Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anime sanatı ve kaynak

Daesu

Öne çıkan mesajlar

Ben istanbul/anadalu yakasında Anime ile ilgili güzel bir kaynak kitap arıyorum. türkçe olması şart degil. ama olursa cok daha ii olur.

nasıl cizilir
anime atfosterinin özellikleri
zaman kavramlar vs. herşeyi örenmek istiyorum
çünkü aşırı hoşuma gidiyor (az önce vmpire hunter D izledim bide :) )

yardımcı olursanız seviniri[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

anime.gen.tr'de çizimlerin nasıl yapılacağı hakkında bayağı güzel tercüme rehberler var, ayrıca linkler de var bunları hazırlayanların sitelerine, orada da tonlarca kitap vardı çizim hakkında ve işe de yarıyor, 10 dk'de her çeşit anime gözü çizmeye başladım.. :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

ya peki bu anime türleri nelerdir
ben şimdiye kadar şunları gördüm

1 eski voltran tipi aninime cizimleri
2 pokemon
3 bide Blood , Vampire Hunter D yada Ghost in the shell gibi

bunların isimleri falan varmı

ben şahsen 3. sıradakileri seviyorum[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

çizim türleri var ama bunların isimlendirildiğini görmedim, ama orada mesela anlatmış kabaca, daha ciddi ya da daha toony oluyor anime'in ya da karakterin türüne, hatta ruh haline göre..

mesela bakıyorum da kenshin mizahi sahnelerde daha toony gözlere sahip, savaş sahnelerinde ciddi göz formatına geçiyor. sanosuke sürekli ciddi göz formatında, kaoru sürekli toony göz formatında, megumi sürekli ciddi göz vb. mesela sailor moon'da usagi toony gözlüdür, mamoru ciddi gözlüdür filan. karaktere çizerin vermek istediği havaya göre belirleniyor..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

aslında bu göz, saç vs. olayları bütün animelerde değişmeyen tek şey. bu tür betimleyici objeler çok kolay bi şekilde birbirinden tamamen farklı karakterler üretebilmeyi sağlıyo. kısık gözler daha soğuk karakterlerde kullanılırken, kocaman, sempatik gözler daha neşeli tiplerde kullanılıyo...

onun dışında animeler de içeriğine göre isimlendiriliyo. tam olarak neyin ne anlama geldiğini ezbere bilmesem de misal mechalılar bi kategori oluyo, sihirli genç kızların kullanıldığı animeler farklı bi tür, hentai apayrı vs...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

aslında "how to draw manga" serisi basılı kaynak olarak aradığın şey olabilir, net'ten almakla ilgilenirsen diye iki sayfa:

silah çizimleri kitabından:

hizmetçi vb çizme kitabından:

daha sürüyle kitabı var bu serinin, ben ciddi olarak çizimle ilgilensem kesinlikle alırdım, ileride de almayı düşünmüyorum diyemem.. :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...