Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlının zamanında biz olsaydık başta ohooo..

SandroNightFall

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar eğer osmanlının zamanında başa biz geçseydik şimdiki strateji oyunları, FRP bilgileri vs sayesinde tüm dünyayı alırdık şerefsizim. Savaşlarda akıllara durgunluk veren stratejiler yapar, halkı en iyi şekilde yönetirdik. (çoğumuz :-P ) En iyi devlet politikalarını izlerdik ve manyak bi imparatorluk kurardık...
Hayal gücünün sınırı yok valla :lol:[hline][/b]F-R-P konuşmalı barbut oyunu...[b]
Sosyal ağlarda paylaş

walla burdan böyle konuşmak kolay.
ama bırak gerçek devlet yönetimini, nedendir bilinmez, bu taktik uzmanı(!), iq şampiyonu(!) arkadaşlar screen'in önüne geldi mi bi anda bişeyler oluyo onlara, mantıklı düşünemez hale geliyolar :-p[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?

[Bu mesaj Grudge tarafından 24 October 2003 18:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sen ole diyosunda emin ol hicte oldegidli olaylar
Ayrica o begenmedigin padisahlarin hepsi tam bir Savasci ve general olarak yetistirliyorlardi
Yani dusun adam 20 yil boyunca savastan savasa kosuyor generallik yapiyor. Adamin dusunceleri stratejileri asil bizim aklimiz hayalimiz otesinde

Sen se sadece 1 orta okul ve 1 lise bitirdin,.Savasmak icin degil dusunmek icin yasiyosun.
Arada baya buyuk bir fark var.,
2.si ise. Frp veya RPG deki tum karakterler sanki klonmuscasina baz alinir.
Yani Orc dendimi mUtlaka hepsi kas yiginidir diye dusunulur.O yuzden onlarin gucunden haberdar olursun ve onlara gore en iyi saldiri taktigini dusune bilirsin,
Lakin o savas aninda delirenide olur askerlerden kacanida olur.
Dusmanlar bir olanida olur.
Yani savas ani cok degisik bir an. Ki umarim ne ben nede cocuklarim (nede kimsenin cocuklari) bole bir durumu yasamak zorunda kalmazlar[hline] Beni taniyan herkeze selamlar.
Kendinize iyi bakin
Hosca kalin
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlılar Ateist olsaydı hala Osmanlı yönetiminde olurduk.
Ama Osmanlılar müslüman olmadan nasıl cihad ile karahanlılar ile beraber Bursayı alırlardı bilmem.

Osmanlıyı bitiren ana neden yobazlık yani.O dönemdede müslüman olunca bugünün yobazı olmak şarttı tabii =).Ama abartıldı biraz.

Onun yerine Ateist olunsa dinsiz çok güzel hiçbirşey bağlamazdı adamları.
Roma'da o yüzden bölündü.Büyük Imparatorlukların içine din ediyordu o dönemlerde.[hline]"Here is wisdom. Let him hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is 666."
Book of Revelation Chapter 13 Verse 18

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 24 October 2003 18:16 tarihinde demiş ki:
Osmanlılar Ateist olsaydı hala Osmanlı yönetiminde olurduk.
Ama Osmanlılar müslüman olmadan nasıl cihad ile karahanlılar ile beraber Bursayı alırlardı bilmem.

Osmanlıyı bitiren ana neden yobazlık yani.O dönemdede müslüman olunca bugünün yobazı olmak şarttı tabii =).Ama abartıldı biraz.

Onun yerine Ateist olunsa dinsiz çok güzel hiçbirşey bağlamazdı adamları.
Roma'da o yüzden bölündü.Büyük Imparatorlukların içine din ediyordu o dönemlerde.[hline]"Here is wisdom. Let him hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is 666."
Book of Revelation Chapter 13 Verse 18

Simdi 1. roma imparatorlugu din yuzunden bolunmedi Bilmiyorum nerden onudun veya nerden gordun.lakin ben bunu daha degisik hatirliyorum ve genelde hatirladigim kadariyla din degildi olay

2.ateistlik yeni bir trend gibi bakiyorumda. Olmasanda Ateistim diyosun Olsanda. lakin beyler sunu bilin,, kimse kimseye dini gorusu icin prim vermiyor ve vermeyecek.
o yuzden bole konulari acmanin bir anlami yok.

3.Tam tersi osmanlida bizi ne tutyusa muslumanlik ve iman beraber tuttu.o begenmedigin din e inanlar in icinde allah korkusu oldugu icin bir cogu yanasmamisti kayirtmaya. Eger Ateist olunsaydi su an turkiye bile olmaya bilirdi,Muhtemelen bir Alman ordusu tarafndan alinmis olan anadolunun coculari olacaktik.,[hline]

[Bu mesaj The_Guardian tarafından 24 October 2003 18:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SandroNightFall, 24 October 2003 18:04 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar eğer osmanlının zamanında başa biz geçseydik şimdiki strateji oyunları, FRP bilgileri vs sayesinde tüm dünyayı alırdık şerefsizim. Savaşlarda akıllara durgunluk veren stratejiler yapar, halkı en iyi şekilde yönetirdik. (çoğumuz :-P ) En iyi devlet politikalarını izlerdik ve manyak bi imparatorluk kurardık...
Hayal gücünün sınırı yok valla :lol:[hline][/b]F-R-P konuşmalı barbut oyunu...[b]

Senin galiba hic bir yakinin vefat etmedi, hic bir arkadasin olmedi, hic bir yerde kan gormedin, ya da olen birini. Bir gor, yasa o duygulari, gel bi daa yaz sonra.

Gercek dunya da save ve load yoktur, bizim jenerasyon bizden oncekilerin omeninden kurtulmus ama sanirim yeni jenerasyon kurtulamayacak dunyayi bir bilgisayar oyunu sanmaktan.[hline]Where are you when I need you,
Are you there?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 24 October 2003 18:25 tarihinde demiş ki:
romayı bölen hristiyanlıktır.

osmanlı devletine birinci dünya savaşında son darbeyi koyan ümmetçiliğin yıkılması, arapların arkadan vurmasıdır.[hline]Freedom is the freedom to say that 'two plus two equals four'

Arapalr arkadan vurdu okey de.Biz onlara neden verdik. Bu yuzden. Zaten 1.dunya savasina kadar ulke baya bir kotu duruma ve politiklara girmisti.Ve gercekten de kayirtmacilik vardi.

Bunun disinda romanin hiristiyanlik tarfindan bolundugune eminmisin,.
veya bir kaynak verirmisin.[hline] Beni taniyan herkeze selamlar.
Kendinize iyi bakin
Hosca kalin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 24 October 2003 18:32 tarihinde demiş ki:
hepimizi irenç padişahlar olurduk
sen bi generalin 100 lerce kez aynı savası deişik teorilerle denediğini binlerce kez kafasında kurdugunu bilmiyosuns anırım
askerlik kolay bi iş deildir[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği OnursalBaşkanı ve Kurucusu
BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa
BonePART From Bestine - Tattoine - Kettemoor- Novice BE, Novice CH
BonePART: Baba bi suru bulaşık birikti, ben bi kız arkadaş bulsamda yıkasa.
BonePART'ın babası: Oğlum sen kızı bulda ben bulaşıkları yıkarım. Yanlız olma.

Valla ben muthis padisah olurdum
veya muthis padisah gibin bir sevgili.
Dahada ilerisi varmi birader
Tum hatunlar yapismis veya haremde,.
Oh oh hayat bu be.[hline] Beni taniyan herkeze selamlar.
Kendinize iyi bakin
Hosca kalin
Sosyal ağlarda paylaş

gerektiğinde savaşta en önde düşmana(elinde kılıçla size gelene) koşmanız gerekecekti(gerçek hayatta. oyunda yapmak kolay). bu iyi kumandan olmanın gerek şartlarından biriydi. yer miydi onu düşünün bence baştan sonra imparatorluğa soyunun. :)
tabi bi de save sistemi olması lazım ki hata yapıldığında o save'e geri dönülebilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

adamların yaptıı taktik kötü mü oturuyo yerleş
yo sora düşmana saldıryo düşman oo bunnar çerez die kovalamaya başlıyınca öncüler de kaçıo ama düşman bi bakmış ki sağdan soldan önden arkadan top ateşi altında bilmem kaç tane adam üstüne kapanıyo ozmanlının çökmesinini nedeni gelişimin gerisinde kalması avrupa kalyon ve karavel kullanırken osmanlı kadırga kullanırsa adamlar tüfekle dalarken bizimkiler jedi olmamalarına rağmen kılıçla adam kesmeye kalkarlarsa buyrun sonuç osmanlı dikkat ederseniz batıda bir kaç savaş hariç güçlü bi devleti yenemiyo bi kere almanları iki üç kere de avusturyalıları yeniyo sadece
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşini öldürmek , her an ölüm korkusu ıyyyy[hline]C kişisi, 14 July 2003 15:01 tarihinde demiş ki:
fintiki funtuku hedehödö pırt cırt kamtiki kıpçak, tikitiki ta... hödöley hödöley, tirinirinom. dunganga dıpçıs çikiçiki ba-ba. filan da falan, bla da blu. dordik dordik mogu mogu...
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bence olmazdı.. benden olsa olsa süslü selim falan gibi bi padişah olurdu... Ben öyle kana savaşa vesaire dayanamam.. çok kötü ya... o savaşlarda falan fişmekan öyle önden koşup kapışmak falan çok kötü ya...[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri
Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım

Her şey forum için! Her şey forum için!
Sosyal ağlarda paylaş

bende abi alırdım 5 karış toprak halkım yaşasın
küçük ülke olalım türkiyenin yüz ölçümü büyük nüfusu fazlada noluyo yarısı aç nerdeyse
küçük ülke olup gelişmiş olmak çok daha iyi bence
japonya mesela
adamlar süper yani
ha amerika gibi olursun oda iyi ama ordada eyaletler var yanı sonuçta[hline]Mr. Molko
[b]I'm a man, a liar, Guaranteed in your bed, I gotta place it on the rack
Got a place inside it
Sosyal ağlarda paylaş

blizzard oyunlarını yalayıp yutmuş arkadaşlar muhtemelen "la basıyorum basıyorum asker çıkmıyor napacaz lala" derdi, myth ve total war ustaları dağıtırdı ama.. 8-)

"zırh, silah upgrade etmeden raş yapalım lala"
5 dk sonra..
"ya lala bunlar dimaj koyamıyor, 1 milyon kişiyi şuraya gönder bekap şehir kursunlar"
istanbul yanar kül olur..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Numb, 25 October 2003 03:00 tarihinde demiş ki:
hakkaten kömik şeyler olabilirdi.
Mesela veziri azam gelip padişaha:
'' padişahım yeniçeriler speed yapıyolar ne edelüm''
padişah '' tiiz game mastera haber virile hepsi banlana''
yada işte şehzadeler skill kasıyolar falan ..LoL:)[hline]
Faster than light.

...And me

DiMarziolu Strat Squier satılıktır.

Savasi kaybettk mesela. .. Tiz atlarima haste atila.banada bull streaght ve Cats grace verile... Aranizda Fireball Wand i olan varmi ey askerlerim,??[hline] Beni taniyan herkeze selamlar.
Kendinize iyi bakin
Hosca kalin
Sosyal ağlarda paylaş

Abi asıl Chemical ı padisah yapsalardı ne olurdu onu dusunun adam osmanlı topraklarını Mordor a cevırıyor her ssey alevlı felan yanardaglar fılan var ehuhehuhu
valla benı padısah yapsalardı serefsızım tam boyle tarıhtekı manyak yonetıcılerden (Napolyon Hıtler Atılla(stara gore attılla 2 T ıle :D) ıskender felan) bırı olur dunyayı ele gecırmeye calısırdım ve bunu yaparken bırkacbın tane savaş suçu işlerdim eheheh[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
--------------------------------------
Armaden Dewild UO Lead HC
www.Frp-tr.net yi ziyaret ettinizmi? Etmediyseniz kılıcım pesinizde olucaktır
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 yıl sonra ...
Cons said:

kardeşini öldürmek , her an ölüm korkusu ıyyyy[hline]C kişisi, 14 July 2003 15:01 tarihinde demiş ki:
fintiki funtuku hedehödö pırt cırt kamtiki kıpçak, tikitiki ta... hödöley hödöley, tirinirinom. dunganga dıpçıs çikiçiki ba-ba. filan da falan, bla da blu. dordik dordik mogu mogu...

IYYYY İĞRENÇ.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...