Fortuna Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Ben yıllarca gazetecilik yaptığım için vatandaşlarla çok sıkı temas halindeyim.Mektup telefon vs.. iletişim içideyim. Bir keresinde telefon çaldı ve bir vatandaş merhaba bile demeden lafa girdi: Vatandaş:Bugünkü yazınızı okudum,bana kalırsa durumu biraz abartıyorsunuz.Yok memleket batıyormuş,hayat pahalılığı artıyormuş.Devlet ortadan kalkmış.Herkes musuzmuş.Alakası yok! Yazar:Öyle mi? Vatandaş:Öyle...Mesela ben hayatımdan çok memnunum 13.derecenin 1. kademesinden memur emeklisiyim.Elime gelen parayla gül gibi geçiniyorum. Yazar:O kadar parayla? Vatandaş:Evet o kadarıyla...hatta arttırıyorum bile.Artan parayı harcayamadığım için bankaya yatırıyorum.Mecburer faiz alıyorum.Fazileri harcayamadığım için onları da bankaya yatırıyorum ve ne yazıkki gene faiz veriyorlar.Parayı ne yapacağımı bilemiyorum,tek sorunum bu.Yazsanıza... Yazar:Ev kirası yok mu? Vatandaş:Yok...Çok şükür,kimse benden kira istemiyor.Elektrik,su parasıda yok.Yol parası deseniz oda yok.Çünkü işe gitmiyorum. Yazar:O halde sizde streste yoktur. Vatandaş:Ne sitresi efendim,ben bu lafları gazeten okuyorum.Sitres nedir bilmiyorum.Geçenlerde beraber yemek yediğimiz arkadaşa sordum,stres nedir diye...Sözlüğe bakmam lazım,dedi. Yazar:Ne diyeyim çok şaşırdım.Bu ortadamda olacak şey değil... Vatandaş:Benim asıl şaşırdığım sizin yazdıklarınız.Geçenlerde mafya babalarından söz ediyordunuz.Nerden çıkarıyorsunuz bunları? Yazar:Canım mafya babalarını ben mi çıkarıyorum?Bir sürüsü var ortalıkta. Vatandaş:Bizim burda bitane bile yok...Bunlarıda yazın. Yazar:Tamam yazalım;geçim sıkıntısı,iş stresi,mafya korkusu çekmeden yaşayan vatandaşlarla okurlarımız çok ilgileneceklerdir.Neresi orası derlerse ne diyeyim? Vatandaş:Adresimi vereyim.Benim adım Recep Koç.Adresim:C Blok,birinci kısım,Bayrampaşa Cezaevi... Yalçın Peşken'in The Türkler(2006) adlı kitabından alınmıştır. Paylaşmak istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 düşünülmesi gereken bir durum demekten çok dışarı çıkıp adam vurmayı düşünüyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 said: Vatandaş:Benim asıl şaşırdığım sizin yazdıklarınız.Geçenlerde mafya babalarından söz ediyordunuz.Nerden çıkarıyorsunuz bunları? Yazar:Canım mafya babalarını ben mi çıkarıyorum?Bir sürüsü var ortalıkta. Vatandaş:Bizim burda bitane bile yok...Bunlarıda yazın. ehe. ehehehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 adam doğru demiş, doğruya doğru. Doğru doğru doğru... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 bende neresi oldugunu ögrenmek için yazının tamamını okudum valla güzel yermiş bendemi girsem acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Ceza evi?? Telefon .?? Watafak Yalçın Peşken yemişler seni.. [ Mesaj 21 Eylül 2007, Cuma - 01:27 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 o filmelrde oluyor anca su anda cezaevinde cep telefonu olmiyana kiz vermiyorlar bide sisliyorlar neden telefon almiyorsun diye [ Mesaj 21 Eylül 2007, Cuma - 02:23 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 cezaevine giren vatandaşın emekli maaşı kesilmiyor mu yani? o da iimiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 telefonla görüşme hakları var cezaevlerindekilerin yani kontürlü olandan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 belki gardiyandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 cezaevinde mi bir tane bile mafya babas yokmuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 hepsi dışarda geziyor demek istemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 cezaevine giren adamin emekli maasi niye kesilsin? adam yillarca calismis, isledigi sucla ilgisi yoksa o parayi haketmistir. yani cezaevine giren adamin evini elinden almak gibi birsey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 The Türkler Yalçın Pekşen tarafından yazılmış, kitabın tamamı ülkemizdeki çarpıklıkları tiye alarak, okurken kahkaha attıran,aynı zamanda düşündüren bir kitaptır.Daha 2 gün önce okudum.Şimdide Ferrarisini satan hergele yi okuyorum.Bu adamın kitaplarını okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 said: Vatandaş:Benim asıl şaşırdığım sizin yazdıklarınız.Geçenlerde mafya babalarından söz ediyordunuz.Nerden çıkarıyorsunuz bunları? Yazar:Canım mafya babalarını ben mi çıkarıyorum?Bir sürüsü var ortalıkta. Vatandaş:Bizim burda bitane bile yok...Bunlarıda yazın. gerçekten güzel dokundurulmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 wut sarcasm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 ahahaha süper bizdemi Girsek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 canım Türkiyem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 yok tabiki adamın emeği bi çırpıda silinsin demiyorum ama bence ceza çektiği süre boyunca verilmemeli diye düşünüyorum. sonuçta bu bir ceza, her ne kadar asıl amaç suçlunun topluma kazandırılması olsa da adı üstünde bu bir ceza. tam olarak hangi haklardan mahrum bırakılıyor bilemiyorum ama bu da onlardan biri olmalı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 olamaz cunki o maas kendi parasi kimse odul olarak vermiyor adama calisti diye emeklilik dedigin olay calisirkan bir fona maasindan azar azar prim odersin onalr o parayi biriktirir calistirir vs vs sonra calisamiycak duruma geldigin yasda sana aylik oalrak geri oderler bu parayi mukafat olmadigi icin kisinin hakkidir direk, hapse giren adamin mal varligina ozel bi durum olmadikca (dolandiricilik hirsizlik vs) dokunamazsin ayrica adamin ailesi varsa geride o para onlarin kullanimindadir zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar