Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

jedi vs wolverine (ya da ışın kılıcı hakkında sorular)

Bone

Öne çıkan mesajlar

Oyunda lightsaber yapmak icin kristal kullanılıyor. Ayrıca gelen ışınları deflect etme özelliğine sahip. Saf enerji yada ışık bunu yapamaz. Bence lightsaber çok yüksek ısıda erimeyen bir kristal kullanılarak yapılan bişey olması lazım.Halbuki vüüiiişşşzzzzt şeklinde sapından daha uzun bi şekilde çıktığı için maddede olamaz. Dolayısıyla kurcalamıyoruz arkadaşlar. :)[hline]Muhendis A'ab the Lord Of Arachnes in Eclipse
Wolith the Nerve-less Greenberet in Ahazi
Sosyal ağlarda paylaş

unity, simdi bir romanın lucas licensingden nasıl onay aldıgından falan hic bahsetmiycem (kafana gore eu romanı yazamazsın dıyorum) ama george lucas ın bir sozu vardır "expanded universe ve filmler bana gore ayrı evrenlerdir, expanded da olan olaylar filmleri baglamaz" yani bu kadar kafana takma eu'da anlatılan olaylara.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aquila, 28 November 2003 00:15 tarihinde demiş ki:
unity okumadım öteki tartışmalarıdı hiç okudunmu sw kitabı?yanlış anlama meraktan soruyorum

okumadim. su anki imajlarim bana nakledilenler ve cesitli ortamlarda mevzusunu gordugum seyler vasitasiyla. onceki tartisma da oldukca detayli, linkleri de asagida :

bu sayfanin ortasindan realizm ile basliyor sonra,
http://www.paticik.com/forum/view.php?id=42832&page=3

buraya obur topici dagitmamak icin yeni topicle geciyor
http://www.paticik.com/forum/view.php?id=43443[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
paxdeity, 28 November 2003 00:18 tarihinde demiş ki:

Star Wars , fantastik bir kurgudur.Bu kurgunun içindeki bir tasviri, fizik kurallarıyla anlayamayız.Tasvirin tamamını tüm kaynaklarıyla okuyarak anlayabiliriz.Bir fireball büyüsü bir player'a karşı cast edildiği zaman verdiği dmg değerini fizik kurallarıyla tartışmak ne kadar mantıksızsa, bilimsel olarak incelemeye tabi tutulmamış bir fantastik obje olan "light saber" hakkında, fizik kurallarını temel alarak ileri geri yorum yapmakta o kadar mantıksızdır.Lightsaber'ı tanımlayabilmek istiyorsanız, tekrar detaylı bir araştırma yapmanızı tavsiye edeceğim.Star Wars romanlarını, kabul edip etmeyişiniz pekte önemli değil açıkçası.Ayrıca ilk çıkan romanlarında George Lucas tarafından yazıldığını öğrenebilmeniz için basit bir "search" yapmanızı tavsiye ederim.

hayir, gayet de anlayabiliriz. fiction olsun olmasin her fictionun insan aklina kabul edilebilir ya da olabilir gelen ya da gelmeyen yonleri vardir, kabul edilebilirligi cok az olan fictionlar zaten basarisiz olur.

fiction dahil hersey zaten insan aklinin ulasabildigi yerler, kavramlar, seyler uzerine kurulmustur. wormhole lerden bahsediyoruz bu gun, cunku dusunebiliyoruz boyle bir seyin var olabilitesini.

ad&d ye gelelim, ad&d deki fireball buyusu ya da paralyze buyusu anadan dogma yeni kavramlar degildir. eski efsanelerde, cesitli kulturlerin ve dinlerin ermislerinin hayatlarinda, anlatilan masallarda ve soylencelerde benzer seyler ezelden beri vardir. eger kasar isek fireball icin de gayet tutarli bir izahat, paralyze icin de tutarli bir izahat cikarabiliriz. paralyzeye dersin willpoweri cok gelismis bir sahsin karsisindaki sahsi ya da canliyi hipnoza benzer bir yolla kisa sureli uyutmasi, fireballe de dersin ayni sahsin cesitli malzemeler kullanarak kimya ya da elektrik yoluyla yarattigi bir ates topu. zaten ilk donem oyunlarinda da kimya yoluyla oldugu tasvir edilirdi bu tur olaylarin, bkz Darklands, alchemist.

ama simdi bir 'everest dagini ucurma' ya da 'daglari yerinden kaldirma' buyusu dedin mi, teknik olarak eger telekinezi ile kasik oynatma varsa bu olayin da olabilitesinin olmasina ragmen, hicbir sahsin bu kadar bir gucu hominoid bedeninde toplayabilecegine kani olmadigim icin hossss. derim, ve romanin o kismi bana sacma gelir.

star wars icin de aynen bu gecerli, in a galaxy far far away, yani benim bulundugum evrende, benim evrensel yasalarim gecerli. bundan sadece fizik kurallari anlasilmamali, evrensel kurallar evrenin yapisini ifade eden seylerdir ve heryerde bulunur. ornegin neden->sonuc, etki=tepki gibi. sw evreninde de uzaydaki kutleler birbirine cekim uyguluyor, burada da. neticede oradaki lightsaber ya da psi saber ya da hebesaber olsa dahi icinde bulundugumuz evrenin kurallarina tabi. halihazirda ben bu gun dunyamda bulunan fizikle buna bir izahat getirebiliyorum, gayet de mantikli gorunuyor.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Enginar, 28 November 2003 02:51 tarihinde demiş ki:
Oyunda lightsaber yapmak icin kristal kullanılıyor. Ayrıca gelen ışınları deflect etme özelliğine sahip. Saf enerji yada ışık bunu yapamaz. Bence lightsaber çok yüksek ısıda erimeyen bir kristal kullanılarak yapılan bişey olması lazım.Halbuki vüüiiişşşzzzzt şeklinde sapından daha uzun bi şekilde çıktığı için maddede olamaz. Dolayısıyla kurcalamıyoruz arkadaşlar. :)[hline]Muhendis A'ab the Lord Of Arachnes in Eclipse
Wolith the Nerve-less Greenberet in Ahazi

abi hayir, isik da olsa eger bir guc alani - manyetik olsun baska bir formasyonda olsun gravitasyonel olsun - olusturarak isigin izledigi yolu denetlemen mumkun. isik zaten gravitasyonel alandan etkilenip bukuluyor, astronomide hesaplar buna gore yapilir. saberde kontrol altinda tutmak icin yapicagin tek sey saberin sapindan salinan yuksek konsantrasyonlu lazeri, yine girisim alani saberin tam ucuna denk gelecek sekilde saptaki kaynaklardan yayilan bir alanla geri yansitarak sonsuz bir yansima surecine sokmak sap ve uc arasinda. bircok kaynaktan yayilan dalgalarin tam girisim noktasinda ustuste binmeleri durumunda girisim noktasindaki amplitudleri kaynak noktalarindan her birinin cikisindan kat kat fazla olacaktir, cunku 4 kaynaktan cikan dalgalarin amplitudleri ustuste eklenecektir o noktada. e bu durumda yansitabiliyoruz diyelim, ne olur ? sap ile uc arasinda gucu tukenene kadar yansimaya giren lasere saptan cikan yeni isinlar her an katkida bulunarak su an bizim yaptigimiz laserlerden kat be kat guclu bir laser olusturur. ayni nitelikteki alanlarin - gravitasyonel alanlar degil enerjisel alanlar - birbirini ittigini dusunursek, iki saberin birbiriyle carpismasi, eger alanlari bu kadar guclu olabiliyorsa - ki normal kat be kat kuvvetli su an elimizdeki laserden cunku ustuste ekleniyor - gayet normal ve aciklanabilir bir durum.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
deviL, 28 November 2003 03:20 tarihinde demiş ki:
unity, simdi bir romanın lucas licensingden nasıl onay aldıgından falan hic bahsetmiycem (kafana gore eu romanı yazamazsın dıyorum) ama george lucas ın bir sozu vardır "expanded universe ve filmler bana gore ayrı evrenlerdir, expanded da olan olaylar filmleri baglamaz" yani bu kadar kafana takma eu'da anlatılan olaylara.

tam benim kafamda adammis lucas.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

...sevgili alan yetkilisi; starwars,startrek gibi science fiction evrenler salt gercek fizik kurallari uzerine tasarlanmazlar..Bu turun yapimcilari ,inandiriciligi desteklemek icin bazi bilimsel bulgulardan faydalanmislardir (kabaca soyle demek gerekir:destekli atmisladir..örnek Diyot laserler~light saber kristali) ama bu bu sanal evrenlerdeki herseyi, gunumuz gercekleri ile ortusturmeye calismak anlamsizdir..dolayisiyle olmayan bisey icin bilimsel akil yurutme yapmak geregi yoktur..dogrusu neyse sen yaz demissin, gercek bi lightsaber yapilirsa inceler nasil calistigi hakkinda bilgi veririm..siz de bilirsiniz onunla peynir mi kesilir armor mu....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MaxPlanck, 28 November 2003 10:17 tarihinde demiş ki:
...bu forumlarda gordugum en gerzek tartisma konusu buydu..millet torbadan salliyo yok enerjiymis isikmis lasermis...aramizda ne potansiyel fizikciler bilim adamlari varmis da haberimiz yokmus...

ha heralde sen yerel konsey tarafindan yetkili kilindin bu konuda hukum vermeye, kimin ne olabilecegini tespit etmeye ve torbalarin kimde olduguna karar vermeye...[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MaxPlanck, 28 November 2003 10:39 tarihinde demiş ki:
...sevgili alan yetkilisi; starwars,startrek gibi science fiction evrenler salt gercek fizik kurallari uzerine tasarlanmazlar..Bu turun yapimcilari ,inandiriciligi desteklemek icin bazi bilimsel bulgulardan faydalanmislardir (kabaca soyle demek gerekir:destekli atmisladir..örnek Diyot laserler~light saber kristali) ama bu bu sanal evrenlerdeki herseyi, gunumuz gercekleri ile ortusturmeye calismak anlamsizdir..dolayisiyle olmayan bisey icin bilimsel akil yurutme yapmak geregi yoktur..dogrusu neyse sen yaz demissin, gercek bi lightsaber yapilirsa inceler nasil calistigi hakkinda bilgi veririm..siz de bilirsiniz onunla peynir mi kesilir armor mu....

haaaa demek gunumuzdeki bulgulardan faydalanilmis. hah iste senin OKUMADIGIN mesajlarda da biz bu bulgulardan faydalanarak yapilan kurgularin kisiye mantikli geldigini, ama hicbir temele dayanmadan kuruluveren seylerin ise kisiye mantikli gelmeyip eserden zevk almasina ket vurdugunu soyluyorduk.

bilimsel akil yurutme yapmadan once eldeki verileri degerlendirmek lazimdir. sen burada verileri degerlendirmemissin, cunku daha once yazilanlari, belli ki, OKUMAMISSIN. sonra da cikip zaten baskasinin soyledigi seyi bir daha soylemissin.

ha bu arada bize evrenin sirrini da anlativer bi zahmet hazir elin degmisken...[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

bence "söyledikleriniz saçma" diyip söylediğin gerekçeleri ilk mesajında atabilirdin. illa laf sokmaya yönelik hareket yapmanız gerekmiyor.

dediklerin doğru ayrıca, benzetilmesi cidden saçma oluyor. ancak arkadaş merak etmiş ki sormuş, biz de elimizden geldiğince yanıtlamaya çalışıyoruz.

yanıtlamaya çalışıyoruz, çünkü ışın kılıcının nelerden nasıl yapıldığı hakkında az çok bilgimiz var, bunu ne kadar saçma olsa da gerçek dünyaya uyarlıyoruz. biz de farkındayız gerçeğin, merak etmene gerek yok..[hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır.

nomad13, 28 November 2003 03:27 tarihinde demiş ki:
Yuce aerius sana sesleniorm :
Heal pls
Sosyal ağlarda paylaş

...anlasilan yorumum en cok sana dokunmus, daha fazla polemik yapmaya gerek yok kastettigim sey buydu:

"abi hayir, isik da olsa eger bir guc alani - manyetik olsun baska bir formasyonda olsun gravitasyonel olsun - olusturarak isigin izledigi yolu denetlemen mumkun. isik zaten gravitasyonel alandan etkilenip bukuluyor, astronomide hesaplar buna gore yapilir. saberde kontrol altinda tutmak icin yapicagin tek sey saberin sapindan salinan yuksek konsantrasyonlu lazeri, yine girisim alani saberin tam ucuna denk gelecek sekilde saptaki kaynaklardan yayilan bir alanla geri yansitarak sonsuz bir yansima surecine sokmak sap ve uc arasinda. bircok kaynaktan yayilan dalgalarin tam girisim noktasinda ustuste binmeleri durumunda girisim noktasindaki amplitudleri kaynak noktalarindan her birinin cikisindan kat kat fazla olacaktir, cunku 4 kaynaktan cikan dalgalarin amplitudleri ustuste eklenecektir o noktada. e bu durumda yansitabiliyoruz diyelim, ne olur ? sap ile uc arasinda gucu tukenene kadar yansimaya giren lasere saptan cikan yeni isinlar her an katkida bulunarak su an bizim yaptigimiz laserlerden kat be kat guclu bir laser olusturur. ayni nitelikteki alanlarin - gravitasyonel alanlar degil enerjisel alanlar - birbirini ittigini dusunursek, iki saberin birbiriyle carpismasi, eger alanlari bu kadar guclu olabiliyorsa - ki normal kat be kat kuvvetli su an elimizdeki laserden cunku ustuste ekleniyor - gayet normal ve aciklanabilir bir durum."

gerek yok boyle seylere..
Sosyal ağlarda paylaş

kisi bir tartismaya eger polemik ya da tartismacilari harase etmek amaciyla katilmiyorsa, o tartismaya bir katkisi olur. su ya da bu onermeyle ya da savla ilgili gorusunu bildirir ve bunlarin hangi gerekcelerle dogru ya da yanlis oldugunu belirtir. bu sayede tartisan taraflar cesitli gorusler kazanirken tartisilan konu hakkinda da daha keskin bir anlayis edinirler.

bir tartismaya girip de 'bunlar gereksiz bohef' demenin HICBIR manasi yoktur, dahasi tartisan taraflara ve onlarin sahsiyetlerine saygisizliktir.

ha yok eger degilse, o zaman ben de senin kullandigin ayni mantikla su saptamayi yapayim; senin bu topicde su ana kadarki postlarin 'gereksiz'.

biz gerekli goruyoruz ki demek ki tartisiyoruz.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

inanilmaz ben boyle sey gormedim. kisi geliyor, millete komple gereksiz diyor, bu yanlis denince de uzatmayin diyor. bu kesinlik, bu otorite, bu hukum gucu nereden geliyor merak ediyorum.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

ben mi sikiyorum ? birisi geliyor, koskoca bir topicde onca mesaj atmis insanlara toptan GEREKSIZ diyor, sonra ben sikiyorum, bu nasi mantik. ha o zaman bundan sonra ben de ayni sekilde konusiyim, madem bu medeni bir davranis bicimi, girdigim topicde birsey hosuma gitmedi mi gereksiz bunlar diyim.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

...unity

...sen kac yasindasin? 12? 13? ..gayet basit bisey soyledim...bunlar science fiction oyle lightsaber fizigi !!! hakkinda yazilar komik oluyor..tamam SW gibi bazı kult yapimlarin (startrek, matrix vs) bazi felsefi yanlari muhakkak var ancak abartmamak lazim...gereksiz dedigim sey bu abartı tasvirler yorumlar bilgiler...
Sosyal ağlarda paylaş

Her zamanki gibi konuyla ilgisi alakası olmayan, olsada düşüncelerini seviyeli bir şekilde ifade edemeyen bir arkadasımız, hem kendini hem de thread'i rezil etmeyi başarmış.. Tebrik ederim..[hline]"And Shepherds we shall be
For thee, my Lord, for thee.
Power hath descended forth from Thy hand
Our feet may swiftly carry out Thy commands.
So we shall flow a river forth to Thee
And teeming with souls shall it ever be.
In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...