Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyarbakira bombali saldiri ..

Valeron

Öne çıkan mesajlar

said:
Bir yanlış anlama var ortada. Benim anlatmak istediğim 1 Mart'da teskere çıkartsa idik bile Kuzey Irak'da askerlerimiz görev almayacaktı. Zaten o teskerenin çıkmamasının en büyük sebebi, ordunun desteğini çekmesinin nedeni bu idi. Türkiye görev yapacağı bölge ile karadan bağlantısı olmasını, en azından bir güvenlik koridoru olmasını istedi. Bunun doğal sonucu Türkiye'nin Kuzey Irak'da yer alması olacaktı ki ABD o sebepten bunu reddetti. Şayet 1 Mart teskeresi geçse idi biz şu an askerlerimizi Felluce ve benzeri Sünni şehirlerinden çekip çekmemeyi tartışıyor olurduk Kuzey Irağa giriş izni verilmeyince.

Asker tezkereden desteğini çekti mi? ben Özkök'ün tv den evet oyu verin dediğini kendi gözlerimle izledim. Türkiye zaten Irak'ın kuzeyinde KDP ve KYB nin kontrolündeki şehirlerin kuzeyindeki şeritte yerleşecekti. Felluce ve Sünni şehirlerine gidip gitmemek Türkiye'nin kendi tercihidir sonuçta ingiltere kore vb. en yakın dostları bile oraya girmediler. Tezkere çıksaydı Türkiye işgal koalisyonuna dahil olmayacaktı sadece kendi sınır güvenliğini sağlamak için Irak'a girecekti. İşte Dezenformasyon bu millete neler anlatmışlar. Adam gibi okunsaydı tezkere böyle olmazdı. Millet tezkere çıksaydı bir Saddam ile savaşacaktık zannettiği için karşı çıktı halbuki tezkerede yoktu bu ABD de istemiyordu. Zira Türkiye Saddam ile savaşacak olsaydı Kerkük ve Musul'a taarruz ederdi. Bunu istemedikleri için bizi koalisyona dahil etmediler. Sadece geçiş hakkı istediler bunun karşılığında Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlaycak derinliğe kadar (25-50 km) girmesine izin vereceklerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Özkök ve onun amerikancı tayfasının etkisi gittikçe azalıyor Genel Kurmay'da. Amerikancı'ların Doğan Güreş-Hilmi Özkök döneminde serpilmeleri Orgeneral Eşref Bitlis suikastı ile en üst noktaya çıkmışsa da Yaşar Büyükanıt'ın başa geçmesi ile güçleri ciddi oranda tırpanlandı. Hilmi Özkök ne zaman amerikanın bir dediğini iki etti ki bu konuda etsin.

[ Mesaj 12 Ekim 2007, Cuma - 13:38 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Özkök geçen tv ye dedi tezkere zamanı konuşmadım çünkü millet meclisinin üzerinde bir güçmüşüz gibi olurdu fln dedi
kendi dedi yani evet deyin ya da hayır deyin demedim diye

+
evet keşke tezkere okunsaydı açık açık yapılan gizli anlaşmalar fln
abd den gelecek doğuya yerleşecek sınırı kafasına göre kullanıp geçecek bölgedeki tüm tarafsızlığımızı kaybedeceğiz o da yetmicek sıcak çatışmalarda bizi kullanacaklardı
bknz[spo]
koreye asker gönderdiğimizde oradaki bi abd komutanı en ucuz asker Türk askeri demişti bakımı yemeği vs için az para harcandığı için onların görüşü bir asker bize kaça patlar diye düşünüyorlar[/spo]
sen tezkereyi geçirdikten sonra diyebilecen mi yok ben çatışmaya girmem yok ben sadece şuralara girebilirim vs
kuzeyde zaten sorun yok ki ne bomba patlıyor ne bişi oluyor[amerikanın bilgisi dahilinde olmayan bişi yok]
ama asıl direniş daha alt taraflardaydı

ben hala ısrarla şunu söylüyorum şimdi abd ile karşı karşıya gelebiliriz korkusu var k.ırak operasyonu için düşünün abd askeri doğuya yerleşecekti o zaman doğuda bile zar zoroperasyon yapıyor olacaktık
şimdi diyorlar yok silahlar kaybolmuş da yok pkk çalmış da vs
o zaman da yok silah kaybolmuş da pkk çalmış da olacaktı sınırlarımız içerisinde!
+
abd askeri gelecek doğuya yerleşecek ama ne zaman çıkacak? tezkerede onun süresi yazıyordu diyebilecek 1 kişi dahi var mı?başbakan bile dedi ben bile bilmiyorum düşün yani evet diyin diye baskı yapan asıl tezkereyi getiren savunan insan bilmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...