Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alman lisesi ve öss

rayka

Öne çıkan mesajlar

Dershane şart oluyor gerçekten, ben büyük ihtimalle seneye gitmeyi düşünüyorum, açık lisede olmanın şöyle avantajı var, okul sınavları yetiştirme stresi kat kat daha az olduğundan, ve evden çalıştığından genel olarak bol vaktin oluyor, ha şöyle birşey varki evde yan gelip yatabilirsin, öss senesi geldiği zaman yerin dibine girebilirsin, ya da iradene dayanıp adamakıllı çalışarak öss de istediğin başarıyı elde etmeye çalışabilirsin, bir dezavantaj daha, lise geyik ortamı vs gibi birşey yaşamıyorsun, bir nevi asosyalimsi oluyor, ha ama arkadaşların vs varsa liseden ortaokuldan zaten sorun olmaz, gidip okula lahmacun ısmarlama, hocalarla arayı kurup derslerden torpilli geçme vs gibi şeyler olmayacak, kopya çekme gibi şeyler de yalan zaten. Sanırım yeni gelen ösym sistemiyle okullar arasındaki okul ortalaması puanının farkı azaldı, şöyle bir mantık var ki, adam doğuda olup eşşek gibi çalışıyor, ama duvarları yıkık, laboratuarı bile olmayan bir okulda olduğundan ortalama farkıyla birkaç puan kaybediyor, e robert kolejine OKS de puan yapıp girmiş, ama gel görki össde pek başarısı olmayan elemanlar birkaç puan farkıyla doğuda okuyan başarılı arkadaşımızı solluyor, e halihle haksızlık oluyor bu da, adamın parası ve geliri yok, ama aklı ve azmi var. Dershane gerçekten şart birşey bence, fen lisesinde okuyan bazı arkadaşlarım bu seneden başladılar, he bir yandan dershane bir yandan kazık gibi kuralları ve disiplini olan fen lisesi gerçekten sosyal yaşamı batırabiliyor, ama yine senin elinde olan birşey. birde dershanede bol bol sınavlar yapıp, test çözerek, bir yandan da öğretmenlere eksik derslerinden bahsedip 1v1 seanslar falan ayarlayabilirsen çok da tatlı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Maschinenbau Aahcen en iyisi diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim.

Alman Lisesi'ne giderseniz mutlaka sprachdiplom yerine Abitur yapın bence avantajı çok fazla. Türkiyede kalsanız bile, Mercedes gibi alman orjinli firmalar a iş, staj gibi olaylarda çok avantaj sağlıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
Konuyu hortlatıyorum ama şu DSD hedesiyle ilgili bişi sorucam. DSD dediğin olan Almanca bilgisini kanıtlar, Abitur ise Alman eğitim sisteminde bir tür lise bitirme diploması diye hatırlıyorum. Ben Alman hükümetiyle anlaşmalı bi anadolu lisesinde okumuştum, dersler Türkçe olduğundan Abitur yapamıyorduk fakat DSD aldım.

Sanırım Abitur kapsar DSD çünkü Almanca bilmeyen Almanca öğretim yapılan liseyi bitiremez (:P)

Bi de Alaman üniversiteleri: RWTH ve TU Berlin tek geçerim :) Durum olsa da başvursak :S
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
E abitur öğrencileri ile ne farkımız var ki o zaman? Ben onu anlayamadım işte. DSD dil bilgisini kanıtlayan sınavlar silsilesi sonucu veriliyor, abitur ise alman dilinde yapılan öğretimi kanıtlıyor fakat 2 si de üniversiteye girişte aynı değeri mi taşıyor ya da aynı işe mi yarıyor? bi fark olsa gerek.

buldum. farkı abitur yapanların öss ye girmesine gerek kalmamasıymış. e bu bence çok büyük bir fark değil, zira dsd ile össde herhangi bir özel üniversitenin puanını tutturup yerleşmek yeterli almanyada o bölümün aynısını okumak için.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Abitur Sprachdiplomu bayağı bir kapsar. Almanya'da üni ye başvuracağınız zaman Abitur yönetir. İyi bir abitur'la istediğiniz her bölümün her alanına girebilirsiniz buna numerus clausus olan bölümler dahil. Sprachdiplom seçenekleri çok ciddi anlamda kısıtlıyor bildiğim kadarıyla. Avusturya da sıradan bir üniye giderken geçerlilik kazanabilir bilmiyorum.

Yapabilirseniz Abitur yapın, çok fazla kasmadan geçmek mümkün. Toplam ayıracağınız süre max 10-15 gün öss den fazla kopmadan. İleride vize başvurusunda bile işe yarayabilir diye duymuştum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...