla, aboo high upkeep..

nefret nedeni 3: infernal legion'ların gelmesini engellemek için yapılan epik savaşlarda 10 şövalye 8 et canavarına saldırıyor, o kadar heyecanlı ki işte bunun filmi çekilir..

nefret nedeni 4: daha az birim olsun ki uber hero'lar daha da kıymete binsin, oyun strateji olmasın eline +12 claws of attack'ten birkaç tane alanın buriza'lı amazon'a döndüğü d2'ye benzesin..

benim gibi parayı ekonomik harcamayı düşmanı yenmek gibi bir objective'le neredeyse eşdeğer tutan birine "tonlarca parayı sokağa atmazsan easy kompüter yenebilirsin ancak" diyen mantığa bir kafa atarım ki..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Sosyal ağlarda paylaş

hoca sonuçta oyunlar uzamışsa bile oyuncuların high upkeep e çıktığına ben ya bilgisayara karşı oynanan yada cıvımış veya çokvsçok oyunlarda gördüm .. 70 supply neyine yetmiyo ki :)[hline]On the first day, there was light. On the second day, there was WarCraft. On the third day the lights were off to better play WarCraft. And Blizzard saw that it was good...
Sosyal ağlarda paylaş

dralnu zaten high upkeep'e çıkamama nedeni low upkeep yüzünden sekteye uğrayan gelir, yoksa zırt diye basarsın 20-25 riflemen 2-3 barracks'den dalarsın savaşa..

"çok olan kazanır" ilkesini kaldırıp güzel birşey yaptıklarını düşünmüşler ama en görkemli savaşlar bile 1-2 düzine baldırıçıplak (orta karar birim de değil yani) birimi içeriyor, en çok kaç frost wyrm ya da chimera gördünüz bir arada? ve bunlar da zırt diye ölüyor diğer başlıkta bahsettiğim armor sistemi yüzünden. sc'de star trek filosuyla ya da siege tank tümeniyle hareket ederdim ben, o keyifliydi.. :)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

12x7=84 food demek, yani bütün acolyte'leri öldürmen gerek tek hero oynacaksın.. :)

hoca yani demek istediğim sc'de bile (blizzard oyunları görkemli değil hiçbir zaman) çok daha büyük orduları hiçbirşeyden fedakarlık etmeden kurabiliyordun, wc3'te çok sınırlı hale gelmiş bu..

single oynarken sürekli no upkeep oynuyorum ama, kendime kural koydum. israf haramdır.. :)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

İşte red alert ve age of empires mantığının dönüşü...
Upkeep niye mantıklı?İşte yanıtlar:
1- Starcraft da bir marine in age de bir swordman in ra2 de
bi conscript in ölüm hızına bakın.. bide bi footman in bi huntress
ınkine... Diyeceğim şimdiye kadar hiç bi strateji oyununda birimler bu kadar dayanıklı olmadı. Adam sayısının azlığından şikayet edenler bi savaşta 1 veya 2 footman nin akışı değiştirdiğini görmezden gelmesinler. Zaten oyun az birimden
oluşmasına rağmen iyi bi rush süresinin 7 dakka civarında olması
ki bu süre sc de 4 dakka falandı birimlerin ne kadar dayanıklı olduğunu gösteriyo.
2- önce base savunması nı bi yapıyım towerlarla döşiyip adam
dolsun sonra da saldırıyım mantığını yok ediyo. Allahım Ra2 deki onlarca prism tower dolu adamın basine girmek için yarım saat kasılan ,dakkalarca süren dandik deniz savaşlarından sonra war3 e şükürler olsun.
3- War3 de parayı çarçur etmek gerekli diil. Parayı doğru ve yerli yerinde harcarsanız sorun yok. Yalnızca oyun da para biriktirmeye GEREK yok,yapısı itibariyle. Gerçek hayatta olan da bu dur fazla adamın varsa onları beslemek için fazla mineral gerekir. Bu arada saniyesinde yok olduğu idda edilen güçlü birimler özellikle de hava birimleri hava savunmasının iyi olmadığı durumlarda çok ama çok bi rahat şekilde koca bi base i yıkabiliyorlar. Bunlardan fazla yapılamıyo ki force playerlık olmasın. Bence iyi oyuncu 12 tane wyrmle base yıkmaya
giden diil 5-6 grunt 6-7 headhunter 4-5 shaman 1-2 witch doctor iyi seçilmiş bi hero ve bi tane de kodo ile savaşa giren oyuncudur.Her birimin artısını eksisini tamamlayacak şekilde ordusunu hazırlar.10 dakka kasıp bastığı chimeraları 2 tane
gyrocopter görünce base ine kaçırıp karşı oyuncu güldürmez.
War3 işte bu na izin vermiyo ve bence bu yüzden işine gelmiyenlere rahatsızlık veriyo bu upkeep olayı.[hline]The land and i are one.
Sosyal ağlarda paylaş

nick aynı tarzdan hoşlanmadığımız belli, ben savunmaya öncelik veren bir oyuncuyum, sc'de de sadece "no rush" oynardım. kaldı ki diktiğim kulenin hp'si orc'ların en alt düzey biriminden daha az hp sahibiyse o oyunda herhangi bir mantık aramam, ancak oynanışa bakarım. wc3 oynanışta da sadece saldırmayı ödüllendirdiğinden benim tarzıma uygun değil. yukarıda uzun uzadıya anlattım zaten upkeep'in bundaki yerini.

öte taraftan ben görkemli savaşlar arıyorum rts'de, 4 grunt'la gidip rakibi yenmek bana zerre kadar zevk vermiyor..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

gördüğüm ve beğendiğim en görkemli savaş (tam istediğim gibi) en son night elf görevindeydi, hani archimonde ile yapılan. fakat o kadar görkemliydi ki hippo rider'lara roar yaptıktan sonra starfall ve tranquility'i çalıştırıp 5 fps ile seyrediyordum savaşları, yine de çok güzeldi.. :)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmem ne derece yardimi olur ama cokvscok savaslarda upkeepi azaltmanın ufak bir yolu var. Özellikle ana madenler bittikten sonra takimdan bir kisi butun madenleri aliyo kurabilecegi butun expansionlari kuruyo ama LOW UPKEEPTE kalmaya dikkat ediyo. Baselerini korumak icin kuleler yapiyo ve kucuk bir ordu kutuyo cıkardigi parayi da takim arkadaslarina gonderiyo. Takim arkadasida nasil olsa para cikarmadigi icin upkkepten etkilenmiyo ve basabildigi kadar cok adam basiyo high upkeepten inmiyo. Tabii bu taktigi yapabilmeniz icn guvenilir bir ortaka ihtiyaciniz var. Bu taktigi cok kullanmasamda 2v2 oynarken 90+40=130 adama ciksaniz bile hic upkeep yemiyosunuz oysa dusman en 40+40=80 adamdan sonra upkeep aliyo. Soylemesi benden uygulamasi sizden.
Sosyal ağlarda paylaş

Görkemli savaş olarak Age deki 50 adamı bi grup yapıp bunların ekranda 6-7 piksel alanda komikler ötesi bi şekilde yürümesi
veya RA da 50 tane prism tank yapıp düşmanın çaresizliğini
izlemekse eyvallah. War da savunma hiç yok demek yanlış
eğer üssünüze 2-3 kule dikerseniz düşmanın baseinize yaklaşımıyla hiç kulesiz baseinize saldırısı farklı olacaktır.
En azından geriye dönüp siege weapon yapmak zorunda kalacaktır. Savunmaya sadece sen değil eminim ki tüm strateji oyunu oynayanlar önem verirler. Fark şu ki War 3 de sabit savunmayla düşman püskürtülmez. Ve canının az olduğunu söyledeğin orc tower lar oyundaki en güçlü tower lardır. 0.6
saniyede ateş etmesi vede barricade le korunabilmesi sayesinde. Gerçekten de gerçek şu ki warcraft bi sürü kule kurup o sırada en güçlü askerlerinizden bol bol üretmenize sonrada bunları düşmana salmanıza (görkemli savaş!) izin vermiyor.Ama bence blizzard bu yüzden özür dilemeyi değil
teşekkür edilmeyi hakediyor.[hline]The land and i are one.
Sosyal ağlarda paylaş

malcolm o dediğin olay olmuyormuş, parayı gönderdiğin kişideki upkeep derecesine bağlı olarak gönderdiğin paradan kesiliyor kendi çıkarmış gibi. yani low upkeep'li adama 1000 altın gönderirsen 700 alıyor sadece..

nick dediğim yanlış anladın, ben orc grunt'ın oyundaki en iyi tower olan (piercing kulelerin hepsinin cooldown'ı 1 sn ancient protector hariç, b.net'teki pdf'lerde görebilirsin) human tower'dan fazla hp sahibi olduğunu, bu derecede mantıksızlığın olduğu bir oyunda mantık aramanın yanlış olduğunu söyledim. don gömlek adam taş kuleden daha dayanıklı blizzard'a göre.. :) böyle bir saçmalık yoktur mesela starcraft'ta, bunker'den fazla hp'si yoktur hydralisk'in filan..

savunma hiç yok derken etkisizliğini kastettim, siege silahları karşısında saniyeler içinde yokolmaları dışında, tamir ve inşaat süreleri çok uzun, bilgisayara karşı üsse 3-4 kule kurana kadar adam neredeyse 1 düzine ghoul'la geliyor. ve bilgisayar değil de gerçek insan olsa bu kuleleri esgeçmesi çok kolay. human kuleleri dışındakileri saymıyorum bile, acınacak haldeler. daha önce dark'la da tartışmıştım bu konuyu. wc3'te savunma asgariye indirilmiş, neredeyse yok. bunu da amaçladıklarını söylüyorlar ve senin düşüncendeki oyunculara hitap ediyorlar kuşkusuz. ama 15 dakikada yapılan kulelerin bir farseer tarafından çeyrek dakikada yokedildiği oyunda savunmanın olduğunu söylemek pek doğru olmaz, ordun yenildiği anda bitiyor orada oyun üssün belliyse bir bakıma..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

buraya birşey yazmamak için zor tutuyorum kendimi..
uçan uçana
çok uçuyorsunuz

"ama 15 dakikada yapılan kulelerin bir farseer tarafından çeyrek dakikada yokedildiği oyunda savunmanın olduğunu söylemek pek doğru olmaz"

o kuleleri çeyrek dakikada yok edebilen farseer ı (lvl6)
yapmak emin ol o kuleleri yapmaktan daha zor.generals ı beklediğimden w3 hakkında yorum yapmaktan kaçınıyorum
görkemli savaş göreceksiniz :)[hline]Sam, 14 Ocak 2003 00:52 tarihinde demiş ki:
minigun'larınızın bakımını unutmayın.. ;)
Sam, The Super Mutant
Sosyal ağlarda paylaş

ama bir kere o farseer'ı yapınca da savunma filan tanımıyorsun, elde edilen sonuca bakılırsa zaten sürekli kullanıldığı için gelişen hero'yu yapmak önemsiz kalıyor.

single'da base girişine 8 kule dikiyorum, bir death&decay, bir earthquake derken ben peasant yetiştirene kadar yıkılmış oluyorlar neredeyse, (earthquake ile kesin gidiyor, 3-5 grunt da vursun yeme de yanında yat) üstelik building armor ve hp upgrade'leri üçlenmiş. en dayanıklı kule işte daha ne olsun..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

e zaten 30-40 sn önce adam ordumu dağıtmamış olsa kulelere bel bağlamam, o kadar biliyorum rts oynamayı.. ;)

ama özenle hazırlanmış, bolca kaynak akıtılmış savunma hatları ben birkaç adam hazırlayana kadar dayanmayacaksa 3-5 adama o savunma sistemine ne diyeyim ben oyunun.. yumurta tokuşturma işte yazmıştım bir yerde, yumurtan kırıldı bittin orada gibi birşey.. :)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

wc3 u volfied genel olarak bahsettigi ( sanirim diger topicte ) sebepten oturu ben de pek sevmiyorum ( ve beceremiyorum bunu da ekliyim :) )
.

onun icin generals diyen arcane e goz kirpiyorum :)[hline]Black Wind always follows
Where my black horse rides.
Fire's in my soul
Steel is on my side!

edit : gramer hatasi

[Bu mesaj wanderer1985 tarafından 15 Ocak 2003 22:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

arcane, hoca nasıl önyargıda bulunuyorum, single player campaign'i bitirdim, 2-3 düzine oyun oynadım bilgisayara karşı, multi de 1-2 oyun oynadım 33k sağolsun.. :) yani dün alıp bugün eleştirmedim ki oyunu..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

sadece ben değilmişim upkeep'i beğenmeyen.. :)

Because of the stringent use of Upkeep at high levels of play and the importance of not wasting food on non combat units I would like to see a more versatile system for food, for example, your first shade as Undead costs no food for upkeep, each subsequent one could cost food. Same for a Gyrocopter, your first Gyro can cost no food or 1 food and each subsequent Gyro can cost 2 food. I'm sure it can't be too hard to implement but it will definitely make Warcraft III much more diverse with little effort.

Possibly more for an expansion pack but I would like to see an overview of the entire game structure, so that we can try and get more creativity in Warcraft 3. The over reliance on Creeping in this game, makes a lot of games tiringly repetitive. The stringent use of Upkeep at high levels of play as well as the forced and false economy(5 Peons only) encourages optimal and set build orders with little variation or creativity. There is no way you will see games in Warcraft 3 at the moment reach quite the same standard of innovation and creativity that was witnessed in Broodwar which will be understood by those who know and understand both games to a high standard :(

tillerman kardeş böyle demiş, siz daha iyi bilirsiniz kimdir.. ;)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bence Arkadaşlar Nick_Fury nin yazdığını birkezdaha okusanız daha iyi olur, tabi okudu iseniz, çünkü özellikle sam üzerine gitmeye deam ediyor. Hiçbir war3 1vs1 maçı 25 dakikayı geçmez (tabi bu mapine göre değişir ben ençok oynanan LT ye göre söylüyorum) çünkü Fury ninde yazdığı gibi bu oyunda yaratıklarınızın hp leri çok zor gidiyor be bu durumda oyunda esas faktör microing oluyor yani player in kişisel kabiliyeti. Ben şahsen neredeyse war3 ladderindeki tüm iyi oyuncuların replaylerini gün gün izlemekteyim ve micro ile karşı ordunun yarısı kadar bir resource harcanmış ancak mükemmel bir micro ile alınan çok combat gördüm. Tabi nası olduğu konusunda ayrıca bir topic açarak bu konuyu inceleyebiliriz. Yani sonuçta yakınmak yerine bu konuda gelişmeye çalışırsanız sizin için en iyisi budur. 6.lvl farseer in bi anda base yi yoketmeis konusuundaki tartışma zaten çok ilginç geldi bana neden derseniz oyuna yeni başlamış oyuncuların gelipte basenizi starfall ile yoketmeye çalışmları kadar komik çünkü bundan birçok kurtuluş yöntemi var örn:sleep tabi bu sizin yaratıcılığınıza ve micro kabiliyetinize kalmış ki bu konuda başka örnek vermek istemiyorum oda bana kalsın dimi :). Tabi blizzardın exp ile ile beraber neler gelir onu bilemem,mesela exp de toplam bir oyuncu 5 hero çıkartabilmeye başlıyacak(1 yeni hero 1 de mercenary)ki buda tek başına 20 upkeep eder ama belkide istenen population azalır yada upkeep artar, tabi bilemiyoruz çünkü blizzard exp hakkında çok az şey açıkladı. Son olarak şunu belirtmek isterimki wr3 ün upkeep i kesinlikle gereklidir ve çok zekice bir düşününülmüş bir sitemdir ancak bundan memnun olmayan insanların olması çok normal ki insanlar şimdiye kadar Red Alert Age Of Empires(ki age de bile vardı ama genede ünite hp leri az oluğu için max pop yüksekti)vs. oyunlara ama blizzard pro oyunculardan sürekli bilgi almakta örn:IN-Tillerman,DA]rOmMeL, DoPe]wc3[wAvE ve War3 ü en mükemmel seviyeye ulaştırıcaklarına eminim, lütfen arkadaşlar sizde tartışırken arkadaşımızın dediği gibi önyargıda bulunmadan tartışalım bir açık kapı bırakalım hırs seviyesine gelmeden dooruları kabul edelim ama haklı isek bunu sonuna kadar savunalım...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 14 Ocak 2003 23:50 tarihinde demiş ki:
görkemli savaş yok w 3 te
generals ta var hemde deli ! :)
12 şubat az kaldı..[hline]Sam, 14 Ocak 2003 00:52 tarihinde demiş ki:
minigun'larınızın bakımını unutmayın.. ;)
Sam, The Super Mutant

Generals yüzyilin RTS si olarak adlandiriliyo previewlerde yani gelmis gecmis en muhtesem rts olarak...Umarim hayalkirikligi olmaz.Delircem artik su oyun gelsede oynasak yaw[hline]Dont make me more aggressive than devil...
Sosyal ağlarda paylaş

evet zırt pırt çıkıyo low upkeep bilmemne upkeep ee yeter diip terliği monitöre fırlatma moduna geçiorum.sen o kadar uğraş, madenci götür iki adam fazla yaptın diye zaaaaart diye azalsın herşey. Tamam akıllıca açlıkvar dünyada ama ne bileyim bari daha az yapsalarmış.Siz dua edin ki okçuların falan oku bitmiyo :D Bu arada generals süper çıkacak.Özellikle Çin ile Amerika savaşı yerine onların birleşmesi,3d grafiklerle gerçekçi oyuna ben ne yapayım????
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...