Absolut Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Yanlış mı okudum yoksa biri orda 25.000 kişi vardı mı yazmış? Toplamda 500 kişiyi geçmedi orda olayları yapanlar diye hatırlıyorum.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Yanlış hatırlıyorsun. Tam sayıyı hatırlamıyorum ama binlerce kişiydi.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
Sergen Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 bende kurandan bir ayet yazıyım o zaman
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 peki şöyle bişi söliyim. ortalıkta o yakma eyleminin faillerini suçsuz bulan kimse yok gördüğüm kadarıyla. engel olunması konusunda. evet. bence de engel olunması gerekirdi. fakat aksi takdir suç teşkil etmez. hiç bişeyi sallamıyosanız kanunda ve insan haklarında bu böyledir. tekrar ediyorum. engel olunması gerekirdi fakat edilmemesi suç olmamalı. bu durum hak ihlali olur. ortada ölenler için üzülmeyen kimse de yok herhalde. lakin şu olmasın lütfen. "bu yobazlar şeriatçılar asmak kesmek lazım" türünde bişi lütfen olmasın. lütfen olmasın. lütfen olmasın. lütfen olmasın. lütfen olmasın. lütfen olmasın. lütfen olmasın. yobazları, fanatikleri kendilerinden başka kimse sevmez. fakat anlam kaymaları yaşadığımız günümüzde yobaz, gerici şeriatçı diye oluşturulmuş profiller ve steryotipler var. müslümanlığa karşı bir hale getirme çabaları var. bunları gözönünde bulundurup diyceksek de en azından sonra söliyelim arkadaşlar. bu ülke bizim ülkemiz. hepimizin. bu konu altında birlik olmalıyız. başka hiçbirşey altında olamıyorsak bile.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Sergen Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 niye densin biri seriat rejimini savunuyorsa kendi gorusudur bu seriatcıların bu tur olayları insanları tahrik ediyor ve kotu dusunuyor insanlar yoksa seriatcılarda cok rahat yasıyorlar bu ulkede,istanbulda bir suru seriatcı semt var hic laikler orayı basıp birsey yapmıyor onlara siz hic seriatcılara karsı bir olay duydunuzmu hayır yok cunku seriatcılar laikler normal yasıyor bu ulkede azınlık haric seriatcılar agresif olunca tepki cekiyorlar,seriatcılar,komunistler her turlu rejimi savunan kisiye karsı birsey yok istediklerini yapıyorlar ama oruc tutmayan,din gorusu uymayan insanları yakmak isterlerse o zaman tepkiyi hakederler bence..
Numb Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Alev alatlı bir röportajında: gazeteci: Peki alev hanım siz kokrmuyorsunuz radikal fanatik müslümanlardan? Alev Alatlı: tabiki korkuyorum fanatik müslümanlardan fanatik hıristiyanlardan fanatik yahudilerden .. herhangi bir şeyin fanatiğinden korkulur tabiki..[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Sergen Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 en iyi seyin bile yobazlıgı asırılıgı kotudur sadece din icin degil her konu icin gecerli bu
Numb Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 said: Sergen, 15 October 2003 15:10 tarihinde demiş ki: niye densin biri seriat rejimini savunuyorsa kendi gorusudur bu seriatcıların bu tur olayları insanları tahrik ediyor ve kotu dusunuyor insanlar yoksa seriatcılarda cok rahat yasıyorlar bu ulkede,istanbulda bir suru seriatcı semt var hic laikler orayı basıp birsey yapmıyor onlara siz hic seriatcılara karsı bir olay duydunuzmu hayır yok cunku seriatcılar laikler normal yasıyor bu ulkede azınlık haric seriatcılar agresif olunca tepki cekiyorlar,seriatcılar,komunistler her turlu rejimi savunan kisiye karsı birsey yok istediklerini yapıyorlar ama oruc tutmayan,din gorusu uymayan insanları yakmak isterlerse o zaman tepkiyi hakederler bence.. yani cevap veriyim dedimde. söylediklerin arasında ne bilimsel nede önyargısız hiçbişey yok tutlacak cevap verilecek yanı yok be mesajının.. kusura bakma. herşeyden önce şeriat çı diye bişey demişsinki manası nedir ancak ben buraya yazdıktan sonra bakıp öğreniceksin büyük ihtimalle. şeriatçı smetler falan.. rica ederim mahalle ağzıyla konuşmayalım. şeriatçı olarak nitelendirdiğin kesim sanırım müslümanlar. bunlarda çok kolay yaşamıyolar bu ülkede buda aşikar kulaklarını gözlerini biraz aç derim. konu dışına da çıkmayalım bu arada diğer arkadaşlardan özür diliyorum.[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Alev alatlının o lafı tam öyle diildi ama... evet anlatmak istenen buydu yani.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Numb Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 ne biliyim horace o kadarı aklımda kaldı :) çabuk unutuyorum galiba neydi tam doğrusu. devamında bi şey daha vardı ama onu bilerrek yazmadım şimdi konu başka bi yere kaycaktı kesin :)[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
ascraeus Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 bu yobazları serıatcıları asmak kesmek lazım sonuna kadar madem bu yobazları onlardan baskası sevmez madem dındarlıgı ınsanlara kotu bırseymıs gıbı gosterıyolar da bızım saf ınancımızı yaptıkları hayvanlıklarla lekelıyolar basımızdakı turbanı kullanıyorlar dıyorsun o zaman senın gorevın onları kınamak kendınden uzaklastırmak olmalı onları "anlam kaymaları yasıyoruz" palavrası altında savunmak degıl "yaktılar adamları lan" evet yaktılar yolları ıcın olduler 1400 sene oncede olmuslerdı daha da olurler yeterkı peygamber cocuklarını oldurenlerın elınden gecmıs dının gercek muslumanları onları yakmak ıstesın
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Numb sanki o yazıyı bi daha okuyu kendi mesajında bi edit yapma yoluna gidersen daha güzel olcak herşey... İstenen arzu edilen ortamı anlatmış kardeş... Yanlış birşey olduğunu sanmıyorm.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Sergen Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 ne diyorsun kardesim sen bende ailemde musluman hicbirimiz seriatcı degiliz.muslumanlar zorluk cekiyor diyor bide yahu bu ulke zaten tamamen musluman bir ulke kim ne zorlugu cekecek sacma sapan seyler yazmıssın
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 ascraeus. benim onları savunduğumu nede gördün? asla yapmayacağım birşeydir. hata neredeyse ona karşıyım. Her zaman. Fakat kaygılarımda da malesef haklıyım işte. Çünkü bunlar palavra değil. Normal bir günümde sıkça karşılaştığım birşey. Bi bildiğim var inan ki. Böyle yapma...[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Numb Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 ascraeus senmisin bu dini yargılayacak adam acaba ? yada ceza biçecek görevli. ? bizim kimseyi savunduğumuz yok. ayrıca tek davaları uğruna ölmüş adamlar bunlarmış gibi muamele yapılmasına da karşıyım. yapılanın yanlış olduğu aşikardır kimse burda doğru olduğunu söylemiyor. vede konuyu saçma bir şekilde dine pislik atmaya çalışarak bayağılaştırma lütfen. dini eşeltirmek kimseye düşmez.[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Sergen Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 O semtler dedigim herkes bilir isim vermiyorum orda oturan arkadaslar varsa alınabilirler diye sen seriatcı ile muslumanı bir tutmussun ondan musluman zorluk cekiyor demissin yani bu ulkede seriatcılar zorluk cekiyor demeye getirmissin gibi birsey olmus
Numb Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 said: Sergen, 15 October 2003 15:23 tarihinde demiş ki: ne diyorsun kardesim sen bende ailemde musluman hicbirimiz seriatcı degiliz.muslumanlar zorluk cekiyor diyor bide yahu bu ulke zaten tamamen musluman bir ulke kim ne zorlugu cekecek sacma sapan seyler yazmıssın sergen bence ayakta uyuyan birisi varsa oda sensin kardeş.. bu ülkede hala başörtüsü olan kızlar üniversitelere hatta ve hatta daha bir çok yere alınmıyorlar. ki bu konuya girmek istemiyorum lütfen açmasın kimse konuyu dağıtmasın. örnek vermek amacıyla söyledim. sırf bu örnek bile yeter sana. bariz eğitim hakkı elinden alınıyor haklı evya haksız önemli değil. sonuçta böyle bir yaptırım var. bua bir zorluk işte. en basitinden.[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Sergen Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 o sorun karsıt gorsuteki insanlar arasındaki sorun degil devleti elinde tutan guclerin yaptırımı yoksa bu yasaga halkın % 80 den fazlası karsı [Bu mesaj Sergen tarafından 15 October 2003 15:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Numb Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 kim alıncakmış kardeş. söyle işte çarşamba diyceksin başka ne diyceksinki?? fatih diyceksin veya. kaç sendir gitmedin oralara bilmiyorum ama inan bana böyle bişi yok orda. sırf deneme amacıyla elimde bira şişesi kaç kere dolaştım çarşamba sokaklarında gece vakti. sarhoş taklidi yaptım sesli konuştum falan. gıkını çıkaran olmadı. nasuıl yafta yakıştırırsınızki bir semte şeriatçı diye kardeş. ynlış bi anlama varsa düzeltin lütfen. bizde müslümanızda bu mevzu diilki zaten olmasakta ben bunları yazardım büyük ihtimalle. dediğim şey evet orda bir suç işlenmiş bu barizdir yapanda yaptıranda suçludur hatta katildir. ama bu yüzden bu bir topluluğa maal edilemez. bu başka bi şeyde söylemiyorum o topluluğu yada ona benzer toplulukları korumuyorum. ama bu onları keselim manasınada gelmez tabiki. tam türk mantığı budur işte. keselim yasaklayalım. olmaz olmadı halada 0lmuyor olmayacakta. her kesimden sapmış fazla fanatik olmuş adamı keselim o zaman. hepsini ayrı ayrı kontrol altına almak ve kazanmak lazım.[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Soulless Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 said: horacegoesskiing, 15 October 2003 14:53 tarihinde demiş ki: engel olunması konusunda. evet. bence de engel olunması gerekirdi. fakat aksi takdir suç teşkil etmez. hiç bişeyi sallamıyosanız kanunda ve insan haklarında bu böyledir. tekrar ediyorum. engel olunması gerekirdi fakat edilmemesi suç olmamalı. bu durum hak ihlali olur. Horace kimse hapse atalim sivas halkini demiyor zaten , ama olaylara birsekilde katilan yada göz yuman bunlar degilmiydi ? İste yillar sonra bile insanlar sivas dendimi , sivasli dendimi geriliyor , onlara karsi bir sogukluk olusmus insanlarda.Buda hakettikleri bir ceza onlar icin.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change
Numb Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 soul kardeş bu cezayı haketmişlerdi demek ne kadar doğru sence? o zamanlarda yeni doğmuş bir çocuk düşün şu anda bu şekilde muamele gören. oda mı hak etmişti acaba.?[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
ascraeus Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 horace ben ne dedım onları kotulemenız (kesin bir dille "yaktılar ulan" la degıl) lazım kı onlara yakıstırılan sıfatlara maruz kalmayasanız numb kendı azıyla soylemıs ıster kendı halıyle ınansın ıster gıdıp ınsanları yaksın her musluman = serıatcı dusuncesı var bundan rahatsızsan dedıgım gıbı bu sızın elınızde sımdı numb ben sana peygamberın dının bır zamandan sonra bozulacagını soyledıgı hadısı bulsam getırsem sen bu yalan dıyeceksın."tek davaları ugruna olenlermıs gıbı gosterılmesıne karsıyım" demıssın ama kımın azından bu yonde bı laf cıkmıs soyleseydın ıyı olurmus,soylemek ıcın laf etme ıstersen."dıne laf edılmes bok atılmaz" ın arkasına sıgınma hersey gıbı dın de elestırılır tartısılır ben veya herkes tarafından ayrıca kendınızı gulunc duruma dusurmeyın muslumanlar bu ulkede zorluk cekıyor deyıp.ne o camıye gırmenıze mı engel oluyorlar oruc tutmanıza mı kızıyorlar siz zorluk gormemıssınız bı engel yaratmıssınız turban dıye oraya cekıp kullanıyorsunuz buraya cekıp kullanıyorsunuz
Sergen Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 said: Numb, 15 October 2003 15:35 tarihinde demiş ki: kim alıncakmış kardeş. söyle işte çarşamba diyceksin başka ne diyceksinki?? fatih diyceksin veya. kaç sendir gitmedin oralara bilmiyorum ama inan bana böyle bişi yok orda. sırf deneme amacıyla elimde bira şişesi kaç kere dolaştım çarşamba sokaklarında gece vakti. sarhoş taklidi yaptım sesli konuştum falan. gıkını çıkaran olmadı. nasuıl yafta yakıştırırsınızki bir semte şeriatçı diye kardeş. ynlış bi anlama varsa düzeltin lütfen. kazanmak lazım.[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır. ozel sırt doktorum fatihte gecen ay ordaydım dedim iste ben artık bu tur asırı olaylar olmuyor pek halk arasında ayrıca seriatcı semt gibi bir soylem malca hatalı olmus ozur ilk mesajda kendim genelleme yapmayalım demisim seriatcı sehir felan diye sonra kendim seriatcı semt demisim muhehehe
Numb Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 said: ascraeus, 15 October 2003 15:51 tarihinde demiş ki: horace ben ne dedım onları kotulemenız (kesin bir dille "yaktılar ulan" la degıl) lazım kı onlara yakıstırılan sıfatlara maruz kalmayasanız numb kendı azıyla soylemıs ıster kendı halıyle ınansın ıster gıdıp ınsanları yaksın her musluman = serıatcı dusuncesı var bundan rahatsızsan dedıgım gıbı bu sızın elınızde sımdı numb ben sana peygamberın dının bır zamandan sonra bozulacagını soyledıgı hadısı bulsam getırsem sen bu yalan dıyeceksın."tek davaları ugruna olenlermıs gıbı gosterılmesıne karsıyım" demıssın ama kımın azından bu yonde bı laf cıkmıs soyleseydın ıyı olurmus,soylemek ıcın laf etme ıstersen."dıne laf edılmes bok atılmaz" ın arkasına sıgınma hersey gıbı dın de elestırılır tartısılır ben veya herkes tarafından ayrıca kendınızı gulunc duruma dusurmeyın muslumanlar bu ulkede zorluk cekıyor deyıp.ne o camıye gırmenıze mı engel oluyorlar oruc tutmanıza mı kızıyorlar siz zorluk gormemıssınız bı engel yaratmıssınız turban dıye oraya cekıp kullanıyorsunuz buraya cekıp kullanıyorsunuz sırayla cevap veriyoruz. ben şeriatçı olmaktan rahatsız oluyorum demedim ve ima etmedim zaten . şeriat islami hükümlerin tümüdür. ama yobazlık farklı bişey. bi kere sen bana getirebilirsin tabiki böyle bir hadis olada bilir böyle bir hadis ama sen bu hadisin ne manaya geldiğini anlamamışsın oda ayrı başka bir mevzu. o tek davaları uğruna ölenlermiş kısmınıda anlamamışsın '' dünyada sanki davaları uğruna ölen tek adam bunlarmış gibi gösterilmesine karşıyım dedim. ayrıca bir arkasına sığınmada söz konusu değil:) neyin arkasına neden sığınayımki. din tabiki eleştirilmez. bunun aksini sanki yeni birşeymiş gibi sunma istersen. din bir olgudur ve vardır. onu değiştirmek eleştirerekk geliştirmek gibi bi durum yoktur. kabul edersin veya etmezsin. din bir dogmadır budur. sanki farklı bişey bulmuşki tabii efendim dinde herşey gibi eleştirilir lafıda ilginçmiş hakkaten. tabi eleştirirsin aslında manası yok bence zina haram değil mesela şu şu sebeplerden. diyebilirsin mesela. ama bunun kıymeti yok. anladın? işte araştırmacı bilgili gençliğin bir başka örneğinide son cümlede vermiş arkadaş. islamiyet zaten namaz kılmak oruç tutmak hacca gitmekten ibarettir bunlarda engellenmiyor . bide engellenseydi sanki bunlar bize verilen bir ödülmüş gibi davranmak da ayrı bir ilginç. demek izin veriyosunuz camiye gitmemize namaz kılmamıza... SAĞOL BE.[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 said: Numb, 15 October 2003 15:25 tarihinde demiş ki: ascraeus senmisin bu dini yargılayacak adam acaba ? yada ceza biçecek görevli. ? bizim kimseyi savunduğumuz yok. ayrıca tek davaları uğruna ölmüş adamlar bunlarmış gibi muamele yapılmasına da karşıyım. yapılanın yanlış olduğu aşikardır kimse burda doğru olduğunu söylemiyor. vede konuyu saçma bir şekilde dine pislik atmaya çalışarak bayağılaştırma lütfen. dini eşeltirmek kimseye düşmez.[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır. seriatci diye bir kesim var, islami radikal bir sekilde ele aliyor bunlar. sivasta da bu guruh adam yakti. period. bunun baska izahati olmaz. sen cart diye seriatcilari itham edenleri muslumanligi itham etmekle sucluyorsun. hata.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Öne çıkan mesajlar