Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matrix Revolutions SPOILERS!!! - 5.11.2003'te filmden sonra tartismak üzere

Vampire

Öne çıkan mesajlar

http://www.imdb.com/title/tt0242653/ratings

Buyrun buda filmin aldığı rating. 10 lar çoğunlukta olmasına rağmen 6.7 ortalamada.[hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki:
Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır
Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır
Sosyal ağlarda paylaş

Demon tum mesajlari okudun mu?
Sam ne demis
wachowski kardesler isteselerdi (ve yapabilirlerdi) cok daha guzel devam ettirebilirlerdi 2. ve 3. filmde Matrix i, ama sadece show off bir film olarak cikti son iki film karsimiza. Daha ne koreagrifler kullanilabilirdi, onun yerine super ozel efektimiz var, tavanda yuruyen admalar yapabiliyoruz ve sadece birbirlerine aptal aptal ates edebiliyolar, Trinity hala ilk filmdeki tekmesiyle kalmis durumda demisler.

Tek basima baktigimda da filmi begenmedim ben, ve herseyi bi yana birak kimse tek basina bakamaz filme, sonucta bu bir ucleme ve bir ucleme de zincir gibidir, gucu en zayif halkasi kadardir.

Sam cok guzel ozetlemis bana soolicek bisi birakmamis, ve lutfen mesaj atacaksaniz su foruma tum forumu okuyup atin, okumadna attgiinizi anlayabiliyor herkes, ve daha sonra siz kucuk duruma dusuyorsunuz.[hline]Var var var.
-A Khajiiti Saying
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mendoza, 09 November 2003 11:01 tarihinde demiş ki:
Aaaa çok özür dilerim. Matrix'in felsefesi olmaz olur mu ... Hele ilk filmde inanılmaz... Düşünün hayatınızı sürdürüyorsunuz, garip rüyalar görüyorsunuz, işte böyle devam ederken... Allahın keli geliyor. Karşına oturuyor. Diyorki bak kardeşim 2 hap var. Biri kırmızı biri mavi. Şunu seçersen bişi olcak ama ne olcağını söylemem, bunu seçersen bişi olmıcak. Sen de gidip Hiçbirşey bilmediğin, ne olcağını söylemedikleri, üstüne tehlikeli, geri dönüşü yok bunun dedikleri şeyi seçiyorsun. Bu ne mantık, bu ne felsefe...

Bunu soyledikten sonra senle tartışmaya gerek yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

o bir deyistir mantiklidir da
zincirin en zayif halkasi koptugu anda o zincir kopmus sayilir :)
konu o degil, Matrix trilogy son derece kotu bir ucleme bana osrarsaniz, Hollywood un goz boyamasindan baska bir sey degil

O yuzden ben Matrix dendigi zaman sadece ilk filmi anlarim ve bilirim, diger ikisini hatirlamak hayalkirikligi yasatiyo cunku[hline]Var var var.
-A Khajiiti Saying
Sosyal ağlarda paylaş

Ya 2 ile 3 zaten aynı anda montaj yapılmış. Tek film olarak ama ortaya 4 saatlik bişi çıkınca kıyamamışlar ve 2 filme bölmüşler. O yüzden 2 ile 3 bana göre birbirleri ile uyumlu.

Filmin sonuda açık. Neo'nun öldüğüne eminmiyiz ? Neo'u en son makine şehrinde taşınırken görüoruz.

Neo aslında bir anomali'de olabilir. Matrix'in içinde zaten var olan bişi. Kendisine uygun vücudu buluo ve içine yerleşio. Smith'in insan vucüduna girmesi gibi. O yüzden sürekli tekrar tekrar neo'lar çıkıo ortaya.

Bu matrix'in 6. kez kurulması hikayesi bana microsoft'u anımsatıo. Sürekli yeni version ama kesinlikle her birinde bir büyük bug çıkıo hehe.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

matrix online gelsin de anlayalım vaçovskilerin niyetini..[hline]It's all a puzzle, isn't it, Joseph? Like a game of chess, perhaps. The pieces move, apparently aimlessly, but always towards one single objective: to kill the king. But who is the king in this game, Joseph? That is the question you must ask.
Sosyal ağlarda paylaş

önce 17 sayfayı da kasa kasa okuduüğum için kendimi kutlayayım ardından da
pek de uzun olmayacağını umduğum bir şeyler yazayım

1.sci-fi nedir?(diye soracağım anda science fiction bağlantısını farkettim,biliyorum öküzüm:)
2.si
17 sayfa içinde film için çok klişe var diyen neden sadece Antimodes ve Estel var(Sam da arada değindi biraz)

film güzel değildi bence,
çok fazla umutlarım yoktu, ikinci filmden millet rezalet diye bahsederken ben yine de iyi falan demiştim
ama bunun için söyleyecek söz bulamıyorum
inanılmaz derecede iğrençti
saçmalıklarını bir yana bırakalım o kadar klişe diyaloglar ve sahneler olabilir mi(smith in oracle ı ele geçirdikten sonraki kahkahasını düşünün biraz, ya da trinity nin trenden indikten sonra ki kavuşma sahnesini ya da daha bir sürü olan sahneleri)

filmin tek beğendiğim yanı onu da çok fazla kişi beğenmese de bir şekilde konusu oldu, kahin muhabbetinin bu kadar güzel işleneceğini tahmin etmiyordum ben(burayı anlayamayan bir çok kişinin olduğunu tahmin ediyorum ben de ikinci seyredişimden ve burayı okuyuşumdan sonra anladım anca)

filmde bir bütünlük bulamadığımı da eklemeliyim
yani bir şekilde olaylar gelişiyor ama siz o gelişme sürecinde gitgide bunalıyorsunuz daral falan geliyor(ki bu matrix, yani daral gelmesi en imkansız filmlerden birisi)

biraz soru geçicem buraya(yukarıda numarayla gidiyorduk ama neyse...)
öncelikle the kid için yapılan o kadar spekülasyon falan n'oldu? yani çocuk orada sadece pısırık bir kahraman olarak mı kaldı-madem öyleydi animatrix te ve ikinci filmde neden böyle üzerinde durdular onun
ardından da sati geliyor, aslında ona the kid den de daha fazla değindiklerini düşünecek olursak bana göre olaylarda veya gelcekte çok büyük bir etkisinin olacağı tahmininde bulunuyorum ama bu kpnuda çok fazla kafa yormadığım için ne gibi bir şey olacağı konsuunda hiç kasamayacağım
sati nin filmde bu kadar çok yer almasının ve gökkuşağı muhabbetinin ilerideki etkilerini falan yazabilirse birisi çok iyi olur

bir diğer sorumda filmin başındaki o sahne ile ilgili
matrix in standart giriş sahnesinde geçen o patlama son dövüşten bir alıntı falan mı yoksa çok daha başka bir şeyleri mi simgeliyor öyleyse simgelenenler nelerdir? bi de orada akan yazıların arasında bir simge beliriyor nedense o simge çok tandıık geldi, o konuda da birileri bişeyler yazabilirmi???

Seraph da bayağı yer kapladı filmde ama sonuç olarak inanılmaz etkilerini falan görmedik ama benim kafamda çok fazla soru işareti bıraktı, çünkü belli ki adamın bir geçmişi falan var ve wachowskiler boşu boşuna bir karakteri filmde göstermezler diye düşünüyorum

bir şey daha var niobe ile diğer kaptan(ismini bilmiyorum) konuşurken makine hattından o adamın gemisinin geçemeyeceği falan söyleniyor
ama en sonunda o herifler o makine hattından nasıl geçiyor(bana niobe nin usta pilotluğu falan demeyeceksiniz değil mi???)

bu arada büyük ihtimalle dikkatinizi çektiğini düşündüğüm ama kimsenin bahsetmediği bir gönderme muhabbeti de var
belki önemli bir yeri yok ama yine de sormak istiyorum

trinity nin ters duran adama yaptığüı hareket,
ondan önce duvardan destek alıp ters takla atması,
son savaş ta neo nun gösterişli bir şekilde el hareketi çekmesi,
bundan emin olmasam da yukarıda ki hareketi yaptığı yer (dediğim gibi emin değilim ama buranın Morpheus'un Neo ile dövüştüğü yer olma ihtimali var)
birinci filmde geçen sahneler, bu kadar çok olunca da ister istemez kasıtlı bir gönderme olduğunu düşünüyorum ama bunun sebebinin ne olduğunu kavrayamadım
bu konuda yorum yapabilecek olan var mı

vesaire vesaire

ne olursa olsun sonuca geldiğimizde filmin bana göre vasatı bile aşamadığını söyleyebilirim
gitcek olanlar etki etmeyeceğini bile bile gitmeyin diyorum, rezalet diyorum ama televizyonlarda falan filmin süper olduğu konusunda yorumlar dolaşıyor(ben de heyecanla gelecek hafta ki beyaz perde yi bekliyorum, bakalım onlar ne diyecek)

kısa olcak dedim abarttım sonuna kadar okuyabilenlere de hediye veremiyorum ama sabırları için teşekkür ederim[hline]Head, 25 July 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
valla en çok kutluyoruz arkadaşı
abuzittin, 15 August 2003 14:22 tarihinde demiş ki:
ben büyüyünce frp olmak istiyorum
[b]KoC Icq
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 09 November 2003 05:06 tarihinde demiş ki:
üçüncüyü düş, (yönetmen başka, senarist başka, oyuncu başka) terminator serisi. t2'yi seyredip ders çıkarsınlar kendilerine vaşovskiler, beğenilen tarafları alıp zenginleştirmek yerine beğenilmeyen tarafları alıp cilalamakla mı trilogy yapılır tekrar düşünsünler mecha'larını önlerine koyup..

ayrıca revolutions'un beğenilmeme oranını da kıyaslarsan diğer verdiğin örneklerle hiç alakası yok. matrix'i beğenenlerin yarısından fazlası beğenmedi revoulutions'u, nasıl bir istatistiktir bu? yanlış ola birşeyler var elbette, "sequel'ler beğenilmez" diye bir genelleme varsa bunun da kaynağı "sequel yapalım da çamurdan olsun" mantığıdır, hiçbirşey sebepsiz değil ki..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..

abi niye dusiyim beni sarmadi t2. ne o oyle sivi herif herkese ucanzi, kamyon kovalamali aqueduct yarisi, neticede goya kiyamet gununu engelliyorlar ama bir bakiyoruz ki aslinda engellemiyorlarmis. ne oldu abi hani tum cipler yokedilmisti ? ueoooooooho.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben samsirdim artik. millet eger smithin oracleyi ele gecirdikten sonra kahkahasi problemse film seyretmeyi birakin. her bisey klise olmus artik opusme olmiycak ask olmiycak cart olmiycak ama 1. filmdeki gibi surekli kasilan kaput pardesulu kel adamlar olucak anlasilan bunca polemikten cikardigim bu. 1. filmde duygu namina birsey yoktu, herkes duvar suratliydi, bu da filme bohem hava vermisti. iyi de, insan dedigin INSANdir. eninde sonunda insani duygular denen gulmek aglamak sevinmek korkmak ivir zivir gibi duygular icra edicek. 1. filmdeki gibi gulusler ufak karizmatik gulumsemelerle, duygusal anlar kasinti hardcore toughneck laflarla ofset edilmesi nereye kadar dogru ya. "sert adamlar-kadinlar-cokbilmisler ligi" muhabbeti.

en azindan sunu dahi goz onune almak bakis acisini degistirir, adamlar 1. filmden itibaren gelen uzun bir arayis, surec icerisindeler, hayatlarini ruhlarini koymuslar artik mucadelelerine tabii ki duygusallasacaklar. bir kisi ciksin ben hayatim boyunca karizmatik kasildim desin burda.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

o kahkahaya takılıacam tabi ki
o kahkaha sahnesi bir türk filminden çıksaydı yerle bir etmezmiydi millet "çok klişe olmuş" diye
bu da onun gibi bir şey

bunun yanında kasım kasım kasılmalarına da karşıyım ama filmin etkisi güzelliğini bozmadan biraz da kasılmaları gerek abartmamak şartıyla

ama gerek o kahkaha gerek aklıma gelmeyen bir sürü diğer sahneleri ile "klişe filmler" listeme girdi benim[hline]Head, 25 July 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
valla en çok kutluyoruz arkadaşı
abuzittin, 15 August 2003 14:22 tarihinde demiş ki:
ben büyüyünce frp olmak istiyorum
[b]KoC Icq
Sosyal ağlarda paylaş

"neticede goya kiyamet gununu engelliyorlar ama bir bakiyoruz ki aslinda engellemiyorlarmis"

neye dayanarak söylüyorsun bunu? üçüncü filme mi? üçüncü film sadece hazıra konup para götürme maksatlı çekilmiş bişi, hiçbir şekilde kaale almam senaryosunu. "üçüncüyü düş" demişim sen bana üçüncüye dayandırdığın argümanı sunuyorsun ki istediğin kişiye sor bakalım t3'ü dikkate alıyorlar mıymış..

imdb'de bir revolutions'un user ratings'ine bakın, bir t2'ninkine bakın. revolutions'da %7.1'in verdiği puan 1, t2'de %1.2'nin verdiği puan 1. düşük skorları kıyaslayınca yine revolutions'a çok kişi kafadan düşük puan vermiş: 2, 3, 4 gibi. iğrenmiş millet filmden resmen, biz anlamıyoruz, onlar anlamıyor, eleştirmenler anlamıyor, e kim anlıyor peki? falanca eleştirmenin bir yazısını koysanız ona da itibar edeceğim neticede hayatını film izlemekle geçiren biridir diye, öyle bişi de yok.

"1. filmde duygu namina birsey yoktu, herkes duvar suratliydi, bu da filme bohem hava vermisti"

aynı filmleri izlemedik mi biz? matrix'te kaç sahne geçiyor ağlanılan, korku, üzüntü, özlem ve nefretin sergilendiği, revolutions'da kaç tane var? karakterleri kıyaslayalım hele, bir cypher kadar gerçekçi bir karakter göster üçüncü filmde tanıdığımız. angut kaptan mı? teen komedilerinden çıkmış çocuk mu? hiçbiryerden fırlayıp hiçbir yere dönen trenci mi? yapma yani unity, unuttuysan ilk filmi tekrardan izle bir kere..

üçüncü filmin sorunu duygusallık değil, formülü bozma. işleyen formülü kullanacaksın, matrix bekleyen insanların önüne episode 3: attack of the sentinels koymayacaksın..

attack of th clones mu daha kötüydü yoksa bu mu karar veremiyorum..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

ne klişesi..carpilirsin valla..

ilk filmin hatrina sam kadar acik bi sekilde kusamam ama katiliorum , hakli adam..ilk 2 film yokmus gibi davranip tek film gozuyle baksak kesinlikle hayran olur ovgulerimizi sigdiramazdik yerlere goklere..reloaded ile kafamiz karisti beklentilerimiz oldu , action doyumsuzdu ama revolutions kurtaramaz kendini ; matrix1 denen bi film var ve yapilabilio istenildigi zaman bole seyler..

matrix online mi beklices simdi..ben gidip pc min configini gozden geciriiim..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 09 November 2003 18:10 tarihinde demiş ki:
"neticede goya kiyamet gununu engelliyorlar ama bir bakiyoruz ki aslinda engellemiyorlarmis"

neye dayanarak söylüyorsun bunu? üçüncü filme mi? üçüncü film sadece hazıra konup para götürme maksatlı çekilmiş bişi, hiçbir şekilde kaale almam senaryosunu. "üçüncüyü düş" demişim sen bana üçüncüye dayandırdığın argümanı sunuyorsun ki istediğin kişiye sor bakalım t3'ü dikkate alıyorlar mıymış..

"1. filmde duygu namina birsey yoktu, herkes duvar suratliydi, bu da filme bohem hava vermisti"

aynı filmleri izlemedik mi biz? matrix'te kaç sahne geçiyor ağlanılan, korku, üzüntü, özlem ve nefretin sergilendiği, revolutions'da kaç tane var? karakterleri kıyaslayalım hele, bir cypher kadar gerçekçi bir karakter göster üçüncü filmde tanıdığımız. angut kaptan mı? teen komedilerinden çıkmış çocuk mu? hiçbiryerden fırlayıp hiçbir yere dönen trenci mi? yapma yani unity, unuttuysan ilk filmi tekrardan izle bir kere..

üçüncü filmin sorunu duygusallık değil, formülü bozma. işleyen formülü kullanacaksın, matrix bekleyen insanların önüne episode 3: attack of the sentinels koymayacaksın..

attack of th clones mu daha kötüydü yoksa bu mu karar veremiyorum..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..

abi saymiycaksak 3. filmi o zaman ucleme demeyiz bunun adina.

nerfet ofke korku vs bunlar hepsi ayni duygu grubuna giren seyler, bohem muhabbeti. hayat bunlardan ibaret degil sevgi de olacak hede de olacak.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

üçleme demedik zaten, üçleme kavramı ancak fantezi edebiyatında falan olur, sinema denince esas olay sequel'dir, seridir. sen seri istemişsin, al sana seriyi söyledik işte, yok trilogy'di değildi diye bir kıstas koyamazsın sinemada çünkü tekelden çıkmış, senaryosu birarada yazılmış trilogy sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

matrix 1'de sevgi yok muydu, neo nasıl dirildi en sonda? bütün duyguları, bütün felsefeleri en sonunda aşka bağladılar, daha nasıl bir ağırlığı olacaktı sevginin? revolutions'dan bile daha baskındı sevgi ama tadı kaçmamıştı, insanlar can derdindeyken aşna fişneyi düşünmüyordu ama sevdiğine değer veriyordu..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

abi asik oldugun kadin zibarirken opusmeyi asna fisna kategorisine sokup olayi abandone ettin.

yuzde 80 bohem agirlikli 1 in sonunda cucuk kadar bir sevgi hareketi baska. bu sahislar birbirini birdeki cucuk kadar sevgi ile baslayarak 3 un sonuna kadar seviyor ne yapacaklardi zibarirlarken birbirlerine 'hanim hanim, su odun sobasini yak' diye mi sesleneceklerdi tabi her taraf duygu olacak 2 filmdir asiklar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

ölürken öpüşmeye bişi demiyorum unity ama dünyanın bütün özgür insanlarının ölmesi an meselesiyken "ölemezsin", "ölürüm" muhabbeti kaç dk sürdü ya, tekrar izlersen saat tut. hani gerçekten duygulandıracak bir konuşma olsaydı ona da eyvallah ama biz sinema filmi seyrediyoruz, bir esprisi, havası, duygusu olacak diyalogların, bbg seyretmiyoruz ki. gladiator'e bakalım, braveheart'a bakalım en basitinden sevgili ölünce yaşananların güzel örnekleri için..

sonra captain milfune ölürken (adam kıyma olmuş) 10 dk önce tanıştığı çocukla muhabbet çeviriyor, hani cüneyt arkın'ın bir filminde vardı, adam ölürken müstehcen fıkra anlatıyordu, o geldi aklıma inanın seyrederken..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

sen gandalf'ı getir ben de arnie'yi.. :)

yok hoca, filmi seyrettim çıktım, hiçbir keyif alamamıştım filmden. t3'te de öyle oldu, böyle olunca filmi savunacak bir taraf bulamıyorum, film bana bir keyif verememiş ki. verebilseydi biraz bile olsun o zaman ben de uğraşırdım savunmaya.. (görünüz: reloaded başlıkları)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

18 sayfa ıcerısınde yeterınce anlatılmıs mevzular ...
ılk 5 sayfayı okudum yettı ...
bende sonunda seyredebıldım fılmı ...
beklentımın cok otesınde farklı olmus ...
ıyı olmus ama bekledıgımın yarısı kadar bıle ıyı degıl kabaca ben bır efsane beklıyordum ama maalesef ...

*neo nun PvP de smıth ı soplayamaması ???
*mımar kahın neo bırlık olup (smıth de not faır dedı) anca zopalayabılmelerı ???
*zıon un ana gırısındekı combatlarda sentınel lerın malak malak ortalarda dolanıp acrobasi yapması yaparken olmelerı ...
*2. fılmın sonunda sentınellerın kullandıgı bomba(donup donup fırlatıyorlardı) lardan 1 tane bıle kullanmaması ranged hıcbır sey yapmamaları ...
*mımar kahın neo bırlık olup (smıth de not faır dedı) anca zopalayabılmelerı olayının mantıklı acıklaması coookk farklı sekıllerde aklıma gelıyo ...
*EMP nın gucunun shıt ının cıkarılması (bır nevı atom attılar yanı) ...
*neo nun real world de kazandıgı guclerın kaynagı ???
*kor gozler uzerı bantla warcraft takı demon hunter ı fecı halde cagrıstırması ...
*ben kısısel olarak morfı den de trın dende legendary sacrıface lar beklıyordum ...
neo nun bıseyler yapabılmesı ıcın ugruna olmelerı lazımdı ,hayal kırıklıgı ...
*smıth ın matrıx te tam olarak yaptıgı ne kadar ını smıth lestırdıgı halıyle olunce neler olabılecegı (kısısel :BUTUN matrıx ın smıth lestıgını o olunce herkesınde beraberınde olmesını beklıyordum) ...
*smıth ın ınsan formunun trinity ye cyfer(sayfır)ımsı asılmasını anlamadım ?
*monıca bellucı nın replıgındekı harf sayısı ...
vsvsvs ...
gayık bence fena degıldı ama yetersızdı fılm ...
MATRIX ın 1 ıncı fılmını kaldıramıyor dıger fılm ler ...
pek cok felsefı beklentı bosa cıkıyor bekcok hayal yıkılıyor ...[hline]*The Bagımsız Oyun Bagımlısı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...