Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Felsefi kitap önerisi

-Mandrake-

Öne çıkan mesajlar

Yaa benim okuduğum bir tane vardı ama sanırım felsefenin Utopya olayıyla daha alakalı o.1985 (bir dakika yazarını şimdi hatırlayacam.Hay Allah unuttum yaa.Adı 1984 ama yazarını unuttum)[hline]Ölümsüzlük onu yanlız yaşamanız gerektiğini anlayana kadar güzel bir düşünce gibi gelir.
-Vampire Lestat-
Sosyal ağlarda paylaş

Sofinin Dünyası çok yüzeysel br felsefe kitabıdır. Giriş niteliğinde bilgi alabilmen mümkün. O kitaptan yola çıkarak felsefe akımlarının kurucuları ve öenmli isimlerine ait kitapları okuman mantıklı olur.
Platon' un Devlet ve Özellikle diyaloglar direk Sokrates' in felsefesini anlamasa da düşünce yapını algılmanda çok yardımcı olacaktır mesela. Belirli bir sırayla bu eserleri okuyup sonrada eleştirel ve detay kitaplarını okursan çok daha mantıklı ve yararlı olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Savaş Pilotu - A. Deu Saint Exuplry ( hiç düzgün yazamadım :P)

Oldukca derinlemesine felsefi ve bir yandanda karamsarımtrak düşüncelere daldıran hoş bir kitap(Hep öneririm herkez okusun :))
Olmadı,
Albert Einstain-Neden Savaş?(ufakcık cep kitabı ama oldukca hoş)

Tabii bu yazdıklarım full felsefi ağırlıklı değil ama biraz okuyun hoşunuza gitmezse 10 gün içinde yeniden okuyun..bol bol okuyun :)[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Delikanlı deler geçer(!)[Kısa Zamanlı imza uzatması]
Sosyal ağlarda paylaş

Ibanez'den Aforizmalari, Aldous Huxley'den Cesur Yeni Dunya'yi oneririm. Cesur yeni dunya bir Korku utopyasi. Ayrica Thomas Moore'un Utopia'si da okumaya baslamak icin ideal. Orwell'in 1984'unu tiyatro oyunu olarak nisan ayinda sahnelemeyi planlayan bir tiyatro toplulugunda yer aliyorum, cok mutluyum bu aralar bu yuzden.[hline]blinded by fear of life

[Bu mesaj Dojorel tarafından 11 October 2003 23:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiyelerin hepsi tek tek akımlarla ilgili gördüğüm kadarıyla.
Felsefe'ye giriş ve akımlar hakkında genel fikir edinmen için Felsefe Tarihi ve yanında bir Felsefe Sözlüğü alman daha makul bence. Her ikisi içinde farklı seçenekler mevcut. Ör: Remzi Kitapevi. Seçim senin.[hline]Borges
light chanter
lvl50 Verdant Animist
lvl41 Valewalker
Sosyal ağlarda paylaş

Başta yazılan kitapların çoğunun felsefe ile pek alakası yok. Ayrıca adına aldanmayın, Nietzche Ağladığında çok güzel bir kitaptır, hayatınıza birşeyler katabilecek güçtedir ama bir psikoloji kitabıdır, Irvin Yalom (psikiyatri profesörü) tarafından yazılmıştır.
Nietzche ise isteyene gayet de güzel başlangıç olabilir. Şahsen, Aforizmalar'ı bir alıp üzerinde düşünmeni önerebilirim.

[Bu mesaj Etos tarafından 25 October 2003 22:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...