Sly-One Mesaj tarihi: Mart 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2003 said: Ra_d, 07 Mart 2003 22:17 tarihinde demiş ki: şöle açıklıyım: int recu(int n) { if(n==0) return 0; return (n-1 + recu(n-1)); } int main(void) { int i; scanf("%d" ,&i); printf("n%d" ,recu(i)); } peki. :)[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2003 yanliis yanliis yanliiis yanlis iste ra_d pabucu yarim cik disariya oyniyalim (öeh kafayi yedim iyice.) neyse bu kadar civima yeter. bi soru da ben sorayim: b^3 = a^2 + 2 denklemini saglayacak butun dogal sayilari bulun. edit: soruyu yanlis yazmisiz [hline]Kings of Chaos'a ben de basladim.Arada tiklayiverin ; ) [Bu mesaj wanderer1985 tarafından 08 Mart 2003 08:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 ya tamamda arkadaşlar bu formulle bi yere varılmazki. en baştan başlıyalım... n=2 için: S(2)=3*S(2) şimdi recursive olarak kendine bağlı bi denkleme vardınız.bu yanlış diye düşünüyorum.sonuç 1 çıkmalı iken geçersiz bi sonuca vardınınz. neyse devam edelim n=3 için: S(3)=5*S(4) => burda S(4)'ü ararsak. S(4)=7*S(6) => S(6)'yı ararsak. S(6)=11*S(10)=> S(10)'u ararsak. S(10)=19*S(18)... yani bulmak istediğiniz sonuç şöle olacak: Lim S(2n-2)(2n-1)=? n->(sonsuz) bence kurulan denklem recursive solution mantığına aykırı.umarım anlatabildim. P.S. yanlız belirtiyim ben bilgisayar mühendisliği açısından bakıyorum,tam bi matematik gözüyle değil.eğer o konuda herhangi bi yanlışım varsa düzeltin.ama bu açıdan çözümünüz yanlış.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 anlatamadin. cunku yanlis dusunuyosun. n=1 icin ( yani 2 kisi icin ) cevabin 1 oldugu acik.(yani S(2) = 1 ) bundan hareketle butun S(2n) ler bulunabilir verdigimiz formulden. mesela n=2 icin (4 kisi) : S(4) = 3 x S(2) = 3 x 1 = 3. -ki dogru sonucu verdi.- bunu surdurebilirsin. yani kisaca, babalar gibi recursive function iste, ne muh. ne pure mat. ne de diger bilimum acilardan bakarsan bak hata yok. eger istiyosan bu recursive formul'den bi closed formul de cikarilabilir sanirim.bunun uzerine bi bos zamanimda ugrasir bulursam yazarim.[hline]Kings of Chaos'a ben de basladim.Arada tiklayiverin ; ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 abi Ra_d formülü yanlıs anlamıssın sanırım.. senin yazdıgın gibi deil ki formül, giderek düşüyor S(n) deki function..seninkinde büyüyüp sonsuza gidiyor... ayrıca bunun closed formülü cok basit, esas kasış olan recursive.. 2n in 2 li combinasyonu.. 2n-2 nin 2 li combinasyonu.. . . . 2 nin 2 li combinasyonu.. bunların hepsini çarptınız mı closed. bunu hesaplaması da zor deil zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 ceday nasi dusuyo ya 100 kisi kac degisik sekilde turnuva yapar? herhalde 10 kisiden buyuktur[hline]Kings of Chaos'a ben de basladim.Arada tiklayiverin ; ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 ayrica her recursive function azalicak diye bisey yok ki. misal, fibonacci dizisi.[hline]Kings of Chaos'a ben de basladim.Arada tiklayiverin ; ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 hmzz.. şimdi önceki mesajlara baktım da wandererın verdigi cevap dogru idi.. ben de acıklamasını yapmıstım, ancak en sonunda cevabı tekrar yazarken yanlıs yazmısım.. S(2n)=S(2n-2)(2n-1) dogru cevap.. [Bu mesaj CEDAY tarafından 10 Mart 2003 20:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 wanderer oha ne diyorsun sen ben bişi anlamadım. Sinemaya gitmeye üşeniyorsun, böyle kasıcı şeyler yazıyorsun.[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum.. - Deli Cevat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 eheh gideriz ya canini uzme sen neyse ben gideyim yarin biyoloji sinavi var ve daha bakmadim rezil olmayalim eheh[hline]Kings of Chaos'a ben de basladim.Arada tiklayiverin ; ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 anlatıyım sana bioloji ayıp ettin[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum.. - Deli Cevat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar