Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

garip bir el ilanı. (a.k.a memleket nereye gidiyor?)

Grudge

Öne çıkan mesajlar

ilk olarak şu elden dağıtılan iş ilanlarına kesinlikle inanmayın diyorum.
2. bende böle bir iş ilanına gitmiştim. (sapık değillerdi :) )
Daha önceden de Mc Donalds da da çalıştığım için iş hayatına biraz alışkındım. Böle el ilanında olan part time iş olayına bir başvurayım dedim. Gittim bostancı da bir yerdeydi. Adamlar evler için su arıtma cihazı pazarlıyorlardı. İşe başvuran hemen hemen herkez de öğrenciydi. Neyse ufak bir mulakat dan sonra işe alındım. İşin olayını öğrendim.
Saat 18:00 de servilse istanbulun gecekondu mahallelerine doğru yola çıkılıyor. Oraya vardığımızda kızlı erkekli 2 şerli guruplara ayrılıp anket yapma bahanesiyle kapı kapı dolaşılıyor.
Kızların olayı burada çok önemli çünkü anket yapanlar onlar. Neyse böle yaıltıcı sorularla ev sahibini akşamleyin su larını tahlil ettirme bahanesiyle kafalıyorlar. Sonra kızlar 19:30 da dönüyorlar asıl iş erkeklere kalıyor. Hepsinin elinde bir tane su artıma cihazı ve sudaki kloru + kireci ölçmek için kimyasallar.
kızların yazdığı adreslere gidiyorlar. Ev sahibi de saf saf dinliyor. Çay may ikram ediyor (türk insanı inanılmaz misafirperver) İİlk oalra suyu tahlil ediliyor.
Türkiye de kullandığımız içme suyu Fransız sertliğine göre (F°) avrupa standartlarının çook altında. Kısaca avrupalının yıkanmak için bile kullanmadığı suyu biz içiyoruz. Böyle gerçekler söylenerek ev sahibinin morali bozulur. Sonra satıcı yanında getirdiği su artıma cihazını çıkartarak o anda umutsuzluğa bürünmüş olan ev sahibne kurtarıcısıymış gibi gösterir. Alet gerçekten çalışmaktadır felan anlatılır. Son olarak da gerçekten saf (kızmayın ama doğru) olan ev sahibine fiyatlar 3 defa farklı bir şekilde söylenir (aslında fiyat aynı fiyat ama farklı ödeme koşullarıyla söyleyince daha ucuz zannediyorlar). Ev sahibi almayı kabul ederse telefonla iş yerinin müdürü aranır yanlarında getirdikleri 8-10 kutu artıma cihazından biri ev sahibine verilir senetler imazlanır ve gece 12 de evlere dönülür.
ben bu olayı gördükten sonra 1 hafta içinde işi bıraktım (7 günde 2 defa da satmıştım orası ayrı :) ) 1- 2 ay sonra öğrendim ki admla herşeyi toplayıp oraadan gitmişler. Çalışan diğer kişilere de paralarını vermemişler.
kısaca böle şeylere güvenmeyin işte...[hline]NO PAIN NO GAIN

Sosyal ağlarda paylaş

Bence işin aslını bilmeden bunlar insanı kandırıyolar yorumu yapmak yanlış ama kandırma olasılıpı çok yüksek tabi.

bana da ters geliyor böyle şeyler,''haftada şu kadar milyon,yok yemek veriyoruz,yol paranızı veriyoruz,çocuklarınıza bakıyoruz,köpeğinizi dolaşmaya çıkarıyoruz,vb....''gibi şeyler söyleniyor.bunlar güzel şeyler ama garantisi nerde?[hline]-Eğer seni geçen kızın adını merak ediyorsan adım HEİDİ!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 15 November 2003 10:04 tarihinde demiş ki:
Şimdi olaya çok duygusal yaklaştığınızı söylemek durumundayım.
Diğer bir seçenek olan çeşitli firmalardan iş almak için güzel bayanların çalıştırılması da hiç yadsınacak bir durum değil. Kapitalizm bu güzeller, sizin malınızın kalitesi kadar sunuş biçimi de çok önemlidir. .

adamın o şekilde kandırıp işe aldığı kızlarıda eve kapatıp tecavüz etmesi falan bunlar da kapitalizmin bir gereğimidir acaba ?
kapitalizm farkl bişey. biz burda olayın ahlaki yönünü tartışıyoruz zaten. fedaycim.[hline]
...Me
DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Qui Bono?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...