Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vidocq


doom

Öne çıkan mesajlar

19.yy’ın ilk yarısındayız. Bir süredir Paris sokaklarında esrarengiz cinayetler işlenmektedir. Simyacı lakâplı katil aynadan bir maske takan gizemli bir adamdır. Bu özellikleriyle halk arasında, kurbanlarının ruhlarını çaldığını dair bir dedikodu çıkar. Bir süre önce polis teşkilatındaki görevini bırakmış olan, sadece ortağı Nimier ile birlikte dedektiflik yapan ünlü polis Vidocq, bu konuyu araştırmaya başlar. Bir zamanlar kendisinin de hırsızlık yaptığı Paris sokaklarını avucunun içi gibi bilen Vidocq, Paris halkının adeta tek umudu haline gelmiştir. Ancak tam olayın sırrını çözecekken Simyacı’yla girdiği bir çatışmada yaşamını yitirir. Bunun üzerine genç bir gazeteci olan Etienne, hem ünlü dedektifin yaşamı, hem de üzerinde çalıştığı son dava hakkında bir araştırmaya başlar.
Özel efekt alanındaki çalışmalarıyla tanınan Pitof’un ilk yönetmenliği olan Vidocq, tamamı dijital olarak gerçekleştirilen ilk film olmasıyla dikkat çekiyor.

Yönetmn:Pitof
Oyuncular:
Gérard Depardieu
Inés Sastre
Guillaume Canet
Tür:Suç-Aksiyon
Yapım:Fransa 2001

konusu bence güzel ben gitmeyi düşünüyorum ! hem sinemalarada gelmiş olması lazım belki haftaiçi giderim.[hline]doom
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fransız filmlerini hiçbir zaman sevemedim..
tavsiye etmiyorum,gittim ve sinema salonundan çıktığım an bitti film benim için..hiçbir etkisi yoktu..saçma sapan da bir öyküsü var..finaldeki süprizler zinciri de filmi kurtarmaya yetmez..
vizyonda sabun köpüğü filmler olan şu zamanlarda illa ki sinemaya gidicem diyorsanız gidin görün..ben haz etmedim hiç..[hline]all i want to do is live..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir saate kadar bende matineye girecegim..merak ediyorum bakalm...


ha birde bizim türklerin cektigi "9" adli film de tamamen digital cekildi hehe hakkini yemeyelim izledigim en iyi filmlerdendi türk yapımı olmasina ragmen...

[Bu mesaj hilikus tarafından 29 Aralık 2002 17:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teknik açıdan Vidocq bir ilke imza atıyor ve yüksek çözünürlüklü dijital video kamera ile çekilen ilk film olma özelliğini taşıyor. Star Wars Episode 2'de de bu teknik kullanılmış olsa da, bu film daha önce çekilmişti.

KAYNAK : Sinemafanatik
http://www.sinemafanatik.com/eskifilmler2/vidocq.html

birkaç yerde daha duydum tv de vs. aynı cümleyi.[hline]i feel i'm coming to an end
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
UrZa, 29 Aralık 2002 18:19 tarihinde demiş ki:
yapım 2001=çekim başlangıç tarihi dio orada ya jankis emin ol sinemada senden fazla bişiler biliyorum ki SW fan'ıyımdır onun için idda etme.[hline]emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness and cleanliness is godliness, and god is empty just like me.

Urza bu üslup ve bu sinir neden anlamadım. Pepelek' te "ben senden eskiyim", "ben senden daha iyi bilirim", "ben senden büyüğüm" tarzı lafların ve sürtüşmlerin aşıldığını sanıyordum.
Vidocq ve Star Wars konusuna gelince de; Zaten tartışmanın bir anlamı yok ki. Vidocq 2001 yılının, Attack of the clones ise 2002 yılının filmi. Bu filmlerinin gösterime giriş tarihidir, yapıma başlangıç tarihi değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
Puahahaha adama bak yaa...[hline]
DynamicK, 02 November 2003 23:09 tarihinde demiş ki:
supermen gazeteciydi mesela ama süper adamdı yane ucuyodu
Aurora, 01 November 2003 18:43 tarihinde demiş ki:
Bizim mahallenin davulcusu Portnoy olacaktı...
Her gün oruç tutardım
aente, 11 July 2003 17:34 tarihinde demiş ki:
I am very şaşıring olayı..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...