Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bi Kaç Sorum Olucak [ !!!!!!!! ]

chris

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar Size Bir Kaç Sorum Olucak Mümkünse..

1-Şimdi Ben paticik/scripts`den Full Spawn ı İndirdim ve uzantıyı .scp olarak değiştirdim ve scripts klasorune attım sphere i actım gırdım oyuna hıc npc flan yok..? anlamadım nası olucak acaba?
2-Bazı Sunucularda +15,+9 `lu Silahların Renkleri Kırmızı,Yeşil FLan Oluyor Bunu Nasıl Yapabilirim....
3-İnside UO Programını Nereden İndirebilirim..?
4-Sunucuya bi kac npc ve item koydum...save attım işte..cıktım oyundan sonra tekrar gırdım npc`lerin bazıları kaybolmustu her seferınde kayboluyor..anlamadım?
5-Staffdakilerin Nicklerinin Üstünde [sadass uo shard staff] filan yazıyor..bunu nasıl yapabilirim..?
6-Bu Pazar Alanı Flan Nasıl Yapılıyor Acaba..? yapıcağın yeri nası buluyorsun..?
7-Vendorun Satmamasını istediğimiz Şeyleri Nası kaldırabılıriz
8-Vendora yenı bırsey satmasını ıstedıgımız zaman vendora istediğimiz şeyi nası vericez...fiyatlar flan nasıl belirleniyor..?acaba
9-Ornegin Bıryere Npc Koydum O npc ı oldurdum dıyelım...Tekrar Aynı Yerde canlanmasını nasıl sağlıcaz...?
10-npc at flan oldugunde yerde cok gec kayboluyor cesedi bunu nasıl ayarlarız..?
11-Mesela Ustumde Mage Robe Oldugu Zaman ve sunucuya save attıgımda mage robe kayboluyor..? bunu nasıl duzeltırız..
12-Britain Mezarda bazı pk`lar mezarın dısına cıkabiliyorlar bunları nasıl ayarlıcaz..?cıkmamalarını?
13-Mesela Birisi Yaralandıgında bandaj la tedavı ettıgınde kendını *kendinizi tedavi ettiniz* yada *asdaasdas ı tedavi ettiniz* böle bir yazıyı nası kafamızın ustunde cıkmasını saglarız tedavı oldugunda??
14-Örneğin Bir Menu yapıcaksın Minoc sehri britain sehri flan gibi bunu nasıl yaparım hangı programla
15-Help Menusu Script i varmı bıldıgınız acaba? GameMaster Cagrısı Stuck Filan Gibi..?
16-RuneBook Scripti Ayrıca..?

Cevab vericek arkadaslara cok tesekkur ederim..!
Sosyal ağlarda paylaş

Oha yani istersen server yapip versinler :) Bi skillerin nasil fixlenecegini sormamissin . Once biraz forumda arama yapıp bu sorularini en aza indirsen kalanlarin cevaplanmasi daha kolay olur kanımca.[hline]www.elanrealms.com No Speed, No Inj.
A tale that goes on. Become a part of it.
Sosyal ağlarda paylaş

3- InsideUO

7- Spheretemp_vend.scp den satilan itemleri kaldirabilir yeni item ekleyebilirsin.

8- Spheretemp_vend.scp den eklemeni yapiyorsun. Ekledigin itemin kodlarina VALUE=xxxx ( gp cinsinden ) fiyatini yaziyorsun.

9- Spawn Noktasi koyman gerekiyor bunun için AXIS programini kullanabilirsin.

10- Sphere.ini de
CORPSENPCDECAY=x // Yaratik vs. olunce cesedin yerde kalma suresi
CORPSEPLAYERDECAY=x // Playerlar olunce cesedin kalma suresi ( Dk cinsinden )

11-Daha iyi bir Mage Robe script i kullan.

12- PK dan kastin mezarlıktaki NPC ler ise Spawn larini koyarken "Homedist" lerini ona gore ayarlarsin.

13- Bandajla heallerken scriptin icinde
"src.emote Kendinizi tedavi ettiniz" benzeri bir satir eklemelisin

14,15,16 için paticik/scripts bolumune bak[hline]www.elanrealms.com No Speed, No Inj.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jonq, 27 October 2003 21:39 tarihinde demiş ki:
Oha yani istersen server yapip versinler :) Bi skillerin nasil fixlenecegini sormamissin . Once biraz forumda arama yapıp bu sorularini en aza indirsen kalanlarin cevaplanmasi daha kolay olur kanımca.[hline]www.elanrealms.com No Speed, No Inj.

Bazılarını Buldum..Tamamda...Daha Acıklayıcı Anlatırmısın Spawn Noktasını belırlemen lazım flan :))
Sosyal ağlarda paylaş

11-Mesela Ustumde Mage Robe Oldugu Zaman ve sunucuya save attıgımda mage robe kayboluyor..? bunu nasıl duzeltırız..
Bunun sana ufak bir kodunu verem

[ITEMDEF i_mage_robe]
DEFNAME=i_mage_robe
NAME=Death Shroud
ID=i_deathshroud
ARMOR=45
TYPE=t_clothing

ON=@Create
HITPOINTS={70 100}
attr=04

ON=@Equip
SRC.Magery=( + 10.0)
SRC.Fame=( +250)
Bu Cuppe Sizin Ununuzu Arttirdi
on=@unequip
SRC.Magery=( - 10.0)
SRC.Fame=( -250)
SRC.sysmessage Cuppeyi Cikarinca Ununuz Fis Diye Sondu
[hline]
Bu benim yaptığım osuruktan bir Mage robe
Attr=04 e kadar den aşşasını silersen 0 bir mage robe olur[hline]Water'n Roll - Food'n Roll - Wood'n Roll anlamadınız dimi? eheh anlamazsınız tabi ROCK'N ROLL dinleseydiniz anlardınız
Frp-tr.net
Aysikyu
Sosyal ağlarda paylaş

7-Vendorun Satmamasını istediğimiz Şeyleri Nası kaldırabılıriz

Böyle

spheretemp_vend.scp

Bu Dosyadan Ayarlarsın
orn:
[hline]
[TEMPLATE 102100]
DEFNAME=VENDOR_S_DEED_TEMPLATE
CATEGORY=Vendor Templates
SUBSECTION=Sell Templates
DESCRIPTION=Deed Vendor
SELL=i_deed_house_stone_plaster_small,{2 6}
SELL=i_deed_House_stone_small,{2 6} SATMA LAN!! [silersin]
SELL=i_deed_House_stone_brick_small,{2 6}
SELL=i_deed_House_stone_wood_small,{2 6}
SELL=i_deed_House_wood_plaster_small,{2 6} SATMA LAN!! [silersin]
SELL=i_deed_House_wood_thatched_small,{2 6} SATMA LAN!! [silersin]
SELL=i_deed_tent_blue,{2 6}
SELL=i_deed_tent_green,{2 6}
SELL=i_deed_house_3room,{2 6} SATMA LAN!! [silersin]
SELL=i_deed_house_wood_plaster_2story,{2 6}
SELL=i_deed_house_stone_plaster_2story,{2 6}
SELL=i_deed_tower,{2 6} SATMA LAN!! [silersin]
SELL=i_deed_keep,{2 6}
SELL=i_deed_Castle,{2 6} SATMA LAN!! [silersin]
SELL=i_deed_shop_blacksmithy_large,{2 6}
SELL=i_deed_evil_compound,{5 10}
SELL=i_deed_house_wheat_cottage,{10 20}
SELL=i_deed_shop_marble_small,{10 20}
SELL=i_deed_shop_stone_small,{10 20}
SELL=i_deed_villa_2story,{10 20}
SELL=i_deed_house_patio_sand,{10 20}
SELL=i_deed_cabin_log_2story,{10 20}
SELL=i_deed_house_patio_marble,{10 20} SATMA LAN!! [silersin]
[hline]
böyle halledebilirsin :)[hline]Water'n Roll - Food'n Roll - Wood'n Roll anlamadınız dimi? eheh anlamazsınız tabi ROCK'N ROLL dinleseydiniz anlardınız
Frp-tr.net
Aysikyu
Sosyal ağlarda paylaş

14-Örneğin Bir Menu yapıcaksın Minoc sehri britain sehri flan gibi bunu nasıl yaparım hangı programla

sphere in kendi Travel Stone u var icini biraz kurcalarsan hiç programa gerek kalmadan kendin menu yapabilirsin (ben öyle yapıyorum)

Sana linki veriyim ordaki Yazıları kopyalayıp spheretables.scp icine travel.txt olarak yazarsan olur
Ahanda Ling
[hline]
Yada kasamam ben amcam diyorsan suraya bak
[hline]
[ITEMDEF i_travel_stone]
ID=i_grave_stone
NAME=Travel Stone
Type=92
ON=@Create
color=0482

ON=@Dclick
Src.Dialog d_travel
[hline]
En kısa en baba travel stone :) eee nede olsa ben yaptım :P[hline]Water'n Roll - Food'n Roll - Wood'n Roll anlamadınız dimi? eheh anlamazsınız tabi ROCK'N ROLL dinleseydiniz anlardınız
Frp-tr.net
Aysikyu
Sosyal ağlarda paylaş

1) Bence scripti iyice incele icinde komutlar olabilir.
2) +'lı silahların renklerini scripts klasorunde magical weapons scriptinden değiştirebilirsin.
4) Npc'leri axisten koyman gerek. diğer türlü kaybolabilir.
5) Scripts bölümünü incele arşivden zebula ocak adlı scripts klasörünü indirirsen sana yardımcı olur.
6) Pazar alanına axisten travel bölümü ile green acresi gezerek beğendiğin yeri pazar alanı yap.
8) vendora sattırmak istediğin iteme "value" satırını eklersin. Örn ; Value=1500 gibi. Dikkat et vendora değil sattırmak istediğin iteme ekliyceksin bu satırı. Bence scirpt bölümündeki tutorialleri oku. yardımcı olur.
9) npc'lerin yeniden cıkmasını ( respawn yani ) axisten koyduğun zaman ayarlayabilirsin.
10) sphere.ini icinden ayarlayabilirsin. scripts bölümünde baggionun yaptığı bir tutorial var sanırım. Yardımcı olur.
11) scripts bölmünden yeni bir mage robe scripti cekmeni tavsiye ederim.
12) Axisten ayarlarsın.
14) Gump / dialog seklindeki menuleri yapman icin Dialog studio bicilmis kaftandır. araştır sitede bulursun.
15) Script bölümünü incele bulursun.
16) Script bölümünü incele bulursun.

Kolay gelsin.[hline]Kibir En Sevdiğim Günahtır....
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada sakın 2 kere üst üste aynı komutu kullanma.spawnları silmek istersende .destroy dersin olur biter.ha yada yeniden spawn olmalarını istersen .rest_spawns yazıcaksın[hline]So many times its hopeless dark and gray
And other times its hope that saves the day!!!

[Bu mesaj canbir tarafından 27 October 2003 23:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...