Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Matrix Online


Invulon

Öne çıkan mesajlar

Welcome to the Desert of the Real
## Broadcast depth
## Incoming transmission...
## Geiger // HvCFT PROMETHEUS

This frequency is not secure, do not respond. We've been forced into taking drastic measures to reach as many of you as possible, and because of this all
transmissions will be initiated from broadcast depth. I do not need to tell most of you that this greatly increases the risk of detection. The network of


## Carrier Lost...

Ability Code
"I know Kung Fu."

Sanirim hepimiz Neonun nasil 1 gunde dovus sanatlarinda ustalasdigini hatirliyorsunuzdur. Matrixde karakterinize yeni programlar yukleyebilip yeteneklerinizi inanilmaz sekilde gelistirebileceksiniz.

Matrix Online'da bu programlar Ability Code olarak adlandirilmis.
Ability Code yuklemek size secdiginiz yetenegi kullanmanizi sagliyacak. Eger Kung Fu Ability Code'una sahipsaniz karakteriniz Kung Fu ogrenebilecek.Ability Code'u karakterinizden silebilir, yeniliyebilir baska bir Codela degistirebilir hatta baska oyunculara satabilirsiniz.
Tahmin edebileceginiz gibi bu karakter yapimini tamamen degistiriyor. Bu sayede asla belirli bir rolde kilitli kalmiyacaginiz anlamina geliyor.Tek yapmaniz gereken Code Arsivinize gidip Ability Codelarinizi degistirmek.

Bu ozellikler asla sizi Neo gibi yapmiyacak. Neo unique (unique icin kullanicak baska bir kelime bence uygun gitmez. Essiz, ender nadir vs.) bir karakter ve en yuksek yetenek seviyelerini ogrenebilip kullanabilen bir karakter. Tank bile filmde bu yetenegine sasirmisdi. Oyuncu karakterler belirli kapasitede yetenekle limitlendirilmisdir. Baslangic olarak sadece basit seviyede belirli sayida yetenekle basliyacaksiniz. Karakteriniz gelistikce kapasitenizde gelisicek. Son olarak, tum yetenekler esit olarak yaratilmamisdir. Bazi yetenekleri kullanmak icin bazi yetenekleri daha onceden ogrenmeniz gerekebilir. Bu yetenekleri hafizanizda tutmaniz ve uzmanlasmaniz diger yeteneklere gore daha zor ve istedigi yetenekler daha fazladir.Yeteneklerinizi gelistirme ve ustlasma oyunun anahtar noktalarindan biri ama sadece Matrix Online'i essiz kilan ufak parcalardan biri.

Interlock'a Giris
Dovus su anki tum MMP oyunlarinin onemli sorunu, ayni seyleri tekrar etmek ve animasyonlarin ilgi cekicilikden uzak olmasi tum MMP'lerin sorunu, Ama insanlar hala egleniyor cunku oyundaki en guclu etken oyuncularin karakterlerini elistirmesine yardimci oluyor.

The Matrix filmleri, en dinamik ve iyi kareografi edilmis sahnelerine sahipdi, Dogal olarak Matrix Online diger MMP lerden daha gelismis diger MMPlerde olmayan bir dovus sistemi kullandi.Kisaca, Matrix Onlineda dovus sanki bir sinematik aksyon festivali havasi vermeliydi, detaylandirilmis kung-fu kareografisi ve aksyon dolu silah sahneleri, hepsi normal bir modem internet baglantisiyla oynanabilecek. ( bu demek degilki Turkiyede yasiyan arkadaslar modemle rahat oynayabilecegini sanmiyorum :) )

Bu oyunu yapmamizi sagliyan teknolojinin adi Interlock.
Interlock kareografik animasyonlarin bir arada bir cift gibi birlikde yuruten sistemdir. Interlock karakterlerin Matrix icinde kurallari karistirip yasalari (yercekimi vs.) kirmaniza olanak sagliyor. Karakterler dovusurken, saldiriyi bloke edebilir, yumruk atabilir, tekme atabilir, savusturmaya calisabilir (dodge), ve ates edebilirsiniz. Kombinasyonlar ve daha karisik "bullet time" manevralarida mumkun.
Interlock sayesinde gorsel olarak ilgi cekici dovus hakeretleri yapabilir, karisik kontrollerle karsilasmassiniz. Her saniye karakter yeni islemler yapabilir, saldiracagi hedefi secebilir, taktik degisikligi yapabilirsiniz. Bu onemli cunku tipik "twitch" stili dovus mumkun degil cunku bu internet baglantisini inanilmaz derecede etkiliyor. ( Kisaca ozetliyim yani Counter Strike oynar gibi aim alip saldirmicaksiniz gene diger MMP lerdeki gibi saldiricaksiniz ama bu sefer dovus olasiliklara ozel yeteneklere ve ozel saldirilara dayanicak)
Taktik secenegi 3 tus araciligiyla yapilcak. Oyuncu seceneklerden birini secicek, bu secenekler: Power, Speed veya defense olabilecek. Bu secenekler sizin hangi tur manevralar yapabilceginizi belirliyecek. Ornegin, Power secenegini secdiginizde, karakteriniz yuksek riskli ama olumcul zarar veren manevralari deniyecek, Defense da ise karakteriniz saldiriyi bloke veya savusturmaya (dodge) calisacak, saldirilana kadar beklemeli saldirildikdan sonra karsilik vermelisiniz. Bazi manevralar icin belirli skorlar gerekli karakterinizin bunu gerceklestirmesi icin bazi yetenek seviyesine gelmesi gerekicek.Interlock sistemi hangi manevralarin secildigini belirleyince karakterler manevralari gerceklestiricek, Bazi degerler hesaplanip karsilastirilicak, bunu etkileyen faktorler ise karakterin ability leveli ve taktik seceneklerine bagli olarak degisicek, bu hesaplamar yapilirken hersey aninda, karakterler veya oyun durmadan gerceklesicek

Orjinal yazi : Matrix Online Websitesi,Auberon

Links
[url=http://thematrixonli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SilphatosIce_, 19 November 2003 22:01 tarihinde demiş ki:
Bullet time nasıl olacak bunda acaba (yazıyı okumadım),eğer doğru düzgün aksiyon olursa fiyasko olmaz.[hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a ; Grynn , Botanika)



Adam o kadar çeviri yapmış sen tutup okumamışsın üstüne okumadım ama şu nasıl oluyor ya diyorsun.

*!cık cık cık*

Kınadım.[hline]Now I'm breathing.I could not breath until you did.I'm one second after you.Just a second after you...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla acikcasi Monolithin yaptigi oyunlari hatirlayinca hafifden zor is gibime geliyor (bknz. blood II) ama genede beta test icin basvurdum belki bekledigimizden farkli bisi cikar ve anlattiklari bullet-time sufer gozukuyor

binalardan binalara atlayip duvarlari delip girebilecekmisiniz combat sistemi gene her zamanki gibi skille bagli ama bu sefer kombinasyon olayi olucak oda etkili olur sanirim.

Beklemek lazim bi yandanda WoW icin bekliyoruz zaten,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Tamam ajanlarlan filan savaşalım yakılam dökelimde anlamadıgım olay hep yapay zekalara karşımı savaşacaz sonuçta matrixde tek düşman ajanlar ve işlerine burnunu sokarsan Fransız vıdıvıdısı oyuna giren insanlar hep kaçak yollan matrixe bağlanan insanlarmı olacak ajan olamıyacaklarına göre böyle olacak peki playerlar arasındaki çatışmalar ne olacak?[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...