horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 said: fedaykin, 17 October 2003 16:40 tarihinde demiş ki: İslam aleminin büyük kısmı evlilik dışı kadının cinsel ilişkisini ölüm ile cezalandırmıyor mu veya bunu desteklemiyor mu? Peki nerede kaldı evrensel doğru... Yok böle bişi. Olsa bile evrensel doğruya aykırı olan budur.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Ayrıca evrensel doğru dediğimiz şey evet yazılı olarak da vardır. İnsan Hakları Beyannamesi adı altında.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Çok mesaj oldu kusura bakmayın ama birşey daha demeden geçemiycem. Fedaykin; bak sen de demişsin kendi çevremde demişsin. Bu şekilde çevremiz ile karar vermek çok sağlıklı bir davranış diil. Herkesin etrafımda birçok insanın kötü türleri olmuştur.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 said: fedaykin, 17 October 2003 16:40 tarihinde demiş ki: Peki evrensel doğrulara kim karar verecek, senin bakış açındaki evrensel doğrular farklı, benim açımdakiler farklı, bir başkasının ki çok daha farklı. Evrensel mutlak doğrular diye bir kitap basılıp bu oylanıp onaylandı da benim mi haberim yok. Örneğin benim çalıştığım yerdeki bir çok kişi bakire birisinin öldürülmesini çok doğal karşılıyor, hatta onların hemen hemen bütün çevreleride bunu doğal karşılıyor. Onların gözünden bakınca karşı çıkanlar üç beş batı özentisi toplumu çürüten zibidi... Adamların gözünden bakınca evrensel doğru bu ki onların görüşünü paylaşan milyonlar hatta milyar var. İslam aleminin büyük kısmı evlilik dışı kadının cinsel ilişkisini ölüm ile cezalandırmıyor mu veya bunu desteklemiyor mu? Peki nerede kaldı evrensel doğru...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] evet nerede kaldi evrensel dogru, belki de surada : dunya uzerinde yasayan insan medeniyeti olarak uzun bir gecmise sahibiz. gecmisimizde her tur zorbalik, sefalet, insanlik disilik var. bunun neticesinde toplu mirasimizi inceleyen herhangi bir insan neyin yanlis neyin dogru oldugunun en azindan silik bir sekilde de olsa farkina varabilir. bunun da otesinde bugun refah ve huzur icerisinde yasayan toplumlarin bu kriterlere gore kanun ve kural koydugunu da goz onunde bulundurursak `evrensel dogru` gibi bir kavram ortaya cikarmak mumkun olur. ha simdi curekliba koyunun fitret mezrasinda oturan haminne yenge tabii ki bu tarz dogrulari hicbir sekilde kaale almayabilir. ha iste bu durumda kanun ona dayatilabilir. peki ne farki olur bunun senin savundugundan ? su farki olur ; senin soyledigin durumda halka ragmen halk icin birseyler yapan kisinin evrensel olarak niteleyebilecegimiz seyler yerine sadece kendi dogrularini dayatarak bir diktatorya namzedi olusturmasi mazur gosterilebilirken, benim onerdigim durumda kisilerin dogrularina yer olmadigi, fakat insan medeniyetinin gecmisten bu gune olusturdugu miras dogrultusunda ortaya cikarilan `evrensel` dogrularin ancak hukmu olmasi sayesinde potansiyel diktatorluk kendini hicbir sekilde hakli gosteremez.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 said: horacegoesskiing, 17 October 2003 16:43 tarihinde demiş ki: said: fedaykin, 17 October 2003 16:40 tarihinde demiş ki: İslam aleminin büyük kısmı evlilik dışı kadının cinsel ilişkisini ölüm ile cezalandırmıyor mu veya bunu desteklemiyor mu? Peki nerede kaldı evrensel doğru... Yok böle bişi. Olsa bile evrensel doğruya aykırı olan budur.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa... abi iran.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 evet iran. hatta başka da çok yer var. Karşı çıktığım nokta İslam aleminin büyük kısmı noktası. ayrıca devamında da diyorum ki. Buna müsaade edilmez. Herkes haklarını başkasının hakkını önemli miktarda kısıtlamayacak şekilde kullanabilir. Dünyanın bugünkü durumunda bir müslüman sokakta mini etekli kadın görmek istemiyorsa bile onun bu özgürlüğünü elinden almamak için bu şekilde yaşama durumundadır. Kurallar her yaşam alanı spektrumunda yeniden değerlendirilir, uygulanır. Spektrum büyüdükçe kurallar azalır ve genele hitap edecek hale gelir.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Sergen Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 islam alemi diyince yanlıs anlasılabilir asırı islam ulkelerinde bu var hatta 2-3 musluman ulke dısında bu tur seylerin tum ulkelerde oldugunu sanıyorum recm felan yaptılar kadını nijeryada
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Allah aşkına siz hangi ülkede yaşıyorsunuz... Ayrıca recm diye bir şeyi hiç duymadınız mı?[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 yapılan şey de bu işte. islam diye büyük bir grup var ve bunlar birbiri ile iletişimsiz. İslam cahil kesim yapılmak isteniyor. Bugün bir başı olsa, organizma haline gelse, muallakta olan bişi olmasa bu; en azından büyük ölçekte; çok daha problemsiz olurdu herşey.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Ben Türkiyede yaşıyorum recm diye birşey duydum.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Zaten İnsan Hakları Evrensel Bildirgesine ben karşı çıkıyorum diyen hemen hiç kimse yokki, bütün alem onu destekliyorda gel görki herkez işine geldiği gibi yorumluyor. Zaten kıyamette bundan kopmuyor mu, herkez aynı şekilde yorumlasa, aynı şeyleri düşünse bu tartışma bile olmazdı. O sebepten evrensel doğru diye bir şey yoktur, kişilere göre evrensel doğrulare vardır. Tabi doğruların sadece başlıklarını alıp içini doldurmazsan o başka.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 o zaman doğruları alalım içlerini dolduralım. bu şekilde bi yere varamayız çünkü. bunun bir sonu gelmez. kim güçlüyse o ezer. bir otokontrol olabilmesi için bunları düşünmemiz, hayatiyete geçirmeye çabalamamız gerekir. güzel bir dünya, erdemli insanlar isteyen insanların tembellik etmemesi gerekir.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Sergen Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 said: horacegoesskiing, 17 October 2003 17:00 tarihinde demiş ki: yapılan şey de bu işte. islam diye büyük bir grup var ve bunlar birbiri ile iletişimsiz. İslam cahil kesim yapılmak isteniyor. Bugün bir başı olsa, organizma haline gelse, muallakta olan bişi olmasa bu; en azından büyük ölçekte; çok daha problemsiz olurdu herşey.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa... malezya baskanını dinlemedinizmi musluman zirvesinde dun. adam itiraf etti muslumanlar dusunen insana, akıla, yenilige karsı dedi ve muslumanların mutlaka her konuda reform gerceklestirmesini istedi.bizim 80 yıl once yaptıgımızı adamlar simdi yapmaya calısıyorlar diyecem ama bilerek yapmıyorlar
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 İçini insanlar dolduruyor o konuda bir sıkıntı zaten yokta herkez farklı dolduruyor. İnsanlık tarihinin bir tür savaşlar tarihi olduğunu düşünecek olursak bu doldurma işindeki farklılığın boyutları çok daha iyi göz önüne serilir. Bakınız İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Birinci Madde'de ne deniyor "Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler, birbirlerine karşı kardeşlik anlayışıyla davranmalıdırlar." :-) Çok bir kardeşce davranmış kardeşlerimiz milyonlarca yıldır. Al bunu istediğin yana çek, kardeşce davranmayan kim tartışmasına gir falan filan.... Kısaca mümkün olmayan bir şey, herkezin aynı şekilde doldurması. edit: Hızlı yazınca hep aynı kelimeleri kullanıp duruyorum, biraz temizlik yaptım.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] [Bu mesaj fedaykin tarafından 17 October 2003 17:21 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 said: fedaykin, 17 October 2003 17:02 tarihinde demiş ki: Zaten İnsan Hakları Evrensel Bildirgesine ben karşı çıkıyorum diyen hemen hiç kimse yokki, bütün alem onu destekliyorda gel görki herkez işine geldiği gibi yorumluyor. Zaten kıyamette bundan kopmuyor mu, herkez aynı şekilde yorumlasa, aynı şeyleri düşünse bu tartışma bile olmazdı. O sebepten evrensel doğru diye bir şey yoktur, kişilere göre evrensel doğrulare vardır. Tabi doğruların sadece başlıklarını alıp içini doldurmazsan o başka.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] insan haklari bildirgesinde yorumlanamayacak derecede net maddeler var. yasama hakki, beslenme hakki vs.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 bakın arkadaşlar. hepimiz insanız kardeşiz türküz(tc vatandaşıyız) paticiğiz. kendimizi sevmemiz sıkı tutunmamız lazım. birbirimizi sevmemiz geliştirmemiz laızm. "challenge" modunda uzaklaşmamız paylaşım boyutuna girmemiz lazım. benim herşeyin fevkinde tuttuğum konu da bu. eğitim. herkesin. ama herkesin iyi eğitim gördüğü, okuduğu, etrafından iyi şeyler duyduğu, araştırmaktan hoşlandığı bir dünya belki hayalperest olsa da o yolda atılan adımlar birikimli gelişim adımlarıdır. İyidir. Hayal deyip geçmeyip düşman belirtmeyip herkese bu düşünceyle yaklaşmak lazım. Aptal dost akılllı düşman kadar hatta ondan daha tehlikelidir. Düşmanlık kavramını da temelinden böyle sarsabiliriz zaten. Bireyler olarak. Eğitilelim, buna açık olalım, eğitelim, ve insanların eğitilmesini arzulayalım. Bu güzel olan. Kötü olansa sakat beyinler tarafından yorumlanmış evrimci düşünce: "güçlü olan yaşar" dır. Hitlerin işine geldiği şekildir. Yok etmeye dayalıdır. Böyle de olmayalım. Oldurtmayalım. Elimizden geldiğince.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Eğitelim iyi hoşta nasıl eğitelim, kimin istediği şekilde eğitelim? Benim istediğim bir eğitimle bir şeriatçının istediği eğitim arasında dağlar kadar fark var. Öyle hepimiz kardeşiz demekle işler ne yazıkki çözülmüyor, özellikle ilk başta belirttiğim gibi ülkemizde bir savaş durumu varken.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 senin istediğin de değil öbürünün istediği de değil. (şeriatçıdan kastının ne olduğunu tahmin ediyorum) Pozitif bilimler. Hoş eğitim ne tür olursa olsun araştırmayı önkoşul olarak sürdüğü ve desteklediği sürece zarar verici konuma gelmez. Bilakis doğru yere, en azından bireyin kendi gelişim süreci içinde gelmek istediği yere gelmesine yardımcı olur. Bu savaşın olmasını sen istiyor musun fedaykin? Ben istemiyorum. Ve bunun herhangi bir türden bir zafer ile değil, barış ile çözümlenmesini istiyorum.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 said: horacegoesskiing, 17 October 2003 17:39 tarihinde demiş ki: ...bunun herhangi bir türden bir zafer ile değil, barış ile çözümlenmesini istiyorum... ne yazık ki eşit büyüklükteki islamcı yobazlık ve anti-islamcı yobazlık anlayışlarının eşzamanlı olarak yumuşayıp; her iki düşüncedeki insanların samimi bir biçimde karşısındaki için "yahu bu adam birşeyler söylüyor ama... bakalım bi dinleyelim nedir sıkıntısı" demeye başlamadığı sürece barışı sadece hayal ederiz.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 tamam işte ama bu şekilde dile getirmemek lazım. biz o hale gelelim, o hale insanları getirmeye uğraşalım. bu iş olur. her zaman için aman demek kolaydır. ama idealist veya en azından "ben adam olayım insan olayım" diyen bir insan böyle bir tembellik yapmamalı.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 abi mesaj tvde de `pozitif bilim` belgeselleri yayinlaniyor ama her seferinde tuhaf sekilde sirayet ediyor ekran basindakine.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Savaşın olmasını isteyip istememek hiç bir şeyi değiştirmez çünkü ortada bir savaş var. Bu savaş da her iki taraf içinde olmazsa olmazlar içerdiğinden ve bu olmazsa olmazlar hayatı tümden etkilediğinden iki taraftan birisi aşırı derecede baskın çıkmadan bitmesi mümkün değil. Bu öyle uzlaşı ile bitebilecek bir şey değil.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 :) gülüyorum. doğrusun. peki napıcaz unity. yanlış mı söylüyorum. olmaz mı. hayal mi kuruyorum. kötü şeyler mi istiyorum. nedir..[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 fedaykin çok tehlikeli şeyler söylüyosun. insanları zoraki bir savaş tutumuna sokmaya çalışmak çok yanlış. Çok çok yanlış. Bu ailelerin bölünmesi manasına bile gelir. tarafgir olmayanları savaşın içine çekmeye gider bu iş. Uzlaşmayla bitmeli başka türlüsü herkesi ağlatır. olmazsa olmaz olan bu çelişkilere de bi örnek ver bakalım olmuyo muymuş. en azından biz ikimiz birbirimizi bi anlayalım bakalım.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Ama o devrim ve rejimin içini de kim dolduruyo işte. Atatürk statik bir yapı istemezdi. O durumda bile çok partili sisteme geçmeyi çok istemiş bir insandı. Hatta yıllar sonra bile hala tek parti hüküm sürdü onu anladığını iddia edenler tarafından. Herşeyin başında o bu ülkenin kurtarıcısı, ülkenin halkını seven bir insandı. Yanlış anlamamak lazım. O devrimler içinde inkılapçılık da var. Ki en önemlilerindendir. Fakat bu unutulunup atatürk yobazlığına gidiliyo işte.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Öne çıkan mesajlar