Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MP3'e Rekor Ceza

sg-1

Öne çıkan mesajlar

said:
- korsan cdler kurdistan kurulmasina yapilan 5'er ytl'lik destekler ki su an dvd fiyatlari oldukca dusuk durumda
.

Siyaset yapmayın. Ehuhehe :D

said:
- İllegal MP3 transferini destekleyen komunisttir.

Komünistim ama desteklemiyorum. Komunistler ile ilgili bu aşağılayıcı tavırları takınmaya hakkınız yok. Ne hakkında konuştuğunuzu bile bilmiyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Baya yazdım da net sapıttı, kasmıyorum yine. Özet geçicem. Vicdan rahatlatmak değil bu. Vicdan konusunun ele alınacağı bir düzen mevcut değil. Refah seviyesine göre kendi yolunu bulmak olabilir. Herşey kurallı, hakkı hakkına mı yürüyor allasen öle konuşma şimdi. Korsan cd ye gelince, ben almam aldırtmam da. O konuya girmiyorum. Bu olay mp3 ünde dvdsin de değil, bir nevi dünya dengesidir. Yazılı kanunları da etik olarak kabul etmem. Radyo dinlesin demişsin güldüm açıkçası, ot mu yetişeceksin. Keşfedemeyeceksin yani, hakkın yok. Pek güzel de bir özet olmadı da, asıl demek istediğim şey: fırsatçılığın, o popüler kelime emperyalizmin karşısında evet komunistim yani.

Şu da var, kişisel bir şey fakat. Belli başlı filmler, albümler var. 100-200 kadar. Çok değer veririm, sanattır bana göre. Onları mesleki hayatımda almayı düşünüyorum. Üstteki cevabımla alakasızdır, almazsam da bir şey değişmez yani. Dur lan adama para gitsin ayıp diye değil, sevdiğim için. Zaten böyle olmadılır bana göre.

Neyse dota, kopya warcraftla hemde.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela internet servis sağlayıcıları ile anlaşsalar, ve satın alınmış mp3lerin downloadları inanılmaz hızlı olsa, insanlar çatır çatır albümler falan alır internetten, arkadaşına bile yollamaz git al 1 saniyede insin der, mesela buna benzer bir sistem olsa, mp3ler de ucuz olsa gene çok güzel olur herkez rahat eder.
Ayrıca dela burada doğruyu yanlışı değil neden oluyor onu tartışıyoruz, ha bu korsan mp3 ün bu fiyatlarla falan olması gayet doğal, ama bu onu doğru yapmıyor o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Müzisyen de bir efor sarfediyor, eyvallah. Kinsenin buna bişey dediği yok ama müzik endüstrisinin kaçırdığı bi nokta var.

Mesela yeni bir grup çıkmış ismini duymuş olalım. Şimdi bu grubun albümü de türkiyede var olsun, hadi parası da 10 milyon olsun ama sonuçta kimse şap diye gidip almaz. Müzik bu sonuçta, dinlemeden kimse sana nasıl bişey olduğunu anlatamaz. Film değil bu, senaryosunu okuyup trailerına bakıp da hmm iyiymiş diyemezsin; oyun değil bu, gamespot ya da başka biryerden yorumları okuyup da hmm o zaman alayım diyemezsin. Müzik bu, tarif etmen imkansız bişey. O yüzden mp3'ünü gidip çekersin bi iki albümünü dinlersin. Beğenirsen o zaman o grubun konserine gidersin ( = para ), gidip grupla ilgili bir sürü aksesuar alabilirsin ( = para ), bir albümlerini bekliyosan dandik korsan kalitesi yerine gidip orjinalini alırsın ( = para ). Kısacası korsanı sayesinde o grubu tanırsın. Eğer korsan olmasaydı ve dinlemek için tek adam gibi şansın 10-15 milyon lira vereceğin bi cd olsaydı o zaman cd'yi almazdın. Yeni, hiç tanımadığınız, bir grup için cidden o albümü alırdım diyen varsa çıksın lütfen. Ha, ama şimdi mp3lerini dinleyip yeni bir grup keşfediyosunuz ve hoşunuza giderse konserine gidiyosunuz albümünü alıyosunuz vs vs. Yani bi nevi de iyi grupları da elemeden gecçirip hayatta tutup muzik kalitesini
de yükseltiyo ama işte RIAA'nın nedense işine glemiyo bu.

Müzik endüstrisi biraz da diğer endüstrilerden farklı ayrıca. Oyun piyasası gibi 2-3 yılda esas satışların yapıldığı, ya da sinema gibi esas paranın biletlerden geldiği bir piyasa değil, yıllarca albümlerin satabildiği bir piyasa. Müziğin ömrü yok, o yüzden zaten bir albüm vay efenim az satmış 2 sene diye illa az para yapacak anlamına gelmez. Pink Floyd Led Zeppelin albümleri hala bugün satılıyo sonuçta çatır çatır.

Ama eğer korsan olmasaydı ne ben Dream Theater Blind Guardian Tool gibi grupları bilicektim ne konserlerine gidicektim ne de onlara o kadar para vericektim. 300 şarkılık arşivim de bana yeterdi herhalde, başka aktivitelerde harcardım o parayı.

Yazılım korsanlığı gibi bi konuda gayet hassas olmama rağmen, (sonuçta yazılım ömrü kısa olan bişey) bu müzik meselesi tamamen saçmalık bence. Kazanan zaten deli gibi para kırıyo bu işten, daha ne istiyolar anlamıyorum... Ya da anlıyorum belki ama anlamak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgi , müzik , sinema bu tarz şeyler insanlara ulaştığı ölçüde değerli olur.Bu işleri yapıpta en büyük amaçı para kazanmak olan bırakın yapmasın.Bugün televizyon da duymuştum radiohead gelecek albümünü nette yayınlacakmış bedavaya ve isteyen bahış yapacakmış.Satriani türkiye'ye geldiği sırada bir roportajında eskiden de türkiye gibi ülkelerde albüm satışları düşüktü ama simdi mp3'ler sayesinde dinlendiğimi biliyorum ve bu beni mutlu ediyor diyor.Sizce şarkıcılara para kazanma yolu yok mu ? para kazanmak isteyen şarkıcı konser versin .Kendi adıma kitap fiyatlarını örnek verebilirim çok uçuk miktarlardalar ve elimin altında olsa zevkle okuyacağım kitaplarda fiyatları yüzünden seçim yapmak kendimi sınırlamak zorunda kalıyorum oysaki bilgi herkese açık olmalı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

iTunes güzel bir sistem bence. Korsanı önleyebilecek en iyi sistem. parça başına 99 cent'i veriyorsun Lossless versiyonu hemen çekiyorsun. Hele hele yurt dışında ipod touch'la falan olduğun mekanda müzik satın almak çok kolay.

Türkiye'de ise çok zor engellemek. Korsan edinmek çok kolay. Orjinalini edinmekten daha kolay ve zahmetsiz. Neredeyse suç bile olmayacak, o derece kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

Buradaki yorumlari okuduktan sonra yazik demekten baska hic birsey diyesim yok

Chemical hele zeka unsuru bulunmayan bir yorumla korsan dengeleme yontemidir demis ya daha otesi yok.

Bak yavrum universiteye yeni basladin, anladigim entas ta okuyorsun(benim eski okulumdasin oradan biliyorum) bu kafayla sen o okulu birak okuma. Laf ebeligi yapicaksin ama

eger sen bir sanatci olma yolunda bunlari soyluyorsan bu insanlarin dedikleri az bile.

Utanin diyorum sadece yarin bir gun calinan sizin emeginiz olunca, lavugun biri cikip ben ogrenciyim para yok indiririm derse, sizde ona dinleme izleme o zaman dersiniz.

Yuz tane oyun oynama iyisini al bir tane oyna, yuz muzik dinleme iyisini al dinle. Niye universiteler, halk kutuphaneleri var, veya kiralama yerleri var. Paraniz yoksa veya bu konuya para ayiramiyorsaniz, ya halka acik yerlerde yaralanirsiniz yada dinlemezsiniz izlemezsiniz , tv ye gelmesini beklersiniz.

O zaman para yok hirsizlik yaptim demektemi normal sizin icin? o zaman evinize giren hirsiza niye kiziyorsunuz adaminda parasi yok belki?!
Sosyal ağlarda paylaş

Ya afedersin şarkıcı olsam kendim koyarım mp3'lerimi siteye. Şarkıcı parasını kazanıyor zaten konserlerden, franchising'den falan.

Yurt dışında büyük problem değil ya korsan, orda albümler yinede satıyor zaten. Ülkemizde de problem değil. O programlara çıkıp ağlayanlar bir gecede milyarlar kazanıyor zaten. 1-2 sayfa evvel ki south park videosundan farklı değil olay. Hala neyin hakkını savunuyorsunuz ya.

CD devri bitti kardeşim.

Ha film olayına gelirsek farklıdır durum. Film sinemada izlenmelidir ve onun korsanı olmamalıdır bence. Çünkü müzik gidi değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

oha saka gibi

said:
kitana
üye [şikayet et]
§ 06 Ekim 2007, Cumartesi - 01:49 [ özel msj ]
kotayı aşıyorum dl için kotayı.
ttnet çatır çatır alıyor kotayı aşınca paraları ama.
Türkiye'de lafı bile açılmaz.

sana olan maliyeti degil, sanatciya ve dagitim haklarina sahip olanlara giden telif ucreti soz konusu burda, banane sen kotayi asiyosan?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...