ssj4songoku Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Marveloth seni en iyi arkadaşım ignore list ile tanıştırıyorum. Çok iyi arkadaş olursunuz.Tam sana göre birisidir.Boş konuşanlar ile arası iyidir.
Dev Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 @marvel ; abi niye küstün anlamadım şimdi. kimse gelip ne lan bu mu dedi. büyü olmasın büyüyü bilimsel bir temele bağlayalım ama gizemli olsun dedi sen de büyü olsun dedin ben de arası bir şey getirdim işte. birbirimizin fikrine saygı duyuyoruz zaten, küsmenin amacı ne?
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 guzel fikir devin buyu fikri yane transmutation alchemist tadinda buyuler hatta sonucta transmutation warsa ortada shapeshiftinde aciklanabilir yane kullanilabilir buuyu belirli kollardada inclebiliriz bu sayede ne biliyim mesela matter body mind mind biraz olmadida ornek olarak soledim yane yane insanin kendi vucudunu buyu ile modifiye etmesi ki bu psionicdeki ki gibi vucudu hizlandirmak guclendirmekte olabilir druidic shapechanging gibi de olabilir hatta wild mutationda olabilir yane tumorden olusan bi body armordan hic bi ise yaramayan 6 inci parmaklara kadar matterda iste klasik simya mantigi olaiblir ama yane bence cthulhudaki gibi buyu hep tehlikeli olmali artik saniy kaybi mi olur yoksa exalteddaki gibi guclendikce nsanligi kaybetmek mi dusunmek laizm
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 marveloth yas kac aga ? yane 15 felan mi illa fikirlerini beenmek zorunda deliz ki bana kalsa ben dunyadaki buyu olayinada karsiyim ama millet buyu dedi gidiyo yane tas fikri cok hosum gitmiyo ama hafifi command and conquer tadi sezmiyo deilim dunyada
Dev Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 İsterseniz oylamaya sunalım şu büyü işini. Bence de olmayabilir büyü dediniz diye komplike bir olay yaptım ben. Genel olarak kabul edersek devam ederiz. Rönesans'ın alternatif bir evrende ve deforme olmuş bir dünyada geçiş fikri de gayet iyi yani illa özel bişeyler olmak zorunda da değil. Olacaksa da büyünün kaybettirdiği olarak akıl sağlığını savunuyorum ben.
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 dev buyu olabilirde ben daha dedigim gibi bole full metal alchemist tadidna dusunuyodum siz baya gelistirdiniz yane entresan bisi oldu tabe benim sozum kendi ulkemde gecer abi bende yok buyu felan zate kapadim sinirlarimida giren yabancilarida olduruyorum siz naparsaniz yapin eaueuhaa
zydar Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 o zaman büyüye yeni bir bakış açısı getirelim belki daha alternatif? Shamanic, holy yada daha çok witch tarzı büyüler olabilir. Chantlısı encheted lısı falan.. illaha firebll gerekmiyor. Painli vodoo lu şeyler gayette hoş olabilir kanımca
Dev Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Getir abi. Büyü yap istersen. Büyü için kısıtlamak zorunda değiliz taşı. Getir, onda da tartışalım, nasıl olur ne edilir. Yani dünyaya ne katacak, ihtiyacı var mı yok mu, olursa ne olur vb
Marveloth Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Ne küsmesi kardeşim. Elinizinle yazdıklarınızı gözünüz görmüyo heralde. Ben kimse benim fikirlerimi beğenicek demedim. Ama kimse benim fikrime saçma şöyle böyle diyemez. Hayır farkınd aolmadan frpstar'a fln mı katıldık ben ortada jüri fln göremiyorum. Bonepart mıydı neydi arkadaşım ''yaş kaç'' esprisinin modası geçmedimi artık? Hayır sana çok dendi healde bilinç altına işlemiş. Birini ezmek istiyosan çok daha orjinal yollar bulmalısın. Ha kapasiten yetmiyosa da susucaksın. Burda kendini çok zeki sanan arkadaşlar var sözüm onlara. Yok damardan taşın sıvı halini enjekte edilsinmiş fln. Hangi matıklarıyla böyle fikirler ortaya sunuyolar ben esas bunu sorgularım? Nasıl enjekte edilicek bu taş sıvısı lol? Bide Antitaş koyalım da bari evrene hani tedavisi olsun. Büyü az olsun denmiş ok dedim ben aksini mi söyledim? Taşın gücünü golemlere hayat vermekte kullandılar dedim nedir bunda saçma olan? Golemlerin nekadar güçlü olabileceklerini hayalinizde canlandıramıyosanız oynayayın arkadaşlar frp. Hayır anlamıyorum aramızda eroinman fln var heralde realde alışıp bide oyundaki charına altın vuruş fln planlıyo. Gülüp geçiyorum. Ben tanrılar dünyada totem olsun demedimki? Bunu belirleyin dedim. İnsinlermi kendi boyutlarında mı kalsınlar bunların sınırları çizilsin ddim. Büyü güçlü mü olsun yoksa zayıf mı olsun belirlensin dedim. Hangi gözünüzle benim bu yazdıklarımı okuyup çarpıtabiliyosunuz şaşıyorum. Forumu açan arkadaş. Bir evren yaratmak istiyorsan kendi beynini kullan. Bizden faydalanmak istiyorsan sınırları sen belirle. Ortaya bir malzeme atıp sonra da aa bu olmaz bu saçma bu kötü yaşın kaç diyip milleti ezmeye kalkma. Birgün yüzyüze gelmek var, tükürdüğünü yalamak var.
Dev Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Bak canım; Bilmiyorum okumayı biliyor musun ama bilsen her halde yazdığımı okumuş olurdun. said: Ha bu tek bir sorun çıkaracak; golemler nasıl olacak ? Üstte dedim ya bu taşın güçlerinden yalnızca biri. Bir tane de biyolojiye etki eden özellik ekler cansız hücreleri canlandırma veya inorganik yapıları organikleştirme gibi bir özellik ekleyebiliriz. Aptallar için tercüme; Golemler de inorganik maddelerin organikleştirilmesiyle ortaya çıkabilir. Daha aptallar için tercüme; Ortaya attığım fikir "(çok mantıklı) insanları ele geçiren golem" fikrini ; frp denince aklına kalıp fikirler gelen formula 1 pisti kıvamındaki beyin yüzeyinin herhangi bir noktasında sorun çıkartmasın diye özenle yazılmıştır. Yani demek istiyorum ki bundan nasıl bir "fikrimi hiçe sayıyonuz yeaaaa" çıkarttın şaşırdım. Bunu da geçtim; said: Burda kendini çok zeki sanan arkadaşlar var sözüm onlara. Yok damardan taşın sıvı halini enjekte edilsinmiş fln. Hangi matıklarıyla böyle fikirler ortaya sunuyolar ben esas bunu sorgularım? Nasıl enjekte edilicek bu taş sıvısı lol? Bide Antitaş koyalım da bari evrene hani tedavisi olsun. Elmas dediğimiz taş (evet canım elmas da bir taştır, anlayasın diye uç örnek sunuyorum) karbonun bir modifikasyonudur. Daha doğrusu çeşitli doğa koşullarında sıkışmış erişimiş vb. vb. ve karbon bu hali almıştır. Vikipediyi açıp bakarsan ; "Elmas 247 derecede erir." Yani camı kesen bir taş eriyebiliyor. Temel lise kimyasını ve coğrafyasını öğrenmediğini sayarsak durum normal o yüzden bu maddeyi atlayabiliriz. said: Golemlerin nekadar güçlü olabileceklerini hayalinizde canlandıramıyosanız oynayayın arkadaşlar frp. Hayır anlamıyorum aramızda eroinman fln var heralde realde alışıp bide oyundaki charına altın vuruş fln planlıyo. -Golemler çok güçlü dostum... -Ha? Ot kaldı mı? -Golemler çok güçlü... -Tamam. Otu uzatsana -Çooook güçlü said: Hangi gözünüzle benim bu yazdıklarımı okuyup çarpıtabiliyosunuz şaşıyorum. İroniye gel. Ahah said: Birgün yüzyüze gelmek var, tükürdüğünü yalamak var. Alayına isyan inadına ÇARŞI edik: bi kaç taypo [ Mesaj 16 Ekim 2007, Salı - 22:47 tarihinde, Dev tarafından güncellenmiştir ]
Dev Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Ya neyse ya. Of. Ne diyorduk; songoku bence bi capon şehri yapmalısın abi. Yani uzakdoğu temalı. Sonuçta dünya alternatif ise benzer yanları da olacak ve uzakdoğu kültürü de çok köklü bir kültür. Bekliyorum ben bişeyler senden
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 olayı dagıtmadan devam etsek hanı daha guzel olmaz mı?? son durum buyu mu teknolojımı yoksa gunumuz e yakın gercekcı bı dunya mı? ona gore daglarıma ya dwarf krallıgı kuracam yada nanıtlerle ıs yapan cyborg tıpler yada yenicag viking kabılesı buyu ısı sole olabılır buyude degıl aslında will olayı evrenın kendıne aıt bır aurası olur bazı egıtılmıs kısılerde bunu kullanarak cesıtlı buyumsu seyler yapar elementlerı fılan kullanır vs..
zydar Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Çok güçlü bir ırk düşündüm. Bu öyle güçlü bir ırk ki, görenler korkudan altlarını pisletiyor. Rüyalarında binlerce kez ölüyorlar. Biriyle dışarda karşılaşmak demek ölümü kucaklamak demek. Onlar.. ... SEVİMLİ AYICIKLAR!!bir1
Dev Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Sen bilirsin abi ama ben dediğim gibi az büyü kullanalım diyorum. Daha çok teknik, daha çok teknoloji. Uçan kıtalar vardı ya sevmiştim ben o fikri , onlara odaklansak ya?
zydar Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Uçan kıtalar iyide. bu demek oluyor ki bir deniz yok? Su kaynakları konusunda ne gibi sıkıtılar olucak? benim yukarda bi önerim vardı hani hatırlarsanız. kaktüs vari bir bitkini içinden çıkıcak bol su kaynağı gibi. Uçan kıta tamamda uçan göller olamaz herhalde? yoksa olur mu? O_o
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 dunya yaratma fikri yok ki ortada yane warda bu fikri gidip wozards of the coastsa satmicam ki olur ya bi gun bi oram olur oynu oynanir bu dunyanin hevesindeyiz ayrica ezme sevdasinda olsam seni ezerimde ole bi hbim yokgarip cevaplar vermisin yok kumda oynayin tadinda felan ona cevap verdik burda fikir tartisiyoruz herkes dusuncesini soluyo kimse hakli ya da daha az hakli deil ki ortak bi donem ortak bi kendi fikirlerimizi gelistirecegimiz sinirlar belirlemeye calisiyoruz zaman olarakta benim onerim early ronesanstir benim fikrim bu yane haff karanlik bi dunya istedigim icin bu tur bi zaman araligini sectim yane teknoloji olusurken tam ortaya cikan sikintilar diyorum bu arada ucan kita olcak diye illa buyu olcak diye bi sart yok ki margaret weisin serisi wardi neydi adi hmmm su dunyanin 4 evrene bolundugu seri orda wardi sanirim ucan kitalar consepti bu arada zaman araligi derken nanite felan gitmeyelim be abicim han warhammer dunyasi tadinda diyelim empire topuyle tufegiyle geliyo orc baltasiyla kiliciyla repeatng crossbowda war organ cannonda teknoloji guvenli olcak guvenilir olcak saglam olcak diye bi sart yok ki sadece teknoloji diyince akla dragonlance gnomelari tadinda 1 ileri 3 ger modunda calismasin diyorum calissin bozulsun ama sonucta insanin isini kolaylastirsin illa golemlerle olcak diyede bi sart yok ortada ki insan tipinde teknoloji uretmek hala cok sacma cok inefektif bi fikir insanin yapamiyacagi isi yapicaksak nedne demir insan yapalim ha ama buyu olcaksa mesela konustugumuz inorganic maddeyi organige donusturen tadda bisiler olcaksa ki olabilir guzel bi fikir o zamna olabilir golemdir robottur ben tekrar benim kafamdaki buyuyu ozetliyim 2 da olarak dusunuyorum life ve matter diye life buyulerinde druidin shape changei gibi kendi vucudunu temprorary ve permanant deisikliklerle guclendiren barbar kavimleri olsun ama ayni anda daha kompleks daha az mutasyona neden olan monk larin gucleri gbi guclerde olsun buyu kaotic olsun yane eger serbest birakir sonuclarina katlanirsan sana guc versin mesela lifeta bi boganin gucune sahip olmak isteyen bi barbar kavmi savascisi bi boganin boynzlarini tasla ezip yesin bi boga kadar guclu olsun ama boynuzlari ciksin buyunun onun bi kismini ele gecirmesine izin versn monklarsa buyuyu iclerinde sinirlasinnar yillarca egitimle ancak narutodaki chakra muhabbeti gibi sinirlarini gelistirsinner ama bi gun savasa grdiklerinde vahsi bi hayvana donusup savasin sonunda kan askiyla kendi kabilesine saldiran barbara donusmesin matterda ayni sekilde ufak bi saati calistirmak icin guc kaynagi olarak tasi kullanmayi bilen saat ustasindan buyuk guclere ulasabilmek icin yavas yavas vucudu demire donusen guc delisi bi adam arasinda kaynasin yane buyu olmasin deil ama buyunun consequenceleri agir olsun diyorum bu sebeble eger bi kuyudan su cekmek icin komurlu basit bi ulke x motoru kullanmak warken insannar gidip create water yaratmasin kimse tuekle bi dusmani alnindan vurabilcekken fireballl ligning bolt diye ortaya alamasin kimse bu arada bu sadece bi fikir yane benim dedigin su teknolojide rakip olabilsin buyunun yaptiklarina mage the ascension oynayan warsa blir buyu yaptiginizda realitynn yapacaklairni bilerek yaparsiniz buyu o nedenle bi mekana girmek icin buyulu bi portal acmaz kapidaki bodyguarda cikarir eline bi 50 dolar sikistirir girersin
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 bu arada illa orc monk felanda olmak zorunda deil kendi dunyaniz kendi fikirlerinizle cikin mesela bi donem sakli kentte bi dunya yapilmisti insannar gelecekten gelmis elflerin buyuleirne karsi mechalarla minigunlarla savasiyodu burdada ayni olay elfler olmazda drennenler olur tasin kontrolunde uzmanlasmis vahsi bi kavim gibi gibi gibi gibi yane isimler fikirler genel
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Orjinal olabilmek için ilki hariç diğer postları okumadım, -------------------------------------------------------------------- Valle'ler yer altında yaşayan, topraktaki mikroorganizmalar ve minarellerle beslenen, görme yetisi olmayan insanımsılardır. Göremediklerinden duyma ve koklama yetileri gelişmiştir, ayrıca gelişmiş bir yükseklik duygusuna sahiptirler. Kabileler halinde yaşarlar ve görme yetisi olan şamanlar tarafından yönetilirler. Şamanlar her ne kadar bu yetilerini bir lütuf olarak gösterip kendilerini yüceltseler de, göremeyen diğer Valle'ler kadar becerikli değillerdir, aslında şaman olmalarının nedeni de budur, kendi besinini bulamayan, iyi duyamayan ve koku alamayan, kabileden ayrıldığında kaybolan bu "sakat" bireyleri korumak adına diğerleri onlara "dini" bir kimlik vermiş onların çocuklara bakmasını, yuvaları düzenlemelerini ve diğer ayak işlerini yapmalarını yüceltmişlerdir. Derileri hiç güneş görmediklerinden şeffaftır ve iç organları görünür derilerinden. Bu yüzden pek de hoş yaratıklar oldukları söylenemez, gerçi yıllar yılı toprağa sürtünmeleriyle beraber şeffaf olan derileri nasır tutar ve sararmaya sertleşmeye başlar,zaten yaşlı Valle'lerle gençlerini ayırmanın en kolay yolu da derilerinin rengine bakmaktır. Valle'ler her ne kadar yer altında izole ortamlarda yaşasalar da insanlarla temas etmişler ve kısıtlı da olsa ticaret yapmaya başlamışlardır. Valle'ler metali kullanmaz, acı deneyimleri metalin vücutlarına zarar verdiğini göstermiştir. Bu yüzden besinleri olan topraktan arta kalanları yani metalleri ve benzeri maddeleri insanlara vermiş karşılığında güneşte yetişen bazı şeyler ve şamanları için çeşitli aletler almışlardır. Valle'ler özellikle savaş alanında büyük bir beceriksizlik timsalidir. Hiç bir silahı kullanamazlar, fakat bir Valle'yi görmek o istemediği sürece imkansıza yakındır. En büyük savunmaları da budur zaten. Şaman olan "sakat" Valle'ler insanlarla ilişkileri yürüten bireylerdir. Güvenlik ihtiyacı nedeniyle insanlardan silah kullanmayı öğrenmişlerdir. Bir insandan daha güçlü olduklarından genellikle ağır silahları kullanırlar, aynı zamanda göremeyen bireyleri kadar olmasa da saklanmayı iyi bilirler. Kısıtlı sayılabilecek bir çağrı yetenekleri vardır, toprak ruhlarını kendi işleri için kullanabilirler ama bu ruhlar onların köleleri değil daha çok pazarlıkçılarıdır. Ve toprak ruhlarının iyi pazarlıkçılar oldukları söylenir, bir Valle şamanı çok zor durumda kalmadıkça bir ruhu çağırmaz çünkü bazen bedel ödülü anlamsız kılabilir. ------------------------------------------------------------- Bu da eğer kullanmak isterseniz, yaratmayı düşündüğünüz evrene ufak bir katkı olur umarım.
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Benim önerim de Leptor ırkı. Bu ırk ilk olarak, (hala bahsettiğiniz gibiyse) gezegenden kopup merkezden uzaklaşan adalarda yaşam bulmuştur. Öyle ki normal bir canlıdan çok daha uzun boyludur (4.5-7.5 metre arası) ancak kafaları hariç tüm vücudu inceciktir (gövdenin çapı 2 cm kollar 1 cm bacaklar 1.5 cm) ve derisi mantarlaşmış, gözeneksizdir. Bu sebeplerden dolayı merkeze belli bir oran uzaklıkta (oldukça alçak basınçta) yaşamak zorundadırlar. Bu ırk fiziksel olarak oldukça güçsüz, zihinsel olarak da pek şuursuzdur. Beyindeki sinir yapısı gelişmiştir fakat yeterli besin sağlanamadığı için çok düşük kapasitede çalışmaktadır. Leptorlar besin ihtiyacını genellikle topraktaki mikro organizmalardan, ayaklarının altında bulunan ince ipliksileri toprağa veya taşa salarak -günde 10 ila 15 sefer- karşılarlar. besinler doğrudan vücuda dağıtılır ve gerekli yerlerde merkezi hücreler tarafından yakılıp çevre hücrelere dağıtılır. Leptorlar mikro organizma sayısı yetersiz yerlerde değişik beslenme kaynakları bulabilirler, örneğin hapşıran bir canlının etrafa saçtığı sulu bakteriler Leptorlar için kıymetli bir su ve besin kaynağıdır. Leptorlar oldukça hafif olduğu için bu güçsüz besin kaynaklarıyla kolayca yaşayabilirler, hatta yavaş olmalarına rağmen gün boyunca -beslenmedikleri saatlerde- hareketli olabilirler, kimi zamanlar bacaklarının uzunluğu sayesinde birbirine yakın iki ada arasında gidip geldikleri görülür. Leptorlar henüz pek tanınmamasına rağmen araştırmacılar tarafından ortaya çıkarılan bir kaç özelliği daha vardır. Mükemmel bir gece görüş yeteneğine sahip olan Leptorlar ortam canlıların %98'inin görüş sağlayamayacağı kadar karanlık olsa bile etraflarını günbatımındaki gibi -siyah beyaz olduğu öne sürülüyor- görebilmektedirler. Kulaklarının olmaması nedeniyle sağırdırlar. Fakat ani basınç değişikliklerine karşı inanılmaz hassas oldukları için çevredeki hareketleri anında algılarlar. Leptorlar koku da alamazlar. Leptorların başka bir ırk tarafından kullanılıp kullanılamayacağı (evcilleştirmek) bilinmemekle birlikte, bazı araştırmacıların iddialarına göre bir şekilde ele geçirilip sağlam beslenme şartları sağlanırsa çok işe yarar bir ırk olabileceklerdir. Leptorları bilimde, savaşta, hatta girilmemesi gereken yasak bölgelere girişi haber verecek şekilde kullanabileceklerini öne süren araştırmacılar Leptorların iki ayağı da kesilirse doğrudan öldüklerini belirtiyor. çok uzun oldu mantık hatası varsa düzeltmek için gözden geçiremedim affola
zydar Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 1cm? çap? hımm.. rüzgarda kırılır be abim bunlar. ne kemik var bişi. ayrıca düşseler gg direk. Beden kalınlığını biraz attırsan diyorum. 1 cm ne abi eheh (hayır bnm ki daha kalın ondan diyorum puahah :d :D omg wtf)
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 benim dagların ıcınde beceri işcilik bakımından kender-dwarf-gnome carısımı bı ırk var bu ırk el isciliginde hünerli ve mekanik aletleri uretıp kullanabılııyor ayrıca buhar gucuyle calısan bı sıstemleri dagın dıplerınde dev bır buhar kazanı mevcut ve komur yada ona benzer bır madde ıle calısıyor bu maddeyı dagdakı madenlerden kazarak cıkartıyorlar butun dagın ıcı merkezı dev kazana baglı borularla doselı ama gunumuz sıstemlerı gıbı degıl derme catma yapılmıs bısey borular yer yer ırılesıp kalınlasırken kımı yerlerde ıncelıyor bazı yerlerde patlama yada kacaklar olmus usterı nemal levhalarla yamanmıs bazı noktalarda vanalar var bu dagın ıcını sarmasık gıbı saran sıstem sayesınde ırkın ısınma tasınma vb. sıkıntıları yok gunumuze gore amator sayılsada sıstemlerı calısıyor ıyı bır sekılde ısleyen asansor sıstemlerıde var yıne buhar gucuyle calısan boylece dev kazan ıcın gereklı yakıtıda rahatca tasıyorlar teknolıjı olarak eskı kurmalı saatların calısma mantıgına sahıp ıcı pekcok dıslıden olusan aletlerı var (buna saatta dahıl) sılah olarakta halıyle basınclı aletler kullanıyor ve ayrıca metal ıscılıklerının gelısmıs olmasından dolayı ıyı sılah ve zırhlara sahıpler(kılıc balta vs) sıkıstırılmıs hava ıle calısan tabanca tıpınde sılahları var arkadasların daha detayları tam kurmadım bu ırk hakkında fızıksel olarakda henuz belırlı bı fıkrım yok gelıstırıcem sımdılık bu kadar
Öne çıkan mesajlar