Castigater Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 Bu iki sensör arasındaki farkı bana tam olarak anlatabilirmisiniz? Aslında sorunum tam olarak şu; 1 hafta için de dijital fotoğraf makinesi alıcam. Dün pcgold da gördüğüm inca marka 4megapixel li makineyi almaya karar vermiştim ama bikaç yerde okuduğum yazılarda bazı makinelerin mega pixel i kullandığı yazılımla yukseltiliyormuş yani normalde 2mp olan bir maikne yazılım ile 3.1mp ye çıkartılıp satılıyormuş. Bu konu hakkında gerçekten bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim 100$ ın boşa gitmesini istemiyorum. herneyse aklımda 2 tane makine var biri pcgold da satılan inca marka 4mp olan alet. 1.6lcd ekranı var (casio ekran) mmc ve sd memory kart eklenebiliyor ses ve video kayıt imkani var 16mb dahili belleği var vs vs.. (www.goldpc.com.tr da özellikleri var ana sayfada) aklıma takılan diğer makine ise kodak cx6200. bununda fiyatı 100$. ama iki makine arasındaki fark kodak ta CCD sensörü olması ve 37mm lens olması. Aşağıdaki linkte detaylı bilgileri var ama belleği 8mb gerçi sd bellek eklenebildiği için bunu dert etmek gereksiz. Kodakla birlikte gelen aksesuarlar güzel ama Inca da bulunan ses ve video kayıt gibi özellikler kodakta bulunmuyor. Bu iki makineden hangisini bana tavsiye edersiniz? ses ve video kaydı olması benim için önemli bir özellik ama ccd sensör fotoğraflarda cmos a göre dağlar kadar fark yaratıyorsa kodak ı tercih edebilirim. http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=1082&pq-locale=en_US PS: alacağım makineyi tamamen amatör ve eğlence amaçlı kullanacağım [Bu mesaj Castigater tarafından 29 October 2003 22:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 O dediğin sey inca' da var. Yani CMOS olanlar oyle. Eger illa ki de ikisinden birini istiyorsan Kodak al. Hiç düşünme. Tabii ana amacın fotograf cekmek ise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 30, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2003 ya bu iki makineden birisini tercih edicem tabiki ama ses ve video kayıtı bnm için önemli. heralde inca yı alıcam buyüzden. bi arkadaş orite marka bi şey aldı biraz kullandım, gündüzleri görüntü kalitesi iyi geceleri ise flaşla yaptığı çekimler o kadarda kötü değil. bilen birisi anlatırsa ccd ile cmos un farkını ona göre karar vericem. çekim kalitesi vasat olsa yeter bnm için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2003 Orite ile loş ışıkta ya da karanlığa yakın ışıkta flaşsız hiç bir şey çekemezsin. Inca' nın da Orite' dan farklı bir performansı olacağını sanmıyorum. CMOS ile CCD farkını sen zaten yukarıda açıklamışsın. Zaten eğer inca' nin yan özellikleri senin esas kullanım alanını belirliyorsa sen zaten seçimini yapmışsın demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ekim 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2003 mustek ve orite mi ne almisolan arkadaslarim var 1 ininki 11 aylik iken digeriniki 8 aylik iken bozuldu[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar