Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni X-Men çizgi romanları ve bir takım sorular

Bone

Öne çıkan mesajlar

bittorent ile birçok Uncanny x-men çektim..
201-429 (tabii 201'den önce de birkaç tanesini kazaa'dan çektim) arası hepsi var..
429 civarında elimde iki tane gerçek çizgi roman var Uncanny X-men ingilizce..

NR1 yayın'ın ve Arkabahçe'nin tüm X-Men serilerini topluyorum (Bir de şu x-men klasik seri kaldı almadığım).

Arkabahçe geriden takip ediyor..
Uncanny, Ultimate X-Men ve Wolverine'i marvel.com sitesinden abone olsam mı diye düşündüm..

Bittorent'den çektiğim yeni New X-Men, Uncanny X-Men, Weapon-X ve Wolverine çizgi romanlarına baktım..
Wolverine şebek gibi çizilmiş. Çizimler çok karışık. Çok depresik.

Abone olcaktım ama vazgeçtim..

Uncanny X-Men'in 400'lü sayılarından sonra Marvel Çizgiromanlarında bir değişim olmuş. Mesela sol tarafta sayıyı ve fiatı yazan kısım gitmiş felan.
Hiçbirşey anlamadım bunu neden yaptıklarını, neden böyle bir değişime gittiklerini felan. Çizimler berbat, kapak dizaynı berbat. Hikaye desen tümden berbat..
Nuff said bölümler rezalet. Eskinin esnekliğini, eskinin sıcaklığını görmedim.

Çizgi romanları incelerken bazı dönemler dikkatimi çekti..
1- Eski Uncanny X-men sayıları. Spider-Man'in eski çizgi filmlerinde bazı bölümlerinde x-men'i göstermişlerdi. Sanırım o dönemler çizildi bu sayıları..
2- NR1 yayınevinin Türkçe'ye çevirdiği sayılar.. Yaklaşık 280 civarına denk geliyor.. Bir de 1-280 arasında bazı sayılarıda bu değişiklik hissediliyor..
3- Arkabahçe'nin Türkçe'ye çevirdiği seri. Sanırım ilk 321 ile başlıyor. Bir anda 280 tipinden 321 tipine geçildi. Onslaught felan. 280 kadar ilginç değil (belki NR1 dönemleri daha nostaljik geliyor ondandır). Ama 320'den sonra çıkanlar çizim olarak benim çok ilgimi çekti.. Wizards dergisinde felan hep bu çizimleri görürdüm, NR1 ise 280 civarını Türkçe'ye çevirirdi..
4- 391. Değişimin ilki siyah kostümler geldi..
394'e gelince kapak dizaynı dahil herşey değişti. Tamam 394'ü çizen süper çizmiş. Ama 426, 429 arası sayılar insanın midesini bozuyor.. Hikayeler çok derin. Marvel dergisinin tüm sayılarını almassan bir sonraki sayıda olan olayları hiç anlamıyorsun. Eskiden kendin arayı kapatabiliyordun. Ama bu yeni sayılarda hem düzgün bir hikaye yok, hem de çizimler, senaryo her şey karışık..
----------------

Yazdığım yazıyla kafamın ne kadar karışık olduğunu anlamışsınızdır herhalde..

Abone olmaktan 429 civarı çizgi romanları eleştirmeye atladım..
Şimdi sormak istediklerim şunlar:
-Yeni sayılara abone olmak bana birşey kazandırır mı?
-New X-Men, X-treme X-Men olayları nedir?
-Bir anda olan bu değişimin suçlusu kimdir? Neden böyle kargacık burgacık çiziyorlar?
-Yeni sayıları boşversek, eski sayılara abansak, Uncanny olmayan normal X-men'leri nerden bulucaz? Download veya satın almak istiyorum (bir sayı için e-bay gibi koleksiyon sitelerden 500000 dolarlara almayı kastetmiyorum). Koleksiyon yapmak değil amacım. Sırf koleksiyon için alıp köeye atacağım yırtık pırtık bir dergiye servet harcamak istemiyorum. Bunun için bittorent gibi programlar çok iyi. Uncanny X-Men var ama X-men bulamadım..
- NR1 ve Arkabahçe Kah Wolverine'den kah X-Men'den bölümleri toparlamış ve sırayla veriyor bize. Bu tip, sayıları düzgün sırasını söyleyen bir site var mı? Mesela Uncanny X-men 290, 291, 292 diye gidiyor mesela. Ama 291'den 292'ye pat diye atlıyor. O sırada binlerce olay olmuş ama bir sonraki sayı bunları söylemiyor..
Bunun için bilmem kaçıncı X-Men sayısını almak gerekiyor. Bunu dergide de söylemiyor.. Ama mesela arkabahçe başarılı bir şekilde sıralamış dergileri..

Umarım ne demek istediğimi anlatmışımdır..[hline]Yiyemedikten sonra araba ne işe yarar?
Sosyal ağlarda paylaş

vay be.
Bende muthis hayraniyimdir x MEN in,
Bir ara yazsana bazi bolmlerin ozetlerini fln
Baya sorulacak bayada cevaplanacak var.
Kolay gelsin[hline]Infernal_Reborn, 07 October 2003 17:28 tarihinde demiş ki :
bi garip hissediyorum walla kendimi
ne hayvani cazibem warmış yauw

turk frp yazarlarinin birle$tigi dunya
Hic bitmeyen Efsaneler (burasi)
(olurya bir aksilik olmadi burasi)
Grim Fandango Turkish Fan Club
Kilicim ve ben ve kullanim
Sosyal ağlarda paylaş

nası yani "çektin"?
pdf falan mı?
eğer öyleyse bana bi şekilde yollayabilir misin? upload falan[hline]Gunn, 14 October 2003 16:12 tarihinde demiş ki:
Sallanmak için güzel bi kızın donundan daha iyi biyer düşünemiyorum açıkçası
[ oh my gooood, oh my goooooood.... ]
I've damned everyone and everything I've ever loved in his name, and I still feel no remorse. No shame. No pity...
Sosyal ağlarda paylaş

Hajim valla scanner in varsa istersen host alir yayinlariz hepsini.
Yani ben varim diyim eger sen saglarsan dergileri
Muthis te olur.
(Biraz abarti bir dusunce ama bir suru x men fan i var turkiyede)[hline]Infernal_Reborn, 07 October 2003 17:28 tarihinde demiş ki :
bi garip hissediyorum walla kendimi
ne hayvani cazibem warmış yauw

turk frp yazarlarinin birle$tigi dunya
Hic bitmeyen Efsaneler (burasi)
(olurya bir aksilik olmadi burasi)
Grim Fandango Turkish Fan Club
Kilicim ve ben ve kullanim
Sosyal ağlarda paylaş

ehuehe guardi ondan sora da arkabahçe ebemizi sitsin de mi...
6.45 olsa ne güzel...
yaşasın fotokopi, yaşasın kaos!!!! :D[hline]Gunn, 14 October 2003 16:12 tarihinde demiş ki:
I've damned everyone and everything I've ever loved in his name, and I still feel no remorse. No shame. No pity...
Sosyal ağlarda paylaş

pek anlamadım ne demek ıstedıgını ama anlayabıldıgım bıldıgım kadarıyla cvp layım..

1.spıderda cızılen fln turkıyede gosterılen (london mutant arastırma) fln sa zannetmme o zmanlarda oldugunu cızgı fılm okdar eskı degıl 90 kusr uncanny 79 damı ne cıkıyo ılk.. (kolpalmıs olabılırm)
2.o degısık x-menler bazı baska x-men grup larını fln anlatıyo bıldıgım.. mesela (bu aydan oncekı) renklı xmen/xmen tr de beast maggot a baska bı xmen akademsıı tavsıye edıyo.. fln onları anlatyıyo galıba (ayrıca banshee depresyondan fln cıktıktan sonra whıte queen ıle oraya ortmen fln luyo galıba..) (bkz. http://www.geocities.com/turkmarvel)
3.ondan sonra... bu da spıder man fln gıbı bı ton x-men dergısı var genelde parallel ılerlıyolar dıye bılıyodum.. ama oyle degıl mıs madem bılmıyom nerden bulacagını hepsıne bakyamı deneyebılırısn (o ayki) :)

bence bunları tartısmak ıcın anıme bolumu daha uygun hatta oyuzden ben oraya actım.. bence orda olması daha mantıklı (ara ıstek:bence bolumun adı çizgi fln olsun zatı)

ondan sonra bıze degılde "arka bahce"ye sorabılırsın.. ıst. te olsan gereklıden sorardın ama.. (bırazdan verecegım) tel. e acamam fln dıyosan bana soru lıstesı cıkar.. prınt edıp goturuyım gereklı seylere :)
ana! hatta tel. cızgı romanda yazıyodur ama bıdaha yazam
212-291-06-89(90-91) eger ıstersen mektup emaıl fln at verırler cvp

benden bı soru sımdıde:
ben turkıyedekı butun x-menlerı toplamak ıstıyorum... sen nr1 yayıncılık deyınce aklım karıstı.. arka bahceden baska z-men cızgı romanı basan varmı turkce?
ahanda bendekı turkce xmen lıstesı:saıylar kesın degl
wolverıne klasık serı 7 sayı
ultımate x-men 12.sayıda
renklı xmen/xmen tr galıba 18 cıktı
xmen kalsık serı 6 sayı
wolverıne kalsık serı (cılt) 2 sayı
ozel fılm sayısı

edit:degısımın sorumlusu buyuk ıhtımalle stan lee'dır eger buyuk bı degsım se... onun dısında cızım tıplerı cızere gore degısıyo kımı cızer cok sade cızıyo kımı cok karalam gıbı degısıyo.. cok cızer var fln yanı :)

yenı sayılara uye olmak sana yenı sayılar getırrı :) (ehehe ıgvencım)
[hline]a.k.a. Duxus
---------
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
Nasıl alıntı yapalım?/Nasıl imza atalım?
---------
Allah kahretsin! Kış geliyor ve benim damarlarımda bahar dolaşıyor!
---------
My life? Working in Progress!

[Bu mesaj smerten tarafından 21 October 2003 18:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an okuyamıycam fazla bişi..
ama gözüme gelenleri söylüyüm:

1- Lanet olsun PC çöktü.. Cumartesi PC'ciye götürcem, sonra bittorentten çizgi roman scanlerini çekip isteyene dağıtırım..

2- Elimde arkabahçe, NR1 ve orjinal X-Men çizgiroman sayıları var Toplam 10-15 felan.. İsterseniz scanlerip koyarım.. Ama zaten bittorentten ingilizce scanlari çekebiliyorum..

3- X-Men anime değildir.. Anime japon çizgi filmidir.. Manga japon çizgi romanıdır.. X-Men Amerikan çizgi filmi, çizgi romanı olduğundan, ve bu konu hakkında tartışmak istediğimden burda açtım topii
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arda senin bahsettiğin sayılar Arkabahçe'nin çıkardığı sayılar..

Türkiye'de ondan önce de çizgi roman olayı vardı..
Uncanny X-Men 281 civarı, Un ve Normal X-Men sayılarını derleyip toparladılar.. Sabretooth, Bishop, Omega Red hakkında birkaç sayılar çıkardılar.. NR1 yayıncılık 10 sayı felan çıkardı.. O sırada Örümcek Adam için de bir 10 sayı çıkardı.. İlk bölümler Todd McFarlane'in çizdiği bir maceraydı.. Önce Bir büyücü ve dirilttiği Kraven The Hunter + The Lizard'ı hakladı örümcek adam.. Sonra da Wolverine'le buluşup Wendigo olayını çözdü.. Ondan sonra Hulk, Solo, Dr Octopus felan filan..

NR1 ve Arkabahçe'den başka Türkçe X-Men çıkartan oldu mu bilmiyorum? Ama eski NR1 sayılarını satan yerde Arkabahçe ve NR1'dan başka X-Men sayısı bulmadım...
Sosyal ağlarda paylaş

mcfarlane spiderman mi çizdi?
benim nie haberim yoq[hline]Gunn, 14 October 2003 16:12 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 23 October 2003 13:25 tarihinde demiş ki:
Bu arda senin bahsettiğin sayılar Arkabahçe'nin çıkardığı sayılar..

Türkiye'de ondan önce de çizgi roman olayı vardı..
Uncanny X-Men 281 civarı, Un ve Normal X-Men sayılarını derleyip toparladılar.. Sabretooth, Bishop, Omega Red hakkında birkaç sayılar çıkardılar.. NR1 yayıncılık 10 sayı felan çıkardı.. O sırada Örümcek Adam için de bir 10 sayı çıkardı.. İlk bölümler Todd McFarlane'in çizdiği bir maceraydı.. Önce Bir büyücü ve dirilttiği Kraven The Hunter + The Lizard'ı hakladı örümcek adam.. Sonra da Wolverine'le buluşup Wendigo olayını çözdü.. Ondan sonra Hulk, Solo, Dr Octopus felan filan..

NR1 ve Arkabahçe'den başka Türkçe X-Men çıkartan oldu mu bilmiyorum? Ama eski NR1 sayılarını satan yerde Arkabahçe ve NR1'dan başka X-Men sayısı bulmadım...

Bunu biliyorum,Spider man in o maverasini almistim, Neden cunku o siralar Hurriyetmi ne veriyordu birkac sayisini Spiderman in,
Sanirim Bizim Kraven i biri sag gozune pompali sikarak haklamis. Heirin sag yuzunda koca bir delik vardi cunku.
De abim be o Kraven a yapilirmi.
Onu diriltemn hatunda onun gibi giyiniyodu bu arada,
Ahh ahha. Ne guzel gunlerdi onlar.[hline] Beni taniyan herkeze selamlar.
Kendinize iyi bakin
Hosca kalin
Sosyal ağlarda paylaş

hürriyet mi veriyordu hatırlamıyorum..

Bu arada yaşın kaç, 12-13 se haberin olmamış olması normal.. 19 yaşındayım.. Sanırım 14-15 yaşımdayken çıkmıştı o türkçe çevirisi.. (96 yazıyordu sanırım üstünde).. Yani 5-6 sene olmuş...[hline]Yiyemedikten sonra araba ne işe yarar?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
gene torrentlen sirasini falan karistirdiysaniz
chronological x-men olarka cekebilirsiniz

hepsi 2 kusur gb 13 sayisi var

ultimate den uncannye kadar ne kadar x-men varsa siralamislar.

arti adam olay siralamasi yapmis bir dosya icersinde
tarihi tarihine her onemli olayi yazmis.

sirayi kacirdiysaniz faydali olur ancak ben ilk cizimleri begenmedigim icin henuz okumaya baslamadim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...