-Mandrake- Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı,giriş niteliğinde ve akımlar üzerine olursa daha iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 sophie'nin dünyası var bildğim roman tarzında.[hline]the next time you feel like complaining to your chaplain or your lover about how miserable your life is, be thankful you are not cursed with the three terrible karmas - beauty, riches, and fame Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VashTheStampede Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Yaa benim okuduğum bir tane vardı ama sanırım felsefenin Utopya olayıyla daha alakalı o.1985 (bir dakika yazarını şimdi hatırlayacam.Hay Allah unuttum yaa.Adı 1984 ama yazarını unuttum)[hline]Ölümsüzlük onu yanlız yaşamanız gerektiğini anlayana kadar güzel bir düşünce gibi gelir. -Vampire Lestat- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 1984 --> george orwell felsefe için de umberto eco derim. "five moral pieces" diye bişiyi vardı. ama dili baya hardcore yani baya iyi ingilizce istiyo. türkçesi de vardır büyük ihtimal ama ben ingilizcesini okumuştum.[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 :yapma:Yanlış bölüm Hem de konu hem kitaplar üzerine hem de felsefe üzerine. Çok yanlış çooooook. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Kızma editörüm, Boneda ben de görmedik daha, buyur al hemen takdim edeyim sana =][hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Georges Politzer - Felsefenin Temel İlkeleri[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki: Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 hoca adam felsefi yapıtaşı olmuş kitap önerio vay vay biz ise bb'tan felsefe kapıoruz vay halimize...[hline]Guns don't kill people...We do! Let the bodies hit the floor! SBGG! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Sofinin Dünyası çok yüzeysel br felsefe kitabıdır. Giriş niteliğinde bilgi alabilmen mümkün. O kitaptan yola çıkarak felsefe akımlarının kurucuları ve öenmli isimlerine ait kitapları okuman mantıklı olur. Platon' un Devlet ve Özellikle diyaloglar direk Sokrates' in felsefesini anlamasa da düşünce yapını algılmanda çok yardımcı olacaktır mesela. Belirli bir sırayla bu eserleri okuyup sonrada eleştirel ve detay kitaplarını okursan çok daha mantıklı ve yararlı olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Savaş Pilotu - A. Deu Saint Exuplry ( hiç düzgün yazamadım :P) Oldukca derinlemesine felsefi ve bir yandanda karamsarımtrak düşüncelere daldıran hoş bir kitap(Hep öneririm herkez okusun :)) Olmadı, Albert Einstain-Neden Savaş?(ufakcık cep kitabı ama oldukca hoş) Tabii bu yazdıklarım full felsefi ağırlıklı değil ama biraz okuyun hoşunuza gitmezse 10 gün içinde yeniden okuyun..bol bol okuyun :)[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Delikanlı deler geçer(!)[Kısa Zamanlı imza uzatması] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 hmm tamam saolun bende nereye yazsam karar veremedim,bütün kararsız topiclerin yeri off topic e açtım ordan yerini bulur diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalzhim Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 sophie'nin dünyası olabilir.[hline]BaşarI AyrIntILarda GizLidiR. Xharloan Dalzhim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Ibanez'den Aforizmalari, Aldous Huxley'den Cesur Yeni Dunya'yi oneririm. Cesur yeni dunya bir Korku utopyasi. Ayrica Thomas Moore'un Utopia'si da okumaya baslamak icin ideal. Orwell'in 1984'unu tiyatro oyunu olarak nisan ayinda sahnelemeyi planlayan bir tiyatro toplulugunda yer aliyorum, cok mutluyum bu aralar bu yuzden.[hline]blinded by fear of life [Bu mesaj Dojorel tarafından 11 October 2003 23:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 nietzsche nin herhangii bi kitabi ama giris diil tabi bu..[hline][b][i]-->Four String Magic<-- Words are meaningless And forgettable Enjoy the silence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrounos Mesaj tarihi: Ekim 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2003 nietzsche ağladığında..[hline]I'm awaiting the sunrise Gazing modestly through the coldest morning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miguel Mesaj tarihi: Ekim 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2003 Tavsiyelerin hepsi tek tek akımlarla ilgili gördüğüm kadarıyla. Felsefe'ye giriş ve akımlar hakkında genel fikir edinmen için Felsefe Tarihi ve yanında bir Felsefe Sözlüğü alman daha makul bence. Her ikisi içinde farklı seçenekler mevcut. Ör: Remzi Kitapevi. Seçim senin.[hline]Borges light chanter lvl50 Verdant Animist lvl41 Valewalker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Etos Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Başta yazılan kitapların çoğunun felsefe ile pek alakası yok. Ayrıca adına aldanmayın, Nietzche Ağladığında çok güzel bir kitaptır, hayatınıza birşeyler katabilecek güçtedir ama bir psikoloji kitabıdır, Irvin Yalom (psikiyatri profesörü) tarafından yazılmıştır. Nietzche ise isteyene gayet de güzel başlangıç olabilir. Şahsen, Aforizmalar'ı bir alıp üzerinde düşünmeni önerebilirim. [Bu mesaj Etos tarafından 25 October 2003 22:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar