Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jedi Dini


Gilean

Öne çıkan mesajlar

said:
XaeroFarb, 07 Mart 2003 16:23 tarihinde demiş ki:
Bence ışın kılıcı değilde akıl fikir verseler daha iyi olur...[hline]Asla kimsenin umudunu kırma; belkide sahip olduğu tek şey o'dur.
XÆ®ø ƒâ®ß®Ìgh™[/b]

bana mı?[hline]
I know that I was born and I know that I’ll die.
The in between is mine. I am mine.


www.hayalkent.net/freestyle

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehue buda iidi.

yaf bana nebilim çok saçma geliyor nedense yeni bir dinin çıkartılması.. zaten yeterince saçma din var (bana öle gelio yanlış alaşılmasın).. bi Jedi dini eksikti zaten. alalaa. adamların işleri güçleri yok herhalde fazla kapılmışlar bu işe.[hline]günde bir öğün :P >>Join tHe war!
icq no: 97135892
send me a mail to : [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ceday (Jedi dini/Jediism) dini hadi gidip Starwars'daki tipleri tapalım şeklinde bir din değilki. Jeday öğretilerinin doğru olduğuna inanan ve bu yolda ilerlemek isteyenlerin yolu. Kısaca bir din değilde yol demek çok daha doğru olur bence.

Günümüzdeki bir çok dine bakınca bir çoğundan çok daha mantıklı geliyor işin kötü tarafı. Ayrıca Ceday dini 5000 yıllık bir kökene sahip. Kısaca filmden çok daha eski :-)[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jediism George Lucas'ın yaratımı olan Star Wars dünyasındaki Jedi lardan esinlenmiş olsa da direk olarak bir alakası yok. Sonuçta bu bir isim, ve o isim Elfism olsa elflerden esinlenmiş denebilirdi rahatlıkla.

Bence çok güzel bir şey bu, en azından yolları düzgün yollar, yani erdemlere saygı duyuyorlar ve izlemee dikkat ediyorlar. Aynı zamanda diğer dinleri yanlış vea yaşlan diye suçlamıyorlar.

Delilik değil, fikir topluluğu bence bu hareket.[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Bob Marley - Jammin'

Yalnız birey güçlü bireydir -SAP Kanunu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nüfus sayımı yapıldığında bizde jedi yazmıştık lol nasılsa kalıcı durmuyoruz ingilterede diye :) bütün form saçma sapan şeylerden oluşuyordu zaten :p[hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

acıkcası ben takip edeyordum din resmen kabul edilicekmi diye bakınıyorum kabul edilirse neden olmasın?
bu sadece filmdeki "jedi" mantıgından ote gidipde din kabul edilirse herkez force sensitive olmicakki :) yani din olayı filmden oncelere dayanıyor din sw den degil lucas dinden esinlenmis

acıkcası kabul edilirse bana cazip geliyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BU dinde de force sensitivity var, ama force dediğimzöyle telepatik madde harket ettirme güçleri değil. Daha yakın bir örnek olarak örümcek adamın örümcek hissi gibi, yani tehlike yaklaştığı zaman farkedebilme ortamdaki elektriği, insanların düşüncelerini az çok okuyabilme (bu yetenek herkeste vardır, sadece teknolojinin getirdği kolaylıklar sayesinde kullanılmamaktan körelmiştir, mesela bir annein çocuğunun başıan kötü bir şey geldiğinde daima bilmesi bir örnektir)

Kısacası cazip bir yol, ama teist adamın dini olmaz,[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olay zaten Star Wars'dan önce olan birşey.
Lucas'ın ordan esinlendiği bile atılıp tutuluo. Bir yerde okumuştum galiba bu din diyemicem olayın babası sayılan kişi reddediyormuş zaten Star Wars ile alakası olduğunu.

Bu arada bugün bizim eczaneye ilaç getiren depo'nun aracında kutuyu eczaneye getiren çocuk saçını aynı Obi-Wan'ın Episode 1'deki gibi yapmış. Artık padawan stili mi diolar bilemiorum o kadar incesini işinde. Olay ciddiye binio gibi ehehe.[hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 07 Mart 2003 23:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jediism is not the same as that which is portrayed within the Star Wars Saga by George Lucas and Lucasfilm LTD. George Lucas' Jedi™ are fictional characters that exist within a literary and cinematic universe. The Jedi™ discussed within this website refer to factual people within this world that live or lived their lives according to Jediism, of which we recognize and work together as a community to both cultivate and celebrate. Jedi™ Apprentices, Knights, Commanders, Scholars, Masters, Scribes and High Councilors embrace Jediism as a real living, breathing religion, and sincerely strive to seek out and emulate real life examples of Jediism in the long rich history of mankind. Jediism bases less of its focus on myth and fiction, and more upon those real life examples of Jediism.

The history of the path of Jediism traverses thought which is well over 5,000 years old. It shares many themes embraced in Hinduism, Confucionism, Buddhism, Gnosticism, Stoicism, Catholicism, Taoism, Shinto, Modern Mysticism, the Way of the Shaolin Monks, the Knight's Code of Chivalry and the Samurai Warriors. We recognize that many times the answers to mankind's problems comes from within the purified hearts of genuine seekers of truth. Theology, philosophy and religious doctrine can facilitate this process, but we believe that it would be a futile exercise for any belief system to claim to hold all the answers to all the serious questions posed to seekers of truth in the 21st century. Jediism may help facilitate this process, yet we also acknowledge that it is up to the true believer who applies the universal truths inherent within Jediism to find the answers they seek.

Jediism.org dan alınmıştır[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...