Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üzüm,Bağcılık ve Şarap


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

-Üzümler, çeşitleri, hangi iklim ve şartlarda yetiştiği
-Bağcılık ve şekilleri
-Şarap ve Şarapcılık

üzerine Türkçe başta olmak üzere çeşitli web siteleri ve kaynaklar aramaktayım. Bu konularda bilgisi olanların, ya da bu tip kaynak oluşturabilecek web sitesi ve kitap bilenlerin burada bana yardımcı olmasını diliyorum.

Ayrıca okuduğu üniversitelerde Bağcılık ya da Şarapcıılık ile bölümler olanlar varsa ders kitapları da yararlı kaynaklar olabileceğinden bu kaynakları alabilmem açısından yardımcı olabilecekler varsa buraya yazarlarsa sevinnirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle atlamaman gereken bir kaynak... Ansiklopediler!
Şarap
Üzüm ve Bağcılık
gibi kelimelere bak derim öncelikle. Çok temel bilgileri son derece iyi bir şekilde açıklar. Yeni başlayacaksan çok yardımcı olur. Detaylı kaynakları ondan sonra daha rahat anlarsın[hline]Selamon, 06 October 2003 20:20 tarihinde demiş ki:
"cem uzan ın ipiyle kuyuya inilmez"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanadaya gocmekten vazgecip sarapciliga mi dadandin? :) Girisimci ruh diye buna derim..Cok guzel is gibi gozukuyo aslinda bu sarapcilik, Alice kanalinda habire izlerdim gecen sene.. asagida bi kac link var;

www.wines.com/ Burda forum var

http://www.winepros.org/

www.grapeseek.com/ Grapeseek Grape Growers Notebook'a bak sayfanin alt kisimlarinda vineyard management falan var.[hline][b][i]-->Four String Magic<--
Slackers unite!! Tomorrow..

[Bu mesaj green_martian tarafından 22 October 2003 23:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyada sadece bozcaadada yetişen bir üzüm vardı.Arkadaşımın dedesi o işle uğraşıyordu.Hem üzüm hem şarap olarak satıyordu.

Iyi iş.[hline]"Here is wisdom. Let him hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is 666."
Book of Revelation Chapter 13 Verse 18

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Aegean, 22 October 2003 23:26 tarihinde demiş ki:
1-2 hafta hürriyetin eklerinden birindede vardı bununla ilgili bi yazı

Uzun süredir kafamda bununla ilgili araştırma planı vardı ama bir türlü bir şey bulamıyordum. Ben de Ali,ce seyredip duruyordum valla. O hürriyett gazetesi elime geçince lk kaynaklara ulaştım. Fakat bugune kadar ulaşmış olduklarım yeterli değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaf ne bızıklıosunuz anatomisini abi ya cnm çekti ztn alıosun doluca rose içiosun tabi paran yoq köpek öldüren rullas :D hatta kırklareli rullas çünkü içmek günlük yaşamın bi parçası saolsunlar kişi başına düşen oranlar da türkiyede birinciyis :D[hline]"I believe in myself and that's enough for me, I don't need Christianity or any other religion to find a meaning in life"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...