ssj4songoku Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Benim anlamadığım madem ki siyaset tartışarak bu kadar çok şey öğreniyorsunuz, ve öğrenmekte istiyorsunuz, neden araştırmıyorsunuz? Siyasi konular hakkında birşeyler öğrenmek hoşunuza gidiyorsa araştırın, bir sürü kaynak var. Eğer ki fikir alış-verişi asıl amacınız ise, o zaman sizde haklısınız. Fakat geçmişe bir dönün, eski konu başlıklarını bir okuyun, tartışanların %90 fikir alış verişini bırakın, karşıdakinin mesajını düzgün okumaktan bile aciz. Diğer %10'a gelince, yazık garibanlar onca delinin(?) içinde düzgünce tartışmaya çalışyor. Bence yasak kararı yerinde bir karardır.Daha önce de söyledim, eğer ki bu kadar siyaset/ din tartışmak istiyorsunuz, MIRC, MSN vb. bir sürü program var. Toplanın tartışın bence. Kendinizi neden sırf paticik ile sınırlıyorsunuz onu anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Konu dışında siyaset vb. konuların tartışılması haliyle bazı arkadaşlarda sıkıntı yaratıyordu. Başka bir bölümde tartışılsa; ilgilenmiyenler oraya girmese hem bu sıkıntı ortadan kalkardı hemde daha az saçma yorumlar gelirdi. Ancak illa siyaset yapacam ben diyorsan, yöneticiler bunu yasaklamışsa, başka ortam mı yok siyaset yapacak. Burada iki kafalı kızlarla dalge geçmenin etik olup olmadığınıi masadan düşen kuzenleri tartış, siyasetide başka yerde tartış. Paticik yönetimi siyaseti değil burada siyasi tartışmalara girmeyi yasaklamış. Ha sen yapmıyor musun derseniz. Bazen kendimi tutamıyorum evet ama ne yapalım bir gün bizde yörünge dışı oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 şimdi efenim.. konu "siyaseti tartışacak başka ortam mı yok?"a gelirse derim ki gidin garbage muhabbetinizi msn'de yapın. bu da benim hakkım olabilir. lakin ben kendimde böyle bir hak görmüyorum. hiç bir forum kullanıcısının da görmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum. pek tabii konular sınırlanabilir. bunu yapacak olan da forumun kurallarını belirleyen yetkililer olur. o zaman da kullanıcılara o kurallara uymak düşer. uymayanın da çekip gitme hakkı vardır. kullanıcıların gereksizce isteklerde bulunmasının faydası yok, zararı vardır. bir de hatırlatma yapayım. paticik, spesifik konuya odaklı bir forum değildir. kaldı ki "konu dışı" gibi herşeyi kapsayan bir bölümü vardır. o yüzden siyasi tartışmaları da absürd görmüyorum. pek tabii sadece oyun üzerine kurulmuş bir forumda "siyaset tartışma hakkını" savunmazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Siyaset-Din bölümü olsun, bölümden banlama olsun. Sorun çıkaran arkadaşlar diğer bölümlerde takılsınlar. PLX Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 gayet iyi oldu,daha az sinirim bozuluyo artık paticik içinde. bi ara sırf bu konular yüzünden girmemeye bile başlamıştım buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 -Paticikten soğudum ne diyim , artık söyle bir açıyorum konu dışını söyle bir başlıklara bakıp çok nadir birşeyler okuyup çıkıyorum.Eskiden incelerdim siyasi başlıkları yorum da yapardım.Şikayetler azaldı belki ama bu insanların artık siyaset tartışmama istemesinden değil umutlarının azalmasından.Şimdi baktıgımda kitlenen 1-2 konu ve hala konuşulmakta ,bana göre siyaset diye nitelendirelecek konulardan buna isteğin olduğu ortada. Geçen otobüste bir kaç amca akp ve ülke yönetimi hakkında tartışıyorlardı , bende onlara katıldım 5-10 dk sonra bir kaç kişi bağırarak konuşmamızı böldü ve herkesin içinde böyle konuları konuşamazsınız dedi.İnsanlarda siyasete fobi var dışarda da tartışamıyoruz paticikte de :( Tartışmalar kalitesiz oluyordu deniyor , bende tartışa tartışa gelişiriz derim .Kavgaları da bilgi birikimine bağlamaktan çok insanların bu konuları az konustugundan bu yüzden taraftarlık yapar gibi bu konuları savunmasına bağlıyorum bence konuştukça insanlar daha çok rahatlıcak kendi bildiklerinin her zaman doğru olamayacağını algılayacaklar. [ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 23:04 tarihinde, elm tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 küfür, hakaret ve kırıcı lafların azalması gayet hoş fakat Tartışma ve fikir ayrılıklarını konuşarak öğrenme şansımızın elimizden alınması yanlış bana göre. En azından hak etmiyoruz hayvan muamelesi görmeye. Tartışma ve uzlaşma yada uzlaşamama durumlarını kendi aralarında halledebilicek mantığa ve blince sahip insanlar arada kaynıyor bu uygulamayla. Daha farklı bir çözüm olabilir kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 said: Daha farklı bir çözüm olabilir kanımca. Yanlış anlama ayar verme gibi bir amacım yok.Fakat daha farklı bir çözüm olarak ne öneriyorsun çok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Messor şöyle bir şey demiş; said: Siyaset-Din bölümü olsun, bölümden banlama olsun. Sorun çıkaran arkadaşlar diğer bölümlerde takılsınlar. PLX Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 yasaklanmadan once, gerek tek tek ozel mesaj ile gerek tartisilan topige genel uyari yaparak; adam gibi tartisilmasi gerektigini, farkli gorusteki kisilere saygi duyulmasi gerektigi, yani kisacasi "adam" gibi tartisilmasi gerektigini soyledik. malesef bi gelisme olmadi, en onemli sorun saygisizlik. a kisisi birsey yazmis, ondan farkli dusunen b kisisi de duzgunce soyleyecegi yerde, hakaret etmis bolucu demis gerici demis yobaz demis, digeri digerine hirsiz demiş vs vs. cok deil 1 ay oncesinin topiklerini acin okuyun bastan, ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksiniz. ayrica egerki bir siyaset bolumu acilirsa bunu kim modere edecek, diger bolumlerde moderatorluk yapmaya benzemiyor bu iş. bi ara futbol bolumunde 3 mod vardi, 3 buyuk takimin taraftarlarindan. siyasette ne yapacagiz, her parti icin veya iktidar/muhalefet yanlisi modlar mi sececegiz. cok zor bir iş. ha ayrica SIYASET tartismak ayri, PROPAGANDA yapmak ayri, bazilariniz sadece propaganda yapmakla mesgul. herseyi gectim birbirinize karsi saygisizliginida geciyorum, 7 senelik siteyi kapattirabilecek kadar dusuncesiz mesajlar atilmasi son nokta oldu diyebilirim bu yasagin gelmesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 + ? bilmem.. aslında son kanunların apolitize edilmiş gençliğin fikir toplu halde üretmesine ve paylaşımına indirilmiş son bir darbe olduğunu düşünüyorum (şahsi görüşüm bu yönde) dolayısı ile bu minvalde alınmış kararları onayladığım da söylenemez. ha, tek yönlü bakş açısı içerisine sıkışmış yazılar okumuyoruz.. aslında pek bişi de okumuyoruz... - ? eksi de yok.. her zemine uyum sağlanır.. siteye az girmem bir eksi sayılabilir (benim kendim için) ancak bunun sebebi siteden soğumam değil önceden paso bilgisayar başında iş yaparken (ve doğal olarak siteye girerken) şimdi daimi koşturmam olsa gerek. zaten başa baktığım forum, daimi ziyaret ettiğim site falan da yok... keşke damoklesin kılıcı gibi sallanan bir yönetimle birlikte siyaset değil belki ama güncel konuların tartışılması gibi bir opsiyon açılsa yeniden.. bilakis şimdi çok dolu değil yazılanlar. en azından diğer bakış açılarını da tanıma fırsatı doğar.. hebele hödölö ve hede hödö bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 malesef boyle daha ıyı . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Siyaset konularında hakaretin uçunun kaçtığı , iplerin koptuğu dönem seçim sonrasıdır.Bir sürü açılan başlıkta kalite adına hiç birşey kalmamıştı.Ancak bu durum bence örnek gösterilemez çünkü olağanüstü bir durum ( evet o seçim sonuçları mantıklı insanları bile mantıklı düşünemez hale getirecek olağanüstü bir durumdu ) sonucu yaşanmıştı.Kalitesiz bir tartışma vardı derken o dönemi göz önüne almamak lazım ,diğer dönemlerde geçen tartışmalar da belli bir düzey vardı bunu belirtmek istedim. [ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 20:14 tarihinde, elm tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 said: bi ara futbol bolumunde 3 mod vardi, 3 buyuk takimin taraftarlarindan. siyasette ne yapacagiz, her parti icin veya iktidar/muhalefet yanlisi modlar mi sececegiz. cok zor bir iş. ben buna katılmıyorum. taraf olmak ile taraflık haklarını gözetmek ayrı şeylerdir. bunun bilincine varmamış adam zaten mod olmasın çünkü "siyaset tartışmalarını sindirememiş" dediğimiz kitleden büyük bir farkı kalmıyor. konu futbol da olsa, siyaset de, şu da , bu da.. bu arada diğer yazılarımda kullanıcı bazlı hatalardan bahsettim hep ama yönetimin de eksikleri çoktu. bunu suçlar vaziyette söylemiyorum, haklı olarak yetişemediler. ama rutin denetim, siyaset tartışmalarının bu kadar azmasını engellerdi. yasaklamak yerine yön vermek daha yapıcı bir yaklaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar