Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Memnun Vatandaş

Fortuna

Öne çıkan mesajlar

Ben yıllarca gazetecilik yaptığım için vatandaşlarla çok sıkı temas halindeyim.Mektup telefon vs.. iletişim içideyim.

Bir keresinde telefon çaldı ve bir vatandaş merhaba bile demeden lafa girdi:
Vatandaş:Bugünkü yazınızı okudum,bana kalırsa durumu biraz abartıyorsunuz.Yok memleket batıyormuş,hayat pahalılığı artıyormuş.Devlet ortadan kalkmış.Herkes musuzmuş.Alakası yok!
Yazar:Öyle mi?
Vatandaş:Öyle...Mesela ben hayatımdan çok memnunum 13.derecenin 1. kademesinden memur emeklisiyim.Elime gelen parayla gül gibi geçiniyorum.
Yazar:O kadar parayla?
Vatandaş:Evet o kadarıyla...hatta arttırıyorum bile.Artan parayı harcayamadığım için bankaya yatırıyorum.Mecburer faiz alıyorum.Fazileri harcayamadığım için onları da bankaya yatırıyorum ve ne yazıkki gene faiz veriyorlar.Parayı ne yapacağımı bilemiyorum,tek sorunum bu.Yazsanıza...
Yazar:Ev kirası yok mu?
Vatandaş:Yok...Çok şükür,kimse benden kira istemiyor.Elektrik,su parasıda yok.Yol parası deseniz oda yok.Çünkü işe gitmiyorum.
Yazar:O halde sizde streste yoktur.
Vatandaş:Ne sitresi efendim,ben bu lafları gazeten okuyorum.Sitres nedir bilmiyorum.Geçenlerde beraber yemek yediğimiz arkadaşa sordum,stres nedir diye...Sözlüğe bakmam lazım,dedi.
Yazar:Ne diyeyim çok şaşırdım.Bu ortadamda olacak şey değil...
Vatandaş:Benim asıl şaşırdığım sizin yazdıklarınız.Geçenlerde mafya babalarından söz ediyordunuz.Nerden çıkarıyorsunuz bunları?
Yazar:Canım mafya babalarını ben mi çıkarıyorum?Bir sürüsü var ortalıkta.
Vatandaş:Bizim burda bitane bile yok...Bunlarıda yazın.
Yazar:Tamam yazalım;geçim sıkıntısı,iş stresi,mafya korkusu çekmeden yaşayan vatandaşlarla okurlarımız çok ilgileneceklerdir.Neresi orası derlerse ne diyeyim?
Vatandaş:Adresimi vereyim.Benim adım Recep Koç.Adresim:C Blok,birinci kısım,Bayrampaşa Cezaevi...

Yalçın Peşken'in The Türkler(2006) adlı kitabından alınmıştır. Paylaşmak istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

The Türkler Yalçın Pekşen tarafından yazılmış, kitabın tamamı ülkemizdeki çarpıklıkları tiye alarak, okurken kahkaha attıran,aynı zamanda düşündüren bir kitaptır.Daha 2 gün önce okudum.Şimdide Ferrarisini satan hergele yi okuyorum.Bu adamın kitaplarını okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vatandaş:Benim asıl şaşırdığım sizin yazdıklarınız.Geçenlerde mafya babalarından söz ediyordunuz.Nerden çıkarıyorsunuz bunları?
Yazar:Canım mafya babalarını ben mi çıkarıyorum?Bir sürüsü var ortalıkta.
Vatandaş:Bizim burda bitane bile yok...Bunlarıda yazın.

gerçekten güzel dokundurulmuş
Sosyal ağlarda paylaş

yok tabiki adamın emeği bi çırpıda silinsin demiyorum ama bence ceza çektiği süre boyunca verilmemeli diye düşünüyorum. sonuçta bu bir ceza, her ne kadar asıl amaç suçlunun topluma kazandırılması olsa da adı üstünde bu bir ceza. tam olarak hangi haklardan mahrum bırakılıyor bilemiyorum ama bu da onlardan biri olmalı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

olamaz
cunki o maas kendi parasi kimse odul olarak vermiyor adama calisti diye
emeklilik dedigin olay calisirkan bir fona maasindan azar azar prim odersin onalr o parayi biriktirir calistirir vs vs

sonra calisamiycak duruma geldigin yasda sana aylik oalrak geri oderler bu parayi

mukafat olmadigi icin kisinin hakkidir direk, hapse giren adamin mal varligina ozel bi durum olmadikca (dolandiricilik hirsizlik vs) dokunamazsin
ayrica adamin ailesi varsa geride o para onlarin kullanimindadir zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...