Norak Mesaj tarihi: Ekim 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2003 Now that the Diablo II 1.10 patch is available on Battle.net, the next Warcraft III update, patch 1.13, has gone into the final stages of testing. The patch will include many significant additions, including Acts II and III of the Orc Campaign, several new World Editor features, updates to many of the maps, and numerous balance adjustments. We expect it to be released in the next few weeks. Prior to the patch’s release, we will also be changing the lineup of maps currently available for ladder play. In addition to the patch, we will also be releasing the art tools used for Warcraft III. These tools will allow advanced users to create and implement new art in the game, adding an unprecedented level of customization.[hline][i]Wow - Begin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2003 said: Norak, 30 October 2003 17:38 tarihinde demiş ki: including Acts II and III of the Orc Campaignzüperb ![hline]Guns don't kill people...We do! Let the bodies hit the floor! SBGG! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2003 beastlord campaign'i beklemediğim kadar hoşuma gitti benim, iyi bir haber. dengeleme dedikleri doludan alıp boşa, boştan alıp doluya koyacaklar, sonraki yamada bir daha, sonra bir daha.. düzgün yapılan oyun (aka delikanlı) ayda bir dengelemeye ihtiyaç duymaz.. öyle olmasaydı.. "satranç 1.01 yama bilgileri: - at çok lavuk hareketler yapıyordu, nerflendi - rok bir tarafla sınırlandı, yok yere fazladan bir kare gidiliyordu - piyonlar artık ilk hamlede iki kare gidemiyor - kral'ın hp'si arttırıldı, iki kere mat etmek gerekiyor" bütün yamalarının en dikkat çekici özelliğinin eski replay'lerin izlenememesi olan yegane oyun wc3 için üç kere! yuhhhaaaa! yuhhhaaaa! yuhhhaaaa![hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ekim 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2003 Beastmaster nefrlencek bide Dark ranger daha cazıp hale getırılmesı gerekır bence. Bu arada sam yine bırseyler dıyorsun ama .................... Hep Fos Hep Boş.Oyundan anlamadıgın ıcın dewamlı patch dıyorsun.Bu kadar negatif olmasan diyorum.[hline]Türk Replay sitesi Sandwaves Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blademaster Mesaj tarihi: Ekim 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2003 dark ranger ii bnce yani cold arrows da drain life da bya hoş silence da saldırı için ideal curse de heö çok hayvan gibi mana istemiyo hem de çabuk doluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blademaster Mesaj tarihi: Ekim 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2003 sora sölediim gibi bi kaıma paralı yapmaya çalışıolar eer bu patchler çok büük olursa başka bisteye yüklenmesi faln sorun olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2003 said: Lind3r0th, 31 October 2003 14:22 tarihinde demiş ki: Bu arada sam yine bırseyler dıyorsun ama .................... Hep Fos Hep Boş.Oyundan anlamadıgın ıcın dewamlı patch dıyorsun.[hline]Türk Replay sitesi Sandwaves bir daha sefere mesaj atmadan önce sana yollarım kalite kontrolden geçirirsin..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blademaster Mesaj tarihi: Kasım 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2003 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2003 said: Lind3r0th, 31 October 2003 14:22 tarihinde demiş ki: Bu arada sam yine bırseyler dıyorsun ama .................... Hep Fos Hep Boş.Oyundan anlamadıgın ıcın dewamlı patch dıyorsun. zamanında dresquin de söylemişti, ben tekrarlayayım. oK b@bS tHe KenK![hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil! Forumlarda noktalama işaretlerini kullanalım lütfen!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blademaster Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Sam cıdden bos konusuyorsun. Satranc ıcınde 6 cesıt tas bulunan ve oyun sahası 10na 10 luk bır tahtada sınırlı olan bır oyun. Ulan burda bır tas ne kadar guclu olabılırkı neyı degıstırsınler. Ama Warcratftta her bırının hızı saldırısı savunması zırhı vurus hızı canı menzılı manası ozellıklerı -kı her unıtenın en az bır ozelıgı var veya kendısıne has gelıstırılebılırlıgı var- yeteneklerı olan 40 cesıt -mercenary lerı saymıyorum herolara hıc gırmıyorum ama sen allah bılır "Warcraftta Mountain King varsa Satranctada Vezir var!!!" dersın o yuzden ıtınayla gıryorum bu konuyada- unıte var . Bu unıtelerın dısında her ırk ıcın 4 farklı toplamda 16 bırbırıne benzemeyen 16 arkadasımız varkı bunları hayatta ve savsta tuttugun surece gelısıyorlar daha onemlısı oyunun dengesını bı anda cevırebılıcek seyler yapabılıyorlar. Bu oyunda unıteler karelerde 2 ılerı 5 asagı ghareket etmıyorlar bu oyun bır Rts bu oyunda ole sunu suraya bunu buraya koyıyım yok her seyı zamanında yapman gerek bu oyun ıcın zamanlama gerek. WArcarfta bır bırının aynısı ıkı ordu yok. Hatta oyunun basında ordu yok sen gerektıgı kadar kaynak toplayıp harıtayı hakımıyetınn altına alıp gereklı unıtelerı uretmen gerek. Ve emın ol iskoc acılısı yapmakla raider rush yapmak arasında fark var. Daha devam etmek ıstemıyorum. Amasım satrancı asagılamak degıl pek sevmesemde saygı duydugum bır oyundur, eskıden oynardımda, zaten uzerıne konusmak bana dusmez. Mesajın sonunda sunuda belırtmek ısterımkı Satrancla bır RTS yı (bak Wc bıle demıyorumkı Wc ıle REd alertı bıle karsılastırmak cok sacma olur) nasıl aynı kulvara koydun aklım almıyor. Insanların sevıdıgı seylerı ezerek herkezden daha cool daha akıllı gorunme tutkun zaten benı kıl edıyor. Neyse ben susuyorum devam edersem adam toplayıp mazallah Paticigin bu kısmını basarsın karızmaın nasıl olsa burası kotu burayı kapatlım desen hemen mıllet sana destek cıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 kısaca esastan bahsedeyim: blizzard oyunları için evvelden beri zırt pırt yama çıkartılır, burada satrancın örnek verilmesi elbette ki mübalağadır fakat maksatı kavrayamamışsın. çok sayıda rts oynadım ve yamalarındaki denge değişiklikleri minimal düzeydeydi. blizzard ise ne yapıyor, bakıyor online oyunlarda çoğunluk ne yapıyor, onu buduyor ve başka birşeyi avantajlı hale getiriyor. mesela sorcress'lar komik derecede kuvvetliydi, bunu nerfleyip başka büyücülerin gücünü öne çıkardılar. bu marifet değildir. marifet oyun çıkmadan önce stratejilerin denenmesi ve sonuçların görülmesidir. öyle ayda bir baştan aşağı bütün oynanışı değiştiren değişikliklere ihtiyaç duyuyorsan bu oyunu eksik taarlamış, eksik test etmişsindir. kaldı ki ben blizzard'ın bir yamada yeni getirdiği özelliği sonraki yamada kaldırdığını da gördüm, oyuncuları maaşsız tester olarak görmekten başka nedir bu zihniyet? esas bombalarına gelelim.. "Insanların sevıdıgı seylerı ezerek herkezden daha cool daha akıllı gorunme tutkun zaten benı kıl edıyor." ben burada cuce nickli kullanıcıyı aptal yerine koyup ezince bu başlığa bakan yüzlerce kişi bana hayranlık duyacak öyle mi? ben de zaten hiçbir bölümde kimseyi ezmezken gelip burada had bildiriyorum wc'cilere, puanım, karizmam artıyor? "Neyse ben susuyorum devam edersem adam toplayıp mazallah Paticigin bu kısmını basarsın karızmaın nasıl olsa burası kotu burayı kapatlım desen hemen mıllet sana destek cıkar." arcaneeee, mumiiii, draveeennnnn, gelin adam dövüyoruz! kedi burayı kapatalım bir ara oldu mu? sevgili cuce,[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Sam diablo ya o kadar patch çıkıyor (ki onun da mantığı aynıdır) bir kelime etmiyorsun warcraftta ediyorsun.Replay izlenememesi konusunda haklısın da şöyle bi olay var bunu gözden geçir bence: warcraftta bir patch çıkınca oyunun taktikleri çok değişiyor, eski replayler değerini yitiriyor, adamlar sana iyilik yapıyor aslında.(minareye kılıf uydurulur..) blizzard ın bu oyunları patchlerken öncelikle battlenet i düşündüğünü unutmayalım. ben memnunum bu kadar patch çıkmasından.dengesizlik varsa düzeltilir. "Neyse ben susuyorum devam edersem adam toplayıp mazallah Paticigin bu kısmını basarsın karızmaın nasıl olsa burası kotu burayı kapatlım desen hemen mıllet sana destek cıkar." hehe bu kısıma cevap versem mi ? gerek yok sanırım..resimle verilmiş.[hline]Guns don't kill people...We do! Let the bodies hit the floor! SBGG! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 diablo'ya da ediyorum, zaten yukarıda verdiğim "bir yamayla gelen öbür yamayla gitti" örneği d2'de gerçekleşti. orada da aynı blizzard mantığı. whirlwind 1.01'de neydi, 1.10'da ne? sanırsın ki aynı oyun değil. dehesizlikleri düzeltelim derken yenilerini çıkarıyorlar, wc3'ün de d2'nin de yama bilgileini gözden geçiriyorum, yani hiç oynamayıp daeleştirdiğim filan da yok.. :) "eski replayler değerini yitiriyor" hakikaten zorlama bir kılıf olmuş, :-p geçen gün seninle oynadığımız oyunu seyretmek istedim, hani nerde? halen saklıyorum birgün düzeltirler diye.. 4-5 yıllık myth2 filmlerimi seyrediyorum halen, abimle 3 yıl önce oynadığımız aoe2 filmlerini seyredip beraber geçirdiğimiz vakitleri anıyorum. peki ya blizzard, sizlerin deyimiyle 'en iyi oyun şirketi' bana bunu sunabiliyor mu?[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 ben "en iyi oyun şirketi" demedim hiçbir zaman ama sen diablo hakkında 1 kelime bile etmedin, ben yanlış hatırlıyorsam bile önemi yok çünkü açık bi şekilde wc ye saldırıosun, wow a saldırıosun bunu burada ilk söyleyen kişi benim hatta senin mesajlarına cevap yazmicam dedim birçok topicte. replay konusunda o dediğim olay çok doğru bence.biraz oyunla sıkı fıkı olsan sen de görürdün. not: ehe o replay i niye saklıosun ki[hline]Guns don't kill people...We do! Let the bodies hit the floor! SBGG! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 sen demiyorsun da seninle aynı görüşte olan başkaları söylüyor ne zaman eleştirsem, başkası gelir derdi zaten birazdan.. diablo hakkında etmediysem yeri gelmemiştir, burada wow ve wc göklere çıkartılınca elbette eleştirmeden edemiyorum. çünkü "bunu yapmışlar ama dur bakalım niye yapmışlar" düşüncesi değil, "blizzard yaptı, kesin doğrudur" düşüncesi hakim. böyle bir görüş artık ortak kanı haline gelince biri çıkıp eleştirmeye başlayınca göze batıyor tabii.. :) replay konusunda dediğin replayleri sadece başkasını yenmeyi öğrenme kursu olarak gören insanların görüşü olabilir ancak, fakat ben anı değerini önplanda tutarım. seninle oyunumuzun replayini de bu yüzde saklıyorum, bir de 12 kişilik bir oyun vardı sandwaves ekibiyle paticik ekibi arasında, onu da tutuyorum. seyrederken aklıma oradaki bütün oyuncular geliyor, yaptıkları hareketlere gülüyor, neşeleniyor, övüyor, eleştiriyor ve onları anıyorum. benim için replayin değeri budur, slow'un mana cost'u düşünce anlamı kalmayan videolardan ibaret değildir replayler benim için..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 o bahsi geçen 2 oyunun anı değeri var çünkü onlar ilklerimiz tabii ki anı değeri olan replayler olacaktır ama genel anlamda amacı Sam'in paladinine olan bağlılığı, onu nasıl besleyip büyüttüğü değil paladini ile divine shield açıp nasıl düşmana girdiğidir..[hline]dom demiş ki : Actually I am really impressed with your fluid(!) english 'cause I don't expect much from a person who definitely can't get what I was trying to point out. Anyway Romanian isn't a very popular language these days moi recommander vous à apprendre Francais, oder deutsch, o italiano, ya da en azindan duzgun Turkce, LOL ki ne LOL. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 bir kere de zeytinyağı gibi üste çıkma be, üstün felsefemle mat oldun halen bikbik ediyorsun.. :) powerplay'ini dağıttım işte maneviyat gücümle.. :-p[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 siz sevisin ben araya girmeyeyimde ... eheh ... satranc 10*10 luk karelerde degıl 8*8 lık karelerde(cuceye) oynanıyor ... sam a replay konusunda katılmamak elde degıl ... 2 sene boyunca yatıp-kalkıp AOE2 oynadıgımız belki yuzlerce defa yenip yendigimiz adamla hadi bu sefer replay ı acıyoz dıyınce ortam buz keserdi ... cunku replay eglence idi komıklıktı hataların en cıplak yuze vurumu vede yazılı bır belge idi ... ki ... elde biralar eglenmek ıcın de bu tarz seyler seyrettıgımız cok olmustur ...[hline]*The Bagımsız Oyun Bagımlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Valla sölicek bişe bulamıorum bu mu yani bu kadar zırlamanın sebebi sam? Eski repleri izleyemıorum abi bi git yat ya.Şu oyunuda AOE ile karsılastırmaın(karınca sawası) -.- + bişe daha demek ıstıorum 1 program wardı sanırım yada baska bıse eski repleri ızleyebılıordun bulursum buraya link atarım[hline]Türk Replay sitesi Sandwaves Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Yok yani yeni patch cıkıyor Kımse burda BM abuse olayını yada başka birşei konusmuyor gitmiş blizzard paso patch cıkarıo yok aynı seylerı kakalıo abiler blizzard bunları zewkıne cıkarmıor bNette oynasanız emınım sizde yenı patch yenı patch dıe bagrırdınız.En son big bad voodoo bugu cıktı bılmıorum kımse ızledımı o bugu yenı patchın cıkmasını hızlandırdı bu.Yenı patch gerekıo gercektende suan oyunda biraz imba mevcut bu arada sam eger ole bır ıstegın warsa abi blizzard mail atarsın ben bole bırsey ıstıorum dusuncemı dıkkate alın dersın yanı buraya yazmakla sorunlar cozulmuyor. Saygılarımla kımseı kırmak istemıyorum sadece kendı dusuncem WC sewen we oynayan bırı olarak yazıorum obj. olmamı beklemeyın ^_^[hline]Türk Replay sitesi Sandwaves Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 said: yaratığın biri, zamanında demiş ki: Valla sölicek bişe bulamıorum bu mu yani bu kadar zırlamanın sebebi sam? saçmasapan insanlardan saçmasapan laflar duymaktan nefret ediyorum. yani adam gibi tartışmak varken niye gidip böyle laflar kullanırsınız bilmem ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 war3 ve/veya ft son versiyonla oynarken de önceki replayleri izleyebiliosunuz, bi yolu var (uzun bi yol ama çalışıo), karanlikoda.net de vardı bi ara ama unuttum ben nası yapıldıını, orda da dökümanı kaldırmışlar heralde; bir bilen varsa açıklasın .. :)[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki: Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Satranc ile war3'u aynı kefede tutan arkadaslara: Satranç yuzde yuz taktik ve strateji oyunudur; war3 (veya herhangi bir RTS) gibi micro yapmanız gerekmez. Satranc oynarken hic saldırılan unitenin micro ile kacabildigini gormedim. Veya ff yapabilmeyi... Satranc'ta slow, bloodlust gibi buyuler ve bunları counter edebilecek ozellikler yoktur, ekonomi yoktur, tier atlama hic yoktur. Eger bunlar war3'te olmasaydı hepimiz zaten grafiklerle cesitlendirilmis bir satranc oynardık onun yerine degil mi? Sam, oyun yeterince test edilmiyor demişsin. Bu noktada durayım ve flamethrower'ımı çıkartayım: - Blizzard oyunları normalden, çıkması gerekneden ne kadar geç çıkıyor biliyor musun? Normalde diğer şirketlerin 1 yılda çıkaracakları oyunu 3 yılda yapıyorlar? Neden, çünkü adamlar deniyorlar, test ediyorlar. Yeterince test etmiyorlar demissin. Peki, bunda haklı yanların var. O zaman istersen bekleseydik 10 sene warcraft için. Böyle bir durumda sen blizzard'ın satış yapabilecegini dusunuyor musun? Mutlu olur muydun bir oyun icin gereksiz yere 10 sene bekledigin icin? Ben olmazdım. - Adamların ellerinde zaten kısıtlı tester var, bunlarla butun problemleri bulmaları rahat 10 seneyi bulur. Cok belirgin hatları kendileri duzeltirler, beta ile de oyun iyice guzellesitirilir. Esas hatalar ve taktikler milyonlarca insan bu oyunları oynayınca ve deneyince ortaya cıkar. Beastmaster abuse agustos orta/son'larında ortaya cıktı; peki bundan once bm farklı mıydı? Hayır, degildi ama kimse onu adam gibi kullanmayı denememisti. Milyonlarca oyuncu icinde birinin bunu kullanıp etkinligini gormesi icin neredeyse 2 ay gecmisti. Simdi dusun blizz bunu kendi kısıtlı imkanlarıyla ne kadar surede bulurdu. Oyundaki butun olası taktikleri kombinasyonları deneyecek vs vs... Ha, tester sayısını arttırmak da var ama bu durumda oyuncular isyan ederlerdi. Yuksek sayıda tester sayısı, isin testten cıkmasına neden olur; eger isin icinde yeni bir sey varsa herkes o zaman tester olmak ister. - Unutma oyuncular RTS oyunlarında her zaman yeni taktikler turetirler, sc bunun en iyi ornegidir. Sc ilk cıktıgından bir sene sonra oynanan stil ile bugunku sc cok cok farklıdır; aradan yuzlerce taktik gecip insanlar onların etkinligini gordukce oyun tam anlamıyla evrime ugradı. Oyunlar boyle evrime ugradıkca da ortaya yeni "cheese" taktikler cıkacak ve bu taktiklerin duzetilmesi, veya bu gelişen taktiklere karşı oyunun yenilenmesi gerekir. Eger war3 gibi oyunlar satranç gibi statik, sınırlı kurallar sahip ve de micro denilen insan faktorune baglı olmasalardı o zaman oyun evrim geciremeyecekti; yani bu patch'lerin cıkmasına gerek duyulmayacaktı. - Adamlar en azından patch cıkarıyorlar; oyuncularına sonuna kadar destek veriyorlar. Butun bunları dusunerek blizzard su ana kadar bence bayagı iyi is cıkarıyor. Begenmezsen de oynamazsın kardesim seni zorlayan mı var :-P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 linderoth: "Valla sölicek bişe bulamıorum bu mu yani bu kadar zırlamanın sebebi sam? Eski repleri izleyemıorum abi bi git yat ya." onca yazıdan 1 paragrafı alıp 'bütün zırlama nedeni' olarak çıkartmışsın ya, konuşma tarzını esgeçiyorum fakat bu gerçekten saygısızlık olmuş. tartıştığın insan kendini ifade etmiş, maddeler arasından bir tanesini çekip "aaa hepsi bunun için mi?" diyorsun. pes yani.. bug için yama çıkarılır elbette, ama nasıl bir oyun yapar ki bu adamlar retail sürümüyle en son yamalı hali oynanış açısından alakasız olabilir? gene okumamışsın yazdıklarımı besbelli.. dralnu: (nasıl gidiyor? bayağıdır görüşmedik ;) ) biliyorum yolunu da, öyle çetrefilli yollardan yapacaksak üç kuruş işi ne anladım ben bu şirketten? doymuşuuz bilgisayarın binbir türlü hedesine, oyun oynarken bari böyle külfetler olmasın ya iki paralık iş için.. saendul: gözünden kaçtığını varsayarak, satranç ile wc3 kıyaslamasını blizzard oyunlarındaki aşırı yamalamaya dikkat çekmek için yaptığımı tekrarlayayım. yukarıda diğer rts'lerle kıyasladım dikkat çekilince.. blizzard neden geç çıkarır oyunları şirketin içinde olmadan bilemem, oyunları test etme azminden mi, pazaralama stratejilerinden mi yoksa sadece beceriksizlikten mi geç çıkıyor oyunları kim söyleyebilir net bir bilgiye dayanarak? ama diğer şirketler böyle yamalamaya ihtiyaç duymayan oyunlar çıkarırken blizzard'ın keyfince dengeleriyle oynadığı oyunlar yapması gerçekten ilginç.. kısıtlı tester? peki diğer şirketlerin durumu daha mı iyi blizzard'dan? blizzard test edemeyecekse oyunlarını yeterince kim edebilir? e kaldırsınlar o zaman testing sürecini, nasılsa üstüne para ödeyen hazır tester'lar var burada.. ben de oynuyorum oyunu, en çok şikayetçi olunan noktaları ben de görüyorum ama yama readme'lerine bakınca yamayla gelenlerin %80'inden fazlasını gameplay değişiklikleri oluşturuyor. bakıyorum wc3 1.01 itibariyle neydi, 1.12 itibariyle ne diye, aynı oyun değil ki. herşeyi değiştirdiler baştan aşağı, mesela armor çeşitleri çok iyi bir örnek. bu adamlar daha 1 yıl önce piyasaya sundukları oyunu nasıl tasarlamış ki bugün tümüyle alakasız ve her değerin değişik olduğu bir armor sistemi getirmek ihtiyacında? çok bilmişlik taslar gibi olmak istemiyorum ama ben bu konudan bahseden bir başlık açmıştım bu yılın başlarında, sonra araştırma da yaptım blizzard'ın konuyla ilgili açıklamaları hakkında. "böyle uygun gördük, ranged'ler buna 1,5 katı, melee'ler ranged'lere 1,5 katı vuracak herşey güllük gülistanlık olacak, biz bu işi biliyoruz" diyorlardı. hani o muhteşem armor sistemi nereye gitti? wc3'ten atlarım diablo2'ye, ondan da da bir ton çıkarırım benzer örneklerden, öyle bir tasarım yapıyorlar ki en baştan belli değiştirilmeye ihtiyaç duyacağı, ama ille millet para bayılıp, uğraşıp oynayıp üstüne bas bas bağıracak. e kardeşim böyle oyun yapıyorsanız ne anladım ben sizin becerinizden, zekanızdan? cheese taktikler her oyunda bulunur ama önüne gelen buldu diye aybaşı yama çıkarmaz hiçbir şirket, hadi çok etkileyici olanlar için böyle bir ihtiyaç duyulabilir de su nereye akıyorsa önüne baraj kurmanın anlamı ne? dediğim gibi zaten düzgün tasarlanmışsa ve test edilmişse oyun zaten minimal olur bunlar.. yamayı duyurduktan 2 yıl sonra tamamlayabilen yegane şirket blizzard elbette ki oyunculara 'sonuna kadar destek veriyor', tek sorun o ki oyun ömrünü tamamladıktan sonra veriyor bu desteği.. :-p beğenmediğimi söylemiyorum ama her gördüğüm mesajda blizzard'a tapınıldığını görünce insanların bunların nasıl farkında olmadığını anlayamıyorum, yazmadan da edemiyorum.. :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar