Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SE W810i

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

Birkaç sorum var önce tanıtayım.

2 gün önce elime geçti 390ytl'ye aldım. Bu paraya bulabileceğiniz en iyi telefondur. Ekonomik ve efektiftir eheh. Gerçekten süper bir telefon bu fiyata daha iyisini bulamazsınız :) Gece modu falan bile süper bir telefon için gerektiğinden fazla iyi fotoğraf çekiyor. Dış sesi K serisi modellere göre biraz düşük ama gayet iyi ve kaliteli, far manager ile yeni acoustic atarsanız bangır bangır böğürebiliyor (yapmadım ben) :P

İnsanlar en çok w580i ile bunun arasında kalıyor bir karşılaştırma yapayım.

+ Kamerası w580i'den daha iyi. w580i daha kalitesiz çekiyor, flash ve gece modu yok.
+ Video kaliteleri aynı, w810'da daha akıcı hatta.
+ w580'e göre daha hafif ve küçük, w580i kapağı açılınca iyice kocaman oluyor.
+ Ses kaliteleri aynı.
+ w580'in ekranı daha büyük cidden güzel bir ekranı var.
+ w580'de walkman 2 var. kalp atışlarını falan ölçebilen bir telefon o açıdan güzel.

Ama aradaki 150ytl farka değmez diye düşünüyorum :)

FAR Manager, Setool gibi programlarla telefona yeni driver mı desem ne desem işte onlardan yükleyebiliyoruz.

Örneğin acousticler var telefonun hoparlör sesini kaliteyi pek bozmadan 2 katına çıkarıyor.

Bir cam driver gördüm ki (henüz kurmadım) cidden harika. Bu cam driver RGB dengesinden tutun Shutter Speed (evet)'e kadar ayar çekmenizi sağlıyor.

Birkaç da foto göstereyim tatmin olun :P Kendi kasasında bulunan flashı dışında bir şey kullanmadım.

Kapkaranlık ortamda flash+makro mod çekirdek (biraz bulanık karanlıktan dolayı):

[spo][/spo]

Sınıfta çektiğim makro mod ayna kapağı :P

[spo][/spo]

Makro mod + 1.3 kontrast sıradaki kalem izi:

[spo][/spo]

Makro mod arkadaşın gömleğindeki nokta:

[spo][/spo]

Gece modu + flash + 0 contrast tamamen kapkaranlık yatağım

[spo][/spo]

Gece modu + flash + 1.7 contrast tamamen kapkaranlık yatağım

[spo][/spo]

Ve çekimlerimin en bombası, emektar nah :P

[spo][/spo]

Sorularıma gelince;

1) 4gb hafıza kartı alacağım (memory stick pro duo) ne önerirsiniz?

2) Teleskop mercek diye bir şey satılıyor, 6x optik zoom imkanı sağlayan (k750, w800 ve w810 için), doğubankta satılıyor falan deniyor 22$ gibi bir fiyatı var izmirde veya nette nereden bulabilirim?

3) W serisi tüm telefonlar albüm resimlerini gösteriyor diye biliyorum. Ancak mp3lerin taglarına resim eklenmiş olduğu halde telefonum bunu göstermiyor. Ancak tanıtım fotoğraflarında gayet gösterir biçimde çekilmiş fotoğraflar var. Olayı nedir?

Teşekkürler, saygılar :)

Sosyal ağlarda paylaş

said:
w580'e göre daha hafif ve küçük, w580i kapağı açılınca iyice kocaman oluyor.

sen naptın ya benim 580'i almamın nedeni 810 dan ince olması zaten...
580 in kalınlığı 14 mm 810 un kalınlığı 20 mm arada yarım santimden fazla fark var... uydufotorafında bile belli olur :))

ayrıca hafif demişsin,
580 > 94 gr
810 > 99 gr

[ Mesaj 19 Ekim 2007, Cuma - 21:48 tarihinde, Joker tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hadi len neden bitsin halen gül gibi geçiniyoruz =) 880 i güzel aslında incecik =)

prudent abi bi tuto isteriz ilk aldığımda uğraşmadım güzel ek olarak flash menüler vardı bide bendeki son versiyondu sanırım ses kısılmış biliyosun nasıl yaparız bi yol gösterirseniz en garanti yolundan =)

[ Mesaj 20 Ekim 2007, Cumartesi - 07:34 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@Mayhem; biten sensin, sus şimdi :P

said:
Enyalios, 20 Ekim 2007, Cumartesi - 07:32 tarihinde demis ki:

prudent abi bi tuto isteriz ilk aldığımda uğraşmadım güzel ek olarak flash menüler vardı bide bendeki son versiyondu sanırım ses kısılmış biliyosun nasıl yaparız bi yol gösterirseniz en garanti yolundan =)

valla benimki 031 ama yine olursa söyleyeyim nasıl yaptığımı.

önce se-tool2 çekeceksin. sonra se-tool klasöründe drivers'tan usb drivers içindeki driverı kuracaksın. telefonun cid-kaç olduğuna bakıcaksın 49 ve 50 için ayrı 2 se-tool2 var uygun olanını alacaksın. sonra tvh7 indireceksin (bulamazsan yollarım ben);

1. masaüstüne ifs diye bir klasör
2. onun içine settings diye bir klasör
3. onun da içine acoustic diye bir klasör açıp indirdiğin dat dosyasını onun içine koyacaksın.
4. ifs klasörünü zipleyeceksin (rar değil zip).

sonra se-tool2'yi açıp misc bölümünden ifs.zip'i gösterip FLASH'a basacaksın. c'ye basılı tutarak telefonu takacaksın o bir süre işlemleri yapacak, daha sonra sana uyarı verecek telefonu çıkarıp bataryayı çıkar-tak sonra ready'ye basıp tekrar c'ye basılı tutarak telefonu tak tamamdır.

bir sorun olursa yedek atarım :P

[ Mesaj 20 Ekim 2007, Cumartesi - 11:51 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Joker, 20 Ekim 2007, Cumartesi - 14:44 tarihinde demis ki:

tvh7 acoustic midir nedir 580i yede yükleniyor dimi?

cid'î farklıysa yükleyemezsin. sen cepforum.com'u bi araştır bulursun mutlaka :)

ayrıca abi bazen çok düşüncesizce konuşuyorsunuz, herkesin bir telefona ayıracak 600-700 milyonu olmayabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

elinde 108mhz bir telefon var :P

öncelikle telefonun kendisini gprs ile falan güncellemesine kesinlikle izin verme. yeni aldıysan 031'dir zaten, o da en iyi sürüm elleme hiç.

cepforum.com diye bir site var, üye oluyorsun sony ericsson bölümünde tüm aradıklarını bulacaksın. tema falan var. bir de işin flash tema yönü var, hareketli temalar yani, ama kastığı için benim pek hoşuma gitmiyor, yükleyebilmek için akustik atar gibi setool ile haşır neşir olmak lazım.

java yani .jar uzantılı oyun ve programları kullanabilirsin, 176x220 ekranın var, oyunları ona göre indir.

telefonun dış sesi az gelmiş olabilir, bu durumda akustik yüklersin. biraz karışık gibi görünebilir ama kolaydır, her yerde de yedeği var, garantiyi de etkilemiyor.

en güzel fotoğrafları çekmek için özel bir şey yapmana gerek yok, zaten telefon harika fotoğraf çekiyor :P ben de şey farkettim gece çekimlerinde k750ye falan ciddi oranda daha iyi. birkaç tavsiye şöyle verebilirim, telefonun odaklandığından emin ol ve kaydedilene kadar titretme, az noise (karınca) olması için gündüz de gece modunu açık tut. gece modu fotoğraflarını mümkünse telefonu sabit bir yere bırakıp zamanlayıcı ile çek (gece modu kasıyor biraz titretirsen rezil olur fotoğraf) cidden süper fotoğraflar çekebilirsin :P

başka bir sorun olursa anında cevaplarım :P
Sosyal ağlarda paylaş

ah püre ah.
nedir bu delikanlılık rüzgarları. hiç gerek yok :)
ayrıca 390 ytle almışsın, bende 480 ytle aldım dedim bunda "dayı susacan mı sen" gibi bık bık yapmana gerek yok.
msndede küfür edip, iphonea laf atmışsın.
bilmiyorum iphoneu alıp hiç eline kurcaladınmıda yorum yapıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...