Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanların yaşam tarzına göre onları neden kategorilendiriyosunuz be

Dynun

Öne çıkan mesajlar

aman sinir oldum ya.

her tarafta herkes başka bi alem.

bak bu böyle giyinmiş clubber bu.
bu günde 6 saat wow oynuyomuş insan değil bu
bak bu siyah giniyiyo full gothic bu satanist bu bişeyler
aa kıza bak kısacık etek giymiş orspu bu.

milletin çivisi çıkmış ya. kendine baksa ya herkes. sana ne yani millete etiket yapıştırınca noluyor anlamıyorum ki.
direk bi önyargı herkeste. vay be

Nası bi gençlik olduk lan
Sosyal ağlarda paylaş

Normal ama bu Dinancığım.

Bir kişiyi ilk gördüğün anda sende oluşturduğu izlenim çok önemli bir şey. İstesen de istemesen de o tarz bir fişleme yapıyorsun zaten. Dile getirmesen bile, bilinç altında kategorilendiriyorsun o kişiyi.

Bokunu çıkarmamak önemli tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

alakası yok. kapitalist sistem ülke içerisinde klanlaşmaya yol açıyor. klanlaşmalar da bu "etiket" diye tabir ettiğin şey işte. kimisi emo kimisi gotik kimisi old school kimisi clubber kimisi keko.

insanları biz etiketlendirmiyoruz, sen bir kıyafete olan ilginle kendi kendini etiketliyorsun zaten.

söylediğin şeyin engellenmesi mümkün değil, ki zaten o zaman sıradanlaşmaya yol açar kimse etiketlenmese. herkes çapını bilecek.
Sosyal ağlarda paylaş

ben herkes aynı olsun demiyorum ki.

insanların farklı farklı zevkleri var ve birçoğu da öyle hoşuna gittiği için öyle giyiniyor, öyle yaşıyor ya da ne yapıyosa yapıyor mesela.

her siyah giyen kişi aynı etikete muzdarip midir?
ben siyah giyiyorum sen de giyorrsun ikimiz de no-lifer emolar mı olmalıyız bu millet için.

nerde kaldı insanları tanımak yani, illa + veya - mi düşünmeliyiz gördüğümüz biri için. nötr olsak ya
Sosyal ağlarda paylaş

Benim buna bir karşıtım yok fakat sinir olduğum taraf şu;

Yoldan geçen birisi olur. Gothictir tarzından belli fakat muhabbet sinirimi bozar:
-Şu gothicleri anlamam, neden öyleler. Çok salakça birşey, böyle o....durlar. Carttırlar curtturlar.

Arabesk dinleyen birisi geçer
-kroya bak, medeniyetmi görmüş. allahın barzosu

rapci biri gecer
-dinlediği şarkıya bak, ezik lan bunlar vs. vs.
böyle gidiyor

Sanane kardeşim, beğenmiyorsan doğal birşey söylersin. Fakat herkes senin takıldığın modda takılmıcak ki. Zevk diye birşey var.
Hani "kendisinin" takıldığı türü über görüp, anca kuul insanlar takılır havasında gezip diğer insanlara laf atanlara gıcık olurum.
Saygı diye birşey vardır. Sen rockcısındır rock seversin fakat bu sana senden farklı "zevklere" sahip olan insanları aşağılama hakkını vermez.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben en çok tikky olayına uyuz olmuşumdur

ortaokuldayken markası muhim değil bi ayakkabım camur olmuştu.bende hiç sevmem.oturdum ıslak mendillerle ayakkabımı siliyorum

salagın biri gelip tikky misin sen demişti :)

o gündür uyuz olurum.her parası olan.her lüks yaşayan kaliteli giyinene tikky denmesi sinir bozucu
Sosyal ağlarda paylaş

zaten her parası olan, lüks yaşayana tikky denmez. onlara özenen kartallı ümraniyeli tiplere denir tikky diye. insanları tikky diye sınıflandırmak, özenti demenin yerini aldı resmen bi yerden sonra.

ayrıca tabiki insanları sınıflandırırım, zira "benim gibi" olmayan çoğu kişiyle anlaşamıyorum. sizin için de böyledir bu durum.

ha dynun ayrıca, bi insan sürekli niye siyah giyer ki? bana saçma geliyor açıkcası, siyah kot siyah tişört giyip gezmek. yazın o sıcağında bile öyle geziyorlar ya, işte onlara salak demek benim en doğal hakkım. tıpkı kara çarşaflı yada başörtülü kekolara dediğim gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin çevresi yaşam tarzı farklı tabi.aslında sınıflandırma normal geliyo bi zaman sora

yazın bile siyah çizme giyen simsiyah giyen adamları bende anlayamıyorum.anlayamam cunku o adamın çevresini yaşadıgı ortamı arkadaşlarını bilemem ben

herkesin sınıflandırması kendine kalsın.ben bunu dışarıya vurma olayını sevmiyorum.biri için tikky diye düşünüosan o kendine kalsın.
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman birisi sana insanları dini inançlarına göre sınıflandıran malın önde gideni dediğinde de, bunu sindirebilmen lazım Mumu.

Sen sırf üzerindeki çarşafa bakarak birisiyle ilgili yorum yapma hakkına sahip oluyorsan, başkalarının da sırf bir düşüncene göre yapma hakları oluyor çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben sesimi çıkarabilirim.

Senin fikrinden yola çıkarak örnek verdim çünkü, senin fikrini de savunmuyorum.

"Tıpkı kara çarşaflı ve başörtülülere dediğim gibi" deyince, insanın ne anlaması gerekiyo bre hödük? de diyebilirm mesela ben sana. Çünkü sen o hakkı savunuyosun.

Ayrıca hazır ucuz Amerikan filmi repliklerine başladık, hey dostum, senin problemin o kara kıçının kafandan büyük olması!

Edit : Ben geri almıyorum, aynen duruyor mesajım.

[ Mesaj 09 Ekim 2007, Salı - 01:39 tarihinde, Asteroth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben de sana, "lan insan bozması; kara çarşaflı ve başörtülülere dediğim gibi derse bir insan, kara çarşaf ve kara başörtüden bahsediyordur, iki kez kara derse cümlede anlam bozukluğu olur, senin edebiyat dersin kaçtı yavrum?" diyebilirim o halde?

edit : hakaret olucaktı bu şekilde değiştirmeyi uygun gördüm.

[ Mesaj 09 Ekim 2007, Salı - 01:42 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Diablonun yarası var galiba ahahah.

Neyse efendim asteroth +1 dedikten sonra diyorum ki bu sınıflandırma arzusu, insandaki aidiyet dürtüsünün ortaya çıkardığı bir durum. Çeşitli seviyelerde duyulan özgüven eksikliği, bireyi başkalarını kendisinden soyutlamaya yöneltiyor. Tarz, moda vs. takip eden insanlar nasıl farklılığını ön plana çıkartmaya çalışıyorsa, bunları eleştiren ve sınıflara ayıranlar da aynı şekilde onlardan olmama farklılıklarını ön plana çıkartıyorlar. Sonra da kendi kendine bi aferin çekiyor ve güvensizliklerini bir nebze olsun gideriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...