Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kalima

Öne çıkan mesajlar

Bundan yaklaşık 13-14 ay once kuruldu guildimiz. 8-10 kişilik çekirdek Türk kadro ve çok az sayıda everquest'ten gelen yabancı oyuncular vardı (ki o oyuncular şööle bi bakıp çıktılar). yaklaşık 2 ay boyuncu katıksız bir turk guildi olarak kaldık. Küçük ama beraber hareket eden disiplinli , eğlenceli ve iyi niyetli insanlardan oluşan bir guild olarak nam saldık. Daha sonra ispanyol oyuncular bize katılmaya başladı ve 3 ayin sonunda oldukça oturmuş bir yapıyla ortadaydık.

O kadrodan aktif olan Maxom, Pik, Ben varız sanırım . Hasban Nicea Gon Gellan Mikkael Lothur ve Tarkan şu anda oynamayan ama ismen biliyor olduklarınız büyük ihtimalle
Guild o günden bu güne çok değişti. Buyume karari aldiktan sonra "beraber hareket eden disiplinli , eğlenceli ve iyi niyetli insanlardan oluşan bir guild " ozelliğini kaybetmeden bize uygun insanları guildimizde toplamaya başladık.
Oyle bir donem oldu ki Serverdaki tek albion gücü bizdik ve insanlar guildler halinde bize katılmak istiyordu. Sonra Osmanlı misali duraklama ve gerileme devri geldi diyebilirim

Bu olayın pekçok sebebi var. Maddelemek gerekirse :

1- Aşırı büyük bir guild'i birarada tutma zorluğu
Aslında zorlayıcı baskıcı bir sistemle çok rahat yonetilebilir 100 150 kişi ama biz dostça özgürce yaklaşmaya çalıştık . Herkeste aynı şekilde sonuç vermiyor bu yaklaşım

2- Lider karakterlerin daha az oynaması yada oyunu bırakması
Guildin sadece Maxom'un omuzlarında döndüğü çok dönem oldu. Türklerin aktif olduğu zamanlarda fazla bir sıkıntı olmazken Amerikalı oyuncuların olduğu dönemde büyük boşluklar yaşandı

3- Oyuncular karakterleri ve kaliteleri
Pek çok karakteri başka insanlar oynamaya başladı vede yeni gelen oyuncuların olumlu katkı oranı azaldı.

4- " beraber hareket eden disiplinli , eğlenceli ve iyi niyetli insanlardan oluşan bir guild "
Bunu kaybettik

Şimdi bunları niye anlatıyorum

The Hun olarak yeniden yapılanmaya karar verdik
Bu aslında güzel bir oyun, ama sadece birlikte oynandığı zaman.
Officer kadro elinden geleni yapmaya kararlı ama Türk oyuncuların üzerine düşen bazı görevler var

1- The Hun bir Türk guildi degildir. Turklerin yonettigi bir guild olabilir ama kesinlikle yapı olarak bir yabanci guild ' le aynı mentaliteyle yonetilir.

2- Guild Chat'te hiçbir şekilde Turkce konusmamaya ozen gosterilmesi gerekir. (Mistell'e zeval olmaz) Ingilizce bilmeyen yada az bilen arkadaşlar officer olan Turklere rahatlıkla soru sorabilirler. Tüm officer arkadaşlar kendi classları dahil 4-5 class a hakim albionu ve diger realmlari bilen rvr pve tecrubesi yuksek iletişim kurmaya yatkın insanlar.

3- Her türlü Guild aktivitesine gelinmeli. Guild member olmak sadece guild chat'e yazıp logosu taşımak olmamalı. Guilde vermeniz lazım. Herşeyi her koşulda desteklemelisiniz. Mesela aktivite yokluğundan şikayet ediliyor. Yapılanlara katılım olmazsa yenisinin yapılması daha zor oluyor tabii. Ben orayı sevmiyorum, orda iyi xp yok, benim canım rvr istiyor gibi şeyler bahane olamaz. Herkes birbirini desteklemeli. Turk oyuncularda bu daha da yuksek olmali.

4- Her turlu resmi soylemi ciddiye alın lütfen. Bu tip şeyler üzerinde uzun uzun konuşularak açıklanıyor

5- Guild Chat i kullanin. Bu çok ama çok önemli. Guild aktif olmalı. Yabancılar ordusu olmayalım. Mutlaka oyuna girerken ve çıkarken guilde mesaj atın. Gordugunuz yasadiginiz ilginc seyleri anlatin.Genel sorularinizi sorun. tartışılabilir buldugunuz konulari açın. Turk Turke oynarim oh ne güzel olmasın.
AMA
Asla gc de sikayet etmeyin, hakaret aşağılama içeren yazilar yazmayin. her turlu problemi bir officer araciligiyla cozmeye calisin.

Peki ne yapacağız?

1- Guild içi diyalog'u arttırmak için ciddi anlamda uğraşmaya başlıyoruz. Eğer bir takım olacaksak birbirmizi tanımalıyız.

2- Alliance'ımızı aktif hale getirmeye çalışacağız

3- Yeni iyi oyuncukarı ve eski tecrubeli oyuncuları guild'e kazandırmaya çalışacağız. Pek çok yeni lvl alan Türk var. Yabancı oyuncularla gurup yapın. Beğendiklerinizi (oyunculuk ve kişilik açısından) bize tavsiye edin, ayrıca bu oyun bir reknown oyunudur. Namınız yürürse insanlar sizi tanırsa zevkli olur. Bırakın isminiz yürüsün. Çok insan tanımak bunun bir yolu. Belirli bir karakterle düzenli oynamak da bir diğeri. Eski tecrübeli oyuncu bulma işi eski oyunculara ait bir sorumluluk.

4- Guild'i temizleyeceğiz. Kesinlikle kararlı olduğumuz bir diğer nokta ise karakterimize uymayan her oyuncuyla yollarımızı ayırmak. Ne kadar çok rp getirdiği, hangi lvl/class da olduğu, boyu, gözü, burnu, rengi, cinsi mühim değil. Tabii ki hop diye kimseyi atmayacağız ama uyarılarımıza ısrarla tepkisiz kalınırsa prensipler öne çıkmalı bence.

5- Guild içi ve realm içi raidler düzenlemeye çalışacağız. PvE RvR organizasyonlarımız olacak. Düzenli olarak bunları duyurmaya çalışacağız.

Bunlar guild içi konular gibi görünebilir ama değil

Pekçok yeni arkadaş US kayda bize katıldı ve pek çoğu da katılmak
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm içtenliğimle çok duygulandığımı belirtmek istiyorum. Oyunda 2 ayım doldu 3. ayımdayım. Guildden her ayrılan şahıs ile birlikte daha da çok üzüntü yaşıyorum. Belki bunun nedeni Hun'un serverdaki tek söz sahibi ve en güçlü guild olmasını istememdir. Elbette oyun Türkiye'ye gelince birçok kişi bize katılmak isteyecek. Ama bunun için herkesin davranış ve hareketlerinin seviseyisini tekrar tekrar gözden geçirmesi gerekecek. Gerek counter-strike gerek ultima onlinedaki seviyesizliğe burada yer yok! (Türkiye'de en çok bilinen 2 online oyun bunlar olduğu için ve benim bu oyunlarda çok zamanımın geçtiği için bunları örnek olarak verdim). Türkiye'de "sanal delikanlı" diye nitelendirdiğim şahıs çok fazla. Tek umudum bu oyunda bize katılacak herkesin çok seviyeli davranışlarda bulunup takım oyununu ve gerekiyorsa Role-Play'i benimsemiş kişiler olması. Oyunda çok yeniyim ama bugüne kadar her yardım istediğimde kim olursa olsun yardım elini esirgemedi. Halen her soruma vs. herkes cevap verip bana yol gösteriyor. Hun'un gelişimi için elimden geleni ardıma hiçbir zaman koymayacağım. Bana düşecek görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım...
Oyunda gündüzleri Necrocks(necromancer) geceleri Sungur'la oynuyorum. Her türlü yardım çağrınıza vs. vs. koşmaya her zaman hazırım. Umarım Kalima ve diğer officerların attığı bu büyük adıma hepimiz tüm varlığımızla destek çıkarız.
Saygılar... Sevgiler...[hline]Sungur the Scout
Albion Kay Server
Sosyal ağlarda paylaş

dediğin gibi olmuyor bone. geçen df raid yaptım. 2fg+1 kişiydik. bir grup 45+ diğeri 40+ idi sanırım.prince öldürecektik.
olay sadece raid i yapmak diil başarılı da olabilmek.daha yolun yarısında herkes msj atmaya başladı ölecez diye. şimdi ben bi daa raid i yapsam. çağırsam milleti. bu gelenler bana msj atar gelmeden kaç kişisiniz lvl ları ne diye.sana ne kardeşim gelmek istiyorsan gel işte.
durum budur elim de kolum da bağlıdır. iyilik meleği gibi sağa sola koşturuyorum bu ara sadece./gc yi çok iyi takip edin.
maxomla item camp yaptık. 5-6 inventory dolusu item vardı. gc den söylüoruz itemları. kimse istemiyor. kesinlikle dandik şeyler diil. kimse istemeyince ben de tanımadıklarıma veriyorum.

Amiroc u ayrıca tebrik ederim. katılımı çok iyi.[hline]Chucky
Belgarionn Riva the Cabby of the HUN
Atillabey the Polearmsman of the HUN
Sosyal ağlarda paylaş

Raid olayı oyundaki en zor concept bence

Çok önemli başliklarla uğraşırsın
1- Sabır
Mutlaka beklemek gerekir. Mobun pop olmasını, geç kalmış bir gurubu, ld/relog olanları. Bütün bunların bilgisi birtek yoneten kişiye gelir. diğer tüm oyunculr niye bekliyoruz. gidelim. yinemi durduk şeklinde /tell /yell atar, bazısı küser gider, bazısı lead i almaya çalışır

2- Bilgi
Raidi düzenlemeden önce iyice okuyup öğrenip konuya hakim olmak lazım. Ne nerede ne zaman nasıl. Siz kafanızdaki planı uygularken herkes sürekli size bişiler anlatmaya çalışır. şurdan gidelim şunu yapalım. Bazıları önden koşup yunus misali sıçrayarak yol göstermeye çalışır. İnsanlar sürekli karışır /tell /yell atar, bazısı küser gider, bazısı lead i almaya çalışır

3- Tecrübe
Ne kadar yaptığınız işi biliyor vede hazırlıklı olsanız da sizinle beraber gelen gurubun tecrübe oranı olayın sonucunu çok etkiler. Iyi oynayan, classına hakim, gözü kapalı grubuna güvenebilen 1-2 gurup prensler dahil oyundaki lvl 70-75 olan tüm mobları çok rahat alır. Dağınık, uyumsuz lead'e dikkat etmeyen , gurubuna dikkat etmeyen, oyun bilgisinin azlığına dikkat etmeyen adamlar çoğunluktaysa sürekli agro gelir. ilerlemek zorlaşır plan aksar. insanlar sizin yetersiz olduğunuzu düşünmaya başlar. İnsanlar sürekli karışır /tell /yell atar, bazısı küser gider, bazısı lead i almaya çalışır.

4- iletişim
çok kapsamlı raidlerse mutlaka grup liderleri yada raid liderleri ayrı bir chatte konusmali ve zerg'e komutlar onlarin içinden biri tarafından iletilmeli. herkesin içinde olduğu büyük chatler geyik spam'i vs nedeniyle takibi zor olan medialar olur. insanlar mesajları gormeye bilir. strateji planlanırken gereksiz sayıda insan lafa karışır, oyuncular olayın anlık yonlendirme gerektiren bi konu olduğunun farkında değilse güvensizlik oluşur. İnsanlar sürekli karışır /tell /yell atar, bazısı küser gider, bazısı lead i almaya çalışır.

2 fg 'nin üzerinde herzaman bir kaos oluyor, düşünen insan sayısı artınca kaçınılmaz bir konu
O nedenle herzaman söylediğimiz bir konu var. Bu oyun reputation oyunu. Realmdaki insanların sizi bilmesini sağlamanız lazım. Oyuncu olarak kişi olarak sizi tanıyan güvenen bir gurup varsa zerg'ün içinde yukardaki çoğu olayı sizin için çözerler bile. Size sadece planınızı uygulamak kalır. Yeni ehliyetini almış bir otobüs şöförüyle tehlikeli yola gitmek kimse istemez.

-----------------------------------------------------------
Raid yapılması konusuna gelince
Bonecum bikere hızla lvl almanı öneriyorum
Tahminen onumuzdeki haftasonundan itibaren raid çalışmalarına girmeye başlayacağız. Lvl sınırına takılıp üzülme yani :)
Bu oyuna lvl 41 olarak başlayıp hiç lvl almamışsın gibi gelmeye başladı bana[hline]Is it safe?...

[Bu mesaj kalima tarafından 07 Mart 2003 10:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

walla bilemiyorum çoğu türk arkadaşla muhabbetim war we hiçbirinin bahsi geçen davranışına ya da nebiliim en azından guildden çıkarılması gereken adam görmedim ya da o tehşisi koymadım hatırladığım kadarıyla officerlarla tartışmaya giren tek kişi bendim we bu tartışma sonucunda guildden çıktım(türkçe küfür öğretme olayı) sonradan tekrar anlaşarak girdim guilde gerçi ancak bu guildden çıkarılması gereken adam warsa bi tek bendim bence biras sorgusuz infaz yapıosunus tamam ciddiyet kaliteyi getirir ancak sonuç olarak bu bir oyun kimsenin kalbini kırmaya değmez..[hline]IN FLAMES we trust...

Dramar Marwell
Holy Pally :rock:

[Bu mesaj feiticiera tarafından 07 Mart 2003 20:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Oyundan çıktıktan sonra buraya gelip böyle birşey yazacağını adım gibi biliyordum. Seni ilk defa charlarımdan birinin adına çok komik dediğinde görmüştüm ve o an anlamıştım zaten nasıl bir insan olduğunu. (Charımın adı Aslı ve bu kız arkadaşımın adı). Hiçbir şekilde olayları buraya taşımayı düşünmemiştim ama buraya böyle çok iddialı birşey yazınca bende cevap verme zorunluluğu hisettim. Chatgrouptaki tarışmaya o an grupta olanlar şahit, yarın oyunda isteyen onlara kavganın nasıl çıktığını sorabilir. Hun ları sevmiyorum dedin bende seni direkt olarak tersledim bunla yetinmeyip dilini olmicak şekilde uzatınca bende insan olarak cevap verdim sana. Sonra Cadet'e de (Anuria) Hunlar SUX demiştim oda küfür etmişti diyince herkesin tepkisini aldın. Bir zaman sonra artık küfürü sana bir borç bildim. Guildimdeki çoğu Türk'ün benden üst yaşlarda olduğunu bildiğim için hepsine saygım sonsuz. Zaten senin sonradan liseye gittiğini ve bunları yaşının getirdiği heyecana vermem gerektiğini öğrendim (gençlik ateşide diyebiliriz.) Kusura bakma TF'dan daha önce bir kaç kişi ile olan küçük sürtüşmelerden dolayı nefret ediyorum her zamanda edeceğim (Ayrıca onlar bizden, bizim sizden nefret ettiğimizden daha çok nefret ediyor bunu da bil!). Ben Hun Guildindeyim çıkarlarımızı her zaman korurum. Guild'e kimse dil uzatamaz hele bir TÜRK! Bir daha benle muhattap olmamanı umuyorum eğer konuyu bugün yaptığın gibi ağır bir dille ileri götürmeye kalkarsan çok üzülerek söylüyorum ama İstanbul'da kapını çalmak zorunda kalabilirim...
Bu konunun buraya taşınmasını hiçbir zaman istemezdim ama yazdıklarından dolayı cevap vermek zorunda hisettim kendimi.
Hepinizden bu küçük ve bana göre gereksiz olan olay yüzünden özür diliyorum...
(Chatgrupta olanlar bizden başka Stjoseph ve Bukalemun'du).[hline]Sungur the Scout
Albion Kay Server
Sosyal ağlarda paylaş

Dramar:
Valla seninle ilgili bi olay yok
Nasıl oldu da üstüne alındın anlamadım

Bu yukardaki tartışılan olaya gelince
Oyun içinde hiçbi sebeple kavga edilmesini anlayamıyorum. Oyun malum bu.

Oncelikle belgarionn a katılıyorum. /ignore yararlı bir komut. Ayrıca Hun sux olabilir, belli bir kişiyi yada guildi ve haatta abartırsak ırkı yada cinsi yada milleti yada dini sevmeyebilirsiniz. Ama bunu kaldıramayacak insanların yanında telafuz edemezsiniz. Düşünce özgürlüğü = düşündüğün söyleme özgürlüğü şeklinde bir eşitlik yok

Bu Konuyu açarken ki amacım da bu tip şeyleri buraya taşımak değildi zaten. Ben The Hun guildini ona member olan kişiler için daha hoş kılacak eylemleri size duyurup sizden bu konudaki yorum ve desteklerinizi istemeye çalışmıştım.

Ayrıca guildden adam atma olayına gelecek olursak
Biz şu şu şu adamları belledik atacaz diye bişey söylemedim orada.
Bundan sonra guild nizamını bozan insanlar olursa ve bu davranışlarında ısrar ederlerse onlara karşı kullanmaya karralı olduğumuz bir davranış şekli olarak belirttim. Bunun kadar normal bişi yok. Uyumsuz olan uyacağ yere gitmeye serbesttir biz onu bu şekilde hur bırakıcaz :)[hline]Is it safe?...

[Bu mesaj kalima tarafından 09 Mart 2003 03:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kalima, 09 Mart 2003 03:10 tarihinde demiş ki:
Dramar:
Valla seninle ilgili bi olay yok
Nasıl oldu da üstüne alındın anlamadım

[Bu mesaj kalima tarafından 09 Mart 2003 03:10 tarihinde değiştirilmiştir]

abi üzerime alınmak değil sadece benim bildiğim bi tek guild'de sorun çıkartan insan bendim(tam anlamıyla bi sorun değildi aslıdna ama..) o yüzden dedim..üzerime alınmak değil olay guildden herhangi birkişinin çıkarılmasına karşı olmamdı olay bunu dile getirdim sadece şunun şurasında oynadığımız bir oyun,ama tabii ki inanılmaz uyumsuz insanlarda olursa başka çare de kalmaz..neyse yanlış anlaşma oldu boşwer
Sosyal ağlarda paylaş

Elime yetki verildigi surece elimden geleni yapacagimi cogunuz biliyor beni taniyan taniyor zaten

Tunc , Amiroc , Bukalemun , Mothman , Stjoseph

Ne kadar hirsli ve guildimi dusunen biri oldugum bilinir .. Gecmistede UO da buyuk topluluklar yonetmede buyuk deneyimlerim oldu ( 3-4 guildden olusturulmus sehirler vs vs . )
Bu oyun daoc , ultima degil deyip gecistirmeyin .

Isterse bu Abidik Gubidik oyunu olsun farketmez bir toplulugun ayakta durabilmesi icin ( uzun sureli ) uyulmasi ve benimsenmesi gereken bazi temel faktor ler vardir .. Bunlardan biride birlik beraberliktir guildi bir arada tutucak topliyacak aktiviteler lazim..
En aptalca sey bile olsa dunyadaki en berbat , igrenc sey bile olsa uygulanmali.. PVP turnuvalari duzenlenebilir , ilginc komik yarislar yapilabilir ne bileyim en sacma sey bile olabilir yeterki toplanip beraber vakit gecirelim onemli olan bu aramizdaki iletisimi sicak tutmak.
Elimde yetki oldugu surece ben herseye varim

P.S : ozellikle tek istegim guildin ileri gelenleri ile olusturulmus bir Chat Roomda tartisma niteliginde sohbet etmek ve fikirlerimi onlarada benimsetmektir . ( Maxom duy ! !:) )

Daeronn Grenhart
Diablas Caldwell
Sosyal ağlarda paylaş

Ehem.....

Arkadaşlar, Hun her ne kadar ismen, ya da konsept olarak benim kurduğum bir guild idiyse de, Maxom'un Pik'in, Kalima'nın, Ageon'un ve burada saysam sığmayacak pek çok arkadaşın emekleri ile bu noktalara geldi.

Avaturk günümün 26 saatini işgal ettiği için sizlere ancak forum ve email yoluyla destek olabiliyorum. Her türlü eforunuza destek çıkmak isterim....Unutmayalım, bu oyuna bir kaç ay içinde yüzlerce Türk oyuncu gelecek. İçlerinde mutlaka yeni guildler kuranlar olacaktır. Farklı realmlere gidenler de olacaktır. Ama The Hun her zaman ilk ciddi Türkler tarafından kurulmuş guild olduğu için model görevi görecektir. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bende sana sonuna kadar katılıyorum Türklerin kaynaşma noktasında. Fakat hiçbir yabancı oyuncu ile Türklerle olduğu kadar samimi deiğilim olamamda. Gerçekten dediğin gibi Türklerin kendi kendine takılma konusunda da haklısın. Ben oyun içinde mesela hepimiz biz chatgrupta olup konuşalım vs. istiyorum. Yani birbirimizi daha yakından tanıyalım. Oyun içi, dışı vs. ihtiyaçlarımız paylaşalım. Birbirimizin destekçisi olalım vs. vs.
Yakında daha düzenli şekilde hareket edip daha iyi bir şekilde kaynaşacağımıza eminim. Bunu oyuna başlayacak yeni Türk arkadaşlar gelmeden yapabilirsek onlar bizim bu kenetlenmiş halimizi görüp guilde daha çok bağlı kalırlar.
Ve son olarak dediğin gibi bu oyunu oynayan neredeyse tüm oyuncular genel Türk online oyuncu standartının çok çok üstünde kişiler. Arada bazıları burayada kaynamış dediğin gibi :)
Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum...[hline]Sungur the Scout
Albion Kay Server
Sosyal ağlarda paylaş

Epic quest için guild ine bağlı olarak 2fg a kadar adam gerekiyor(lvl50). Ben Belga nın epic i için 2 hafta beklemiştim. Bunun için kimseyi de suçlayamam. Green Knight ın ilk geldiği gün onu öldürmeye gittik. HOC da ilk defa açılmıştı. O sırada raid bitince herkes ordayken rica ettim geldiler.Herkes senin 50 olup epicini yapmayı bekleyemez. Çok kişinin online olduğu bi gün ve saat ayarlanması gerekiyor. Epic için çok aceleci olmayın. Sizin gibi epic için beleyenler oluyor. Onlara katılmaya çalışın. O zaman iş çok rahat oluyor.
Yine de elimizden geleni yaptığımızdan şüphen olmasın. Gelmeyene de bişey söyleyemezsin. Bir çok haklı mazeret sıralanabilir.[hline]Chucky
Belgarionn Riva the Cabby of the HUN
Atillabey the Polearmsman of the HUN
Sosyal ağlarda paylaş

benim içinmi söylüyosun bunları?
eğer bana diyorsan;
1.'si bu karga denen yaratığa ayar oldum beni çileden çıkardı o yüzden yazdım. bana laf edeceğinize önce bu herifin buralarda yazmasını engelleyin
2.'si kalima düşüncelerinizi yazın demiş guild'i nasıl daha iyi götürebiliriz diye fikirlerimi yazdım
3. sü senin okuma ve anlama kapasitene hayran oldum. orda kalimaya yada diğerlerine yönelik söylenmiş tek bir negatif söz yoktu.
4.sü hadi su herife yazdığımız cevabı sildin onu anladık diğerlerini silip konuyu kalimanin değerine nasıl bağladın onu çözemedik. saygısızlık edip yazıları silmemiş olsaydın herkes okuyup anlardı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...