Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

patlican pat pat bom

dory

Öne çıkan mesajlar

bugun bi yemek yaptim.
ilk denememdi ancak dehset oldu.
fotograf yok ama tarifi paylasayim dedim.
simdi soyle yapiyoruz

patlicanlari sanki pijama giymisler gibi soyuyoruz(zebra modeli)
sonra onlari halka halka kesip 5 dk tuzlu suda bekletiyoruz.
sonra tavamıza yag koyuyoruz
yag isininca patlicanlari tavanın tabanını kaplicak sekilde diziyoruz, üzerine bi kat domates(onlar da halka dogranmıs) koyuyoruz.
araya biberler serpiştirebilirsiniz ben yaptim dehset oluyor.
bi kat daha patlican ve domates dizdikten sonra tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakiyoruz.
(kapak kapali pişicek)

sonra da yiyoruz.

yanına pilav ve corba yaptim bi de patates salatasi.
ölümcül oldu ^^

bi sonraki sefer foto koyarım.
Sosyal ağlarda paylaş

patlıcanlı her yemek güzel zaten, ben pek severim ama patlıcanın sevmiyenide çoktur, acı acı olmıycak patlıcan güzelini bulmak lazım, bu arada patlıcanla ilgili baya bi benzer çeşit olduğu için karmaşa olmuş ama bencede
said:
Patlican musakka ile oturtma kismen ayni $eyler ufak tefek farkliliklari mevcut.Dory yaptiginin icine kiyma koysaydi oturtma olcakti i$te

:)
Sosyal ağlarda paylaş

Patlicani yarar icine kiyma koyarsan imam bayildi olur,patlicani yuvarlak veya kup veya istedigin sekile sokup dory(senin) yaptigin gibi yapip kiyma koyarsan oturtma olur :: ) ayrica patlican gercekten allahin lutuflarindan biridir hele bu oturtmayi guzel yapan birisi varsa yaninda arpa $ehriyeli pilav + tortusuz guzel calkalanmi$ bir cacik fena oluyor ekmegede bana bana yersin misss
Sosyal ağlarda paylaş

Annemin Arnavut ailesinin manca dediği yemeğe benzemiş bu. Domates, patlıcan, yeşil biber falan bi araya getirip sulu bi yemek yapıyolar. Ekşimsi, damak yakan tarzda bi tadı oluyo bu yemeğin.
Patlıcan midemi yakıp gözümden yaş getirdiği için bu yemeği pek sevmem ama sevene de karışmam ssdffds
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...