Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güzel bir içecek:"Hebele Suyu"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aslında tek amacım kahve yapmaktı ama iş bu ya mat çalışmam lazım. dersten kaytarmak için bahane olsun diye meşgul ediyim dedim kendimi ve mutfakta biraz zaman geçirdim. Sonuç : hebele suyu ( ben koydum bu ismi )
tarifini veriyim merak eden yapablir
Hebele Suyu ( 2 kişilik )
malzemeler:
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı kahve
1 çay kaşığı susam
1 kaç tane menengiç (ezip koyarsanız aroması daha çok çıkar)
bi kaç tane karanfil
1.5 su bardağı su
0.5 su bardağı süt
yeteri kdr şeker ( tercihen 1 çorba kaşığı )
isteğe göre 1 çay kaşığı tarçın

yapılışı:
yukarıdakilerin hesini bir cezveye koyun üstüne 1.5 su bardağı su ekleyip kaynatın. arada bir karıştırın. kaynadıktan sonra ocaktan alın ve ayrı bir yerde yarım su bardağı sütü ekleyin.
sonra karışımı süzgeç kullanarak süzün. Su bardaklarına doldurun. Sıcak servis yapın.[hline]If only I could breathe to see the sun of May...
Mesaj tarihi:
Ve? Nasıl bişi bu hebele suyu? Yani uykusuzluğu falan engelliyo mu tadı iğrenç mi nedir?[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Mesaj tarihi:
neye iyi geldiğini bilmiyorum
ilk bakışta kocakarı ilacı gibi görünüyo olablir ama yok yani güzel bişey işte hiç bişeye yaramıyo sadece damak tadı :-)[hline]If only I could breathe to see the sun of May...
Mesaj tarihi:
çörekotu sux.[hline]"Üzgünüm dostum ama, sana tutkuyla bağlananlar bir gün seni terk edecekler. Çünkü onlar sana değil, kendi tutkularına tapıyorlar yalnızca. Bir gün gelecek, o tutkuları başka bir tanrıça bulacak. Senden daha güzel, daha güçlü, daha yüce bir tanrıça ! İşte o zaman sen unutulacaksın. Kendini onların öğütleriyle var ettiğin için de, unutulduğun zaman yok olup gideceksin."
Mesaj tarihi:
denemek lazım merak ettim valla. Selocan ölmeyiz demi? :)[hline]Yakın Olmak İcin Uzak Dur Benden...
Othranx, 28 October 2003 17:45 tarihinde demiş ki: Helikopter Nasıl Uçar ?
Mesaj tarihi:
neyse ben denemeye gidim bari hazır iftar vakti :) bişey olursa yaz ha ona göre :)[hline]Yakın Olmak İcin Uzak Dur Benden...
Othranx, 28 October 2003 17:45 tarihinde demiş ki: Helikopter Nasıl Uçar ?
Mesaj tarihi:
sadece kahve yapçakken bu kadar şeyi nasıl karıştırabldin onu merak ettim ben :)[hline]I wish you were rain, then i could go out and drown myself in you!
Mesaj tarihi:
gittim bir çaydanlığa su koydum baya
sonra baktım bu kdr su kahve için fazla gelir diye
bari bi kısmıyla değişik bişeyler deniyim dedim
hepsi bu[hline]If only I could breathe to see the sun of May...
Mesaj tarihi:
Bi defa o çörekotu diil çöreotudur tryi düzgün kullanalım lütfen (Söleyene bak):)[hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
  • Admin
Mesaj tarihi:
çörekotu dogrusu ama soylerken agızda çöreotu diye kalıyor uuzn zaman sonra
yane halk arasıdna çöreotu derler[hline]Grandmaster Hamburger
Sam, 14 November 2003 02:47 tarihinde demiş ki:
ekşisözlüğü objektif kaynak olarak kabul edeceğime gider uludağ maden suyunu kaynak edinirim.
  • Yeni Oluştur...