Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Bilim birşeyleri doğrulamaz veya yaratmaz. Sadece somutlaştırır, anlamamızı sağlar. Hani bu fiziğe zarta zurta aykırı diye olmaz diye bişi yok, olur sadece anlayamassın anlamak için fizik zartı zurtu yazarsın. Konuyu bu açıdan düşünmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Ninel Kulagina'nın bir video'su. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SirEnis Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 farkettiyseniz böyle şeyleri hep masanın üstünde yapıyorlar kolaysa yerde yapsınlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yabani Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 halı kaymaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
walkman Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Merhaba ben yeni walkman eski verbatim falan: Şimdi telekinezi cisimlere dokunmadan hareket ettirmekle alakalı. Fistanın dediği uyutma ise aslında transdır. İkisine de bilgim dahilinde bahsetmeye çalışıcam. Telekinezi de ki mantık cansız cisimleri hareket ettirmektir ve ben daha yapan görmedim. Ancak farklı teorilere göre yapılması mümkün olan bir durum. Çünkü refleksoloji veya acmos ya da feng shui gibi şeylerden en azından birini duymuşsunuzdur. Bu alternatif yöntemler insanlar için gerçekten yararlı olabilir. Örneğin acmos çin tıbbı ile batı tıbbının bir sentezidir ve kişiye mikrodalga'nın milyonda biri kadar enerji göndererek o kişinin enerji sirkülasyonunu düzeltmekle ilgilidir. Konudan kopmuş gibi görünsekte aslında tam anlatmak istediğim yere geldim. Şimdi mikrodalganın milyonda biri ne demek? Bir enerji demek. Az ya da çok olsun teoriye göre bütün canlı ya da cansız varlıklar bir enerji yayarlar ve bu enerjinin bir frekansı vardır. Canlı varlıklarda bu frekans çok yüksektir. (cansızlara göre tabiiki) kendini yeterince eğitmiş bir kişi insanla bu frekansı tutturarak onu sağa sola ileri geri falan ittirebilir. Bu hepimizin yapabileceği bir şeydir. Ancak bundan öte seviyelerde vardır bu teoriye göre. Misal eğer matrix misali kaşığı eğmek gibi atraksiyonlar gerçekten görülmeye değer şeylerdir diye düşünüyorum. Ben görmedim bu tarz bir olay ama mümkün değildir de diyemem. Zira teorinin kaynağı buna yönelik. Kaşığı oluşturan atomlarda bir enerji yaymaktadır ancak frekansı insanın ulaşabileceğinden çok daha düşüktür. Ama imkansız demiyorum dikkat edin. İkincisi hipnoz. Kendi kendimizi hipnoz edebiliriz zaten farkında olmadan gün boyunca telkinler veriyoruz kendimize ve başka insanlara bu verdiğimiz telkinler bizim değerlerimizi oluşturuyor ve biz bu değerler kapsamında kendimizi değerlendiriyoruz. Misal "denize çıplak bir şekilde girmem" diyorsanız bu sizin kendi kendinize telkin yapmanız demektir. Çünkü o saniyeden sonra artık denize çıplak olarak girmeniz için önce kendinizi aşmanız gerekir. Uyku muhabbeti demin dediğim gibi aslında transtır. Bu transın seviyesi/derinliği kişiden kişiye değişir. Trans anında kişinin bilinci hala uyanıktır ancak aslında kişi bilincini aşmış ve bilinçaltına yönelmiştir. İşte bu bilinçaltı manyak bir şeydir diyorum. Çünkü yazmaya üşendim. Ama kısaca bilinciniz bir anda diyelim 10.000 veri alıyor. Bunlar gözünüzle gördüğünüz, kulağınızla duyduğunuz gibi gibi.. her şey olsun. Aynı anda bilinç altınız bir milyon veri alıyor ve bu görüp görmediğiniz ne varsa o. Misal bazen birinin bize baktığını "hissederiz". Ama kimin baktığını bilmeyiz. Ama hissederiz. İşte bu bilinçaltımızın bizi korumak için yaptığı bir oalydır. Bir de süperbilinç var ki oraya hiç girmeyim... Sorularınız varsa kısa süre daha burdayım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Bilimsel teori ve bilim kurgu farklı şeyler. Kelimeleri birbirleri yerine kullanmamak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PederRamirez Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Ractamainus said: PederRamirez said: 4 tane temel kuvvet var,bunların haricinde birşey olmadığına yani fiziğe inanıyorsan :),telekinesis imkansız gibi.Aralarında en mantıklı duran elektromanyetik ama oda mümkün değil. string theory var. buna göre telekinesis de olabilir. ama teori... önce string theorynin neyle alakalı olduğunu bildiğini sanmıyorum ,teori yeni bir kuvvet katmıyor sadece var olanları birleştiriyor şuna bi göz atabilirsin.(çok uzun gelirse sadece conclusion kısmına bak). walkman said: ...Ancak farklı teorilere göre yapılması mümkün olan bir durum. hangi teoriler kaynak verebilirsen sevinirim sonuçta bilim teknik bölümünde yazıyoruz biraz referanslı gidelim :). Birde şu mikrodalga olayı ilginç geldi mikrodalganın gerçekten ismi biraz talihsiz aslında dalga boyu aslında cm düzeyinde. yani milyonda biri enerji düzeyi komik oluyo,enerji düştükçe dalgaboyu artacak spektrumda iyice sola gidecek buda hiçbir şeye yaramaz,hele milyonda biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
walkman Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 PederRamirez said: "hangi teoriler kaynak verebilirsen sevinirim sonuçta bilim teknik bölümünde yazıyoruz biraz referanslı gidelim." Dr. Rene Naccachian, üç ayrı dalda eğitim görmüş bir bilim adamı. Hem mühendis, hem tradisyonel Çin tıbbı eğitimi görmüş, hem de Moleküler Biyoloji dalında uzmanlaşmış kişi. Enerji noktalarının evrensel ve topraktan kaynaklanan enerjinin de etkisiyle her kişide değişiklikler gösterdiğini, insanların hepsinde akupunktur noktaları bulunmayacağını anlayınca, enerji noktalarının değişik vibrasyon baskıları yardımıyla saptanabileceğini anlamış. İnsanoğlu elektro-manyetik güçler gibi bazı dış etkenlerden etkileniyor. Bu güçler, cilt yüzeyindeki bazı sabit noktalardaki elektro-fiziksel değişimlere yol açabiliyor. İşte bu yüzeysel noktalar akupunktur noktaları. Bu yöntemde insanların birer enerji alanı olduğu düşünülüyor. Bu yüzden insan vücudu sürekli olarak enerji ve vibrasyon dalgaları yansıtıyor ve alıyor. Bu dalgalar, elektromanyetik ve termik bir alan yaratıyor. Bu bir fiziksel kanun. Bunları çeşitli metodlarla bulmak ve ölçmek mümkün oluyor. Eğer gerçekten merak ediyorsanız özelmesaj yoluyla size daha fazla bilgi verebilirim. Şimdi gelelim bilim ve teknik konusunda yazmaya... Zaten açılan konu pozitif bilim ve teknikle alakalı olan bir konu değildir. Bunu bir fen fakültesi mensubu olarak söyleyebilirim. Bilimin ne olup ne olmadığı hakkında uzun dönemli bir eğitim sürecinden geçen biri olarak yani... Eğer bu tarz teorileri bilim dünyasınca kabul edilmiş yani bilimsel anlamda bir "teori" olarak bekliyorsanız gereksiz yere ahkam kesmiş kişi durumunda kalırsınız. Zira az evvel de dediğim gibi konu pozitif bilimler arasında kabul görmüş bir konu değildir. Türkiye'de NLP daha yeni yeni duyulurken dünyada "NLP artık bitti" gibi ifadeler dolaşıyor. Dünya derken şimdi "ama Afganistan'da öyle değil bikbik..." gibi ifadeler dolaşır. Dr. Rene gibi eğer sadece belli bir konuda uzmanlaşmamış bunun yanısıra bir çok konuda uzmanlaşmış biri değilim. Ancak ahkam kesmeden önce bilmek bilmek için anlamak anlamak içinde dinlemek ya da araştırmak ya da "keşfetmek" ya da en önemlisi farkına varmak gerektiğine inanıyorum. Çünkü bir laf vardır siz de bilirsiniz. "Ne olursan ol gene gel" diyen Mevlanın lafıdır. "Cahil insanın yanında kitap gibi sessiz ol." Lütfen bilim ve teknik konusunda diye objektif olduğuna inanmadığınız yaklaşımlarla ve koskoca kompozisyondan bir cümleyi alıntı yaparak ağaçlardan ormanı göremez halde olmayınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Valla bilinç ve akılla paralel olarak yürüyen şu an en bilimsel ve en fantastik araştırma konusu Quantum Mind modelleri. Yani aklımızdaki belirsizliğin sebebinin kuantumsal etkiler olduğu mu sorusu. Ben de son zamanlara kadar tırt sanıyordum bu konuyu ama çok ünlü matematiksel fizikçiler bu konuda teoriler üretiyormuş şimdi bir proje araştırırken gördüm. Ama bunu yanında telekinezi ve bilinç konusunda gerçek manada bilimsel bir araştırma göremedim. Neden diyeceksin zaten telekinezi demek muhtemelen şuan fizikte var olan 4 temel kuvvet çeşidinin yanında yeni bir kuvvet çeşidi eklemek demek bu da nobel ödülü alır öyle diyeyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Telekinesis gibi metafizik konuların (evet meta) sorunu teoriler üretip bunları doğru kabul ettikten sonra bunların üzerinden yeni teoriler ve yeni teoriler ve yeni teoriler üzerinden birşeyi tartışmaya çalışmak. Son basamaktaki teoriler konusunda ısrarla ancak bilim kurgu olabilirler demeye devam ediyorum. Teori basamaklarınızı sonsuza kadar götürebilir ve 8 milyar ışık yılı uzaktaki gezegende yaşayan X yaratığının sindirim sistemini tartışabilirsiniz ama bu şekilde bilim yapmış olmazsınız. Ayrıca bilim kurgu yakıştırması asla bir aşağılama şekli değildir. Kurgu olmadan bilim üretilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Ben inanmıyorum. Göz yanıltması olarak nitelendiriyorum. Adamın havalanması falan ince ipe bağlıyolar veya platformla aynı renkte basamak koyuyular o şekilde yükseliyor.Düşünsenize bu var olduğu zannedilen şeyin herkesin yaptığını herkes Büyücü diye gezincek ortalıkta . Şu kıza uyuz oldum eteklerini havalandır vs. modu . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Ort Por Ylem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar