Black_Lupin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 diktatör olup yaramazlık yapanları sabun yapmak caiz olan asmayın kesmeyin yakın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 intikam duygusundan değil abi bitek.biri kardeşimi öldürse kardeşim yaşamayı haketmiyodu da o şerefsizmi hakedicek.gebersin ölsün umrumda olmaz.yaşadığım acıyla alakalı değil bitek.herhangi biri içinde böyle.sen birinin yaşama hakkını alıyosun elinden oturup bide temiz havayımı soluyacaksın hapiste.kaç seneyse kaç sene adamın cezası. [ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 19:50 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Durotan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 bunu anlamıyorum işte. intikam oluyomuş bilmem ne oluyomuş diye idam cezası olmasınmış. mağdur tarafa ne sağlanıyo peki ceza sisteminde? neden hep suçu işleyenin kitabına göre hesap yapılır? mağdur tarafı tatmin etmesi de gerekmez mi mantıklı olarak? asıl adalet bu değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 daha caydırıcı olsun cok daha pıs manyak olsun, diyosak önce işkence yapalım adama o zaman, hatta öldürmiyelim durmadan işkence yapalım, neden yapmıyoruz? hanı "ceza verme"'nın bile insanlığı tartışılır bişeyken (birey olmak sahip olmak kul olmak emir vermek falan fılan neye göre) insanların canavarlaşmasını engellemek, için insanları caydırmak için kullandığımız cezalar o canavarlığın aynısı olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 VISIT MY SITE! www.takeitoff.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 mağdur taraf idan cezsı almış bi insanın yaptıklarındna nasıl kendine gelicek nasıl tatmin olucakkı zaten. hayır efendim mağdurun tatmin olmasına gerek yok, cezalar kanunlara göre veriliyo tatminsizliğe göre değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 mağdurun tatmin olması için ceza vermekte ayrı bir bakış açısıymış. vai. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Durotan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 tazminat cezası niçin veriliyo o zaman peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 mağdura bıraksan o anki acısıyla siniriyle suçlunun karısını kızını öldürür al sana kan davası hadi bakalım üzgünüm ama ceza kararı mağdur tarafa bırakılamaz 18 yasından küçüklerin ve akli dengesi yerinde olmayanların seçme seçilme hakkına sahip olamaması gibi çünkü sağlıklı düşünülmüyo öyle bir durumda tarafızca karar verilmeli [ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 19:59 tarihinde, rayka tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 cunki aptal dediği için adamı hapse atmak aptalca, onun yerıne telafısı olabilicekse cezanın parayla telafı ediliyo, hırsızlıktada böle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Olay benim paramın geri verilmesi değil hırsızlıkta, tamam biraz öyle ama devlet için önemli olan bu değil devlet için o adamın daha fazla hırsızlık yapmaması daha önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 abi tamam haklısınız mağdura bırakılmaz da af olan bi ülkede ağır ceza gibi saçma bi sıfatla 40 yıl hapis de verilmez.verilmez derken bence saçma yani.ben ota boka idam demiyorum ama idam lazım bence.temizler ölecek pislikler yaşıyacak,bu pislikten arınma yöntemi bence.katiller ve bunun gibi pislikleri adamdan saymadığm için idamlarına gıkımı çıkarmam o yüzden böyle diyorum.insan öldürme değil pislikten arınmak idam benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Bence gayet gerekli bi ceza idam cezasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Bir insan başka bir insana ciddi anlamda zarar veriyor ve hayatına müdahale ediyorsa aynı şekilde cezalandırılmalı. Tecavüze uğrayan bir genç kızın hayatı ne durumda ise bence tecavüzcününde öle olmalı onunda hayatı KARARTILMALI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Evet ben de inanirim goze goz dise disin islerligine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Hammurabi zamanında haklıymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 o zaman mesela 8 kişiyi öldüren/tecavuz eden birine muebbet işkencemı yapalım veya 10 yıl işkenec sonra idam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Bence biraz işkence sonra idam. Zaten hapiste bekletirsen ona orda işkence yapar mahkumlar devletin dokunmasına gerk yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Bazı durumlarda suçluların idam cezasına çarptırılmalarına yürekten inansam da "kısasa kısas" istemek komik geliyor bana. Yani, "sen benden birini öldürdün, ben de seni öldüreyim" oldukça ilkel bir yaklaşım. İdam cezası bir ceza olarak değil, caydırıcılık olarak kullanılmalı eğer kullanılacaksa. Ya da doğrudan devlete, milletin tamamına karşı işlenmiş suçlarda, misal bölücülük, uygulanmalı. Onun dışında tecrit cezası, gerekirse müebbet, yani özgürlüğün elden alınması iyi bir cezadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 hammurabi kanunları olsa şu an tecavüz olmazdı bence d: ama mesela cinayet olurdu çünkü türk erkeği ilk durumda verilecek cezayı gururuna yediremez d: [ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 20:21 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Durotan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 zaten şu "modernleşme" zırvası altında ne zaman batıp gidicez merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Verilen cezanın amacı suçluya acı çektirip onu "cezalandırmak" değil ki. Ceza suçluyu düzeltmek, topluma geri kazandırmak amacıyla verilir(neredeyse hiç bir zaman bu amaca uymaz ama o ayrı konu). Müebbet hapis cezası zaten bu açıdan etik değildir. Eğer amacın adamı düzeltmek, topluma kazandırmak ise(ki öyle olduğu iddia ediliyor) hayatının sonuna kadar onu orada nasıl tutabilirsin? Dolayısıyla 25-30 yıldan fazla hapis cezası bir işe yaramaz. Zaten suçlularda o süre boyunca "ben küçük bir kıza tecavüz ettim, ne kadar canavarım ühühü" diye acı çekmezler. Zaten vicdanı kuvvetli olsa o suçu işlemezdi. 25-30 yıldan uzun hapis cezaları yerine idam en mantıklı çözümdür. Eğer o kişi artık topluma geri kazandırılamayacak ise onu hayatının sonuna kadar beslemek, düzelme olanağı(az bile olsa) bulunan kişilerle aynı yerde tutmak hem topluma hem de diğer suçlulara zarar verir. Kaldı ki idam cezası zırt pırt verilmez, onlarca kişiyi öldürmüş, hukuken cezası 25-30 yıldan fazla olacak ağır suçlulara verilir. Zaten o cezayı hakeden kimse topluma geri kazandırılamayacak kadar , bizim kurallarımızla yaşayamayacak kadar uyumsuzdur ve evet topluluğun refahı için bu zayıf halkadan kurtulunur(kurt sürüsünde yaşlı, sürünün gelişimini engelleyen, düzeni bozan kurtlara yapıldığı gibi). Çünkü bize toplum/düzen yaşama hakkını vermiş ve onu koruyan güç olmuştur. Ayrıca idam cezası, karar alındıktan sonra ertesi sabah uygulanmaz/uygulanmamalıdır. O kişiye kendisini savunma hakkı,temyiz hakkı verilmeli ve en azından suçu kesinleşene, aklanmasını sağlayacak hiç bir hukuki yol kalmayınca ceza uygulanmalıdır. İdam insancıl olmalı ve suçluya acı çektirmeden onu toplumdan çıkarmak amacıyla hızla gerçekleştirilmelidir. Bütün bunlar sağlanırsa, evet bence idam cezası geri getirilmelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Ayrıca Türkiye gerçeğini göz önünde bulunduracak olursak, müebbet hapis alan mahkumlar koğuş "ağa"sı olup istedikleri boku yeme hakkına sahiplerdir. Yani müebbet hapis cezası alan bir kişi zaten tek başına küçücük bir odada hayatının sonuna kadar bir tek gardiyanları görerek beklemez( F tipi cezaevlerinde bile ortak bahçe vardır iki odayı bağlayan ve diğer mahkumla iletişim kurabilirsin). Belki de daha kötü koşullardan gelen suçlu için orası cennet bile olabilir. Tabii idam cezasını uygulamak demek o suçu oluşturan etmenleri göz ardı edip, "oh ne güzel bu suçlu öldü, sorun çözüldü" demek olmamalıdır. Suçun neden açığa çıktığı,tekrarlanmaması için ne yapılması gerektiği araştırılmalıdır(tabii bu Türkiye'de olur mu bilmem). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 said: ufacik kardesim var, biri oyle bişey yapsa, sonra da sadece hapis cezasi alsa, bu benim içimdeki aciyi dindirmez. said: intikam duygusundan değil abi bitek.biri kardeşimi öldürse kardeşim yaşamayı haketmiyodu da o şerefsizmi hakedicek.gebersin ölsün umrumda olmaz.yaşadığım acıyla alakalı değil bitek.herhangi biri içinde böyle.sen birinin yaşama hakkını alıyosun elinden oturup bide temiz havayımı soluyacaksın hapiste.kaç seneyse kaç sene adamın cezası. işte dediğim gibi, tümüyle intikam duygusundan kaynaklanıyor. yoksa amaç katilin tekrar o suçu işlemesini engellemek değil. ha ayrıca cüce'nin dediği gibi, beni ölmesi de kesmez böyle lime lime edilmesini isterim. :p ama kişilerin intikam duygusuyla işleyemez adalet sistemi, 'devlet eliyle' bu duygunun giderilmesi değildir olay. ve dediğim gibi tabii af olmayacak. af olmaması ayrı bir konu zaten, düz normal adam öldürmelerde müebbet bile verilmiyor kaldı ki. 30 yıl yiyen bakıyorsun hoop çıkmış yarı sürede. idam/müebbet seviyesinde bile sayılmıyor düz cinayetler ama. hele hafifletici sebep varsa çok daha az süreler. ha bir de şöyle bir söz vardı heh: "an eye for an eye will make the world blind" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Kasti olarak adam olduren birinin topluma kazandirilmasini ben dogru bulmuyorum, topluma tehdittir cunku. Hadi aileni, varsa cocugunu, sevdiklerini falan dusunmuyorsun bari kendi canini dusun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar