Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6pas programında rtük başkanı

elm

Öne çıkan mesajlar

Dün gece saat 2 gibi Zahit Akman ahmet çakar'ın üslübünu beğenmeyip canlı yayına bağlandı.Sanırım televizyon tarihinde bir ilk ve canlı canlı sansür etti resmen programı.
" "tum spor programlarini izliyorum, fakat size baglanma ihtiyaci hissettim. gordugum kadariyla spor konusmak yerine, turk sporundaki sorunlari icinden daha da cikilmaz hale getirmek amaciyla konusuluyor... kamu gorevi yapanlar olarak, insanlari spora yoneltmek amaciyla, kararlarina katilmasak da hakemler hakkinda bu kadar agir konusmamak gerekiyor... bunlarla ilgilenen yargi mercileri zaten var... hakemlerin hakemlik yapamayacagi, oradan cekip gitmeleri gibi konulari konusmak, onlari hedef gostermek yanlistir... "

tam bu noktada ahmet cakar "bir hakemi elestirme seklinin suc olup olmadigini" soruyor. rtuk kurul baskani ise cevap veriyor: "spor programlarinin amaci gencleri spora ozendirip onlari kotu aliskanliklardan korumaktir. genellemeler yapmaniz insanlari rencide ediyor. bir insani elestirdigimiz zaman, en azindan elestiriye konu olan kisinin kendisini savunabilecegi imkanin kendisine saglanmasi lazim. oysa bir hakem, yuksek hakem kurulunun onayi olmadan kendini savunamaz... "

ahmet cakar yine ogrenmek amaciyla soruyor: "benim icin iyi bir hakem olmayan biri icin, bir gun hakemlerin patronu olursam 'ona hakemlik yaptirmam' demem suc mu? bir hakemi nasil elestireyim?" rtuk baskani: "bir hakemin tum kararlarinin dogru olmasi mumkun olabilir mi? siz hakemlerle ilgili yanlis soz konusu oldugunda karari elestirin. hakemin kotu niyetle yaptigini, baska takima menfaat getirsin diye yaptigini soyluyor olmaniz bizim kanunlarimiza gore ihlaldir, mueyyide gerektirir. arkadaslara soyleyecem, spor programlarinin formati ve izlenme zamanlari hakkinda calismalar yapacagiz. bu konuda sizlere de gorevler dusuyor."
Benim bildiğim ahmet çakar böyle bir sansür yemezdi , hakkını savunurdu ancak süt dökmüş kedi gibi hiç birşey demedi , demek ki rtük gerçekten güçlü.Gece gece sinir bozucu bir olaydı eğer bir kusur varsa ki yok bence , idari işlem yaparsın canlı yayına bağlanıp hem izleyenlere hem programa saygısızlık yapmak ne oluyor.Rtük'ü tekel gibi görüyorum kendi kafalarına göre programları değiştirerek zevkimize göre program izlememize engel oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok doğru yapmış, programı ben de izledim. Ahmet Çakar' ın konuşma şekli her yerinden falsolu zaten, herkes farkında. Adam, küçük dağları ben yarattım modunda. O kadar konuştu, topuğundan vurdular işte. Birazcık düzeltti kendini tekrar konuşmaya başladı. Erman Toroğlu özentisi bir adam, Maraton' a giremedi diye sanırım bu afra tafra. Koyuyor adama diğer spor yorumcuları ile aynı programda bulunmak. Enterasan bir adam, kendini önemli birisi olarak görüyor. RTÜK başkanı ilk defa doğru birşey yapmış. Sözleri de çok doğruydu kutladım. Ağzının payını aldı oturdu aşağı. Ama sonra gene gaza geldi vır vır konuştu. Bak sinirlendim gene...
Sosyal ağlarda paylaş

Bencede cok gereksiz bir cıkıs oldu.
Türkiye ne programlar gördü genlige zarar vericek,RTUK uyuyodu da şimdimi mudahele geregi gördü.Bide ilk baglandıgım yayın sizsiniz diyor.Sanki cok büyük bir yanlıs yapılmıs gibi.BBG lerde millet gerdege girerkende RTUK el koysa icin yanmaz en azından..
Sosyal ağlarda paylaş

" O kadar konuştu, topuğundan vurdular işte. Birazcık düzeltti kendini tekrar konuşmaya başladı "
Bu nasıl bir mantık , yasa var hukuk var eğer bu adam hep yanlış konuşsaydı su an hapishanede olurdu.Konuşuyor diye adam vurmayı mı savunuyorsunuz.
Etik ve hukuksal bir yanlışlık olmayan bir programa rtük başkanının bağlanıp sırf uslubunu beğenmedi diye 40-50 yaşında ki adamları canlı yayında azarlamasına türk medyası adına üzüldüm.Yarın öbürgün cnbce de ki dizileri de yasaklarlar ya da kafalarına göre başka birşeyler yaparlar.Bu kadar özgür olmamalı bence bu kurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Her ne kadar dobra bir insan olsada,dün fena sekilde bozuldu.Tamam,kendini kaptırıp dozu kacırdıgı anlar oluyor.Ama RTUK madem bu kadar hassas bu konuda,ki gecenin bir yarısı baglanıp nasihat veriyor,şu saatlerde tüm tv kanallarında olan psikopat KARI programlarınada bir çeki düzen vermesi gerekiyor.Böyle saçmalık olmaz yani.Yoksa Ahmet Çakar'ı savunmuyorum ben,dün ipleri kopardı yani.
Sadece RTUK baskanının artisligi mevzubahs
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hakemin kotu niyetle yaptigini, baska takima menfaat getirsin diye yaptigini soyluyor olmaniz bizim kanunlarimiza gore ihlaldir, mueyyide gerektirir. arkadaslara soyleyecem, spor programlarinin formati ve izlenme zamanlari hakkinda calismalar yapacagiz. bu konuda sizlere de gorevler dusuyor

şimdiye kadar enredeydi rtük? ilk defa mı yapılıyor bu tip yorumlar

hakikaten bıraksınlar bu işleri ya
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istediğim konuşan adamı ben hoşlanmıyorum diye kimse vuramaz da susturamazda.Bunu biz yapamazsak rtük de yapamamalı.Hukuk var gider mahkemeye verirsin.Kamu yararı diyor rtük ahmet çakara kamuya zarar mı veriyor ?
Severim kendisini ama savuncak halim yok , bana göre rtük başkanının yaptıgı sadece shovdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Başbakan olsam ilk işim rtük'ü değiştirmek olurdu. Kendi ahlak vede keyif anlayışlarına göre televişzyonculuğa yön veriyorlar. Yasaklarla nereye kadar, ben filmlerdeki sevişme sahnelerinin kesilmesini istemiyorum. Ya da Kemal Sunal'ın o komik küfürleri yerine dıııt duymayı. Zaten bütün film dıııt oluyor anlamı falan kalmıyor o zaman filmin..
Sosyal ağlarda paylaş

adam kuralları ihlal ederse öyle bir sustururlar ki bi daha kimse konusturamaz.
rtuk baskanı bu konuda herkesin bilincsiz hareket ettiğini farketmiş olacak ki yayına baglanıp hem ahmet cakar'ı hem de izleyenleri uyarmış. diger spor programlarının da bundan haberi olacak ve herkes haddini bilerek yorum yapacak bundan sonra. baskanın soyledikleri cok dogru soylemiş bu arada.
hakem kararlarının art niyetli oldugunu dusunuyosa kanıtlaması lazım.
ahmet cakar bazen geliyo "ah bak bu adamı konusmaya baslarsam sabaha kadar anlatmam gerekir. cok sey biliyorum ama anlatamam, basım yanar" gibi ifadeler kullanıyor. madem biliyosun konusacaksın, aksi taktirde hiçbişey bilmiyosundur hocam.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ara denk geldiğimde gestapoydu gaz odalarıydı yardırıyordu sdf.
Sırf bu adam yüzünden öss senem boyunca telegol izlemiştim ki ben futboldan nefret ederim, maç falan da seyretmem. Öyle fantastik bir adam, hastasıyım.
Gene izlerdim de artık futbolu geçtim televizyondan da tiksindiğimden üşendim =P
İyice iğrençleşti artık.
Sosyal ağlarda paylaş

RTÜK başkanının programa bağlanıp canlı yayında sansür uygulamaya çalışması tamamen skandaldır. Ahmet Çakar'ı beğenmiyor olabilirsiniz ama adam doğruları söylüyor. Sadece sivri dilli diye uyuz olup adama sansür uygulayamazsınız. Adam resmen alenen sansür uygulamaya çalıştı ya. Neymiş? "spor programlarinin amaci gencleri spora ozendirip onlari kotu aliskanliklardan korumaktir. genellemeler yapmaniz insanlari rencide ediyor."muş. Sen kimsin ya? Kesin bu adama Futbol federasyonundan yada hakem komitesinden falan telefon geldi, "müdahale et" dediler.

İnanılmaz bir olaydı cidden. Ahmet Çakar'da telefon konuşmasından sonra lafı koydu ama. "Etrafta onlarca zararlı program varken birazda onları böyle arasalar" dedi.

Harbi inanılmaz seviyesiz, birbirinden rezalet programlar varken sadece konuşması bazı insanları huzursuz ediyor diye inanılmaz bir şekilde programı arayarak sansür uygulamak skandaldır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Griswold 02 Ekim 2007, Salı - 12:56 tarihinde demis ki:
Bir ara denk geldiğimde gestapoydu gaz odalarıydı yardırıyordu sdf.
Sırf bu adam yüzünden öss senem boyunca telegol izlemiştim ki ben futboldan nefret ederim, maç falan da seyretmem. Öyle fantastik bir adam, hastasıyım.
Gene izlerdim de artık futbolu geçtim televizyondan da tiksindiğimden üşendim =P
İyice iğrençleşti artık.

Aynen... Benimde futbolla çok alakam yoktur. Maçları seyretmem, arada FB maçlarının özetine falan bakarım o kadar. Ama Ahmet Çakar yüzünden geçen sene ATV'de ki programını, bu senede altı pas'ı kaçırmıyorum. Tek dinlediğim adam. Hem akıllı herif, hem doğru konuşuyor, hemde eğlendirici bir anlatım şekli var.

Ahmet Çakar FTW!
Sosyal ağlarda paylaş

ne alakası var. haksız yere eleştiri yapıyorlar. hiç kimse bir hakemi ispatı olmadan art niyetli karar veriyor diye suçlayamaz.

dogruları soyluyor demişsin de nerden biliyosun dogrular oldugunu? zaten adam bişey söylemiyor ki. cok sey biliyorum ama soyleyemem diyor. konusma o zaman dallama derler adama.

neyin kapatılıp neyin kapatılmayacagına da rtuk karar versin izin verirseniz. abuk subuk programda ihlal yoksa yayınlanmasında bir sakınca yok. bu programda bir ihlal yapılmıs ve bu da gayet duzgun bir sekilde uyarılarak belirtilmiş. o uyarı yazılı olarak da gonderilebilirdi ama herkes ogrensin diye canlı yayında soylendi.
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel kardeşlerim, beğenmiyor olabilirsiniz Ahmet Çakar'ın dediklerini ama "öyle konuşamazsın" diyemezsiniz. İstediği gibi konuşabilir. Adamın hakemliğini beğenmiyor "ben başkan olsaydım atardım hakemlikten" diyor. Adama şerefsiz demiyor, küfür etmiyor.

Sizinde gereksiz Rtük'ten farkınız yok. "RTÜK karar versin herşeye"ymiş. Yok canım. O zaman teletubies'i izleyin siz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...