Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ucuz Motorlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar ben bir motor sevdalısıyım,seviyorum o aletleri...Ama japon malı alacak paramız yok,doğal olarak çin malına yöneliyoruz.Bilgi alışverişi yapmak istedim sizinle.Kanuni son zamanlarda atak yaptı ve klas motorlar üretiyor.Tiger 250 cc ve Caracal 200 cc.Yerli üretim.Tip olarak çok güzel,biçok yerde de performanslarının iyi olduğunu duydum.Ayrıyetten Regal Raptor var onu da denizlideki sarıkayalar firması getiriyomuş ama üretim değil o,montajı burada.Ne dersiniz bi fikriniz bilgisiniz varsa paylaşalım hep birlikte.Sorularınız olursa bende paylaşırım bilgilerimi.Çünkü bayağıdır araştırıyorm,okuyorum,konuşuyorum.
Mesaj tarihi:
Çin mallarından uzak dur derim zira bu aygıtlar ile kaza yapmaya pek gelmez. Çin mallarında yolun ortasında durup dururken kırılan bir sürü parça duydum, sonuçları pek sevimli değil. Ucuz olsun diyorsan tavsiye edebileceğim Kanuni Cross 250. Test pilotu (artık her ne deniyorsa) olan arkadaşım Tiger için sefilden de beter, racer için fren ve vites problemli demişti. Cross için ise uzundur bu tipde kullandığım ve bu fiyata en iyi makinalardan birisi dedi. Konu motor olunca ben ona gözüm kapalı güvenirim.

Aygıtın fiyatı da 3800 filan dı.
Mesaj tarihi:
regal raptorlar gorunuş olarak oldukça guzel gelıo gozume , kanuni filan dandik duruo yanında. ve bıldıgım kadarıyla 15k km yi filan devirebilio regaller. vallahi ben ciddi ciddi düşünüyorum bi tane regal raptor 250cc almayı. hem harleyler 11k eurodan başlıo , hem de eğer oyle bi motor alıcaksam once regalle takılıp motor ogrenirim die dusunuyorum
Mesaj tarihi:
Araba desen dediğin mantıklı ama bence motorda mümkün olduğunca çin malından kaçınmanız lazım. Dandik araba alırım orasını burasını değdirerek öğrenirim diyebilirsin ama motorda bu çok zor. İyi bir, en azından sağlam bir motor al onda öğren.

Ancak işin maliyet durumu var tabi ama hayatınızdan önemli olduğunu sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Çin malları arasında en iyisi Kanuni. Hemen hemen hepsiyle tecrübem var. Diğer mallar normal kullanımda bile 6-7 aydan sonra kendinden geçiyor. Kanuni bayağı sağlam, eski Seyhan 251 (sanırım) motorları hala kullanıyor. Güzel bir bakımla tabi.
Mesaj tarihi:
Kuralkan kuruluşu 1950 yılına uzanan köklü bir şirketler grubudur. 1987 yılında MZ'nin Türkiye distribütörlüğünü üstlendi ve motosiklet sektörüne ilk adımını attı. 1995 yılından bu yana

''Kanuni markası adı altında yerli motosiklet üretimi ve ihracatı yapmaktadır''

Firmanın ar-ge bölümü her yıl piyasa şartları doğrultusunda yeni modellerin üretim projelerini hazırlamaktadır. Motosiklet sektörünün yanı sıra otomotiv sanayiine yönelik yedek parça üretimi devam etmektedir.

Grup 2000 yılında Peugeot Scooters Türkiye distribütörlüğünü üstlendi.

Halen bu markanın distribütörlüğünü sürdürmektedir.

Kuralkan motosiklet sektörünün yanı sıra bilgisayar sektöründe de yıllardır Türkiye'nin en istikrarlı firmalarından biri olmayı başardı. Sentim bilgisayar şirketi Dünya devi bilgisayar markalarının Türkiye temsilciliğini sürdürmekte ve KRN bilgisayarlarının yerli üretimini yapmaktadır. Kuralkan Grubu bilgisayar ve motosiklet sektörünün yanı sıra tarım, hayvancılık, inşaat, otomotiv, enerji ve sauna sistemleri, bilgisayar programları yazılımı, kurumsal network sistemleri kurulumu, reklam hizmetleri gibi 12 farklı sektörde faaliyet göstermektedir.

Yaklaşık 500 kişinin istihdam edildiği kuruluşlarda üretim, ithalat, ihracat ve pazarlama faaliyetleri sürdürülmektedir. Şirket 2000 yılı başlarında yeniden yapılanma sürecine girdi. Yeniden yapılanma sürecinde aile bireyleri ile birlikte konusunda uzman profesyonel yöneticiler de şirketler bünyesinde görev almaya başladı.

Grup şirketlerinin hedefleri devamlılık, faaliyet gösterilen sektörlerde liderlik , sadakat ve öz kaynakların ülke içi kullanımıdır. Tüm şirketlerin çalışma prensiplerinde maddi ve manevi değerler esas tutulmakta , Anadolu insanının gelişimi ve refahı için mümkün olan tüm ticari imkanlar değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda Türkiye'de tüm sektörlerde ticaretin gelişmesine birlikte katkı sağlayarak insanımızın sosyal refahının yükseleceğine inanıyoruz.

“ Kanuni motosiklet üssü 2006 da faaliyete geçti ”

Kanuni , teknoloji üssü olan 50.000 metrekarelik yeni fabrikası 2006 yılı ekim ayında hizmete girdi. Bu fabrikada üretim ve arge çalışmaları geliştirilerek yerli kalitenin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Kuralkan Gurubu 1994 yılından bu yana İstanbul Dudullu'daki tesislerinde Kuralkan Gurubu 1994 yılından bu yana İstanbul Dudullu'daki tesislerinde yerli üretim yapıyor. Ancak bu tesislerin bulunduğu alan ve kapasite yetersiz kalmaya başladı. Kuralkan Yönetim Kurulu motosiklet pazarındaki son birkaç yılki gelişmelerden sonra daha büyük ve gelişmiş bir tesisin kurulması kararını 2005 yılı içinde aldı. Böylece Türkiye'de motosiklet sektöründeki en büyük ve yeni teknoloji ile yapılandırılacak üretim tesisinin 2006 yılı içinde faaliyete geçirilmesi planlandı.

Sabiha Gökçen Havaalanı yakınında, 50.000 metrekare arazi üzerine kurulmakta olan fabrika, sektörünün en büyük Türk motosiklet fabrikası olma özelliği taşıyor. Fabrikanın günlük üretim kapasitesi 500 motosiklet düzeyinde olacak ve aynı zamanda 400 kişilik istihdam oluşturabilecek.

Birçok teknolojiyi ve yeniliği bünyesinde barındırmak üzere tasarlanan fabrika bünyesinde; eğitim pisti, sürüş test alanı, depolama, montaj, dökümhaneler, dişli üretim ünitesi ve çok detaylı incelemelerin yapılabileceği bir laboratuar yer alıyor.

25 milyon $'lık bir yatırım bedeline sahip olan fabrika planlandığı gibi Ekim ayında hizmete girdi ve üretim faaliyetleri başladı.Kuralkan Yönetim Kurulu fabrikada yurt içine Kanuni markası ile üretim planlanırken yurt dışı pazarı için görüşmeleri devam eden yabancı markalar için fason üretimi hedefliyor.

bilgi:

http://www.kanuni.com.tr/
Mesaj tarihi:
Selam,

Casper gibi Türk malı olmasın da :)
Hani parçalar ithal, montaj yerli gibi. Malum makina sektöründe bile birçok firma Uzakdoğu'da fason imalat yaptırıp, parçaların montajını burada yapıyor.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Para sen de naaptın ya. Bilgisayar parçası TR'de üretebilinir mi hiç. Yani üretilse de nispeten basit iş gören parçalar olur anca. Teknoloji lazım.

[ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 16:59 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
benim bildigim kanuni , asya motor , mondial parçaları çinden alıp motajını turkıyede yapıolar. sonra hepsi ustune kendı markalarını yapıştırıp yallaaaaaah. bana bunu anlatan arkadaşım honda bayiinde çalışıyodu , yani inanırım soyledıgıne.
bu arada o süpppper teknoloji Vestel tvlerin de çinde uretılıp montajının burda yapıldıgını yenı ogrendım. oyle biz yaptık yok a. bile koyduk diilmiş =)
Mesaj tarihi:
@Yeto vitesli
asya üretimi motorlar fiyatına göre gayet uygunlar ama ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı hiçbiri güvenli değil bunun dışında 2.el honda yamaha gibi markaları düşünmeni öneririm. yamaha ybr 125 bir kurye motorudur ama piyasadaki en sağlam motorlardan biridir motosiklete başlamak için en ideal motor bence 2.el olarak temizini 2000 e bulabilirsin çok rahat. hondadan da cbf 150 yi öneririm en büyük probleminin debriyajının sert olduğunu ve vites değiştirirken bazen problem çıktığını okumuştum bunuda sıfır 3500 2.el olarak 2500 3000 arasında bulabilirsin.

[ Mesaj 19 Eylül 1942, Çarşamba - 21:15 tarihinde, Ninlempis tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 19 Eylül 2007, Çarşamba - 21:15 tarihinde, Ninlempis tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Çin malından başka almayı düşünmüyorum(bütçem izin vermez).3 tane model var aklımda zaten.Kanuni Tiger,Caracal(bu da kanuni) ve regal raptor.Tiger istiyorum içinden.NEden derseniz,regal çok iyi güzel olmasına rağmen sarıkayaların bu motorlardan yyavaş yavaş vazgeçmeye başladığını göreceksiniz.BU da bir sürü problemlere neden oluyor.Kanuni en azından bilindik bi marka.Kullananlardan da olumlu yorum aldım.Bir de regal su soğutmalı ve arada sırada arıza verebilyor (fan müşürü filan bozulma).Caracal ise yepisyeni bir motor ve beğeniyorum ama gene de hakkında bir yoruma erişemedim pek.Yani bana yakın seçenek aslında tiger gibi.Ha ama 0 caracal da olabilir,motomax regal üretecekmiş diye bir söylenti var o doğru olursa regale de kayabilirim...
Mesaj tarihi:
gerçi yukarda söylemişler ama çin malından başka bişey almaya gücün yetmiyorsa hiç alma bence çünkü 1 sene sonra her tarafı oynamaya başlıyor motorun, ben de aprillia leonardo vardı hala da var :P 2000 model tabi o tarihlerde bu kadar meşhur değildi çin malı motor modası, şimdi her benzin almaya gidişimde pompacı ile gereksiz bir dialog yaşıyorum,

-kaç para bilader bu
-4000 ytl veya üstü olması lazım hatırlamıyorum
-yuh kardeşim bu ne ya ? bu kadar para verilir mi motora ?
- e abi 2000 model ama, 7 senelik naber ? dfdsf
- tamam kardeşim, saygı duydum o zaman.
Mesaj tarihi:
Şimdi kalite farkı olduğu bariz ortada.AMa dediğim gibi belli markalar var,çok zorlamazsan ve iyi bakarsan götürürler.Sonuçta bi japon almaya kalksam 10 milyar civarı ve daha yüksek bi para vermem lazım.Onun yerin ben bir kanuni tiger alırım,4 sene binerim ondan sonra bi tane daha öyle motor alırım bi 4 sene daha biner satarım...Anlatabiliyor muyum?
Mesaj tarihi:
valla bilemicem, 7 senedir kullanıyorum motor 7500 km de scooter daha bir sorununu görmedim bir tek akü geberdi yeni akü aldık o kadar :)

[ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 01:45 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...