oper Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 bi kaç gün önce gün içerisinde 5 kez falan elektrik gitti geldi.(ondan önce sorun yoktu hatırladığım kadarıyla) bilgisayarı açtığımda ekran kartının bios görüntüsü geliyordu normalde, ama ilk açılışta bios yazıları sapıtıyor, değişik şeyler çıkıyor ekrana, bilgisayar başlamıyor ya da başlasa da ekrana görüntü gelmiyor. 2. ya da 3. kez reset attığım da düzeliyor sorun. bunun nedeni ne olabilir? biosu mu sapıttı yoksa kart mı sapıttı? driverini kaldırıp yeniden yükledim ama test etmedim daha. bu durum daha çok o gün bilgisayarı ilk açmada kaynaklanıyor, daha sonraki açmalarda sorun olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Acilista ekran kartinin fanini bi dinle istersen, elektrik gidip gelirken fan sapitabiliyor. Ya da kartin biosunu yeniden yukleyebilirsin. ATI ya da nvidiada yoktur ama kartin kendi ureticisinde vardir biosu. Kartin ureticisini bilmiyorsan FCC ID kodundan bulabilirsin, bu da son hizmetimiz ^^ kolay gele http://www.hardwaresecrets.com/page/fcc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 elektrik gidip gelmesiyle herşey bozulmuş olabilir. psu, harddisk, anakart, işlemci, ekran kartı, ram... bilgisayar kapalıyken tüm parçaları sök çıkar bir daha tak. sonra bios güncellemesini felan deneyebilirsin. ek: bilgisayar ram saydıktan sonra del tuşu ile açılan bios ekranı açılıyor mu bilgisayar? yoksa sadece ekran kartı bilgi kısmında mı kesiliyor? [ Mesaj 17 Ekim 2007, Çarşamba - 14:44 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 odchu dediğini yaparım birazdan ama elimde disket yok flashlamak için. usb diskten halledebiliyoz mu bios güncellemeyi?(nvflashta bilgisayarı dos ortamında açmak gerekiyomus cunku, dosta nasıl acacam?) bilgisayar açıldığında ilk olarak ekran kartının biosu görünüyo nvidia 7600gs diye. ondan sonra del tuşuna basacağımız kıısım geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 ya nv flash la yağmaya calıstım ama no nvidia display adapters diye uyarı veriyo O.o edit: nibitor programı ile de biosa bakayım dedim, kartı seçiyorum, ok diyorum ama bios okunmuyor. sanırım biosu uçmuş aletin. nasıl geri getiririm bunu? asıl soru: flash disk ile halledebilir miyim? dos ortamında açmak gerekiyomuş çünkü... [ Mesaj 17 Ekim 2007, Çarşamba - 18:36 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 flash disk dediğin usb bellek mi? ekran kartı kısmını geçmiyorsa yapabileceğinden şüpheliyim. belki biosun pilini çıkartıp bekleyip takmak çözebilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 haklısın aslında ekran kartının biosu geçmesse zaten olmaz o. ama hallettim, nvflashın yeni sürümü gördü biosu. sorun eski sürümdeymiş. şimdilik sorun yk. yarın bilgisayarı ilk açtığımda görecez bakalım nolacak :) edit: update etmedim bios u. sadece oynama yapıp geri kurdum. bios ekranını kaldırdım oc yaptım vs :D [ Mesaj 18 Ekim 2007, Perşembe - 00:12 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 bugün aynı sorunu yaşadım. :/ neden sadece günün ilk bilgisayar açılışında oluyor onu da anlamadım. kapatim bi saat sonra açim bi sorun çıkmıyor. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 bilgisayar tuhaf birşeydir. bazen olan birşey bazen olmayabiliyor. nvflashın yeni sürümünü nasıl yükledin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 ufak bi exe zaten, command promptan çalışıyor. winflash 5.33 diye geçiyo daha doğrusu.. böyle kullanmaya devam, 2 ay sonra askerim zaten. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 said: bilgisayar tuhaf birşeydir. ahhah bizim TBT (temel bilgisayar teknikleri mi ne açılımı, ilk sene almıştık) sınavında sorulan efsanevi soru "bilgisayarların inanılmaz özellikleri nelerdir?" gibi olmuş bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 ya agalar, bu sorunla hala karşı karşıyayım. bazen windows sp yazıp o mavi şey geçip duruyor ya, orda kitleniyor bilgisayar, bazen tam welcome diyor orda kitleniyor, bazen masaüstü görünüyor orda kitleniyor kalıyor.. ne olabilir bu sorun? başka bi yerde mi sorun var acaba :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar