fede Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 şimdi ben bu sene içinde ehliyet almayı planlıyorum. bi kaç sorum var yanlız? 1. bana toplamda kaça mâl olur? 2. ehliyet kursu için tavsiye (ankarada) 3. gerekli belgeler neler? 4. dikkat edilmesi gereken husular nelerdir? teşekkürler
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 600civarına mal olur. bilmiyorum baya bi gelge istiyorlar.örnek vereyim;nüfus cüzdanı karşıdan karşıya geçerken yeşil yandıgına dikkat et.
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 600 mü? burada 220 ytl her şey dahil diyor? başka ne masrafı var
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 1.ehliyete 200'e yakın para veriyorsun. 177.5 ytl harç parası, belgelerdi vs.di derken 200 oluyor o para. kursa para veriyorsun bir de tabii. üstüne üstlük kursa yazılabilmek için sağlık belgesi alman gerekiyor bir 50 ytl'de ona veriyorsun. yazılı sınav parası da tabii ki ayrı olarak alınıyor. yani 220 ytl sadece derslerin parası. geri kalan bir sürü masraf ile 600-700 civarını bulur ehliyet işi. 2.bilmiyorum 3.1 - Sağlık Kurulu Raporu (Yetki almış hastane veya özel kliniğe, nüfus cüzdanının önlü-arkalı fotokopisi ve 3 adet fotoğrafla başvurunuz). 2 - Diploma Sureti (Noter Onaylı, 2 adet) (Öğrenciler için 2 adet resmi mühürlü öğrenci belgesi yeterlidir). 3 - İkametgah belgesi (Muhtardan) 4 - Nüfus Cüzdanı sureti (Muhtardan) 5 - Sabıka Kaydı (Cumhuriyet Savcılığı'ndan ) 6 - 9 adet vesikalık fotoğraf (fotokopi ile çoğaltılmış olmayacak) 7 - Vatandaşlık Numarası ( 11 basamaklı T.C. Kimlik No'su) (Nüfus Müdürlükleri'nden veya http://tckimlik.nvi.gov.tr adresinden öğrenilebilir.) (Yeni alınmış nüfus cüzdanlarında bu numara mevcuttur !) 8 - Vergi Numarası (Vergi Dairesi'nden alınır). 9 - Kan grubu belgesi (Daha sonra da teslim edilebilir.) 4. Eğitim yapılan(direksiyon eğitimi) pistin sınava gireceğin alanda olmasına dikkat et. Bazı kurslarda farkedebiliyor. Sınav günü şaşırma olmasın sonra. Eğer araba kullanmayı biliyorsan zaten uygulamalı sınavda bir sorun olmayacaktır ama araba kullanmayı bilmiyorsan kursun verdiği eğitim illa ki yetersiz kalır. babandan, özel ders ile bir şekilde ekstra çalışma şart. teorik sınav için ise kendin çalışabilirsin. ama ben çok merak ediyorum diyorsan kursun eğitmen kadrosu ve sınıflarını bir gör derim.
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 (Öğrenciler için 2 adet resmi mühürlü öğrenci belgesi yeterlidir) demişsin, üniden mi alacağım bu öğrenci belgesini? diploma yerine geçiyor mu yani? geçmiyorsa 2 tane diploma sureti bu adamlarda mı kalıyor? öeh be diploma ünide 2 tane fotokopsini çektirmiştim ztn noterden..
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 Şu anda okuyorsan öğrenci belgesi yeterli. Bir de üstüne diploma istemiyorlar. Mesela ben lisedeyken başvurmuştum, öğrenci belgesini kabul ettiler, üstüne bir de diploma istemediler.
ivy Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 220 emniyete vericeksin kursa vericeksin sınav parası vericeksin 600-700 arası diyorum fedecan kızılayda bi araştır kursa gitmicem falan de indirim yapsınlar yok ama gitceksen kursa iyi bi kursa git ver parasını öğretsinler herşeyi şahsen benim sadece emniyete gidip sertifikayı karta dönüştürme işlemim (220 ytl olan) kaldı edit: harf kıpraşması [ Mesaj 08 Ekim 2007, Pazartesi - 00:26 tarihinde, ivy tarafından güncellenmiştir ]
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 abi kızılayda çok dandik bi yer var ordan al. ben de ordan aldım. adamların dünya umrunda değil. derse merse gitme, de ki "yav ben direksiyon derslerine gelmicem mazot parasını da düşün". he diyolar zaten. müşteri memnuyitei sıfır ama nolcak nasolsa muhattab olmuyosun. bi tek direksiyon sınavı günü binersin geçersin. benim totalde 500e felan gelmişti şimdi zamlanmış olabiler.
fede Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 yok ya gitmem zaten kursa filan. teşekkürler bu arada
wEll Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 kursa gitmeden olur mu ki? ben olmuyo diye biliyorum
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Sırf şu işleri yapmaya üşendiğimden, 5 senedir hala ehliyet almadım sdf.
ivy Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 kursa gitmeme derken derslere gitmemeden bahsediyoruz yoksa zorunlu kursa gitmek
fede Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 @asteroth; aynen @ivy; heralde canııım
unac Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 ehliyet almak aslında 2-2bucuk aylık bi maroton. baya koşturuyosun yok sınavlarda gereken belgeler yok şunda gereken belgeler yok kayıt için vs.. resmen karşı taraf sana ehliyeti vermemeye çalışıyo sen almaya çalısıyosun zorla...ama başardığınn zaman kulaklarındakiii halliiiiiiii luuuyaaaaaaaa melodisini hissetmeni isterim
Gothic Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 benim derslerim bitti önümüzdeki hafta direksiyon egitimine başlıyorum bakalım hayırlısı =)
Ninlempis Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 b nin yanına a2 alırsan emniyette vergi indirimine gidiliyor sadece b sınıfının parasını ödüyorsun aklında olsun dedim. motosiklet rulazzes.
Öne çıkan mesajlar