Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

database - javascript sorusu


mulgear6

Öne çıkan mesajlar

soyle bişey yapmam gerek..
bi sitede uyeler bi form doldurucaklar ve bu formdaki bilgiler bi formatta kaydedilicek sonra da mesela onceden hazırlanan kartlara yerlestirilicek.
soyle bişey hazırladım ama tam olarak nası kaydedicegimi filan bilemiyorum hatta yazdıgım sey onu kaydetmeye yaramıyo bile olabilir ama işte yardımcı olun :D
(bold soru işaretli kısım sorun ve bunları nası alıp karta yerleştirebilicegim)
[spo]






ACTION="????"
ONSUBMIT="return checkData(this)">
isim:








ACTION="????"
ONSUBMIT="return checkData(this)">
Yaş:








[/spo]

[ Mesaj 05 Ekim 2007, Cuma - 22:17 tarihinde, mulgear6 tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer sadece aynı oturumda kullanılacaksa, yani veriler girildikten sonra kart çıkacaksa JS ile yapılabilir evet. Daha sonra erişmek istiyorsan üstteki mesaja bak :)

[ Mesaj 06 Ekim 2007, Cumartesi - 03:17 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

form elementindeki action attribute'u, o formun "submit" olduğu sayfayı belirtir... yani o formun içeriğini (form tagı içinde kalan inputlar oluyorlar..) action'da belirtilen sayfaya post ya da get eder. burada "post" ya da "get" de farkettiysen, method'da belirtilir.. post, kullanıcıya göstermeden veriyi gönderir.. get ise url üzerinden querystring ile veriyi submit eder...

şimdi konuya dönersek.. amacın veriyi bir veritabanına kaydetmekse, form'un action özelliğinde belirttiğin sayfa, server side bir dille (php, asp.net gibi..) yazılmış olmalı. veritabanına bu sayda kayıt yapabilir..

ve temelde konunun javascript ile bir bağlantısı dahi yok^^

lakin bir üstteki mesajda belirtildiği gibi javascript ile cookie'ye yazdırarak, geçici bir yöntem de kullanılır. burada veri tamamen kullanıcının bilgisayarındaki cookie'de saklanır. sunucu ile bir bağı yoktur..

stop
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...