Mathias Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Selam arkadaşlar, bugün eve gelip bilgisayarı açtığımda bir mavi ekranlı hdd hatası ile karşılaştım. hdd'lerden birini otomatik kontrol etti ve bir güvenlik hatası buldu. Bu hatayı düzeltirken binlerce dosyanın unknown/wrong security kodunu düzgünü ile değiştiriyordu. Ben de bu sırada yemek yemeğe gittiğim için bakamadım. Yaklaşık bu 40 dk devam etmiş ve geldiğimde de devam ediyordu. Sonra ben sıkılıp bilgisayarı kapattım ve tekrar açtım. İlk başta hiç açılmadı bir sürü güvenlik hatası verdi bilgisayar. Şu an ise bilgisayar welcome ekranına geliyor orada bekliyor ve bir süre sonra açılıyor. Ancak ne start up düzgün çalışıyor, ne internet explorer açabiliyorum, hiçbir antivirüs programım veya diğer programlar çalışıyor. Ya hdd ya da unknown error tarzı hatalar veriyorlar. Mozilla açabiliyorum, messenger açabiliyorum ama açtığım hiçbir şey alttaki mavi barda gözükmüyor. Onun dışında bilgisayar hızlı çalışıyor. Restore tarzı programlar da çalışmıyor. 160x2 hdd yi raid şekilde kullanıyorum yaklaşık 1,5 senedir format atmadım. En son sadece 10 gb boş yer kalmıştı ve bu sorun bundan sonra başladı. Bilgisayarda istediğim şeyleri de silemiyorum öyle kafama göre bazıları gene error veriyor. Asıl sorularım ; Sizce bellek/hdd hatası mı yoksa virüs mü. Önemli bilgilerimi dvd'ye kaydetip kurtarabilirim ancak virüs olmamalı tabi. Bir şekilde format mı atmak gerek yoksa tam windows kendi başına mı çöktü böyle garip davranıyor. Yani reinstall yapsam olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 abi bisi sorucam ctrl alt del yapip oturumu kapatip bi daha acsana oturumu restart falan atmadan sirf oturumu duzelio mu ? duzelir diye tahmin ediyorum ona gore biseyelr geliyo aklima az cok yardimci olabilirim belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 chkdsk /f komutunu çalıştır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 haketmişsin abi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 oturumu kapattım çok kez açtım. hatta safe modda bile aynı sorunlar var. Tümümyle kafayı yedi. Çatır çatır hızlı makine ama dvdyi artık cd rom gibi görüyor. Nero'yu açmaya kasıyorum veri diski yarat dediğim anda bilgisayarda COM'un kuruluşunu kontrol edin diyor. alt tab ile daha önce açtığım şeylerde dolaşıyorum. Excel/word/powerpoint apayrı hatalar veriyor. Ama mozilla çalışıyor. Mozilla'da yazdığımı copy/paste edemiyorum. copy dedikten sonra paste seçeneği çıkmıyor. Çok garip oldu. External hdd bağlayıp veri atmaya çalışacağım bakalım olacak mı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 said: oper, 16 Ekim 2007, Salı - 22:45 tarihinde demis ki: chkdsk /f komutunu çalıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 format abi .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 adam verilerim lazım diyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 abi çok güzel ext hdd'yi tanıtabildim ama sanırım system dosyaları kafayı yemiş. Ne copy/paste ne de send to yapabildiğim için dosyaları hareket ettiremiyorum :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 chkdsk /f yapıp bitirsene bi abi sen onla alakalı %90 zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 cannot lock current drive. Cannot run because the volume is used in another process. Would u like to schedule it for next time gibi diyor. Next time da da aynısı oluyor. tek başına chkdsk yapabiliyorum ama /f yazınca olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 windows CDsinden repair denedin mi... Nadir de olsa işe yarıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar