Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Para icin craftsman olmayin

unity100

Öne çıkan mesajlar

sakin ha. fabrika olayi isi hepten bitiriyor. solo 2 misyon 50 k kazandirirken en ust seviye nonuber scout blasterlerden 7 tane satmak ancak ayni getiriyi yapiyor.

daha ust seviye silahlarda durum daha da kotu. ornegin laser carbine. scout gibi low level silahlar 1 bph isterken bunlar 4 tane istiyor. o kadar cok cahil ws var ki, scout blasteri 8 k ya satarken laser carbini 12 k ya satiyorlar. 3 katina yakin advanced parca harcanmasina ragmen 2 kat bile fark yok. power handler en onemli parcalardan biri, o yuzden bunu yapmak tam dingillik.

ws char acarken amaclarimdan biri bol miktarda silah uretip serbest pazar sartlarina gore piyasaya surmekti. fakat durum o kadar abzurd ki, harcanan cabaya kesinlikle degmiyor. problemler sunlar :

- advanced resourceler top class silahlar yapmak icin gerekli. fakat advanced resourceler normal resourcelerden kalitesiz oldugu icin absurd bir sekilde advanced resourcelerle yapilan yuksek level silahlar kaliteli normal resourcelerle yapilan dusuk level silahlardan daha kotu oluyor. bir ornek devvoya yaptigim 2 tufek. bir dlt20a yaptigim diger bir yuksek seviye silahtan bu malzeme kalitesi farkindan dolayi daha iyi oldu. kaliteli resource tam bir bekle ve gor oyunu. oyun basladigindan beri eclipsede cikmayan abph yapmak icin gerekli karbonat ore 2-3 hafta once belirdi, ve cok kaliteliydi. bir hafta boyunca stokladik 30 k yaptik. ama simdi yiyip de harcayamiyoruz, bundan sonra ne zaman ve ne kalitede cikacagi belli degil.

- bu problem cozulse bile asiri arz fiyatlari dusuruyor, dusurecek. factoryler cok ucuz, ve bir seferde 1000 tane item basabiliyor. 100ken dahi cok fazlaydi, simdi daha da abarti. bu kadar urunu alacak pazar yok. yuksek level silahlarda zaten iyi bir silahi alan adam bunu 2-3 hafta kullaniyor, zaten boyle de olmasi normal. yani yuksek level silah pazari zaten dar. orta seviye silahlarda, scout blasterler vesairelerde daha genis bir pazar olmasina ragmen burada da kaliteli urunden bol uretmek cok kolay. neticede fiyatlar giderek dusuyor. pazarin serbest piyasa kosullarina gore denge bulmasi olayi ise soz konusu olamayacak, cunku teknik olarak palari tarafindan desteklenen 10 tane master wsnin kasarak tum eclipsenin silah ihtiyacini karsilamasi mumkun. soe forumunda dengenin ws olayina hafif girenlerin sikilarak saglanacagi one suruluyordu, fakat bu dahi sacma. ah de ws olan ve silahlarini ortalikta pek gormedigim sahislara sordugumda 'kendi silahlarimi yapmak icin' ya da 'en iyi silaha sahip oldugumdan emin olabilmek icin' ws olduklarini soyluyorlar. ws olmak hic zor degil, misyon kasarak 1.5 milyon biriktiren sahis serbest piyasadan kaynak temin ederek ingame makrolarla 3 gunde master olabilir. nitekim oyle oluyor.

- bu problemi kasarak asip soz konusu 10 wsden biri olunsa dahi, neticede harcanan caba - kazanc orani tatminkar degil. ayni surede holocron ya da rare component kasip satan bir sahis boyle bir wsden kat be kat fazla para kazanmis olacaktir. ustelik wsnin zamani harvester maintenance, surveying, factory ve dukkanlar arasinda gecerken digeri eglenmis gezmis oyun oynamis olacak.

bu durumda cozum su olabilir ;

uber silah yapmak. bir hafta boyunca 100 tane silah satip bunlardan 1.2 milyon kazanmak yerine 5 adet uber silah yaparak ayni parayi kazanmak zamandan ve kaynaktan tasarruf saglar. boyle bir durumda benim su an elimde olan rare kaynaklarla aylarca idare etmem mumkun.

uber silah icin rare componentler gerekli, bunu edinmenin yolu satin almak ya da gidip bulmak. satin almak alengirli, iyi component iyi para, isi bilen bazi krayt parcalari 1 milyona kadar satiyor. cozum ya ch gibi sololayabilen bir ek meslek edinip gidip aramak ya da paya, arkadaslariniza guvenmek.

dolayisiyla su an itibariyle bir master craftsmanin - ozellikle combat urunlerine yonelik olanlarin - en buyuk katkisi palarinin ihtiyaclarini karsilamakta.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

bi acidan bu cok enteresan bir sonuc doguruyor : soe ebay gibi ortamlarda oyun ici seylerin gercek parayla ticaretini engellemis oluyor. nasil ?

para kolay kazaniliyor, dolayisiyla paranin degeri dusuk, kolay kazanilmakla birlikte '1 milyon 10 dolara gidiyorsa ben 5 milyon satarim' dediginiz zaman 5 milyonu ha diyince yigamiyorsunuz. dolayisiyla paranin ticareti giderek azaliyor ebayda.

oyun icerisindeki neredeyse her uber urun caba sarfedenler tarafindan yapilabiliyor. uber silah mi ? kraytini getir, wsn bi silah yapsin, uber olsun. kraytin tek basina degeri yok, cunku oyun icinde zaten bol olan para uzerinden alinabildigi gibi silaha konmadan hicbir ise yaramiyor, satin alsan guvenilir ws ariycan uzun is.

ancak uber duper urunler, ve holocron, etkili skill tape gibi seylerin ticareti makbul, bunlar da ciddi bir ticaret dogurmayacak kadar rare su an. sadece bir miktar holocron ticareti goze carpiyor.

emlak isine gelince, henuz oyuncular daha karakterlerine doyup, ortama alisip varyeteye girismekte degil. ancak bir kac ay sonra emlak kavrami ortaya cikabilecek. su an icin herhangi bir yerdeki herhangi bir evin hicbir degeri yok. sadece anchorhedin bestineye bakan kisminda bir miktar yogun yapilasma ve tatli yerler var. ileride cok degerli olacak ama, kac ay sonra olacagi belli degil.

hayir ben account satacam deseniz, artik bu da ayaga dustu, cunku bir sure misyon kasip birkac milyon biriktirmis sahis butun craft meslekleri 3 gunde master edebiliyor. zor combat meslekler ise cok da zor degil, bir iki haftada hepsini bir seviyeye getirmek mumkun.

her halukarda ne degerli olursa olsun oyun ici uzun vadede biriken zula paralarla yuksek fiyatlar soylenerek alinmasi mumkun olacagindan paranin boyle bol olmasi ebay ticaretini oldukca baltalayacak gibi gorunuyor.

yukaridaki mevzular dogrultusunda baktigimizda bazi seylerin soe tarafindan amacli olarak yapildigini dusunebiliriz.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

full loot daha kotu. aynen uoda oldugu gibi adam surekli pve de oldugu icin tonla loot dusuruyor, bunlari da blacksmithlerin sattigi esdeger itemlerin ucte biri , hatta ne ucte biri onda biri fiyatina satanlar oluyordu. burada da sonuc o olur. kolay elde edilen sey ucuza satilir. loot daha kotu.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Her isteyen crafter olup piyasaya çok mal sürüyor fiyat düşüyor demek yanlış bence.Dediğin gibi kaliteli resource bulmak problem. 2-3 ay içinde çıkmış kaliteli resourceları stoklayıp en sonunda bunlarla "uber" silahlar yapanlarda var.

Diğer crafterları bilmiyorum ama architect ler için şu anda fiyatları düşüren en büyük etken yapımı için kaliteli resource gerektirmeyen parçaların "holocron crafterları" tarafından çok fazla miktarda ucuza piyasaya sürülmesi. Örneğin House yaparken kullandığınız resourceların kalitesi hiçbirşeyi değiştirmiyor. Holocronda çıkıp da architect kasan insan aldığım resource ların parasını çıkarayım hatta birazını çıkarsam yeter deyip çok ucuza ev satıyor. Tabi o zaman gerçekten architect olanlar için uğraşıp satış yapmanın bir anlamı kalmıyor.[hline]uo-ao-tfc
Sosyal ağlarda paylaş

Hazır ev muhabbeti açılmışken: Deed'lerin bu kadar kolay yapılmaması lazım. Fiyatlar o kadar düşükki, 5 tane mission yapan insan ev alabiliyor. Maintain içinde çok fazla bişeye gerek yok zaten, günde 1 missionla halledersin. Ultimada ev sahibi olmak için cidden yırtmak gerekiyordu, bunda çok kolay.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH
Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth
Sosyal ağlarda paylaş

ultimada bu kadar gezegen ve yeryuzu yok ev konulmasi icin :)
player city gelecegi de dusunulmesi lazim..

small houselarin ucuz olmasi mantikli ki...pek bi ise yaramiolar, ama ayni crafter high quality resourcelardan crafting station yapinca func. rting devreye girio..onlar guzel fiatlara gidiodu yanilmiosam...[hline]*curiosity res-kills*
...mono
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 02 November 2003 20:48 tarihinde demiş ki:

fakat advanced resourceler normal resourcelerden kalitesiz oldugu icin absurd bir sekilde advanced resourcelerle yapilan yuksek level silahlar kaliteli normal resourcelerle yapilan dusuk level silahlardan daha kotu oluyor. bir ornek devvoya yaptigim 2 tufek...

oyun basladigindan beri eclipsede cikmayan abph yapmak icin gerekli karbonat ore 2-3 hafta once belirdi, ve cok kaliteliydi. bir hafta boyunca stokladik 30 k yaptik. ama simdi yiyip de harcayamiyoruz..

[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Enako, hemen bana bu stokladığın orelardan bi T21 yapıyosun hiç anlamam. Müşteriyiz kardeşim, neyse parası verecez. Bu arada silahın ismini de siyah beyaz yazsan, sarı lacivert gördükçe uyuz oluyom... Inventoryi bile açamıyorum... :-P

Low ham costlu ve hızlı olursa iyi olur... Akşama konuşuruz...

İsmini de "Disintegrator" koy sana zahmet...[hline]Devvo Ki'yyst, Master Creature Handler, Novice Ranger, Novice Pistoleer, Novice Rifleman
Royal Imperial Paladins (R.I.P.), Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

Craft edilmiş itemların piyasası yok ne yazıkki, ben architect im
bizimki hiç olmadı hatta! önüne gelen daha da düşürüyor
harcadığın resource lar 35-40k sattıgı fiyat 3 katı bile değil. Ozaman niye boşu boşuna 2 saat uğraşayımki maden satmak varken =) ki ölede yapıyorum hehe
Hatta water ve flora satıyorum 400 tanesini 3k ya felan =) en güzeli bence =D
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 03 November 2003 15:08 tarihinde demiş ki:
abi t21 icin gerekli resourcelerden biri yok yapamiyorum su noktada.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Yaw daha dün gece Kanae yaptı bana bi tane, ne gerekio sana, arayıp bulalım...[hline]Devvo Ki'yyst, Master Creature Handler, Novice Ranger, Novice Pistoleer, Novice Rifleman
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 03 November 2003 15:32 tarihinde demiş ki:
kanae zamaninda kazmis demek o resourceyi bende yok[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

E hangi resource, söyle buliim. Yok yapmak istemiyorum dersen onu da anlarım...[hline]Devvo Ki'yyst, Master Creature Handler, Novice Ranger, Novice Pistoleer, Novice Rifleman
Sosyal ağlarda paylaş

Insure gelince adam dathomirin ortasında ölecek, online arkadaşı olmayınca eşyalarını alamayacak. Silahını aldığı ws den aynı silahtan bir tane daha alacak, stimpackciden iki kutu daha stim alacak, terziden bi takım elbise alacak, bide armorsmithine zırh yaptıracak.
Ya da sürekli 8-10K insure parası verecek, toplu parasının bi kısmını sisteme aktarmış olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gunn, 03 November 2003 16:51 tarihinde demiş ki:
Insure gelince adam dathomirin ortasında ölecek, online arkadaşı olmayınca eşyalarını alamayacak. Silahını aldığı ws den aynı silahtan bir tane daha alacak, stimpackciden iki kutu daha stim alacak, terziden bi takım elbise alacak, bide armorsmithine zırh yaptıracak.
Ya da sürekli 8-10K insure parası verecek, toplu parasının bi kısmını sisteme aktarmış olacak.

bisey degismiycek ki zaten bir fabrikadan 1000 tane item basiliyor.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

en azından insan oyuna başladığı itemlarla sonsuza dek gidemeyecek. Hala oyunun ikinci gününde aldığım itemları kullandığımı düşünürsek...
neticede 0.1, 0'dan büyüktür. Fabrikada 1000 tane basılan itemın da bir resource costu var tabi, adam o kadar iyi silahı 1000 tane basabiliyosa iyi resource'u var demektir.
Yani ilerdeki denge şöyle olacak bence, şu anda krayt falan kullnaılmadan yapılan ama iyi olan silahlar ilerde sıradan olacak, yani oyuna yeni başlayanların hemen alacakları silahlar olacak. (UO daki force silahlar gibi düşünün)
Uber tabir ettiğmiz silahlar ise zengin ve deneyimlilerin elinde olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

abi hicbisey 1000 tane basan fabrika olayinin etkisini ofset edemez. bakin ben 3-4 haftadir master ws yim desek, 1 aydir ciddi resource kasiyorum desek, bende bile ostrin carbonat ore gibi abphlerin yapimi icin mecburi onemli bir kaynaktan 30 k varsa siz bu ise daha onceden daha kapsamli girmis olanlari bi dusunun. her eve bi t21 yapabilecek adamlar da var serverde.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

craft olayinda para kaazanmak icin reklam cok onemli bence eger dogru yerde dogru kisilere reklam ypar mail ile wp yollar ve bir kere vendoruna getirtebilir ve urunlerininden memnun kalirlarsa acayip kar edersin
mesela ben oyun basinda bi suru vendor dolandim
en sonunda sanudan silah aldim ve simdi baska hic bi vendora bakmiyorum
acaba kactir daha iyimidir diye
yani guveniyorum sanuya hep kaliteli yapicagini ve cok pahaliya satmayacagini
olay tamamen reklam da bitiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Beyaz'a aynen katılıyorum şu an benim bildiğim en kaliteli silahları Sanu yapıyor. (Enako dostum sen ayrısın, bi de her maden elinde olsa da herşeyi yapabilsen)

Kanae, Lady Lora falan yalan olmuşlar... İnşallah Sanu da bozmaz...[hline]Devvo Ki'yyst, Master Creature Handler, Ranger & Sharpshooter
Sosyal ağlarda paylaş

simdi beyazin dedikleri dogru, bunlari ben de icra ettim. hatta anchorhed cevresinde kendime merchant partner buldum master olduktan sonra piyasaya 45 tane kadar scout blaster surdum bu sekilde, bunun uzerine master olmadan once uretip sattigim 50 scout, 8 carbin ve 15 dlt20a uzerine bir de fabrika almadan yapip sattigim 40 civarinda silahi eklersek epeyce pazarlama da yaptim.

ama problem pazarlayabilmekte degil, kaliteli mal, reklam ve ortakla pazarlayabiliyorsun malini. ama olay su ki, getirisi harcadigin cabaya gore dusuk oluyor. onca kastim kastim, simdi bir nonuber top seviye scout blasterin satis fiyati 7 k. sattim ben paso bunlari diyelim ne getirisi var ? 315 k total. e simdi ben bi graulle 2 kamu misyonuna cikip 45 dakika icerisinde 50 k ediniyorum, kassam bir gecelik oyun zamaninda bunu 4 kere yapar zaten 200 k para yaparim ? peki ben niye onca ugrasip seri uretim pazarliyim piyasaya ? dimi. neticede ben de uber silah kavramina yonelmeye karar verdim.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 05 November 2003 22:27 tarihinde demiş ki:
neticede ben de uber silah kavramina yonelmeye karar verdim.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Hele şükür... E artık yap bana bi Über-Meister T21 Enako!!! :-)

Yap da kurtul benden...[hline]Devvo Ki'yyst, Master Creature Handler, Ranger & Sharpshooter
Sosyal ağlarda paylaş

tamam haklisin yani para gorev yaparakda kazaniliyo ki dathomir gercekden paraya ihtiyacai olan mastelrrin aninda para yapabilcekleri bir yer. yalniz su da var yani insanlar sims diye oyun oynuyorlar, yani kendini gelistirme b oyunda cok ilginc. ilginctir mesela ben iki goreve cikiyorum dathormide 40k getirisi var. 20k lik urun satiyorum daha bi hosuma gidiyor bu durum yani begeni sadece para ile orantili diil. mesela butun bio lar tissueleri 3k min dan verirken ki bende masterim ayni fiyat a cekerim urunumu ki 3k likdan daha kaliteli mal uretiyorum cunku oyunun basindan beri resource stokluyorum piyasada olmayan bir cok resource bende var, herneyse 3k lik tissuden daha kaliteli urunu 2k ya satiyorum niye ticaret keyfi.
ben 2k ya sattigim terzi clothlarini daha ucuza yapiyo ve daha ucuza diger tailor mallarindan daha kaliteli mallar cikariyor dolayisi ile daha cok satis yapiyo, satis yaptikcada benden mal aliyor. yani surumden kazanmis oluyorum. paraya mi ihtiyacim var hyr ama factorylerin bos durmasini sevmiyorum hep bi seyler uretiyim cok sayida satiyim istiyorum. ama satislarimda bile ayri keyiflerm var bazaara koydugum mallar satilinca ole cok sevinmiyorum
pet vitality veya pet stim pack kullaniliyo bitiyor. ama bi tissue yappiyorsn tailor bunu kimin yaptigini biliyor. yani ilginc bi oyun aslinda beklentilerin neler once onu iyi dusunmek lazim.
yoksa para kazanmak cok kolay oyunda ama kazairken keyif alip almaman onemli. dathormire gidip city de bagirip duruyorum bazen hic satis yapamiyorum goreve ciksam 1 saatte 40-60k kazanirim ama keyif vermiyo. yani bi pvp para kazanmasi ile mission para kazanmasida da daglar kadar fark var. neyse hepinize iyi oyunlar ben server acilinca balik tutucam herkese bye
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...