Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

derdimi anlatacak kadar türkçe biliyorum....


-Nae

Öne çıkan mesajlar

derdimi anlatacak kadar türkçe biliyorum ama çare olabilecek kadar değil henüz..

Silah arkadaşlarım kelimeler barış içinde yaşamak için..Şuursuz bir şairin şiirsiz dayanağıdır cümleler, ordular olurlar yanyana gelip ki ordu zaten çoğul anlatan bir kelime olarak lanse edilmiştir ilköğretim türkçe kitaplarında..

Ne çok bahsettim bu gece devrilmekten ne de az buz söyleştim söylemesi kolayda saklanmayan sözleri..Hep alt çekmecede duracak değil ya ya da bi naftalin aromasıyla yazın kışlık, kışın eskimiş muamelesi görecek değil ya söyleyeceklerim.. Söyleceklerim bir bölümü sayılır belki susacaklarım hiçbir kısmı..Baksana bu cümle bile emin değil henüz kendinden, belki bitmeyecek o da belki diyerek birgün..Belli ki iyi ya da daha iyi ama asla kötü demeyecek bir cennet nüshasının karşısında..

Ne varsa anlatmadım sana bu gece daha çok olmayanlardan başlamalıydım..Ne var ne yok öylesine bi giriş cümlesidir ondan bahsetmiyorum şu an.. Daha gelişme paragrafına yakışır laflar olarak sarf etme niyetindeyim harf edilmiş olanları dil inkilabıyla birlikte..

Adımı yazmayı öğrettiler ilk..Uzundu, uzun zaman alıyordu..Geri kaldım haliyle yanına adın nasıl yazılırı öğrenmekte..Bir hayat bilgisi dersiydi tüm altyapım..İşte hayat işte yirmi dokuz yandaşın..Ne çizersen çiz nasıl boyarsan boya..Şimdilik "ışık sen ılık süt iç, sen ip atlayadur oya"..Nasıl olsa o süt biter oyayı fark eder ışık o zaman yazarsın hikayesini altına.. "Bir ışık doğdumuydu" bir soru cümlesi değildir ayırmaya gerek yoktur sevenleri "doğdu muydu" diye..Anlatsa anlatsa bir uyanışı anlatır ışığın doğuşu süt bile ılık değildir artık soğumuştur çoktan..Ve durumu anlatacak yeni fişler yazılmalıdır sil baştan..

Bu gece ne çok yardım vücudumu gözlerin mesafesinde..Yardım et diye değil bil diye sakladıklarımı saman mecazına güvenerek..Belki bi gün gelirde gelir zamanı ak bir akçe olur diye, kara gün dostu sadece kızılay değildir insanın kendine mülklü sargı bezleri olmalıdır çünkü..

Bu gece ne çok yordum seni..Yol yordam bilmezliğimden hep bağışla nolur..Kalp kalbe karşı olmak iyi birşey değilmiş belki, kalp kalbin yanında olmalıymış hatta elinden tutmalıymış mümkünse..Korkulacak birşeyler olmalıymış eğer yar kelimesi hem uçurum hem sevgili demekse bir dilde kalbi kalbin karşısına alırken..

Adının içinden ayıklayarak anadilimi..Adım adım ilerleyerek sana anlattığım pusuladan.. Ve sabırı bir binek olarak bu yola sürerek yürüyorum. Ne çok anlattım sana ne çok hafifledim bu gece..Öğreniyorum bu dili yavaş yavaş..İnandırıyorum kendimi ağzımın içinde bir işe yarayacağına..Konuştukça su çekiyorum taştan..

Ve ben bu gece ne çok aşık oluyorum sana en baştan..

Yazar : G.Ç.Y.

yazı hakkında yorumlara ihtiyacım var iyi hoş kötü. her anlamda eleştirirseniz sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere başlık dikkat çekiçi direk okutuyo, burdan tebrikler.10 paun:p
bide eğer yazan sensen yani fazla profesyonele gitmş gibi, bilerek yüklemi sonda olmayan cümleler falan, tabi akışı hızlandırıyo ama biraz fazla o tip cümlede kurduğun için biraz baydı.
ben genelde begendim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum istemek pek bi cesaret ister :)

Kelime seçimi, anlatılmak istenen şeyler ve aradaki ufak çelişki oyunlar falan çok hoş olmuş; ama bu kadar çok devrik ve başı sonu belli olmayan cümle kullanmak okuyucuyu yorar, beni yordu açıkçası, yarısında bırakasım geldi. Ama zahmet edip okuyana güzel gelir, çok anlam barındırıyor içinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...