Sergen Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 bende kurandan bir ayet yazıyım o zaman
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 said: fedaykin, 17 October 2003 17:51 tarihinde demiş ki: ...iki taraftan birisi aşırı derecede baskın çıkmadan bitmesi mümkün değil. Bu öyle uzlaşı ile bitebilecek bir şey değil. tüylerim diken diken olmadan geçemedim bu yazdıklarını. farkında olmadan kastını aşacak şeyler yazdığını kabul ediyorum. aksini düşünmek bile tüyler ürpertici. islamcı faşizm ya da anti-islamcı faşizm gibi iki karanlık seçenekten başka seçeneğimizin kalmadığı düşüncesine kapıldığımız nokta artık tüm ümitlerin tükendiği bir noktadır. şükür ki öyle bir noktadan çok çok uzaktayız.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 sergen ikidir aynı şeyi söylüyosun da ne demek istediğin hususunda en ufak bir fikrim yok[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa... [Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 17 October 2003 18:04 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 said: fedaykin, 17 October 2003 17:51 tarihinde demiş ki: Savaşın olmasını isteyip istememek hiç bir şeyi değiştirmez çünkü ortada bir savaş var. Bu savaş da her iki taraf içinde olmazsa olmazlar içerdiğinden ve bu olmazsa olmazlar hayatı tümden etkilediğinden iki taraftan birisi aşırı derecede baskın çıkmadan bitmesi mümkün değil. Bu öyle uzlaşı ile bitebilecek bir şey değil.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] haydin silahlara ?!?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Numb Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 biz şimdi Atatürk ten bir örnek veriyoruz sergen arkadaş ta bende o zaman kuran dan örnek veririm demek istiyor. sanrım. bundan hoşnut değil yani demesi şu ki Allaha inanmayan bir adama bak şimdi kuranda yazarki Allah vardır o halde allah var. diye anlatmanın yanlış olduğu üstünde durmuş gibi geldi bana. belkide yanlış gelmiştir.:)[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 18, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2003 Haydin silahlara yaparmısınız yapmazmısınız bilmem ama şu an haydin silahlara yapan onbinlerce kişi var. Ayrıca yazdıklarımda kastını aşan hiç bir şey yok hatta buraya yazabilmek için bir çok şeyi yumuşattım veya sansürledim. Askerliğimi şeriatçıların çok güçlü olduğu bir bölgede ilk başta istihbaratta yapınca, daha sonra da onlara karşı düzenlenen çeşitli operasyonlara katılınca adamların geldikleri durumu ve ne yönde ne şekilde ilerlediklerini görebiliyorsun. Bunları görmeden öncede bir miktar zaten tahmin edebiliyordum ama bu şekilde açık ve net bir şekilde görmek daha bir farklı oluyor. Siz evinizde güzel güzel benim yazdıklarımdan tüylerinizi diken diken olarak oturun, onlar 4-5 yaşından itibaren çok güzel siyasi eğitime başlıyorlar. Militan olmaya hazır hale geldiklerinde de fiziksel eğitim başlıyor. En son olarak silahlı eğitim ki bu eğitimi Türkiyede alan kaç tane şeriatçı olduğunu bilseniz dudağınız uçuklar. O sayıdan çok daha fazlası ikinci aşamada olanlar. Bir bakın bakalım bir çok getto da kurtarılmış bölgelerinde kaç tane spor salonu var. Kaç tanesi uzakdoğu dövüş sporlarını öğretiyor ve bunların kaç bin öğrencisi var. Bir sürü sırf bu iş için kurulmuş spor salonu olduğunu görüncede bakalım hala tüyleriniz benim yazdıklarıma mı yoksa gerçeklere mi diken diken oluyor. Şu an ordu onlara karşı sizin gördüğünüzün çok ötesinde bir mücadele içerisine girmiş durumda ki bu şekilde olmasaydı ya hepimiz başta sarık geziyorduk yada değişik toplumsal dinamiklerle ciddi bir iç savaş başlamıştı. Nerede uzlaşamayız konusuna gelir isek de, örneğin bir şeriatçı için anayasa Kur'an olmalıdır. Anayasası Kur'an olmayan, müslümanların iktidarda olmadığı ve ezildiği ülkeler Dar'ül Harp olarak adlandırılır ve buralar savaş alanlarıdır. Ben ve benim görüşümdekiler için ise bu asla kabul edilebilinir bir şey değildir. Mesela bu konuda uzlaşmamıza asla ama asla imkan yoktur.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
Numb Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 said: horacegoesskiing, 17 October 2003 17:48 tarihinde demiş ki: tamam işte ama bu şekilde dile getirmemek lazım. biz o hale gelelim, o hale insanları getirmeye uğraşalım. bu iş olur. her zaman için aman demek kolaydır. ama idealist veya en azından "ben adam olayım insan olayım" diyen bir insan böyle bir tembellik yapmamalı. Horace cim seni çok iyi anlıyor ve katılıyorum sana.ama o dediğin hakkaten maalesef bir hayalden öteye gidemiyor bunu bireysel olarak savunsakta hatta öyle olsakta .. hangi tarafta olursak olalım ister sol ister sağ ister ateist ister radikal müslüman hangi tarafta olursak olalım böyle bir ortam oluşmaya başlayacak bile olsa karşı taraftan veya kendi tarafından birisi çıkıp illaki bu işi bozacak tekrar eskileri dile getirecek ve yaraya tuz basacaktır. bu hep böyle olmuştur. bakın size en basitinden bir örnek vereyim isterseniz. Başörtüsü olayları olurken üniversitelerde (yeni başladıkları zaman) İ.Ü nde solcu ve sağcılar toplanmıştı herkesin 2 şer tane vekili vardıbir alay insan toplandı anfide. Mevzu şuydu: başörtülülere yapılan bu olayı hep beraber protesto etmek bir araya gelmek taraf ayırt etmeden sol sağ şu bu hepsi bi arada eylem yapacaklardı. bunun kararı için toplanılmıştı. taraflardan öncüler anlaşıyorlardı yer, zaman ,mekan konuşuluyordu. Arkadalardan birisi hangi tarafta kim olduğu önemli değil ayağa kalktı masanın üstüne çıkıp ''Geçmişi kanlı, birbirlerine karşı kan davaları olan, bütün tarih boyunca biribirlerine karşı olmuş savaşmış,olan iki zıt kutpu nasıl bir araya getirip bir eylem yapmaya çalışırsınız nerde sizin idealistliğiniz nerde sizin dava adamlığınız. ordaki sözde bizi temsil eden adamlar uyuyorlarmı inin aşağı ordann'' şeklinde bağırmaya başladı. akabinde sloganlar karkagaşa vs.. dağıldı o grup ve adam gibi bir eylem yapılamadı. taraflar kişiler söylenenler önemli değil. bir gruba bir tarafa laf atmak, söz söylemek yanlısı değilim. belki bir provakatör belkide başka bişeydi o adam herneyse.ama deme o ki o adama ayağa kalktığı zaman herkez oturmayacaktı yerinde. yada sözü bittiğinde ortalık karışmayacaktı. mevzu bu işte. O yüzden horace cim maalesef olmuyor en başta biz yapamıyoruz dediklerimizi yeni nesil gençlik dediğimiz bizler eskilerimizin yaptığı hataları yüklenip bunun ceremesini çekmeye zorunlu görüyoruz kendimizi. bu böyle gittikçe biz bu forumlarda , gazetelerde , televizyonlarda yıllarca tartışırız bu mevzuyu da bir yere ulaşamayız maalesef.[hline] Faster than light. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 said: Numb, 21 October 2003 15:11 tarihinde demiş ki: Horace cim seni çok iyi anlıyor ve katılıyorum sana.ama o dediğin hakkaten maalesef bir hayalden öteye gidemiyor bunu bireysel olarak savunsakta hatta öyle olsakta .. hangi tarafta olursak olalım ister sol ister sağ ister ateist ister radikal müslüman hangi tarafta olursak olalım böyle bir ortam oluşmaya başlayacak bile olsa karşı taraftan veya kendi tarafından birisi çıkıp illaki bu işi bozacak tekrar eskileri dile getirecek ve yaraya tuz basacaktır.[hline] Faster than light. DiMarziolu Strat Squier satılıktır. iste o gorusten olan insanlarin onlara `sie` `yurru git` demeye baslamasi lazim.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Ancak bunu yaparken çok dikkatli olmak gerekir. Geçmişten gerekli dersleri çıkartmayıp sadece Polyannacılık oynarsanız sürekli kazık yiyip durursunuz. Eğer birisine herhangi bir konuda 5-6 kez güvenip her defasında da sizi yarı yolda bırakmış veya daha kötüsü size zarar vermişse onunla bir daha birlikte iş yapmazsınız. Bu aynı şekilde siyasi ilişkilerde de geçerlidir. Bugün islamcılarla yapılacak bir işbirliği kısa vadede çeşitli yararlar sağlayacak gibi görünsede uzun vadede sol hareketin bence sonu olacaktır. O sebepten solun islamcı kesimle yaptıkları hiç bir birlikteliği onaylamıyorum. Bunu defalarca Irakta Savaşa Hayır Koordinasyonunda belirtmiştim ancak lafımı dinleyen olmadı, en sonunda ben haklı çıktım ve şu an o tür sorunlarında büyük etkisiyle dağılmış durumda. Geri toparlanma süreci yine aynı hatalar yapılarak gerçekleştirilirse bence yine dağılır ve yarardan çok zarar verir. Belirli minimumlarda uzlaşıyoruz diye beraber birşeyler yapmaya kalkarsak olayın bütününü kaçırmış oluruz. Hemen hiç bir şeyde uzlaşamadığın birisi ile üç beş ayrıntıda uzlaşıp iş yapmaya kalkarsan bundan iyi bir sonuç çıkmasını beklemek saflık olur.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 said: fedaykin, 21 October 2003 15:52 tarihinde demiş ki: Eğer birisine herhangi bir konuda 5-6 kez güvenip her defasında da sizi yarı yolda bırakmış veya daha kötüsü size zarar vermişse onunla bir daha birlikte iş yapmazsınız. İşte problem de burda. birisine öyle yapılır ama içine insanların doğum, ölüm, fikir değişimi vs. sebepleri ile girip çıktığı evrimleşen şeyler için böyle düşünmemek lazım sanki.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Numb Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 işte söz ettiğim şey iki üstte mesajda var mesela. evet aslında öyle ama....... şeklinde devam ettiği müddetçe olmaz bu iş .[hline] Faster than light. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Numb Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Yanlış bir anlama olmasın fedaykin seni o örnektekine benzetmiyorum. ama sonuçta Horace in söylediğinin bir noktada imkansızlığından bahsediyorum.[hline] Faster than light. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Zaten ben ne demişim "çok dikkatli olmak gerekir". Ve benim şu an gördüğüm kadarıyla değiştikleri yönünde hiç bir emare yok. O sebepten hadi bir kez daha deneyelim diye bir maceraya atılmanın bir anlamı yok. Şayet bir gün gelirde cidden bir çok şeyin değiştiği görülürse neden olmasın ama o gün bu gün değil.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 o gün bugün çünkü kimi kimin nasıl bi kategoriye soktuğu gayet öznel bi durum. tekrar bi değerlendirme yapılması gerekiyo en azından. adının koyulması gerekiyo. sen bana şunu söyle. en son neye okey dersin... tamamen kendi fikirlerini öğrenmek istiyorum.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Neyin pazarlığını yapıyoruz anlayamadım? En son neye okey dersinden kastın nedir tam olarak anlayabilmiş değilim.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 pazarlık yapacak durumda diiliz. fikrini öğrenmek istiyorum. şunu demek istiyorum ki, mesela başörtüsüyle devlet dairelerine girilmesine, kuran kurslarına, ona buna ok. ama hırsızlık yapanın kolunun kesilmesine okey diil filan gibi. biliyim hangi müslümandan hangi karşı kesimden bahsettiğini. potansiyel düşmanın mıyım diil miyim onun bi hesabını yapiim diyorum.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Şimdi olayı iki farklı boyutta incelemekte fayda var. Şayet bu şekilde bir savaş olmasaydı isteyen başörtüsü taksın isteyen takmasın bana ne derdim. Kur'an kursları ise belli bir yaştan sonra yatılı olmamak kaydıyla olabilir, herkez dinini öğrenebilir ancak 4-5 yaşından itibaren gitmeye başlayınca ve vaktin büyük bir kısmını burada geçirince hayattaki en büyük amaç din haline gelir ki bu bence çok tehlikeli bir durum. Zaten bugünlere gelmemizin esas sebeplerinden birisi de bu. Şeriat hükümlerine zaten hiç girmiyorum, el kol kesmek olayın yüzeysel kısmı, esas önemli noktalar hayatı düzenleyen hükümler ki bunlar çok çeşitli şekillerde yorumlanabiliyor. Ancak ne şekilde yorumlanırsa yorumlansın ben hayatın din temelleri üzerine şekillendirilmesini ve yargı organı olarak din adamlarının alınmasını hiç bir din için kabul etmiyorum. Şayet caminin etkisi en fazla kilisenin protestan dünyasındaki etkisi kadar olursa bence makul bir durum ancak ortodoks veya katolik dünyası bile bana fazla muhafazekar gelirken islamı kategorize bile etmiyorum :-) Günümüze gelirsek şu an geriye doğru atılacak her adım din devletine gitmek yolunda daha ileri bir adım olacağından türbanın takılmasına da, devlet dairelerine türbanla girilmesine de, İmam Hatip Lislerinin şu an ki durumuna da, şeriata da karşıyım... Uzun lafın kısası benim için önemli olan birey hak ve özgürlükleri ve bunun önündeki en büyük engellerden birisi olarak da radikal dini yaklaşımları (hangi din olursa olsun) görüyorum. O sebepten gelecekte din devletine dönüştürme tehdidi yaratmadıkça insanların istediği her türlü şeyi yapmasından yanayım.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 kisiler siyasi gorusleri bir takim gibi algilayip kendilerini de spektrumdaki yerlerinin farkli olmasina ragmen ben filanca gorustenim diye tanimladikca radikal kesimler istismar eder. yapilmasi gereken, insanlari filanca ya da falanca goruste diye degil, baskici-dayatmaci ve ilimlilar diye 2ye ayirmak. ilimlilar kalsin dayatmacilar nereye zttirolup gideceklerse gitsin ancak o zaman duzluge cikariz. evet askerde bi eleman anlatti, bunu 10 yasindan beri mi ne kuran kursuna yollamislar yatili, en ince detayina kadar anlatti kuranla islamla alakasi yok kisla gibi oralar diyor.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 İşte Özal çağının çocuğu :-) Devlet ve sistemle aslında hiç sorunu olmayan, şu anki yönetim biçiminde sadece üç beş rötuş isteyen (onlara sorunca bunlar çok büyük değişiklikler ya neyse) ama gerçek anlamda bir dönüşüme korkan insanlar ılımlı olur. Şayet bir şeylerin kötü gittiğine cidden inanıyorsanız ve bu yola gönülden bağlıysanız ılımlı olamazsınız. Ilımlı olmak bir kapitalist ve merkez sağ ile solda yer alan birisi için bir meziyet olabilir ama bu görüşte olmayan birisi ılımlı olamaz.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Bu arada unutmadan ılımlının zıttı baskıcı demek değilidir.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 said: fedaykin, 21 October 2003 18:20 tarihinde demiş ki: İşte Özal çağının çocuğu :-) Devlet ve sistemle aslında hiç sorunu olmayan, şu anki yönetim biçiminde sadece üç beş rötuş isteyen (onlara sorunca bunlar çok büyük değişiklikler ya neyse) ama gerçek anlamda bir dönüşüme korkan insanlar ılımlı olur. Şayet bir şeylerin kötü gittiğine cidden inanıyorsanız ve bu yola gönülden bağlıysanız ılımlı olamazsınız. Ilımlı olmak bir kapitalist ve merkez sağ ile solda yer alan birisi için bir meziyet olabilir ama bu görüşte olmayan birisi ılımlı olamaz.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] toplum icerisinde bulunan degisik gorus ve yonelimlerine ragmen insanlarin asgari musterekte bulusarak birlikte uyumlu ve yapici bir sekilde yasamalari fikrini kabullenmeye ilimlilik denir. `sen budistsin, birak ulan budizmi, mecusilik daha iyi` demek ne kadar yanlissa, `filancaoiyanizm daha iyi bu ugurda sonsuza kadar mucadele edip degisim getiricem filancaoiyanist bir ulke yaraticam` demek de o kadar yanlis. gorusun baskalarinin gorusu degil. dolayisiyla ilimli olmayarak baskalarinin da bu goruse gelmesini dayatmak - gonullu ya da gonulsuz - ya da bu gorus dogrultusunda bir takim degisiklikleri diger insanlarla ortak bir musterekte bulusmaya tenezzul etmeden zorla dayatmak `dinini degistireceksin bu daha iyi` demekten farksiz. kisilere yapilmasi gereken tek dayatma, ancak eger kisinin kendi fikri baskalarinin fikir hurriyetine ket vuran nitelikteyse bunun icrasini engellemek olabilir. kendisini takip eden ulkelerin teker teker biraktigi bir ideolojinin taviz vermez `cocugu` olmaktansa `ozal cocuu` olmayi tercih ederim.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 said: fedaykin, 21 October 2003 18:21 tarihinde demiş ki: Bu arada unutmadan ılımlının zıttı baskıcı demek değilidir.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] nedir ? ilimsiz olan ne yapacak ? kendi gorusunden taviz vermeyecek. e peki ne olacak sonucta ? kendi gorusunun diger kisinin gorusu aleyhine kabulu icin mucadele vermek. e bu nasi olur ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Peki bu uzlaşma minimum müştereklerde olunca sistemde ne gibi değişiklikler olacak, minimum değişiklikler ki bu zaten görüşleri merkezde olan insanlar için çok hoş bir şey. Mevcut sistemden memnun birisinin ılımlı olması kadar doğal bir şey yoktur, o sebepten senin ılımlı olmanı saygıyla karşılıyorum. Ancak ne zamanki sistemden memnun değilsindir, onu kökten değiştirmek istersin o zaman ılımlı olamazsın. Bu sağ görüşlü olsun sol olsun bütün idealist insanlar için geçerlidir. Şayet belli bir ülkünüz varsa onun minimumlarında uzlaşıp sulandırılmasına izin veremezsiniz. Bu illa birilerine dayatma yapmak anlamına da gelmeyebilir. Siz görüşlerinizi başkalarına anlatıp durursunuz, onun için mücadele edersiniz ama kimseye baskı yapmazsınız. Ilımlı olmak da illa dayatmacı olmamak anlamına gelmeyebilir. Ortak müşterekler diye sunduğun şeyleri mutlak doğru kabul edip, onun dışındakileri insan hak ve özgürlüklerine müdahale eden görüşler adı altında ezebilirsin. Bu arada benim siyasi görüşüm senin tahmin ettiğin gibi sosyalist veya komünist değil öncelikle bunu belirteyim, o sebepten son parargrafını üzerime alınmıyorum. Ayrıca özal çağının çocuğu hakaret değildir, o çağlarda doğmuş ve bütün yaşam görüşü onun çizdiği yolda şekillenmiş nesil için kullanılır. Siyasal olarak merkezdedirler ve politikaya mecbur olmadıkça girmezler, hayatlarını yaşamak birincil amaçtır, kapitalizmi tek kurtuluş olarak görürler, alternatifleri üzerinde küfretmek dışında pek kafa yormazlar... Kısaca 68'liler demek gibi bir şey.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 ideolojide amac, her dusunce ve fikirde en iyi, verimli ve uygulanabilir olani alarak diger dusunce turlerinden alinanlarla birlestirerek sentez yapmaktir. dunyada bu gune kadar gelmis gecmis her ideolojinin iyi ve kotu yanlari oldugu icin bu mecburi bir uygulamadir. eger bugune kadar her acidan tam ve eksiksiz, mukemmel bir sistem gelseydi, o uygulaniyor olurdu. cunku boyle bir sistemin mukemmelligini uzun vadede cogunlugun gormemesi, ya da uzun vadede bu sistemi uygulayan insanlarin kazanacagi basarilar sayesinde bu sistemin cazipligini ispatlamamis olmasi imkansiz olurdu. fakat bakiyoruz, dunyada zilyon cesit ideoloji, bunun da zilyon cesit uygulamasi var. demek ki bugune kadar digerlerinden basarili olacak, tum sorunlari giderecek bir ideoloji gelmemis. ideolojiler gelismeli ve degismelidir. insan irki teknolojik ve kulturel olarak son 10 bin yildir degisip her gecen gun yeni seyler kesfedilirken, t tarihinde bir ya da birkac kisinin ya da bir toplulugun icad edecegi bir dusunce biciminin herseyi en guzel sekilde yerine oturtan, ezelden ebede uygulanabilirligi gecerli olacak bir dusunce sistemi ortaya cikmasi IMKANSIZDIR. bu her tur dusunce akimi, yaratilan her fikirsel sey icin gecerlidir. bu durumda yapilmasi gereken nedir ? her ideolojide birbiriyle celismeden, hatta birbirine eklenerek sinerjisi daha yuksek bir etki olusturacak sekilde bunlarin iyi uygulamalarini birlestirip her yeni fikirde guncellenen bir ideolojik `fikirler toplulugu` yaratmaktir. bu durumda sen de bir ozal cocugusun.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Öne çıkan mesajlar