Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çocuklar, Darwin Yalan Söyledi!

Dev

Öne çıkan mesajlar

dediğin yaklaşım çok güzel olmasına karşın şöyle birşey varki inanmadıktan sonra cennet için, inanıyorum desen etrafındakilere tanrı bunu anlamayacak mı? :) bu vicdanı olmayan insanların sırf cehenneme gitmemek için kötülük yapmaması gibi birşey. adice...

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 23:08 tarihinde, Farinal tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

işte sadece cennet için inanıyorum diye geçinen birisi de cehennemden korktuğu için içinden geçen binbir kötülüğü yapmayan birisi gibidir bence. ki zaten içinde inanç hissetmedikten sonra zaten tanrıyı kandıramayacağına göre cennetede giremezsin heralde. ha yok ben feci rol keserim diyorsanız bilemem
Sosyal ağlarda paylaş

lorrotor dedigin seyin bi adi war
yanis hatirlamiyosam pastor matrisi mi ne
yane adamin dedigi
eger tanri warsa ve inanmassaniz sictiniz
warsa inanirsaniz cennettesiniz
yoksa inanirsaniz kaybiniz az bisi
yoksa inanmazsaniz notr

bu durumda matematiksel olarak inanmka daha karli diyo

ha ama ciddi ciddi snein tanriya inanmanin nedeni tek buysa cok yazik
bunun adi inanc deil
kazanc kaygisi
Sosyal ağlarda paylaş

yani ben size az olsa inanabilmeniz için bi neden yazıyorum kaybedicek bişey yok nasıl olsa.ben öyle inandığımdan değil hani "öyle yazdım işte =/" dedim.yani yüreğinde hissedebilirmisin bilemem tabi oda bişey kaybettirmiyo ama inanırsan gerizekalı olmuyosun hani somut olmayan bişey için yatıp kalkıyolar filan gibi.inanıyorum,seviyorum,manevi açıdan daha huzurlu hissediyorum,kendimi inanmak zorunda hissediyorum.ama oturup namazda kılmıyorum.okulda işte filtre zarfları harçlığımdan para veriyorum arada oruc tutuyorum bayram namazlarına filan giderim bazen oyle yani =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi Tanrı yoksa kaybettiğin birşey olmaz, varsa da inanırsan cennete gidersin (iyi de bir insan olursan) ne kaybedersin ki mantığı yanlış. Yoksa ben bunun farkında olmasam bile şu dünyadaki sayılı günlerimi bana saçma gelen birtakım kurallara boşu boşuna uyarak geçirmiş olurum. Bu durumda kaybettiğim şey yıllarım, gençliğim falan olur yani :D
Sosyal ağlarda paylaş

said:
İnanırsam (ki nasıl oluyor anlamadım) mantığımı ve kendime olan inancımı kaybedip olmayan bir hayale anlamadığım dillerde yalvararak zaman keybedicem.

+666

Birde bu Harun Yahya, Adnan Oktar mı ne o herif mi? O herifse nie kendi ismiyle yazmamış. birde o adam az biraz anton lavey'e mi özeniyor acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

ledzeplin

dediğim şu yani.kur'an sadece yol göstericidir.iyiyi kötüyü gösterir.kur'an a göre bir yasağı çiğnersen illaki cehenneme gideceksin diye bir şey yok.farzlar vardır.her yerine getirmeyen cehenneme gidecek değil.sadece o güce inanarak yaptığın iyilikler doğrultusunda da gidebilirsin cennete.illa 5 vakit namaz kıl filan yat kalk dua et kurallara uy olayı değil.kul sevindirmek gibisi yoktur hani.müslümanlıktan örnek verdim neden bilmiyorum hani.allaha inanıp bir dinin mensubu olmamakta var.işin o boyutunu bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
İnanırsam (ki nasıl oluyor anlamadım) mantığımı ve kendime olan inancımı kaybedip olmayan bir hayale anlamadığım dillerde yalvararak zaman keybedicem.

yatıp kalkıp dua edin demiyorki kur'an veya allahmı diyim işte.inan ve elinden geldiğince kötülükten uzak dur.zaman kaybı ile alakası yok bunun.namaz mesela yatıp kalkıyosun filan ama işe bilimsel açıdan bakarsan kireçleme gibi hastalıklara da iyi geliyor hani.oturup normal egzersizini yapana kadar namaz kıl.belki daha az vakit harcar ki allah varsada sevap hani.veya bi dolmuş durağında kös kös otururken ölmüşlerin ruhuna dua etmekte zaman kaybı değil.illa arapça etmen sure okuman fatiha okumanda gerekmiyor.içindeki istek önemli.sen ölmüşleri bi anmak istemişsen huzur içinde yatsınlar desen bile yeter illa fatih a oku arapça anlamadığın dil olayı değil.herneyse yani.geçtiğimiz sayfalarda arkadaşın birinin dediği gibi.takım tutmak gibi bişeydir bu herkesin bi sebebi vardır inanmaya inanmamaya değiştiremezsinde bunu

burda ben sevap için allah varsa için inanıyorum gibi anlaşılmasın basit yollardan anlatıyorum öyle yoksa inancım inanç =)

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 23:39 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...