dory Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 bugun bi yemek yaptim. ilk denememdi ancak dehset oldu. fotograf yok ama tarifi paylasayim dedim. simdi soyle yapiyoruz patlicanlari sanki pijama giymisler gibi soyuyoruz(zebra modeli) sonra onlari halka halka kesip 5 dk tuzlu suda bekletiyoruz. sonra tavamıza yag koyuyoruz yag isininca patlicanlari tavanın tabanını kaplicak sekilde diziyoruz, üzerine bi kat domates(onlar da halka dogranmıs) koyuyoruz. araya biberler serpiştirebilirsiniz ben yaptim dehset oluyor. bi kat daha patlican ve domates dizdikten sonra tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakiyoruz. (kapak kapali pişicek) sonra da yiyoruz. yanına pilav ve corba yaptim bi de patates salatasi. ölümcül oldu ^^ bi sonraki sefer foto koyarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 kuşbaşını domates rendesi, ince doğranmış soğan ile kavurup öyle kestiğin patlıcanların üstüne koyup fırına sürüyorsun patlıcan oturtma oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 hatta bide patatesleri küp küp kızartıp içine at daha güzel bişey olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 üstteki patlıcanların diri olduğuna bahse girerim. kapağı kapatcaz demişsin ama ne kadar süre pişircez. nasıl ateşte pişircez. herkeste cam kapak yok. sonra yanıyo yemekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 diri değildi -.- hmm yaklasik 20dk-30dk kisik ateste pişirceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 o dediğin patlıcan silkme denilen yemek oluyor ama :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 kıyma da koyulabilir bence araya. böylece patlıcan lazanya olur o_O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Evde yemek olmadıgında bol domatesle yapıyoruz bız onu 1 ekmek gıdıyo yanında temız oluyor :P guzel bısı kendısı severım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Foto yoksa rep te yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Kıyma koyarsan, patlıcan oturtma yemeği olur. Yahu hiç bilmiosunuz :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 dorycim eline sağlık. hiç su koymadın mı? kendi suyu yetiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 hiç su koymadim ema apla, kendi suyuyla misler gibi pişti ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 ıyyy iğvenç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 said: Kıyma koyarsan, patlıcan oturtma yemeği olur oturtma ne abi ya bizim burda musakka derler ona.kabak bide patlıcan musakka olarak ayrılır hatta =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Patlican musakka ile oturtma kismen ayni $eyler ufak tefek farkliliklari mevcut.Dory yaptiginin icine kiyma koysaydi oturtma olcakti i$te :: ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 o dediginizde patlican butun kalmıyor muydu? yoksa o karnıyarık mıydı? @cons sensin o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 karnıyarık o imambayıldı da denir aynı şey =).yok bu musakka ufak bölünüyor domates koyuluyor pişiyor güzelce ama biber yok =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 keşke dory, keşke patlıcan olsam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 patlıcanlı her yemek güzel zaten, ben pek severim ama patlıcanın sevmiyenide çoktur, acı acı olmıycak patlıcan güzelini bulmak lazım, bu arada patlıcanla ilgili baya bi benzer çeşit olduğu için karmaşa olmuş ama bencede said: Patlican musakka ile oturtma kismen ayni $eyler ufak tefek farkliliklari mevcut.Dory yaptiginin icine kiyma koysaydi oturtma olcakti i$te :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 tuzda bekletme olayı acisini alsin diyeymis(fyi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Patlicani yarar icine kiyma koyarsan imam bayildi olur,patlicani yuvarlak veya kup veya istedigin sekile sokup dory(senin) yaptigin gibi yapip kiyma koyarsan oturtma olur :: ) ayrica patlican gercekten allahin lutuflarindan biridir hele bu oturtmayi guzel yapan birisi varsa yaninda arpa $ehriyeli pilav + tortusuz guzel calkalanmi$ bir cacik fena oluyor ekmegede bana bana yersin misss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Annemin Arnavut ailesinin manca dediği yemeğe benzemiş bu. Domates, patlıcan, yeşil biber falan bi araya getirip sulu bi yemek yapıyolar. Ekşimsi, damak yakan tarzda bi tadı oluyo bu yemeğin. Patlıcan midemi yakıp gözümden yaş getirdiği için bu yemeği pek sevmem ama sevene de karışmam ssdffds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 benimle evlenir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 benlen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar