Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üçgenin iç açıları

Zerokull

Öne çıkan mesajlar

Şimdi birbirine paralel iki doğruyu düşün. Bunlar arasındaki açı 0 derece veya 180 derece olarak düşünülebilinir. Üçgen ise üstüste olan bu iki doğrudan birisinin ortadan veya başka bir noktasından kırılarak uzunluğunun artttırlması işlemidir. İç açılar toplamı uzunluk veya orantılar ne kadar değişirse değişsin hiç değişmeyeceğinden 180 olarak kalmaya devam eder.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

(lol paintle 2 dakkada çiziktirdim dandirikten... kusura bakmayın)
orda paralel çizdim a nın ordan c ve b paralellikten (içters açılar) yukardakilere eşit... okla gösterdim işte... orası da doğrusal o yüzden 180 derece[hline]İmza dediğin nedir ki?

[Bu mesaj karpuz tarafından 03 December 2003 21:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi birbirlerine paralel 2 çizgi düşün
Bu iki çizginin sonlarından birbirine bağlı olduğunu düşün ve üstteki çizginin ortasınında bir köşe olduğunu düşün
Bu tamamen açılmış bir üçgendir çizgiler birbirlerine tamamen paralel oldukları için yanlardan 0derece verirler ama ortası tamamen açık bi köşe olduğundan 180 derece dir ve bu çizgiler yamulmadıkca köşeler nekadar çekilirse çekilsinortadaki 180den alınan açılar kenardaki köşelerde gidicekdir
Sosyal ağlarda paylaş

bunun ispatı çevrel çember den çıkıyor şimdi çevre açının gördüğü yayın ölçüsü, açının ölçüsünün iki katı oluyor, çember 360 derece bildiğimiz gibi, abc üçgenin çevrel çemberinde her köşe için uygulayınca bunu
2m(A) + 2m(B) + 2m(C) = 360
m(A)+m(B)+m(C)=180 yani üçgenin iç açıları toplamı 180 çıkıyooo[hline]In the grace... of the love
we rise in pain...
and death is not far away
soon we'll sleep
and never wake up again...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...