Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Abovvv şamanistte varmış memlekette

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

Aslında gülüp geçiyoruz ama zaten bölünmüş olan toplumumuz da sapkınlık ve aşırıcılık ortaya çıkıyor yavaş yavaş. Şamanizmi bende araştırdım biraz, açıkçası doğaya ve insana saygıyı gösteren bir din. Türklerin şimdiki dini yerine şamanizmi seçmesini tercih ederdim. Herşeyin aşırısı zararlı, nasıl ki müslümanlıkta yobaz takımı varsa şamanizmde de diğer dinlerde de var. Türklük kanı zaten Osmanlı'nın başından beri bozulmaya başladığı, her padişahın annesinin yabancı kökenli olduğu düşünülürse daha bir ortaya çıkacaktır. Ha benim ailem padişah ailesi değil özbe öz Türküz biz diyen de çıkabilir normaldir ama yüzyıllarca saf kalan bır ırk olması bence biraz mantıksız.Sadece o değerlere sahip çıkarak bugünü yaşayabilirmişiz gibi geliyor bana.

Şamanizm bizim atalarımızın dini, onu sürdürmenin gerekliliğine inanıyorum. Zaten Osmanlı'ya bakarsanız ne zaman Halifelik gelmiş, o zaman duraklama devri başlamıştır. Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra Osmanlı'nın duraklama devri yavaş yavaş kendini göstermeye başlamıştır. Türklerin kendi dinlerinde kadının başını bağlaması da yoktur, kadının yeri erkeğin yanıdır, 5 adım gerisi değildir.

Oturup 300 filmini seyredip, Leonidas'ın karısına laf eden İran elçisini öldürdüğünü görüp helal olsun herife derken bu kültürün bizim kültürümüz olduğunu bilmemiz gereklidir. Biz kendimizden yardım isteyeni geri çevirmeyen, her zaman elini uzatan bir millettik. 1453'te Fatih İstanbul'a girdiğinde kimsenin dinine, ırkına, cinsine bakmadan herkese eşit davranmıştır. Eskiye dönüp bakmak, atalarımızı hatırlayıp nasıl yaşadıklarını, ne düşündüklerini anlamak gereklidir.

Ama bunu sapkınlığa düşmeden, ayrım yapmadan, aşırıya kaçmadan yapmamız gerekir. Tersi olunca insanların hevesi de kırılıyor, isteğide kalmıyor, inandırıcılıkta ortadan kalkıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Drakkahn said:

Oturup 300 filmini seyredip, Leonidas'ın karısına laf eden İran elçisini öldürdüğünü görüp helal olsun herife derken bu kültürün bizim kültürümüz olduğunu bilmemiz gereklidir. Biz kendimizden yardım isteyeni geri çevirmeyen, her zaman elini uzatan bir millettik. 1453'te Fatih İstanbul'a girdiğinde kimsenin dinine, ırkına, cinsine bakmadan herkese eşit davranmıştır. Eskiye dönüp bakmak, atalarımızı hatırlayıp nasıl yaşadıklarını, ne düşündüklerini anlamak gereklidir.

pers kültürü? bizimi kültürümüz?? yapmayın arkadaslar :) pers kültürü bolgeye hakim olmus cok derin bir kültür dür evet uzun süredir ordadır , hatta sümer vs. dönemini baz alırsak eski yunan kültürnden bile eski olduğunu söyleyebiliriz. ancak türklükle alakası 600-700lü yıllara kadar yok denecek kadar az olan bir kültürdür ve bizim kültürümüz icinde yoğrulup değişmesi ve değiştirmesi yine 5. 6. yuzyildan sonra olmustur.

özetle , hayır bizim kültürümüz değildir , bölgeye yerleşmiş olan türk kavimleri zamanla kendi kültürleri ile sentezlemişlerdir ve en sonunda günümüze kadar uzanan osmanlı kültürü oluşmuştur , ne eskisi ne yenisi ile pers kültürü bizim değildir. (olmasın ztn)

sahsi görüsüm , bunca süredir süregelen ve tarihe malolmus bir kültüre saygı duymakla birlikte zerre sevmem keyif bile aldım hatta leonidas ın tepiğinden (film icin)
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:
Drakkahn said:

pers kültürü? bizimi kültürümüz?? yapmayın arkadaslar :) pers kültürü bolgeye hakim olmus cok derin bir kültür dür evet uzun süredir ordadır , hatta sümer vs. dönemini baz alırsak eski yunan kültürnden bile eski olduğunu söyleyebiliriz. ancak türklükle alakası 600-700lü yıllara kadar yok denecek kadar az olan bir kültürdür ve bizim kültürümüz icinde yoğrulup değişmesi ve değiştirmesi yine 5. 6. yuzyildan sonra olmustur.

özetle , hayır bizim kültürümüz değildir , bölgeye yerleşmiş olan türk kavimleri zamanla kendi kültürleri ile sentezlemişlerdir ve en sonunda günümüze kadar uzanan osmanlı kültürü oluşmuştur , ne eskisi ne yenisi ile pers kültürü bizim değildir. (olmasın ztn)

sahsi görüsüm , bunca süredir süregelen ve tarihe malolmus bir kültüre saygı duymakla birlikte zerre sevmem keyif bile aldım hatta leonidas ın tepiğinden (film icin)

Hocam yazdığım şeyi anlayabildin mi? Söylediğin şey benim yazdığım şeye ters değilki. Pers kültüründen bahsetmedim ki ben yazımda. Sen en iyisi bir kere daha oku. Özellikle kalın yazılı bölgeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...